Ηλίας Δ. Σιφάκης: η λάσπη δεν πιάνει στον καθρέφτη

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΛΑΣΠΗ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ

Επειδή η λάσπη, που ακολουθεί την πολιτική ζωή ορισμένων, δεν πρέπει να αφήνει τα σημάδια της και να λερώνει την πολιτική μας ζωή, οφείλω μια απάντηση στον κ. Γιωργαρά, την οποία δεν μου επέτρεψε να δώσω στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος κ. Βασίλης Δρόσος.

Ο αντιδήμαρχος κ. Γιωργαράς λοιπόν, θα πρέπει να ενημερωθεί, αφού πρώτα μάθει να κάνει και τις απαραίτητες πράξεις ως λογιστής, για τα πολύ απλά που του παρέδωσε ο ΔΟΤ στις 31.12.2011.

Το ταμειακό υπόλοιπο (τα λεφτά δηλ. που παρέλαβαν) του ΔΟΤ στις 31/12/2010 ήταν:

Τέσσερεις χιλιάδες εκατόν τριάντα οκτώ ευρώ και εξήντα τέσσερα λεπτά. #4.138,64€#

Οι Ανεξόφλητες Υποχρεώσεις ήταν:

1. Έξοδα μεταφοράς (Courier) για εκδηλώσεις στην Σουηδία και την Νορβηγία τον Νοέμβριο 2010 : € 4.600,82

2. Συμμετοχή σε ειδική Εκδήλωση Πρακτόρων στην Ολλανδία Νοέμβριος 2010: €4.000,00

3. Υπόλοιπο Ποταμόπλοιου 2010 για ΠΡΟΤΟΥΡ: € 20.000,00

Να του πούμε δε εδώ , ότι ήδη ο ΔΟΤ είχε καλύψει για υποχρεώσεις του 2011:

Την συμμετοχή μας στην έκθεση της Ουτρέχτης (Ιανουάριος 2011) από τον Προ-ϋπολογισμό του 2010 για να μην χάσουμε τις ημερομηνίες . Είχαμε προπληρώσει δηλ. για να συμμετάσχει η Κως , στο ποσό δε αυτό συμπεριλαμβάνονται η διαμο-νή και η αποζημίωσης των στελεχών του ΔΟΤ που παραβρέθηκαν στην συγκε-κριμένη έκθεση. Το ποσό ήταν: €24.580,20

Αν έκανε λοιπόν τον κόπο να κάνει τις πράξεις ο κ. Αντιδήμαρχος επί των οικονομι-κών, προτού τόσο απαξιωτικά και «ύποπτα» μιλήσει για «τα χρέη που του αφήσαμε», θα έβλεπε ότι το «χρέος» όπως είπε είναι ίσο με την προπληρωμή της έκθεσης που είχε υποχρέωση να ο ίδιος ως δημοτική αρχή σήμερα να πληρώσει στο 2011 και εν τέλει του αφήνουμε και 118,02 ευρώ υπόλοιπο.

Είναι σίγουρο ότι ο ΔΟΤ δεν ήταν «τσιφλίκι» μου όπως μάλλον θεωρούν τις υπηρε-σίες που έχουν αναλάβει οι σύμβουλοι τις πλειοψηφίας ( για να τους αρέσει ως φαίνε-ται και να αναφέρουν τους όρους αυτούς συνεχώς).

Επειδή όμως δεν πρέπει να μένει καμία σκιά γύρω από την διαχείριση του δημοτικού χρήματος, πράγμα που θα έπρεπε να είναι και αγωνία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να προστατεύει όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και όχι μόνο τους συντρόφους του, να ενημερώσουμε τον κ.. Γιωργαρά ότι το ποσό των € 50.000,00 με το οποίο πίστεψε ότι θα έκανε πολιτική λάσπης στο πρόσωπό μου, αφο-ρά την 2η από τις τρεις δόσεις (υπολογισμένο να καταβληθεί τον Νοέμβριου του 2011) και αφορά τις υποχρεώσεις της σύμβασης που έχει υπογράψει ο πρώην Δήμος Κω με την ΔΕΤΑΠ για την ενίσχυση των χειμερινών δρομολογίων της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρίας Rayanair που με την λειτουργία της βοηθά τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού.

Εκτός και αν ο κ. Γιωργαράς και οι σύντροφοί του θεωρούν ότι δεν πρέπει να ενισχύ-σει ο Δήμος την δράση αυτή, οπότε να το πει δημόσια και να απολογηθεί στους μι-κρούς επιχειρηματίες, την ψήφο των οποίων «άρπαξε» με υποσχέσεις άνευ αντικρί-σματος και προσπαθεί τώρα να διατηρήσει με λάσπη.

Ηλίας Δ. Σιφάκης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κω

Δύναμης Αλλαγής