Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το μεταναστευτικό και τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δελτία Τύπου που μας έστειλαν οι Οικολόγοι Πράσινοι:

- ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ

Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:

«Η κυβέρνηση μάλλον αργά θυμήθηκε, και να διαπραγματευθεί και να διαβουλευτεί. Στήριξη για χαμηλότερα επιτόκια και για ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής, βεβαίως και να τη δώσουμε, έστω και απρόσκλητοι. Οι Πράσινοι, όπου ανήκουμε, έχουν άλλωστε στηρίξει τη χώρα μας περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη. Aδυνατούμε όμως να συναινέσουμε σε συνταγές που ήδη δείχνουν την αποτυχία τους.

Μια πρόσκαιρη ανάσα, πάντως, δε μπορεί να βαφτίζεται συνολική λύση. Ζητούμενο είναι ξεπεράσουμε τα σημερινά αδιέξοδα μιας Ευρώπης που δε δημιουργεί θέσεις εργασίας, στερείται σχέδιο για την οικονομική και οικολογική κρίση, δυσκολεύεται να βρει χώρο για την αλληλεγγύη και παραμένει έρμαιο των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης.

Απορούμε τέλος που, για ένα ευρωπαϊκό θέμα, καλούνται οι πάντες πλην εκείνων που έχουν εκλεγεί μόνο στο ευρωκοινοβούλιο».

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

 

- Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος σε δημόσια συζήτηση για το μεταναστευτικό

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, θα πάρει μέρος σε δημόσια αντιπαράθεση,τηνΠέμπτη 10 Μαρτίου, στις19:00, στην αίθουσατουΠαλαιού ΧρηματιστηρίουΑθηνών (Πεσμαζόγλου 1), με θέμα "Μπορούν και πρέπει να κλείσουν τα σύνορα για τους παράνομους μετανάστες;"

Στη δημόσια αντιπαράθεση, που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), ο Μ. Τρεμόπουλος, εκφράζοντας τις απόψεις των Οικολόγων Πράσινων, θα τοποθετηθεί με στοιχεία και επιχειρηματολογία κατά της επιλογής να οικοδομηθούν τείχη στα σύνορα, όπως έχει εξαγγελθεί, γιατί δεν αποτελεί λύση για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης.

Στη συζήτηση, που θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, θα πάρουν μέρος ακαδημαϊκοί και πολιτικοί οι οποίοι θα επιχειρηματολογήσουν υπέρ ή κατά της πρότασης που διατυπώνει το θέμα.

Κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να υποβάλει γραπτές ερωτήσεις προς τους ομιλητές μέσω της ιστοσελίδας www.eliamep.gr. Οι ερωτήσεις θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία θα ακολουθήσει τις τοποθετήσεις των ομιλητών. Η εκδήλωση θα αναμεταδίδεται απευθείας από την προαναφερόμενη ιστοσελίδα.