Η ελληνική αγορά εργασίας: χαρακτηριστικά, εξελίξεις και προκλήσεις

Στήλη: Ανακοινώσεις

Από σήμερα είναι διαθέσιμη ειδική έκδοση της Τράπεζας της Ελλάδος με τίτλο "Η ελληνική αγορά εργασίας: χαρακτηριστικά, εξελίξεις και προκλήσεις". Η έκδοση περιλαμβάνει τις μελέτες που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα με τον ίδιο τίτλο την οποία διοργάνωσε η Τράπεζα στις 22 Μαρτίου 2010.

Ο τόμος περιλαμβάνει 7 μελέτες (με τη σειρά παρουσίασής τους στην ημερίδα): των κ.κ. Σ. Ζωγραφάκη και Π. Σπαθή (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) για την οικονομική κρίση και την ελληνική οικονομία, των κ.κ. Κ. Κανελλόπουλου και Α. Πετραλιά (ΚΕΠΕ) για την επίδραση της μετανάστευσης στη θέση των Ελλήνων στην αγορά εργασίας, του κ. Σ. Λώλου (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και της κ. Ε. Παπαπέτρου (Τράπεζα της Ελλάδος και Πανεπιστήμιο Αθηνών) για την εμμονή των περιφερειακών αποκλίσεων της ανεργίας, των κ.κ. Θ. Μητράκου (Τράπεζα της Ελλάδος), Π. Τσακλόγλου (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Ι. Χολέζα (ΚΕΠΕ) για την αποκατάσταση των πτυχιούχων στην ελληνική αγορά εργασίας, της κ. Α. Λυμπεράκη (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και του κ. Π. Τήνιου (Πανεπιστήμιο Πειραιά) για την απασχόληση των γυναικών στην ελληνική αγορά εργασίας, της κ. Ε. Παπαπέτρου (Τράπεζα της Ελλάδος και Πανεπιστήμιο Αθηνών) για τις μισθολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Ελλάδα και των κ.κ. Ν. Γιαννακόπουλου, Ι. Λαλιώτη, Ι. Νταούλη και Μ. Ντεμούση (Πανεπιστήμιο Πατρών) για τη σχέση μεγέθους επιχείρησης και μισθών στην Ελλάδα.

Στην ημερίδα μίλησαν επίσης οι κ.κ. J. Martin (ΟΟΣΑ) και Η. Κικίλιας (ΟΑΕΔ), των οποίων οι ομιλίες δεν περιλαμβάνονται στον τόμο, αλλά οι σχετικές συνοπτικές παρουσιάσεις έχουν αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο της Τράπεζας (http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/publications/seminars/labourmarket.aspx).

Ο τόμος έχει αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο της Τράπεζας. Περιορισμένος αριθμός αντιτύπων διατίθενται από το Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας.