Η Δημοτική Αρχή της Κω για την ακύρωση χρηματοδότησης της «Συμμαχίας»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

ΨΕΜΑ, ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ

Η Δημοτική Αρχή της Κω στην προσπάθεια της για την οργάνωση και την κινητοποίηση της κοινωνίας και των πολιτών επέλεξε την εμπλοκή στον ευαίσθητο τομέα της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών των πλέον σχετικών με το αντικείμενο που είναι οι εθελοντικές μας οργανώσεις και τα μέλη τους που έχουν ιδιαίτερες γνώσεις αλλά και ευαισθησίες.

Από κοινού δημιουργήθηκε μια νέα εθελοντική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ», στην οποία συμμετέχουν οι εθελοντικές μας οργανώσεις και η οποία σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής προστασίας του Δήμου και την Διεύθυνση Προγραμματισμού κατάστρωσαν ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών. Αυτό το σχέδιο ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία πλην των κυρίων της Δύναμης Αλλαγής.

Εναντίον αυτής της απόφασης προσέφυγε ο κ. Κυρίτσης ζητώντας την ακύρωση της από τον Γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης. Πράγμα που έγινε με την αιτιολογία ότι χρειάζονταν 17 ψήφοι.

Σήμερα, χαιρέκακα ο κ. Κυρίτσης υπερηφανεύεται για το κατόρθωμα του να ακυρώσει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής που η μόνη επιδίωξη της είναι να οργανώσει την κοινωνία και να μεταφέρει αποκλειστικές ευθύνες σε αυτήν μακριά από της κομματικές και παραταξιακές επιρροές που τα τελευταία 30 χρόνια οδήγησαν την χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

Αλήθεια ποιον κοροϊδεύουν οι κύριοι; Πως είναι δυνατόν στο δικό τους δελτίο τύπου να μιλούν για «σοβαρές προσπάθειες των εθελοντικών οργανώσεων» και ταυτόχρονα να επιδιώκουν την ακύρωση της οποιασδήποτε στήριξή τους από το Δήμο; Ας πουν ξεκάθαρα ότι «Η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να ενώσει τις εθελοντικές οργανώσεις του νησιού και να χρηματοδοτήσει την άρτια οργάνωσή της εθελοντικής προσφορά τους αντιβαίνει στα μικροπαραταξιακά σχέδια και τις μικροκομματικές συνήθειες της Δύναμης Αλλαγής».

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει τον αγώνα της σε όλα τα επίπεδα για να απεγκλωβίσει την κοινωνία από τον στραγγαλισμό που επιβάλλουν η Κεντρική Διοίκηση και οι κρατικές εξουσίες και να απελευθερώσει τις αστείρευτες δυνάμεις του λαού μας για την επιβίωση και την προκοπή του. Ο Δρόμος που επιλέξαμε γνωρίζουμε ότι είναι ο ανηφορικός και ο δύσκολος αφού θα απαιτηθεί να αλλάξουμε τις συνήθειες και το κατεστημένο του κρατικού και κομματικού προστατευτισμού των τελευταίων 40 χρόνων. Αυτόν τον ανηφορικό δρόμο θα συνεχίσουμε όσο και αν ο κύριος Κυρίτσης επιμένει στην κρατική και άρα στην κομματική υποταγή μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ