Επιστολή Δημάρχου Κω σε Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης

Στήλη: Δελτία Τύπου

Θέμα: Συνεργασία σε θέματα Εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης

Αξιότιμε κύριε Γενικέ,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο Δήμος της Κω, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, ενδιαφέρεται άμεσα να αναλάβει την ευθύνη διοίκησης και λειτουργίας του δημόσιου ΙΕΚ που λειτουργεί στην Κω και προσφέρει τα μέγιστα, καθώς επίσης και άλλες δράσεις που αφορούν τη Διά Βίου μάθηση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 8 του Ν. 3879/2010.

Η Κως των 35 χιλιάδων μόνιμων κατοίκων και των 100 χιλιάδων τουριστικών κλινών, δέχεται ισχυρές πιέσεις από το διεθνή ανταγωνισμό, που συνθλίβουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις και οδηγούν στην ανεργία εκατοντάδες συμπατριώτες μου.

Θεωρούμε ότι η παρουσία και η λειτουργία μονάδων Δια Βίου μάθησης, επιμόρφωσης, κατάρτισης και πιστοποίησης θα συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του νησιού, του οποίου το μέγεθος υπαγορεύει την προώθηση τους.

Σας παρακαλώ θερμά να με ενημερώσετε για τις ευθύνες που μπορούμε να αναλάβουμε άμεσα και τις προοπτικές υλοποίησης αυτού του αιτήματος, ώστε να ξεκινήσουμε την προετοιμασία.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασίας σας και την άμεση ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Κω

Κώστας Καΐσερλης