Κ. Καΐσερλης: απάντηση στον Γ. Κυρίτση για Υποστήριξη Δημ. Παρατάξεων

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Θέμα: Υποστήριξη Δημοτικών Παρατάξεων

Κύριε Κυρίτση,

Σχετικά με τις δύο επιστολές σας (31-01-2011 & 02-03-2011) που αφορούν στην υποστήριξη των δημοτικών παρατάξεων, επιτρέψτε μου να επισημάνω τα εξής:

1. Από το άρθρο 66 παράγραφος 7 του Νόμου 3852/2010, «Για την αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων η δημοτική αρχή οφείλει να παραχωρεί σε αυτές κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο, καθώς και γραμματειακή υποστήριξη», δεν συνάγεται η αξίωσή σας για την παραχώρηση κατ' αποκλειστικότητα στελέχους του Δήμου Κω για την υποστήριξη της παράταξής σας και ακόμα περισσότερο στέλεχος της προσωπικής σας επιλογής.

2. Στον οδικό χάρτη υλοποίησης του Προγράμματος Καλλικράτη, η ημερομηνία για την υλοποίηση της παρ. 7 του άρθρου 66 δεν είναι δεσμευτική. Ειδικότερα οι συντάκτες του Οδικού Χάρτη θα έπρεπε να λάβουν υπόψη τους την αδυναμία εφαρμογής της συγκεκριμένης διάταξης σε σχέση με το χρόνο ψήφισης του νέου ΟΕΥ των Δήμων, αλλά και των περιθωρίων υποστήριξης των σύγχρονων και πολλαπλών αναγκών του νέου Δήμου.

3. Η Δημοτική Αρχή όπως γνωρίζετε ιεραρχεί με σοβαρότητα τις υποχρεώσεις του Δήμου μας και βάζει πάνω απ' όλα την εξυπηρέτηση των πολιτών και όχι την τακτοποίηση των ημετέρων που εσείς επιδιώκετε με τις δύο αυτές επιστολές σας. Μάλιστα στην πρώτη από τις δύο δεν διστάζετε να αναφέρετε τη δυνατότητα στέγασης του εν λόγω στελέχους από την παράταξή σας. Μήπως η στέγαση προβλέπεται στο τεχνικό σας γραφείο;

4. Πέραν όμως αυτών φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα της κατάστασης και της οικονομικής κρίσης που διέρχεται ο τόπος και την αναγκαιότητα πλήρους αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού σε παραγωγικές δραστηριότητες για την υποστήριξη των πολιτών, που μας υποχρεώνουν να εντατικοποιήσουμε ο καθένας από μας και ιδιαίτερα τα πολιτικά πρόσωπα την ατομική μας συμμετοχή και προσφορά

Κύριε Κυρίτση,

Οι αρμοδιότητες που περιέρχονται στους νέους Δήμους με το Πρόγραμμα Καλλικράτης, καθώς και οι επιπλέον αρμοδιότητες που διεκδικεί ο Δήμος μας για να μπορέσει να παρέμβει δυναμικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας με τη στήριξη των οικογενειακών επιχειρήσεων και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων μας, κάνουν επιτακτική τη σωστή αξιοποίηση του περιορισμένου στελεχιακού προσωπικού που διαθέτει ο Δήμος μας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η υποστήριξη των δημοτικών παρατάξεων περνάει σε δεύτερη μοίρα, ωστόσο πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, θέλω να πιστεύω και της μείζονος μειοψηφίας, είναι η σωστή και επαρκής στελέχωση των 6 Δημοτικών Κοινοτήτων του νησιού και των νέων υπηρεσιών του.

Αφού λοιπόν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και η στελέχωση των υπηρεσιών και των Δημοτικών Κοινοτήτων και εφόσον υπάρξει διαθεσιμότητα χώρων και προσωπικού, τότε πιστεύω θα είναι ο κατάλληλος χρόνος να συζητήσουμε το θέμα σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο και να βρούμε από κοινού την προσφορότερη για όλους λύση.

Τέλος, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω πως οι δημοτικές παρατάξεις είναι συλλογικά όργανα και είθισται τα στελέχη τους να αναλαμβάνουν κάποιες ευθύνες για τη λειτουργία τους και την προετοιμασία των προτάσεων και απόψεών τους. Επίσης, αντί να ζητάτε να «απορροφήσετε» στελέχη του Δήμου στο γραφείο σας θα μπορούσατε να δώσετε δουλειά σε έναν άνεργο νέο άνθρωπο.

Ο Δήμαρχος Κω

Κώστας Καΐσερλης