Η Δύναμη Αλλαγής για τις τελευταίες αποφάσεις στον ΔΗΡΑΣ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις», επιστρέψαμε στις γνωστές τακτικές της εποχής Καίσερλη.

Οι πολίτες βαθύτατα δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι παρακολουθούν τις πανικόβλητες και αψυχολόγητες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

Με αφορμή τις τελευταίες αποφάσεις στον ΔΗΡΑΣ έχουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω :

1. Όλες οι αποφάσεις είναι αυθαίρετες αφού δεν έχουν την έγκριση του Δ.Σ., το οποίο μάλιστα είχε συνεδριάσει μια μέρα πριν αλλά τίποτα δεν αναφέρθηκε για τα συγκεκριμένα θέματα. Όπως προβλέπετε στον Κανονισμό Λειτουργίας του ΔΗΡΑΣ απαιτείται απόφαση ΔΣ, τόσο για οποιαδήποτε μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης εργαζομένου όσο και για οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα του σταθμού. Έπεσαν λοιπόν, για τον κ. Καίσερλη , οι μάσκες της δημοκρατικότητας και της συναίνεσης και επιστρέψαμε στο «αποφασίζομεν και διατάζομεν», πρακτική γνωστή από το παρελθόν του, στο ΔΗΡΑΣ.

2. Εξοφλώντας, όπως φαίνεται, «προεκλογικά γραμμάτια», άλλαξαν τον για 22 χρόνια τεχνικό προϊστάμενο του ΔΗΡΑΣ, όχι γιατί δεν έκανε καλά την δουλειά του, αλλά γιατί δεν κρατούσε την σημαία τους. Οι συνάδελφοί του όμως γνωρίζουν πόσο δίκαιος είναι και πόσο εργατικός, φροντίζοντας πάντα για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού.

3. Δια τηλεφώνου έκοψαν, χωρίς λόγο και αιτία, δυο καταξιωμένες εκπομπές, την «Κυριακάτικη Παρέα» του Γ. Βενέρη και την «Ατζέντα» της Μ. Πολίτου, οι οποίες και ποιοτικά προσέφεραν στο πρόγραμμα αλλά και οικονομικά στον ΔΗΡΑΣ με τις διαφημίσεις που έφερναν. Χωρίς καμία συζήτηση, «αποφάσισαν και διέταξαν», απαξιώνοντας έτσι τους εργαζόμενους που εδώ και χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον σταθμό.

4. Ξεκαθαρίζουμε για ακόμη μια φορά ότι παραδώσαμε τον ΔΗΡΑΣ χωρίς χρέη, αλλά και με απαιτήσεις προς είσπραξη και με συγκεκριμένο σχεδιασμό για να μπει στην ψηφιακή εποχή. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συζήτηση και με τον λογιστή της επιχείρησης έτσι ώστε να δοθούν επιτέλους απαντήσεις και στα μεγάλα ερωτηματικά του μακρινού παρελθόντος.

Μέσα σε 60 ημέρες ο κ. Καίσερλης το μόνο που έχει καταφέρει είναι να αφήσει απλήρωτους εργαζόμενους οδηγώντας με τις επιλογές του το μέσο σε αδιέξοδο.

Αδυνατώντας να διοικήσει και να προγραμματίσει, καλλιεργεί την ένταση και την πόλωση για να κρύψει την αδυναμία του και την ενδοπαραταξιακή αμφισβήτηση του.

Τον καλούμε έστω και τώρα να συγκαλέσει το Δ.Σ. του ΔΗΡΑΣ για να πάρει πίσω τις αυθαίρετες αποφάσεις του.

Ας αφήσει τους εργαζόμενους ελεύθερους να κάνουν την δουλειά τους όπως εκείνοι ξέρουν καλύτερα και το έχουν αποδείξει εδώ και χρόνια με την αγάπη τους και το μεράκι τους για την Δημοτική Τηλεόραση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ