Επιτυχία σημείωσε η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Ρόδο

Στήλη: Δελτία Τύπου

O- J6J2197

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

Δράσεις ουσίας εν μέσω κρίσης

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 στην ΑΣΤΕΡ από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ».

Περίπου 400 μαθητές και γονείς έδωσαν το παρόν εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αγωνία τους για το μέλλον που με τις υπάρχουσες συνθήκες φαντάζει αβέβαιο.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης , ομιλία πραγματοποίησε ο Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κος Σπύρος Συρόπουλος που σκοπό είχε να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές την αξία της παιδείας για την προσωπική τους καλλιέργεια αλλά και για την παιδεία ως εργαλείο ανάπτυξης της χώρας μας.

Τη σκυτάλη πήρε, μέσω Skype, ο καθηγητής στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφορίας κος Βασίλειος Μακιός, που με τον παρορμητικό του λόγο παρότρυνε τους νέους να σπουδάσουν, να αυτενεργήσουν, να ανοίξουν νέους δημιουργικούς δρόμους και να τονώσουν την ανάπτυξη του τόπου μας. Στη συνέχεια ο κος Κωστής Νίκος, εκπαιδευτικός και εκπρόσωπος ΚΕΣΥΠ, εστίασε στο τεχνικό μέρος των εξετάσεων αναλύοντας το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπ/ση με χαρακτηριστικά παραδείγματα προς τους μαθητές. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με συνδέσεις μέσω Skype, με πρώην μαθητές του Εκπαιδευτικού Οργανισμού, που ήδη σπουδάζουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, οι οποίοι περιέγραψαν τον τρόπο ζωής τις νέες τους φοιτητικές εμπειρίες και υποχρεώσεις τονίζοντας στου παριστάμενους μαθητές την αξία της προσπάθειας.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης εντυπωσίασε μαθητές και γονείς αφού για πρώτη φορά δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες που εκπροσωπούσαν σχολές και των πέντε επιστημονικών πεδίων. Πάνω από 70 καταξιωμένοι επαγγελματίες και επιστήμονες της Ρόδου έδωσαν το παρόν και συζήτησαν κατ' ιδίαν με τους μαθητές για τα επαγγέλματά τους αλλά και τη μελλοντική τους εξέλιξη. Οι μαθητές που παρακολούθησαν την εκδήλωση δήλωσαν ενθουσιασμένοι καθώς η διαδραστική επαφή που είχαν με τους επαγγελματίες, τους έδωσε τη δυνατότητα να σχηματίσουν προσωπική άποψη για τις δυνατότητες του κάθε επαγγέλματος αλλά και να λύσουν προσωπικές απορίες.

Την εκδήλωση χαιρέτισε εκπρόσωπος του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου που ως συνδιοργανωτές θέλησαν να επισημάνουν τη σημαντικότητα του Επαγγελματικού προσανατολισμού και στους μαθητές της Α'βάθμιας εκπαίδευσης και την αναγκαιότητα να οδηγούνται στην εφηβεία με συγκεκριμένους στόχους και ερεθίσματα.

Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Vodafone που επιδεικνύει μεγάλη ευαισθησία σε ότι αφορά το παιδί και την εκπαίδευση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στον διευθυντή της ΑΣΤΕ Ρόδου, κ. Στάμου, τους καθηγητές και τους σπουδαστές που με ανυπέρβλητο ζήλο και αγάπη συνετέλεσαν τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Ο εκπαιδευτικός Οργανισμός Γραμμάτων Πολιτεία που αποτελείται από τα Φροντιστήρια Μεθοδικό, Πλεονέκτημα, Αριστείον, Ορόσημο, Μεταίχμιο, σχεδιάζει τις εκδηλώσεις του με σκοπό να ενθαρρύνει τους μαθητές να ανακαλύψουν και να αξιοποιήσουν τις κλίσεις τους με στόχο να προσδιορίσουν τη θέση τους σύμφωνα με την προσωπικότητά τους αλλά και μέσα στη σύγχρονη αγορά εργασίας όπως αυτή διαμορφώνεται κάτω από νέες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.