Ραντεβού με τον Εγκέλαδο!

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

Stefan Bauer, Blick über das Forum Romanum (wikimedia)

-γράφει ο Γεωδίφης-

Ο πλανήτης μας φιλοξενεί περίπου 6 δισεκατομμύρια ανθρώπους και αυτό το νούμερο προβλέπεται ότι θα αυξηθεί σε περίπου 9-10 δισεκατομμύρια, το έτος 2050. Όλοι εμείς οι κάτοικοι του πλανήτη, έχουμε μια δική μας αντίληψη για τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Καθένας από μας έχει τη δική του οπτική γωνία με την οποία βλέπει, αντιμετωπίζει, διαισθάνεται και χρησιμοποιεί για τις ανάγκες του, το περιβάλλον.

Ομως, κάθε μέρα που περνά κάτι περισσότερο έρχεται να συμπληρώσει και να προστεθεί στο πάζλ του άγνωστου κόσμου που μας περιβάλλει. Ωστόσο, μετά από τόσα χρόνια προσπαθειών και μεγάλων ανακαλύψεων μια μερίδα ανθρώπων αδυνατεί να κατανοήσει τα επιτεύγματα της επιστήμης.

Αποκρυφιστές, μάγοι, εξορκιστές, οιωνοσκόποι, προφήτες, αστρολόγοι, ιερείς, δρυίδες, μύστες, αγύρτες, μέντιουμ, θαυματοποιοί, αλχημιστές, μυστικιστές, ραβδοσκόποι, νεκρομάντες, και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βάλει το μυαλό μας συχνά ανατρέχουν σε μυστήρια, ανεξήγητα και παραφυσικά φαινόμενα του παρελθόντος και προσπαθούν να τα συνδυάσουν τόσο με τη φύση όσο με την επιστήμη.

Στις 12 Μαΐου, η Αιώνια Πόλη είχε ένα μοναδικό ραντεβού με τον Εγκέλαδο. Το έκλεισε κάποιος πριν από 32 χρόνια. Λέγεται ότι ο Ραφαέλε Μπεντάντι ένας αυτοδίδακτος σεισμολόγος που πέθανε το 1978 τα είχε κανονίσει όλα.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της συνάντησης, η Ρώμη θα έπρεπε να καταστραφεί από έναν µεγάλο σεισµό στις 12 Μαίου 2011. Μετά από τόσα χρόνια, κάποιος διέδωσε την «πληροφορία» τους τελευταίους µήνες στην Ιταλία µέσω διαδικτύου και τηλεοπτικών σταθμών και έτσι έγινε ένας πανικός στην γειτονική χώρα.

Πολλοί Ρωµαίοι -ενώ κάποιοι αµφισβητούν ακόµη και ότι ο Μπεντάντι έκανε πράγµατι την εν λόγω πρόβλεψη- αποφάσισαν να περάσουν τη προχτεσινή ηµέρα στην ύπαιθρο. Ενας διάσημος διευθυντής ειδήσεων δήλωσε στην Reppublica ότι «είναι ίσως καλύτερα να μείνουν τα παιδιά µας στο σπίτι».

Επί του σχετικού θέματος παρενέβη το Ιταλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής για να καθησυχάσει τον κόσμο αναφέροντας ότι «δεν υπάρχει κανένα σχετικό επιστηµονικό στοιχείο»,πως «γενικότερα η Ρώµη δεν θεωρείται επικίνδυνη σεισµογενής περιοχή» και, σε κάθε περίπτωση, «η πρόβλεψη των σεισµών παραµένει επιστηµονικά αδύνατη».

Όμως, πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι φυσικές καταστροφές και ιδιαίτερα οι σεισμοί μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή από πλήρως κατανοητές επιστημονικά αιτίες και δεν οφείλονται στους λόγους που προβλέπουν κάποιοι «οιωνοσκόποι».

Οι δεισιδαιμονίες και οι φαντασιώσεις δεν έχουν να κάνουν με τη λειτουργία ενός δυναμικού και ανήσυχου πλανήτη. Όταν κάποια στιγμή, σε 5 δισεκατομμύρια χρόνια, θα φτάσει πράγματι το τέλος της Γης μας, να είστε βέβαιοι ότι θα είναι ένα τέλος το οποίο θα έλθει με τρόπους που κανένας μα κανένας δεν μπορεί να φανταστεί.

Γεωδίφης

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter