Ο Νίκος Μυλωνάς για την κατάσταση στον ΔΗΡΑΣΚ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

ΘΕΜΑ: για την κατάσταση στον ΔΗΡΑΣΚ

1. Ο ΔΗΡΑΣΚ είναι φαίνεται, μια αγιάτρευτη πληγή! Θυμάστε; Τι να πρωτοθυμηθουμε από την απειρου σκοπιμοτητας διαχειριση της περιόδου Κυρίτση; Το αποτέλεσμα ήταν να ξοδευτούν πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ, όταν την ιδία στιγμή έχουμε ελλείψεις και ...ελλείψεις!

Πάλι πρέπει να μιλήσουμε για τον ΔΗΡΑΣΚ. Η αφορμή και πάλι δεν είναι η ποιότητα του μέσου ούτε η προοπτική του. Αφορμή είναι και πάλι οι πολιτικοί χειρισμοί: το σταμάτημα 2 τηλεοπτικών παραγωγών με αναιτιολόγητη απόφαση του προέδρου του ΔΣ.

Εκφράζουμε την συμπάθεια μας στους παραγωγούς των εκπομπών για τον ''άκομψο'' τρόπο της απόφασης.

Εκφράζουμε την λύπη μας για το πολιτικό κλίμα διαχωρισμού των εργαζομένων σε ημέτερους και μη και τον φατριασμό που επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων του.

Διαμαρτυρόμαστε για την κακή κατάσταση της ποιότητας της πληροφόρησης που συνεχίζει να παρέχει στην κοινωνία ο ΔΗΡΑΣΚ επειδή δεν είναι αυτόνομος! Επειδή δεν λειτουργεί ως ανεξάρτητο μέσο επικοινωνίας και πληροφόρησης. Επειδή εξακολουθεί να κυριαρχεί η πολιτική σκοπιμότητα και η πολιτική του εκμετάλλευση και από την νέα δημοτική αρχή!

Εκεί που βλέπαμε τον κ. Κυρίτση και τους ημετέρους του τώρα βλέπουμε τον κ. Καίσερλη και τους δικούς του. Ίδιες λογικές, ίδιες πρακτικές, ίδια πράγματα και τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα!

''Αλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!''

2. Όμως το κοινωνικό πρόβλημα με τον ΔΗΡΑΣΚ είναι σε άλλο επίπεδο και είναι πολύ πιο σοβαρό.

Εν μέσω όμως της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, των κακών προοπτικών που προδιαγράφονται και για τα οικονομικά του Δήμου και της κοινωνίας μας ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ της οικονομικής αιμορραγίας της χρόνια τώρα ετήσιας επιδότησης του μέσου με 500.000 ευρώ, για να κάνει την πολιτική της-την προπαγάνδα της, η δημοτική αρχή. Είναι πολύ ακριβή αυτή η προπαγάνδα, όσο χρήσιμο κι αν είναι το μέσο από πολλές πλευρές.

Οι λύσεις είναι δυο. Και οι δυο, για να είναι αποτελεσματικές προϋποθέτουν πολιτική χειραφέτησης του μέσου από τις πολιτικές σκοπιμότητες της δημοτικής αρχής.

Α. Να περιοριστεί ο ρόλος του στο ραδιόφωνο και στην δικτυακή του πύλη. Είναι πολύ ακριβή πολυτέλεια να συντηρούμε ένα μέσο προπαγάνδας της δημοτικής αρχής με ψίχουλα ανοικτής δημοκρατικής πληροφόρησης τις 40 μέρες πριν τις εκλογές!

Β. Η άλλη είναι περικοπές και μείωση του κόστους και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ή μετατροπή του σε μεικτού χαρακτήρα ανώνυμη εταιρεία.

Για την Συμπαράταξη Ελπίδας Ν. Μυλωνάς