Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, στη Ρόδο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Γραμμάτων Πολιτεία

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Γραμμάτων Πολιτεία που αποτελείται από πέντε Φροντιστήρια της Ρόδου (Ορόσημο, Μεταίχμιο, Πλεονέκτημα, Αριστείον, Μεθοδικό/Παιδεία) στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών εκδηλώσεων για το έτος 2012, θα πραγματοποιήσει την κεντρική ετήσια εκδήλωση για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό με θέμα:

«Παιδεία – Ο δρόμος για το Μέλλον»

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

17:30-18:00 Προσέλευση

18:00-18:15 -Εισαγωγή από τους εκπαιδευτικούς του οργανισμού «Γραμμάτων

Πολιτεία» & παρουσίαση της εκπτωτικής κάρτας μέλους.

-Χαιρετισμός από το 18ο Δημοτικό Σχολείο.

18:15-19:00 -Ομιλία από τον Επίκουρο Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής

Γραμματείας Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Σπύρο Συρόπουλο με

θέμα «Παιδεία ή Εκπαίδευση»

-Ομιλία από τον Υπεύθυνο ΚΕΣΥΠ, κ. Νίκο Κωστή με θέμα

«Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας και σύστημα εισαγωγής στην

τριτοβάθμια εκπαίδευση»

19:00-21:00 Συζήτηση με τους επαγγελματίες-επιστήμονες διαφόρων

ειδικοτήτων ανά επιστημονικό πεδίο.

Στην ημερίδα του «Επαγγελματικού Προσανατολισμού» θα παραβρεθούν καταξιωμένοι επαγγελματίες από όλους του χώρους, οι οποίοι θα κατανεμηθούν ανά επιστημονικό πεδίο και θα συζητήσουν προσωπικά με τους παρευρισκομένους (μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικούς) για κλασσικά αλλά και σύγχρονα επαγγέλματα, παρουσιάζοντας συγχρόνως τις προοπτικές του μέλλοντος.

Θα γίνει σύνδεση μέσω skype με φοιτητές από διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά και Έλληνες επιστήμονες με αξιόλογη πορεία.

Επίσης θα αναλυθεί το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα παρουσιαστούν σενάρια συμπλήρωσης του μηχανογραφικού εντύπου εισαγωγής. Θα διανεμηθούν έντυπα με τις βάσεις των προηγουμένων ετών.

Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου, γονείς και σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ημερίδα στοχεύει :

Στην ανάδειξη της σπουδαιότητας της εκπαίδευσης.

Στην παρουσίαση του ισχύοντος εκπαιδευτικού συστήματος, τη διαδικασία και τον τρόπο βαθμολόγησης των πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τον επαγγελματικό προσανατολισμό – σχέση εκπαίδευσης με επαγγελματική σταδιοδρομία και τοπική αγορά.

Οι καθηγητές του εκπαιδευτικού Οργανισμού «Γραμμάτων Πολιτεία», δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση των μαθητών τους σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές που ανοίγονται στον επαγγελματικό στίβο. Δημιουργούν από νωρίς την κατάλληλη κουλτούρα ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλέστερη επιλογή επαγγέλματος, όχι μόνο σύμφωνα με τις δυνατότητές τους αλλά και σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε εποχής.

Ιδιαιτέρως, σήμερα που τα νέα παιδιά αισθάνονται μεγάλη αβεβαιότητα και αδυνατούν να ονειρευτούν ελεύθερα και απαλλαγμένα από τα βαρίδια της οικονομικής κρίσης, ο εκπαιδευτικός Οργανισμός «Γραμμάτων Πολιτεία», με εντονότερο το αίσθημα ευθύνης, καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες να εμπνεύσει τους μαθητές και να τους προσφέρει τα εφόδια και τη γνώση για την καταλληλότερη επαγγελματική επιλογή που θα τους οδηγήσει σε όσο το δυνατόν ασφαλές και επιτυχημένο μέλλον.

Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου.

H VODAFONE στηρίζει την εκδήλωση ως Μέγας Χορηγός.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012, στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (Ξεν/χείο SOLEIL), στις 17:30 το απόγευμα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.