Ο Ηλίας Σιφάκης για τη συμμετοχή της Κω στην Διεθνή έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Έκπληξη, απορία αλλά και αγωνία για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος προκάλεσε η ξαφνική απόφαση της Δημοτικής Αρχής και του Αντιδημάρχου υπεύθυνου τουρισμού να συμμετέχει προσωπικά στην έκθεση τουρισμού της Μόσχας.

Πάγια θέση μας είναι ότι ο Πολιτικός προϊστάμενος του τομέα τουρισμού πρέπει να παρευρίσκεται στα σοβαρά τουριστικά γεγονότα της Ευρώπης.

Κάποιες φορές δε, και ο ίδιος ο Δήμαρχος. Η παρουσία τους εκεί έχει πολλαπλή σημασία. Από την μία προσδίδει κύρος στην Παρουσία μας (αφού για τους Ευρωπαίους ο θεσμός του πολιτικού δεν έχει απαξιωθεί), αλλά ακόμα περισσότερο, δίνει και την δυνατότητα στους ίδιους τους πολιτικούς να ενημερωθούν και να αποκτήσουν άποψη για το τουριστικό γίγνεσθαι και τον ανταγωνισμό ώστε να διαμορφώνουν αντίστοιχα και τις κινήσεις τους.

Χαιρόμαστε και χαιρετίζουμε λοιπόν την νέα κωλοτούμπα της νέας Δημοτικής Αρχής σε πρώτη φάση.

Αυτό που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε είναι η επιλογή της έκθεσης για το ντεμπούτο του κου Αντιδημάρχου, καθώς και η διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Αφού λοιπόν ο κος Αντιδήμαρχος ως υπεύθυνος τουρισμού του Ενιαίου Δήμου, απαξίωσε την έκθεση του Βερολίνου, την μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στον κόσμο όπου παρευρίσκονται οι περισσότεροι τουριστικοί επιχειρηματίες του νησιού και η παρουσία μας επιβάλεται να είναι σοβαρή και έντονη και από την οποία θα μπορούσε να αντλήσει μεγάλη εμπειρία αλλά και σοβαρές επαφές, εντελώς ξαφνικά, χωρίς προγραμματισμό και χωρίς σχέδιο, αποφάσισε να μεταβεί στην Μόσχα για την διεθνή έκθεση τουρισμού. Η απόφαση συμμετοχής μας δε, ήταν τόσο ξαφνική που επιστρατεύτηκε το γραφείο του Υφυπουργού Τουρισμού για την έκδοση των σχετικών εγγράφων (Βίζα) της αποστολής (του κου Αντιδημάρχου και του διευθυντή του ΕΦΤ) μόλις μια εβδομάδα πριν την έναρξη της έκθεσης.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από το εσπευσμένο της οργάνωσης είναι τα παρακάτω.

1. Τι το σημαντικό προέκυψε για να αποφασιστεί έτσι βιαστικά το ταξίδι

2. Με ποια απόφαση ποιού οργάνου συμμετέχουμε στην έκθεση τουρισμού της Μόσχας (από όσο γνωρίζουμε δεν είχε συμπεριλήφθη τέτοιο θέμα σε καμία συνεδρίαση)

3. Ποια θα είναι η γενικότερη παρουσία της Κω στην έκθεση αφού από την πληροφόρηση που έχουμε η Κως ως προορισμός δεν έχει κλείσει περίπτερο ούτε αυτόνομα, ούτε μέσω ΕΟΤ και τα έντυπα εστάλησαν σε περίπτερο γνωστού τουριστικού οδηγού της Αθήνας; Σε ποιο χώρο θα κάνει τις επαφές του ο Αντιδήμαρχος;

4. Ποιος Δημοτικός Φορέας ανέλαβε το κόστος του ταξιδιού και με ποια διαδικασία ανατέθηκε η έκδοση εισιτηρίου, η κράτηση στο ξενοδοχείο και σε ποιο τουριστικό γραφείο;

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι ο νέος υπεύθυνος τουρισμού του Ενιαίου Δήμου ξεκινά τις δραστηριότητές του άστοχα και απρογραμμάτιστα καταργώντας κάθε νόμο και διαδικασία. Ελπίζουμε να βρει γρήγορα το βηματισμό του για το καλό ολόκληρου του νησιού.

Η παρουσία των πολιτικών στις διεθνής εκδηλώσεις τουρισμού είναι σοβαρή και σημαντική υπόθεση την οποία δεν έχει καταλάβει η Δημοτική Αρχή και η παρουσία μας, έτσι όπως οργανώθηκε και στήθηκε, στην συγκεκριμένη έκθεση, φοβούμαστε ότι μας εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Ηλίας Δ. Σιφάκης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κω

Δύναμη Αλλαγής