Συνάντηση Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού με τον Ούγγρο ομόλογό του

Στήλη: Τουρισμός

Συνάντηση Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού με τον Ούγγρο ομόλογό του

Η διοργάνωση της άτυπης συνόδου υπουργών Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Ρόδο, με θέματα βίζας, υπό την προεδρία της ελληνικής κυβέρνησης ήταν το αντικείμενο συζήτησης του υφυπουργού Πολιτισμού Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη με τον Ούγγρο υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας αρμόδιο για θέματα Τουρισμού κ. Ender Hornath.

Η συνάντηση του κ. Νικητιάδη με τον Ούγγρο ομόλογό του πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουδαπέστη στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των υπουργών Πολιτισμού.

Ο κ. Νικητιάδης ενημέρωσε τον Ούγγρο ομόλογό του για τις επαφές που είχε και με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Antonio Tajani και τον γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Taleb Rifai ο οποίος μάλιστα δήλωσε ενθουσιασμένος για την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, να διοργανώσει στη Ρόδο την άτυπη σύνοδο των υπουργών Τουρισμού.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδης συμφώνησε με τον κ. Hornath τις επόμενες μέρες αφού καθοριστεί η ατζέντα των θεμάτων και προσδιοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της άτυπης συνόδου να του αποστείλει σχετική επιστολή προκειμένου να αναλάβει την πρόσκληση των υπουργών Τουρισμού η Ουγγαρία η οποία έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του έλληνα υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού πιθανότερη χρονική περίοδος διεξαγωγής της άτυπης συνόδου των υπουργών Τουρισμού είναι τα τέλη Ιουνίου.

Τα θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν τους υπουργούς Τουρισμού που θα συμμετέχουν στην άτυπη σύνοδο, είναι η έκδοση ταξιδιωτικής θεώρησης (visa) και τα εμπόδια που προκύπτουν για χιλιάδες ταξιδιώτες από χώρες εκτός Σένγκεν που θέλουν να επισκεφθούν την Ευρώπη.

Η ελληνική πρωτοβουλία για να διοργανωθεί η άτυπη Σύνοδος δείχνει το τεράστιο ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για το θέμα των θεωρήσεων εισόδου.