Κύριος ομιλητής σε Συνέδριο στο Μαϊάμι με θέμα την κρουαζιέρα ο Γ. Νικητιάδης

Στήλη: Τουρισμός

α

Τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά και τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη δρομολογίων κρουαζιέρας σε προορισμούς στην Ελλάδα, παρουσίασε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ.Νικητιάδης, ως κύριος ομιλητής σε Συνέδριο που πραγματοποιείται στο Μαϊάμι με θέμα «Πού στον κόσμο προβλέπεται να αναπτυχθεί η κρουαζιέρα» σε σημαντικό ακροατήριο από ανώτερα και ανώτατα στελέχη εταιριών κρουαζιέρας και επαγγελματιών που προωθούν και πωλούν το προϊόν της κρουαζιέρας.

Ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε εκτενώς στον ελληνικό χώρο τονίζοντας ότι αποτελεί μια απαράμιλλη περιοχή για κρουαζιέρες. Επισήμανε ότι η Ελλάδα διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό δυνητικών λιμένων κρουαζιέρας σε όλη την Μεσόγειο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε κάθε λιμάνι, έτσι ώστε η εμπειρία που θα ζήσει ο επιβάτης - τουρίστας να είναι μοναδική.

Εκμεταλλευόμενος τη θετική ανταπόκριση που διαπιστώθηκε με βάση τα αποτελέσματα των επαφών και συνομιλιών που είχε μαζί με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γ. Διαμαντίδη στο Μαϊάμι από εταιρείες κρουαζιέρας για την ανάπτυξη δρομολογίων τα επόμενα χρόνια, ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις προοπτικές που υπάρχουν στη χώρα μας.

Ο υφυπουργός περιέγραψε και έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα για ελληνικούς προορισμούς στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί η κρουαζιέρα, μίλησε για τις ενέργειες της κυβέρνησης στον τομέα της προσέλκυσης εξειδικευμένων μορφών τουρισμού μεταξύ των οποίων και η κρουαζιέρα που αποτελεί πρωτεύοντα στόχο.

Αναφέρθηκε στις ενέργειες που προωθούνται για την διακίνηση επισκεπτών που ταξιδεύουν με κρουαζιερόπλοια σε αρχαιολογικούς χώρους και την ανάπτυξη γενικότερα της τουριστικής κίνησης σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο κ. Νικητιάδης μαζί με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γ. Διαμαντίδη παραχώρησαν συνέντευξη τύπου σε μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων του ειδικού τύπου που ασχολείται με τις κρουαζιέρες. Στη συνέντευξη τόνισαν τις προοπτικές , αναφέρθηκαν στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί και επισήμαναν ότι είναι ανοιχτοί για συνεργασίες περιμένοντας τις προτάσεις των εταιριών κρουαζιέρας.