Σταύρος Θεωνάς: επιστολή προς τον Δήμαρχο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Κ. Δήμαρχε

Απευθύνομαι πάντα σε σας , διότι και ο Καλλικράτης διατήρησε το δημαρχοκεντρικό σύστημα και ως εκ τούτου είστε ο εκφραστής της πολιτικής που εφαρμόζετε από την πρώτη ημέρα που αναλάβατε και η οποία , αν και πλησιάζουμε τις 100 πρώτες ημέρες, δεν έχει μορφοποιηθεί, δεν έχει προσανατολισμό , δεν έχει συγκεκριμένο στόχο.

Ζούμε σε μια χώρα ευλογημένη λόγω θέσης και περιβάλλοντος και αυτή την ευλογία έχουν καταφέρει οι πολιτικοί μας εδώ και τέσσερις δεκαετίες να την μετατρέψουν σε κατάρα για τον λαό, τους πολίτες που τους ψηφίζουν σαν ανταμοιβή και τιμωρία μαζί.

Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι στην χώρα μας νομοθετούν οι επιχειρηματίες και οι Τράπεζες και οι πολιτικοί είναι οι εκτελεστές αυτών των αποφάσεων των, με το αζημίωτο βέβαια, αφού δεν υπάρχει Έλληνας πολιτικός φτωχός στο τέλος της καριέρας του αν και πολλοί ξεκινούν φτωχοί.

Προπαγανδιστές – ντελάληδες όλων αυτών των μη πολιτικών αποφάσεων για να περνούν ανώδυνα στον κόσμο, έχουν τα ΜΜΕ και τους Συνδικαλιστές που και αυτοί έχουν την ανάλογη αμοιβή, αφού πολλοί εξ αυτών μεταπηδούν στην πολιτικοί, φερόμενοι ως γενίτσαροι, προς την εργατική τάξη.

Κύριε Δήμαρχε αυτή η πολιτική είναι που επισώρευσε όλα αυτά τα δεινά και την βεβαιότητα που βιώνουμε όλοι με τους πιστωτές να ζητούν καθημερινά όλο και περισσότερα και τον εργαζόμενο να σφίγγει καθημερινά το ζωνάρι ,και που και εσείς υπήρξατε εκφραστής και υποστηρικτής σαν βουλευτής και Υφυπουργός.

Μια τακτική αδιέξοδη με συνεχείς δανεισμούς και μείωση της παραγωγικότητας αλλά και χωρίς νέα έργα υποδομών.

Αυτή την τακτική ξέρετε και αυτή προσπαθείτε να εφαρμόσετε κι εδώ τοπικά στο νησί εξαγγέλλοντας δανεισμούς των 60 εκατομμυρίων, φορτώνοντας τους ήδη χρεωμένους Έλληνες από την σπάταλη κεντρική εξουσία με άλλα δανικά και υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας και βάλε.

Πως και οι τρεις πρώην Δήμοι, και έργα έκαναν και μελέτες έκαναν και Κοινωνική πολιτική εφάρμοζαν και με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό ασχολούνταν και δεν χρωστούσαν σε κανέναν κι εσείς από την πρώτη ημέρα θέλετε να συνάψετε δάνεια και μάλιστα για μη παραγωγικές επενδύσεις;

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ.

Θέλετε λέει να κατασκευάσετε κτίρια για να στεγάσετε τις Δημόσιες Υπηρεσίες, ερωτώ,

1) Γιατί δεν ζητάμε από την ΚΕΔ να μας παραχωρήσει τα κτίρια όπου στεγάζονται μέχρι σήμερα και να εισπράττει ο Δήμος τα ενοίκια χωρίς να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ;

2) Εάν π.χ. το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφασίσει να μετακινήσει τις φυλακές από την Κω αλλού, το κτίριο που εμείς θα έχουμε κατασκευάσει, τι θα το κάνουμε;

3) Στο συμβούλιό σας έχετε άξιους και επιτυχημένους επιχειρηματίες, δεν τους ρωτάτε αν θεωρούν αυτή την κίνηση επιχειρηματικά σωστή, και αν ναι τότε ας αφήσουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία να το κάνει.

4) Ο Υπουργός κ. Λοβέρδος πριν μέρες πήρε απόφαση και δώρισε σε μερικές πόλεις ποδήλατα για να αρχίσει ο κόσμος να συνηθίζει στη χρήση τους και μάλιστα σε πόλεις χωρίς δίκτυο ποδηλατοδρόμων, εμείς εδώ τι θα κάνουμε θα τους καταργήσουμε; ράβε ξήλωνε;

Επίσης οι μέχρι τώρα ελάχιστες αποφάσεις σας και οι ακυρώσεις έργων που είχαν δρομολογηθεί δείχνουν ότι μέλημά σας είναι να φροντίσετε τους κατέχοντες του Δήμου πρώτα και βλέπουμε για τον λαό κ.λ.π. Όμως και το Δημοτικό μέσο ενημέρωσης , έχει επιδοθεί σε αγώνα στήριξης της φερόμενης ως πολιτικής σας φιλοσοφίας .

Όλα αυτά τουλάχιστον σε μένα δημιουργούν ανησυχία και θλίψη γιατί δεν οδηγούν πουθενά , υποθηκεύουν το μέλλον και δεν δίνουν προοπτική και λύση στον τόπο ,αλλά και γιατί ο πολιτικός τρόπος σκέψης σας είναι της δεκαετίας του ογδόντα , παλαιοκομματικός χρεοκοπημένος, ξεπερασμένος , καθοδηγούμενος από τα μεγάλα συμφέροντα .

ΘΕΩΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΩ

ΜΕ ΤΗΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ