Π. Γερουλάνος και Γ. Νικητιάδης στο Βερολίνο

Στήλη: Τουρισμός

ITB

Στην έκθεση τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

Ξεκίνησε σήμερα η κορυφαία τουριστική έκθεση του κόσμου, ΙΤΒ στο Βερολίνο της Γερμανίας με δυναμική παρουσία της Ελλάδας, αλλά και αυξημένο ενδιαφέρον από μέσα ενημέρωσης και επισκέπτες της έκθεσης για τη χώρα μας. Το περίπτερο του ΕΟΤ εισάγει μια εντελώς νέα φιλοσοφία προβολής και εικόνας της χώρας, αναδεικνύοντας πως πέρα από προορισμός, είναι τόπος μοναδικών εμπειριών. Ταυτόχρονα ο χώρος του περιπτέρου προσφέρεται προκειμένου οι επισκέπτες να περιηγηθούν, να απολαύσουν εικόνες και σκηνές που παραπέμπουν στη χώρα μας και στον πολιτισμό μας, να αναπαυθούν, να επισκεφθούν το visitgreece.gr.

Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και Γιώργος Νικητιάδης, έχουν από το πρωί συνεχείς συναντήσεις με tour operators, μέσα ενημέρωσης και εκθέτες εισπράττοντας κλίμα αυξημένης αισιοδοξίας για την έλευση Γερμανών επισκεπτών στην Ελλάδα το 2011. Ήδη καταγράφεται μια σειρά θετικών δηλώσεων για την Ελλάδα από σειρά παραγόντων, πολιτικών και τουριστικών. Ζητούμενο είναι πέρα από την ενίσχυση του τουριστικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, η αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που επικράτησε πέρυσι και η αναθέρμανση των σχέσεων των δυο χωρών.

Πρώτος επισκέφθηκε το περίπτερο της Ελλάδας ο Ernst Burgbacker, Υφυπουργός Οικονομίας αρμόδιος για θέματα Τουρισμού o οποίος ενημερώθηκε για την ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων (Athens every week και Σταυροδρόμι Πολιτισμών), την άνθιση της νέας δημιουργίας, την έννοια του ελληνικού τραπεζιού και των αξιών που εκπροσωπεί, τις μοναδικές εμπειρίες που μπορεί κανείς να ζήσει μόνο στην Αθήνα.

Αμέσως μετά ο κύριος Burgbacker (ο οποίος μάλιστα ξάπλωσε και σε μια από τις ξαπλώστρες πάνω στην άμμο σε ειδικό χώρο του περίπτερου) δήλωσε: «Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα ανακαλύψει εκ νέου την Ελλάδα. Είναι μια υπέροχη χώρα με πανέμορφα τοπία, με ιστορία και πολιτισμό όσο καμία άλλη χώρα. Γνωρίζουμε ότι ο τουρισμός είναι για την Ελλάδα πάρα πολύ σημαντικός και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να ενισχυθούν οι επισκέψεις των Γερμανών», είπε ο κ. Burgbacker.

Ακολούθως έγιναν συναντήσεις με τους επικεφαλής της Rewe Touristik, όπου συζητήθηκαν οι δυνατότητες επέκτασης της τουριστικής περιόδου, προώθησης των προγραμμάτων Athens every week και Σταυροδρόμι Πολιτισμών, και ενίσχυσης των προκρατήσεων για την Ελλάδα που ήδη σημειώνουν αυξητικές τάσεις. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Διευθυντής του ομίλου REWE Ζόρεν Χάρτμαν δήλωσε: «Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι για την Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια που ήταν προβληματικά στη γερμανική αγορά μπορούμε σιγά σιγά να κοιτάξουμε μπροστά».

Στη συνέχεια ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης θα έχουν επαφές με επικεφαλής των Tui Deutscheland, της Εxpedia, και του Thomas Cook.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Conde Νast Traveller και σειρά παραγόντων της τουριστικής βιομηχανίας. Μεταξύ τους και ο Paul James, global brand leader της Starwood Luxury Collection, o οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τη δημιουργία boutique hotels στις περιφέρειες της Ελλάδας και όχι μόνο στη νησιωτική χώρα. Αντίστοιχα, από το Conde Nast Traveller έγινε αναφορά στο μεγάλο ενδιαφέρον και στις δυνατότητες που παρουσιάζει η ελληνική περιφέρεια, αλλά και στη μοναδικότητα του ελληνικού τραπεζιού, που το κάνει ξεχωριστό σε ολόκληρο τον κόσμο.