Ξεκινά η πώληση για τα εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου

Στήλη: Αθλητισμός

Λονδίνο 2012

- 26 αθλήματα, 34 χώροι, 645 αγωνίσματα

- 2/3 των εισιτηρίων θα κοστολογούνται έως και £50

- 2,5 εκατομμύρια εισιτήρια θα κοστολογούνται έως και £20

Τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου είναι παγκοσμίως διαθέσιμα προς πώληση. Στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση το κοινό μπορεί να κάνει αίτηση για αγορά εισιτηρίων μεταξύ 15 Μαρτίου και 26 Απριλίου 2011.

6,6 εκατομμύρια εισιτήρια είναι διαθέσιμα προς πώληση στο κοινό από τις 15 Μαρτίου 2011.

Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να κάνουν αίτηση στην ιστοσελίδα www.tickets.london2012.com οποτεδήποτε στη διάρκεια της περιόδου των 42 ημερών. Δε θα υπάρξει σειρά προτεραιότητας στη διαδικασία αγοράς, ούτε θα έχουν πλεονέκτημα όσοι κλείσουν τα εισιτήρια τους νωρίτερα εντός της περιόδου προπώλησης.

Από τις 15 Μαρτίου, θα ξεκινήσει και η πώληση πακέτων εισιτηρίων και διαμονής για το Ηνωμένο Βασίλειο από τα υποκαταστήματα του και την ιστοσελίδα του Thomas Cook (www.thomascooklondon2012.com).

Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου δημοσίευσε το πρόγραμμα των αθλημάτων νωρίτερα στη χρονιά που διανύουμε, με 645 διαφορετικά αγωνίσματα να προγραμματίζονται σήμερα για 26 ολυμπιακά αθλήματα.

Τα αθλήματα θα λάβουν χώρα σε διάσημες τοποθεσίες όπως,

ο χώρος παρελάσεων των Horseguards (των Εγγλέζων φρουρών) στο κέντρο του Λονδίνου για το μπίτς βόλεϊ , το Γουέμπλεϊ για το ποδόσφαιρο, το ιστορικό πάρκο Greenwich για τους ιππικούς αγώνες και τους αγώνες Πένταθλων, το Lord's Cricket Ground για τους αγώνες Τοξοβολίας και σε διάφορα σημεία που βρίσκονται υπό κατασκευή εντός του Ολυμπιακού Πάρκου.

Ο πρόεδρος της LOCOG Sebastian Coe σχολίασε «Αυτή είναι μία ιστορική στιγμή για όλους όσοι συμμετέχουν στο Λονδίνο 2012. Τώρα ξεκινά το ταξίδι για όλους όσους ονειρεύονταν να προμηθευτούν ένα Ολυμπιακό εισιτήριο από την ημέρα που κερδίσαμε την ανάθεση της φιλοξενίας των Αγώνων το 2005 – αυτό ήταν για μας πραγματικά το «σπουδαιότερο εισιτήριο του κόσμου». Στο Ηνωμένο Βασίλειο το κοινό θα έχει 42 ημέρες για να κάνει την αίτησή του και παροτρύνω όλους να κοιτάξουν ποια αθλήματα είναι διαθέσιμα σε ποιες ημερομηνίες και να κάνουν την επιλογή τους. Εάν για κάποια αγωνίσματα οι προκρατήσεις υπερβούν το όριο του διατιθέμενου αριθμού εισιτηρίων θα γίνει κλήρωση, την οποία θεωρούμε ως τον πιο δίκαιο τρόπο για να μοιρασθούν τα εισιτήρια.»

Υπάρχουν επίσης χώροι εκτός Λονδίνου, με αθλήματα να λαμβάνουν χώρα στο Weymouth, στο Portland ( Ιστιοπλοΐα ), στο Essex (Ποδηλασία – Mountain Bike). Το Ποδόσφαιρο θα εκτυλίσσεται σε εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα συμπεριλαμβανομένου του Old Trafford στο Manchester, του Hampden Park στη Glasgow και του Millennium Stadium του Cardiff.

Οι τιμές των εισιτηρίων που ανακοινώθηκαν στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, καλύπτουν μεγάλη γκάμα προσφερομένων τιμών. Αυτές ξεκινούν από £20 για όλα τα αθλήματα και η LOCOG έχει δημιουργήσει ένα καινοτόμο πρόγραμμα «Πλήρωσε σύμφωνα με την Ηλικία σου» ("Pay your Age") με περισσότερα από 220 αγωνίσματα για νέους σε ηλικία έως 16 ετών στις 27 Ιουλίου του 2012 που θα ξεκινήσουν οι Αγώνες.  Άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, όταν θα ξεκινήσουν οι Αγώνες, θα πληρώσουν μόλις £16 σε αυτά τα αγωνίσματα. Για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων η χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου θα είναι £20.12 και η υψηλότερη θα φτάσει τις £2,012.

Η LOCOG λανσάρει επίσης μια έντυπη διαφημιστική καμπάνια με πρωταγωνιστές αθλητές όπως ο Tom Daley και η Beth Tweddle, με το σλόγκαν «The Greatest Tickets on Earth».

Συμπληρωματικά στα 6,6 εκατομμύρια εισιτήρια προς πώληση στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως και ένα εκατομμύριο εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα στους φιλάθλους εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών ή Εξουσιοδοτημένων Αντιπρόσωπών Εισιτηρίων (ATRs). Οι Εξουσιοδοτημένοι Αντιπρόσωποι Εισιτηρίων (ATRs) έχουν πλέον επιβεβαιωθεί και η πλήρης λίστα είναι διαθέσιμη στο London 2012 ticketing website. Το κοινό εκτός Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να επικοινωνήσει με την τοπική NOC η το ATR για να ενημερωθεί λεπτομερώς για τις πωλήσεις εισιτηρίων στη χώρα τους.

Ο πρόεδρος της LOCOG Sebastian Coe συνεχίζει: «Θα υποδεχτούμε φιλάθλους από όλο τον κόσμο, για να υποστηρίξουν τους αθλητές. Όπως συχνά λέω οι αθλητές αυτοί θα τύχουν υποδοχής από ομοεθνείς τους στο Λονδίνο, όπως επίσης και οι φίλαθλοι. Το Λονδίνο θα είναι ένα εκπληκτικό μέρος να επισκεφθεί κανείς το καλοκαίρι του 2012, με μαγική ατμόσφαιρα και ανυπομονούμε καλωσορίσουμε τον κόσμο στην πόλη μας και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχει τεράστια ποικιλία εισιτηρίων διαθέσιμη, ώστε να δει κανείς τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο να συναγωνίζονται. Το μήνυμά μου είναι απλό∙ Να είστε εκεί.»

Ταχυδρομικές αιτήσεις θα γίνουν επίσης δεκτές, καθώς στον επίσημο οδηγό εισιτηρίων της Lloyds TSB συμπεριλαμβάνονται φόρμες αίτησης. Ο οδηγός υπάρχει διαθέσιμος σε υποκαταστήματα της Lloyds TSB στην Αγγλία και την Ουαλία, της Bank of Scotland στη Σκωτία και στις δημόσιες βιβλιοθήκες στη Βόρειο Ιρλανδία.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν διαθέσιμα προς αγορά πακέτα φιλοξενίας από τις 15 Μαρτίου 2011 μέσω του προγράμματος London 2012 Prestige Ticketing www.prestigeticketing.london2012.com. Σε αυτά τα εισιτήρια συμπεριλαμβάνεται μια επιπρόσθετη χρέωση. Σύμφωνα με αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα Ticketshare του Λονδίνου 2012, για κάθε αγορά ενός πακέτου δωρίζεται ένα εισιτήριο σε παιδιά σχολείών όλης της χώρας.

Επίσης από τις 15 Μαρτίου 2011 υπάρχει διαθέσιμη ποικιλία πακέτων από το Jet Set Sports που περιλαμβάνουν εισιτήρια, διαμονή, φαγητό, ροφήματα και μετακινήσεις.

Συνιστάται στο κοινό να προμηθεύεται εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 μόνο από επίσημες πηγές. Η πώληση εισιτηρίων χωρίς την άδεια της LOCOG είναι παράνομη. Οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή ιδιώτης υποστηρίζει ότι διαθέτει εισιτήρια προς πώληση θα πρέπει να διασταυρώνεται από τη λίστα Εξουσιοδοτημένων Αντιπροσώπων Εισιτηρίων. www.tickets.london2012.com

Ο Sebastian Coe σχολίασε: «Θέλουμε αυτό να είναι το μεγαλύτερο γεγονός στον πλανήτη και όχι η μεγαλύτερη απάτη. Στόχος μας είναι τα εισιτήρια αυτά να αγορασθούν από πραγματικούς φιλάθλους, που θέλουν να συμμετάσχουν στο Λονδίνο 2012. Επιθυμούμε επίσης, να επιστήσουμε την προσοχή του κοινού, να γνωρίζει από πού προμηθεύεστε τα εισιτήριά του και εάν δεν είναι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι εισιτηρίων, να αποφεύγει το ρίσκο ή την αγορά εισιτηρίων.»

Τα εισιτήρια των Παραολυμπιακών Αγώνων θα ξεκινήσουν να διατίθενται στις 9 Σεπτεμβρίου 2011.

Ο προϋπολογισμός για την διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων(LOCOG) ανέρχεται στα £2 δις, έχοντας παράλληλα επτά διεθνείς χορηγούς – τις adidas, BMW, BP, British Airways, ΒΤ, EDF και η Lloyds TSB. Επιπλέον, μεγάλοι υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι οι ακόλουθοι επτά- Adecco, ArcelorMittal, Cadbury, η Cisco, η Deloitte, Thomas Cook και η UPS. Τέλος, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου υποστηρίζονται και από τους ακόλουθους προμηθευτές και παρόχους - Airwave, Aggreko, Atkins, η Boston Consulting Group, CBS Εξωτερική, Crystal CG, το Eurostar, Freshfields Bruckhaus Deringer LLP, η GSK, Gymnova, Heineken UK, Holiday Inn, John Lewis, McCann Worldgroup , Mondo, Next, η Εταιρεία Nielsen, πολυπληθής, Technogym, Ticketmaster και της Trident.