Άρθρα

Γλώσσα και Πολιτική

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Απόψεις

Tim Morgan, speech

Στο πλαίσιο του φιλοσοφικού στοχασμού και πιο συγκεκριμένα στο πεδίο της Ηθικής έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες που επιχειρούν να προσδιορίσουν τι είναι ηθικά σωστό και το πώς αξίζει να πράττουν οι άνθρωποι - ως όντα και ως μέλη μιας ορισμένης κοινωνίας/πολιτείας.

Η αποσάρθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Απόψεις

Chalky Lives, Economy Candy

Σημείωμα για την Κρίση και τα συμφραζόμενά της

M ε αφορμή την ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (15-12-2010) του νομοσχεδίου που αφορά στα «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας» έχουν γραφεί και ειπωθεί πολλά. Και θα λεχθούν κι άλλα- κι άλλα, ακόμη περισσότερα.

Εθνικισμός και Ιδεολογίες

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Απόψεις

makelessnoise, High There

-γράφει ο Παναγιώτης Βουλιάκης-

Για τον Habermas, ο εργαλειακός[1] χαρακτήρας του ορθολογισμού -η χρησιμοθηρική εκδοχή της επιστημονικής αντικειμενικότητας- αρθρώνει τις κοινωνικές σχέσεις σε θετικά πλαίσια ελέγχου (με την επιστημονική οργάνωση των διοικητικών θεσμών), νομιμοποιώντας συστήματα κυριαρχίας, με αποτέλεσμα την απόλυτα αφαιρετική εκδοχή του ατόμου.

Οικολογία και οικολογισμός

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Απόψεις

Γράφει ο Παναγιώτης Βουλιάκης

Οικολογία  είναι η μελέτη των σχέσεων μεταξύ των ζώντων οργανισμών και του περιβάλλοντός τους. Την ενδιαφέρει το δίκτυο σχέσεων που στηρίζει όλες τις μορφές ζωής. Τονίζει το γεγονός ότι τα πάντα στη φύση είναι αλληλένδετα. Μπορεί να θεωρηθεί επιστήμη, περιγραφική αρχή, ακόμα και ηθική αξία.

Οι Δώδεκα Μήνες

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ποικίλα

Remko van Dokkum, Bracken House - London

γράφει ο Orfeus *

Μήνας, είναι χρονικό διάστημα ίσο με το 1/12 του πολιτικού έτους.

Οι δώδεκα αυτές υποδιαιρέσεις είναι καθιερωμένες από την αρχαιότητα: η Σελήνη υπήρξε το μέτρο διάρκειας του μήνα και στην αρχαϊκή της ονομασία, "Μήνη", οφείλει το χρονικό αυτό διάστημα, το όνομά του.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter