Συναντήσεις Νικητιάδη με tour operators στο Ελσίνκι

Στήλη: Τουρισμός

Συναντήσεις με τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες της Φιλανδίας (tour operators) και εκπροσώπους αεροπορικών εταιριών είχε στο Ελσίνκι ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

Ο υφυπουργός ταξίδεψε στη Φιλανδία για να παραστεί στο διήμερο τουριστικής προβολής της χώρας το οποίο διοργάνωσε ο ΕΟΤ με τη συνεργασία μεγάλων νησιωτικών δήμων που αποτελούν προορισμό για τους Φιλανδούς επισκέπτες.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ανέπτυξε στους ταξιδιωτικούς πράκτορες με τους οποίους συναντήθηκε, τη νέα στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης για τον τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι μόνο με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της στοχευμένης επικοινωνιακής πολιτικής του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού διοργανώθηκε σε συνεργασία με τοπικούς φορείς της Ρόδου, της Κω, της Λέρου και των Χανίων ειδική εκδήλωση στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Ελσίνκι (Kamppi www.kamppi.fi/ ) κατά τη διάρκεια της οποίας εκπρόσωποι της Κω της Λέρου και της Κρήτης πρόσφεραν στους επισκέπτες του ελληνικού περιπτέρου, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Στην εκδήλωση προβολής συμμετείχε και το ελληνικό μουσικό συγκρότημα «Άρτεμις» από τη Λέρο το οποίο με τις νότες του παρέσυρε τους Φιλανδούς επισκέπτες να χορέψουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ εθελοντές από τη Ρόδο, την Κω τη Λέρο και τα Χανιά μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια στους Φιλανδούς προσκαλώντας τους να περάσουν τις διακοπές τους στα νησιά της Ελλάδας ενώ οι πιο τυχεροί από τους επισκέπτες του ελληνικού περιπτέρου κέρδισαν έπειτα από κληρώσεις δωρεάν ολιγοήμερα ταξίδια στη χώρα μας .

Αμέσως μετά ο κ. Νικητιάδης παραχώρησε συνέντευξη στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Φιλανδίας και σε δημοσιογράφους εφημερίδων και ταξιδιωτικών περιοδικών οι οποίοι ήταν ιδιαιτέρως ενημερωμένοι για τις συνθήκες που επικρατούσαν τα προηγούμενα χρόνια στον τουρισμό της χώρας με αποτέλεσμα οι ερωτήσεις τους να είναι αρκετά «σκληρές» αλλά ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού απάντησε με παρρησία σε όλα τα θέματα που του ετέθησαν.

Ιδιαίτερη συνάντηση είχε ο κ. Νικητιάδης με τον Φιλανδό ομόλογό του κ. Jaakko Lehtonen κατά τη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία της Ελλάδας να διοργανώσει άτυπη σύνοδο υπουργών Τουρισμού στη Ρόδο τον ερχόμενο Ιούνιο με βασικό θέμα συζήτησης την έκδοση θεωρήσεων εισόδου σε ταξιδιώτες από την Ρωσία και τον προσκάλεσε να τον ξεναγήσει στο μουσείο της Ακρόπολης το οποίο δεν έχει ακόμα επισκεφθεί. Ο Φιλανδός υφυπουργός με χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο. Ο κ. Νικητιάδης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της αεροπορικής εταιρίας Blue 1 (θυγατρική της SAS) με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν στη διευκόλυνση πρόσβασης των αεροσκαφών της εταιρίας στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια.

Το βράδυ της Τρίτης ο έλληνας πρέσβης στη Φιλανδία παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδη στην οποία παρέστησαν εξέχουσες προσωπικότητες, καθηγητές Πανεπιστημίου, επιχειρηματίες, και άνθρωποι με ενεργό ρόλο στα κοινά του Ελσίνκι.