Απαράδεκτο πολιτικό λάθος η μη πρόσκληση των Οικολόγων Πράσινων στις συναντήσεις για το ΦΠΑ στην Αθήνα

Στήλη: Δελτία Τύπου

ioannidou

Σχολιάζοντας το ζήτημα της μη πρόσκλησης σε συνάντηση αντιπροσωπείας των Περιφερειακών Συμβουλίων με τους Οικολόγους Πράσινους, η συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, δήλωσε:

«Ενημερωθήκαμε ότι αντιπροσωπεία από φορείς του Αιγαίου συναντήθηκε με κόμματα που δεν υφίστανται καν ως κοινοβουλευτικές δυνάμεις στην βουλή και απέφυγε να ζητήσει συνάντηση με τους Οικολόγους Πράσινους, παρόλο που οι ΟΠ εκπροσωπούμαστε με 2 Περιφερειακούς συμβούλους στα δύο περιφερειακά συμβούλια. Επίσης, για το συγκεκριμένο θέμα συμμετείχαν εκπρόσωποι των 2 αυτοδιοικητικών σχημάτων αλλά και εκπρόσωπος του ευρωβουλευτή των ΟΠ Ν. Χρυσόγελου  στην ευρεία συνάντηση στην Παλαιά Βουλή, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τα νησιωτικά προβλήματα ενώ έχουμε επίσης καταθέσει και σχετική ερώτηση στην ΕΕ από την απάντηση της οποίας αποδεικνύεται ότι όντως είναι απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης η μείωση ή όχι του ΦΠΑ στα νησιά. Σε ένα θέμα που απαιτείται διαβούλευση και συγκλίσεις, θεωρούμε πολιτικό λάθος τη μη πρόσκληση των Οικολόγων Πράσινων.

Από την πλευρά μας θα συνεχίζουμε δημιουργικά να παλεύουμε δυναμικά για το καλό των νησιών μας, συμβάλλοντας στο δημόσιο διάλογο, ελπίζοντας ότι με την είσοδο μας στη νέα βουλή θα δώσουμε διέξοδο στην ανησυχία χιλιάδων συμπολιτών μας με μια νέα φρέσκια πρόταση απέναντι στις χρεοκοπημένες πρακτικές του πολιτικού συστήματος, που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση».