Αλλαγές κυκλοφορίας στην οδό Μητρ. Ναθαναήλ

Στήλη: Ανακοινώσεις

Από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κω ανακοινώνεται ότι από Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 το τμήμα της οδού Μητροπολίτου Ναθαναήλ μεταξύ των οδών Παπαναστασίου και Μακρυγιάννη μετατρέπεται σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας σύμφωνα με την απόφαση Αρ. 344 της 27/7/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Ο Κρυμμένος θησαυρός της τσέπης» στο Πολύκεντρο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Το Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού (Κορυτσάς και Αργυροκάστρου, Κως τηλ: 2242028907) και οι εκδόσεις Ψυχογιός προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Έλενας Αρτζανίδου «Ο Κρυμμένος θησαυρός της τσέπης» την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολύκεντρου.

Τη Δευτέρα 21 Μαΐου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις

Στήλη: Παιδεία

 1

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν τη Δευτέρα 21/05/2012.

Επιπρόσθετες αρμοδιότητες σε Γ. Πασσανικολάκη και Σ. Πη

Στήλη: Δελτία Τύπου

 Δήμος Κω

Με τις αποφάσεις υπ' αριθμόν 61 και 62, 26.01.2012, του Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη ανατίθενται επιπρόσθετες αρμοδιότητες στο Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Γ. Πασσανικολάκη και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Σ. Πη.

Συνεδρίαση του ΔΣ του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Καλούνται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου σε συνεδρίαση, την Τετάρτη 01/02/2012 και ώρα 17:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Νίκος Μυλωνάς: η ανάπλαση της πλατείας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Ο κ. Κ είναι και απαίδευτος και ανιστόρητος.

Γι αυτό και είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!!

---Από τα μέσα ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε ότι η δημοτική μας αρχή αποφάσισε την πλήρη ανάπλαση της πλατείας Κονίτσης, και σήμερα είδαμε κιόλας σπασμένα μάρμαρα και σοβάδες. Κρίμα!!!

Δύναμη Αλλαγής: μηνυτήρια αναφορά κατά του Δημάρχου Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής - Δελτίο Τύπου

Σήμερα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης μας, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Κυρίτση, καταθέσαμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, μηνυτήρια Αναφορά κατά του Δημάρχου Κω και παντός άλλου υπεύθυνου, με σκοπό τη δικαστική διερεύνηση την υπόθεσης που αφορά την δωρεάν παραχώρηση του δημοτικού ακινήτου και της επιχείρησης της «ΑΙΓΛΗΣ» σε ιδιώτες.

Εκδικάζεται την Παρασκευή το αίτημα περί διακοπής λειτουργίας σταθμού κινητής τηλεφωνίας στο Ζηπάρι

Στήλη: Δελτία Τύπου

Κατόπιν του αιτήματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Ζηπαρίου αντίστοιχα, σε συνεργασία με το Δήμο Κω και τη νομική του υπηρεσία με στόχο την προστασία της υγείας τόσο των μαθητών όσο και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Ζηπαρίου, εκδικάζεται την Παρασκευή 27-01-2012 και ώρα 12:30 το αίτημα της προσωρινής διαταγής περί διακοπής λειτουργίας του σταθμού κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή Ζηπάρι, οδός Πολυτεχνείου, της Δημοτικής Κοινότητας Ασφενδιού του Δήμου Κω.

Ανάπλαση πλατείας Κονίτσης

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Ο Δήμος μας έχει εντάξει στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του 2012, με πίστωση 30.000 χιλ. ευρώ, το έργο «ανάπλαση της πλατείας Κονίτσης».

Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Κω με τους συμβούλους του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Στήλη: Νέα

 1

Πραγματοποιήθηκε χθες η δεύτερη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Κω με τους συμβούλους του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου παρουσία και των Προέδρων του Δημοτικού Συμβουλίου, του ΔΛΤ και της ΔΕΥΑΚ.

Προκήρυξη Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Οργάνωση Σχολικής Εκδρομής

Στήλη: Ανακοινώσεις

Το Γυμνάσιο Αντιμάχειας προκηρύσσει εκδήλωση ενδιαφέροντος προς τα ταξιδιωτικά γραφεία για την οργάνωση εκδρομής – μετακίνησης μαθητών στα πλαίσια πραγματοποιούμενων καινοτόμων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.

Προληπτικός έλεγχος ασθενών με παθήσεις δέρματος

Στήλη: Ανακοινώσεις

Με πρωτοβουλία του Τομέα Υγείας του Δήμου Κω, θα διενεργηθεί στο νησί μας, προληπτικός και συμβουλευτικός έλεγχος ασθενών με καλοήθεις ή κακοήθεις παθήσεις δέρματος - σπίλους (ελιές), από το Διευθυντή Πλαστικής Χειρουργικής του Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» κ. Δημοσθένη Τσούτσο, σε συνεργασία με τη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κω, στο τριήμερο 27, 28 και 29 Ιανουαρίου.

«Μαθαίνω για να ζω» στη Δημοτική Τηλεόραση Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Μια νέα μηνιαία ενημερωτική εκπομπή, με τίτλο «ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ», ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 15:00, στη Δημοτική Τηλεόραση Κω και θα προβάλλεται το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα, την ίδια ώρα, με θέματα υγείας.

Ν. Μυλωνάς: τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα στην Αντιμάχεια

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Πριν την λαϊκή συνέλευση

Τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα και η συνέλευση έπρεπε να γίνει πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού και των εκτελεστέων έργων του 2012! Εν τούτοις αξίζει η συμμετοχή όλων των δημοτών!

Ν. Μυλωνάς: Όχι στην εκμετάλλευση του θέματος του μόλου κρουαζιερόπλοιων με την σύμπραξη του ΕΜΠ

Στήλη: Δελτία Τύπου

*

1. Έχει εμπεδωθεί η άποψη ότι η κατασκευή ενός μόλου για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων στην πόλη της Κω θα βοηθήσει την τοπική οικονομία στο πιο ευαίσθητο σημείο της, στην προσέλκυση τουρισμού πόλης που θα στηρίξει το εισόδημα της τοπικής εμπορικής τάξης.

«Take Care» από την Αστική Εταιρεία Πρόληψης "Ιπποκράτης"

Στήλη: Νέα

 TAKE CARE - Strategies towards responsible alcohol consumption for adolescents in Europe

Όπως γνωρίζετε η Αστική Εταιρεία "Ιπποκράτης"/Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας εκπροσωπώντας τον ΟΚΑΝΑ, συμμετέχει μαζί με άλλες (10) δέκα χώρες στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με τίτλο: "ΤΑΚΕ CARE-Strategies towards responsible alcohol consumption for adolescents in Europe", για το αλκοόλ.

H πρωτοχρονιάτικη πίτα του Απελλή

Στήλη: Ανακοινώσεις

Απελλής

Ο Μ.Π.Ε Σύλλογος Πυλίου σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 και ώρα11:30 στην καφετέρια των αδελφών Πίκουλα στον Άγιο Γεώργιο Πυλί.

«Ζούμε όπως κι εσύ» !

Στήλη: Δελτία Τύπου

Πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με θέμα τη Σεξουαλική Διαφορετικότητα

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στο πλαίσιο της πολιτικής της για την καταπολέμηση των κοινωνικών διακρίσεων και τη βελτίωση της καθημερινότητας των νέων, εκπονεί πρόγραμμα με αντικείμενο την προώθηση του σεβασμού στη σεξουαλική διαφορετικότητα αποσκοπώντας στην εκκίνηση του δημόσιου διαλόγου αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι νέοι στην ελληνική κοινωνία.

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Δημιουργίας Διαφήμισης για τη Διατήρηση του Νερού

Στήλη: Ανακοινώσεις

1

Η “Drop by Drop” είναι μια πρωτοβουλία του Περιφερειακού Κέντρου Ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών σε συνεργασία με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών και το Γραφείο του Ύπατου Εκπροσώπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με την υποστήριξη του Σκανδιναβικού Συμβουλίου Υπουργών.

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση πιπίλας

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, για τη διακίνηση ψευδοθήλαστρου (πιπίλας), προέλευσης Ουγγαρίας, στο οποίο παρατηρήθηκε μετανάστευση Ν-Νιτροζώσιμων ουσιών σε επίπεδα υψηλότερα από τα νομοθετημένα όρια.

Επίσημος Έλεγχος Εμφιαλωμένων Νερών έτους 2011

Στήλη: Υγεία

*

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο του Επισήμου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των τροφίμων έτους 2011, σε συνεργασία με το Γ.Χ.Κ., διενήργησε εργαστηριακούς ελέγχους που αφορούσαν σε χημικούς και βιολογικούς παράγοντες κινδύνου σε εμφιαλωμένα νερά (συμπεριλαμβάνονται φυσικά μεταλλικά νερά, νερά πηγής και επιτραπέζια).

Είναι επικίνδυνο οι υπεύθυνοι να αθωώνονται και οι αθώοι να καταδικάζονται!

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Διαβάσαμε στον τοπικό τύπο αρθρο συμπατριώτη μας Υποστράτηγου ε.α. στο οποίο κατηγορεί συμπολίτες μας που σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος για την υπεράσπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων του νησιού μας.

1400 ρούχα από την Κω χρησιμοποιήθηκαν ξανά

Στήλη: Ανακοινώσεις

Οικολογική Παρέμβαση

Με επιτυχία στέφθηκε η προσπάθειά μας για επαναχρησιμοποίηση παλαιών ρούχων. Περισσότερα από 300 ρουχαλάκια για μωρά έως ενός έτους μαζεύτηκαν μετά την έκκληση γνωστού μαιευτηρίου των Αθηνών και εστάλησαν ΔΩΡΕΑΝ με τη βοήθεια της εταιρείας «ΠΡΟΤΥΠΟ» αλλά και της μεταφορικής εταιρείας «ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ» τους οποίους και ευχαριστούμε.

Λαϊκές συνελεύσεις στα πλαίσια της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Στα πλαίσια της υλοποίησης του Τεχνικού και του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου μας και της ΔΕΥΑΚ για το 2012 θα πραγματοποιηθούν λαϊκές συνελεύσεις σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του νησιού αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Εισήγηση Συνέντευξης του Δημάρχου Κω και του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Εισήγηση Κοινής Συνέντευξης Τύπου Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη & Προέδρου ΔΕΥΑΚ, Γιώργου Πασσανικολάκη

Σήμερα και μετά την εξέλιξη της οριστικής ένταξης των έργων αποχέτευσης της Αντιμάχειας και της Κεφάλου, είμαστε πανέτοιμοι να διαχειριστούμε επενδύσεις, προερχόμενες από κοινοτικά κονδύλια, ύψους 54 εκ ευρώ.

Πέρσα Κουμούτση και Γιώτα Φώτου στο Πολύκεντρο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Το Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού (Κορυτσάς και Αργυροκάστρου, Κως τηλ: 28907) και οι Εκδόσεις Ψυχογιός σας προσκαλούν στην παρουσίαση των νέων βιβλίων των γνωστών συγγραφέων Πέρσας Κουμούτση και Γιώτας Φώτου, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολύκεντρου.

Μεταφορά ΚΕΠ

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας για την ολοκλήρωση της μεταφοράς του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) από το Διοικητήριο επί της Ακτής Μιαούλη στο κτήριο επί της οδού Κανάρη & Υγείας 2 (Παιδική Χαρά Πασσανικολάκη) όπου θα συστεγάζετε με το δεύτερο ΚΕΠ του Δήμου μας στην πόλη της Κω.

Πρόγραμμα φιλοξενίας μελών της TURSAB

Στήλη: Τουρισμός

Δήμος Κω

Το διήμερο 17 και 18 Ιανουαρίου πραγματοποιείται από τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου, πρόγραμμα φιλοξενίας 8 μελών του ΔΣ της TURSAB – παράρτημα Bodrum, στο πλαίσιο γνωριμίας των τούρκων πρακτόρων με το τουριστικό προϊόν της Κω και τους επιχειρηματίες της.

18 εκ. ευρώ για τη Διαχείριση Αστικών Λυμάτων Αντιμάχειας – Κεφάλου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Με την οριστική ένταξη του έργου «Διαχείριση Αστικών Λυμάτων Αντιμάχειας – Κεφάλου Νήσου Κω» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη (ΑΔΑ: ΒΟΝΔ0-ΔΔΧ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 18 εκατομμυρίων Ευρώ, σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου2012 και ώρα 12:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω με θέμα την υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος της ΔΕΥΑΚ.

Οικολόγοι Πράσινοι: επαφές με τις αρχές της Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Χρήστος Σιδέρης,  Δημήτρης Γρηγοριάδης

Ο συντονιστής της ΠΚ Δωδεκανήσου των Οικολόγων Πράσινων Δημήτρης Γρηγοριάδης με το μέλος της ΠΚ και συντονιστή της Περιφερειακής Οργάνωσης Ν. Αιγαίου κ. Χρήστο Σιδέρη είχαν σειρά επαφών με τις αρχές της Κω. Σκοπός ήταν να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα της Κω αλλά και να θέσουν ζητήματα στους επικεφαλής των παρατάξεων.

Καταργήθηκε η υποχρεωτική κυκλική πορεία στην πλατεία Ανταγόρα

Στήλη: Ανακοινώσεις

Από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κω ανακοινώνεται ότι: «Λόγω των συνεχών παραβάσεων της υποχρεωτικής κυκλικής κίνησης που ισχύει στην πλατεία Ανταγόρα, με τα περισσότερα οχήματα που κινούνται επί της οδού Λόρδου Βύρωνος προς την πλατεία να συνεχίζουν διασχίζοντας την πλατεία αντί να στρίβουν δεξιά, με κίνδυνο να συγκρουστούν με τα εξερχόμενα από την Αγ. Νικολάου, η Τεχνική Υπηρεσία μετά και τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων αρχών (Δημοτική Αστυνομία, Τροχαία) κατήργησε την υποχρεωτική κυκλική πορεία με την τοποθέτηση των ανάλογων σημάτων για επαναφορά στην πρότερη κατάσταση. Η διευθέτηση αυτή θα είναι προσωρινή αφού επίκειται ανάπλαση της πλατείας Ανταγόρα».

Δήμος Κω: «Τοπική Αυτοδιοίκηση για Πρωτοετείς»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Ι ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ

Μόνο με ανάμεικτα συναισθήματα θλίψης και συμπόνιας μπορεί να υποδεχθεί κανείς τα δελτία τύπου της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου σχετικά με τις επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας από τη μία και το πρόγραμμα «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» του Υπουργείου Εργασίας από την άλλη.

Πολίτες κόντρα στον Καιρό: για την παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου Ρόδου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Πολίτες κόντρα στον Καιρό

H παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου της Ρόδου κ. Μιχ. Κόκκινου, αποτελεί συνέχεια στην αλυσίδα του δράματος της αποδιάρθρωσης του ΕΣΥ και ειδικότερα στη νησιωτική Ελλάδα.

Βάσω Πη: για τη λειτουργία της σχολικής επιτροπής

Στήλη: Δελτία Τύπου

Βάσω Πη

Με αφορμή το θέμα που προέκυψε με το δελτίο τύπου της Οικολογικής Παρέμβασης σχετικά με την προμήθεια φωτοβολταϊκών για τα σχολεία, αλλά και της ασαφούς απάντησης της Δημοτικής αρχής θέλουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω.

Δήμος Κω: απάντηση στη Δύναμη Αλλαγής

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για το σύνολο της Κωακής κοινωνίας, η παράταξη του κ. Κυρίτση και ο ίδιος να σταματήσουν τη διασπορά ψευδών ειδήσεων ή έστω να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ της κοινωνικής οικονομίας και της κοινωφελούς εργασίας και να μην προτρέχουν αν θέλουν να διασώσουν τα όποια ψήγματα αξιοπρέπειας τους έχουν απομείνει.

Η Δύναμη Αλλαγής για τις συνεργατικές

Στήλη: Δελτία Τύπου

 Δύναμη Αλλαγής

Μετά την ομολογία της αποτυχίας της συνεργατικής των Μ.Μ.Ε, ήρθε και η απογοήτευση του κ. Καίσερλη για την απουσία των νέων από τη συγκέντρωση της Δευτέρας, που προετοιμαζόταν ένα μήνα τώρα. Πώς να μην αποτύχει όμως ένα σχέδιο που στηρίζεται στο ψέμα, στην εξαπάτηση των πολιτών και στην πολιτική που οδήγησε ολόκληρη τη χώρα στην καταστροφή;

Νίκος Μυλωνάς: «Αντλήσατε ύδωρ»

Στήλη: Θάλασσα

*

«Αντλήσατε ύδωρ μετ' ευφροσύνης εκ των πηγών του Σωτηρίου...»

---Σήμερα το "Μαρία Κ." ήταν και πάλι στην θέση του, μετά από μια μικρή απουσία 5 ημερών λόγω του ναυαγίου της, σημαιοστολισμένη και πιο όμορφη παρά ποτέ, λες για να πάρει μέρος στον ετήσιο γιορτασμό της ημέρας του αγιασμού των υδάτων, την γιορτή της γης και της θάλασσας, των ναυτικών και των πλοίων, όπου κατά τους ύμνους της βυζαντινής μας παράδοσης ''...ημερών αι Νεφέλαι υετόν Δικαιοσύνης τη ανθρωπότητι ουρανόθεν δροσιζουσι...''!

Δύναμη Αλλαγής: η γνώση της αλήθειας θα στηρίξει την προσπάθεια για να κερδίσουμε τη μάχη

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Με ευχές, όπως σε κάθε ξεκίνημα, μπήκαμε στο 2012.

Ευχές προς όλες και όλους, για ΥΓΕΙΑ-ΔΥΝΑΜΗ-ΕΥΤΥΧΙΑ.

Ευχές που όλοι έχουμε ανάγκη, όπως, επίσης όλοι, έχουμε ανάγκη ν' ακούσουμε επί τέλους αλήθειες, για το παρόν και το μέλλον της χώρας και του τόπου μας.

Ο Ορφέας και οι νταήδες με τα κίτρινα ποδήλατα στο Πολύκεντρο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο Ορφέας και οι νταήδες με τα κίτρινα ποδήλατα

Το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μερκούριου Αυτζή «Ο ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΑΗΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ» το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ.

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο Δήμαρχος Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Αύριο Τετάρτη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και ώρα 18:00 ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με θέμα την επικείμενη έναρξη λειτουργίας των πρώτων 11 επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας καθώς και για την εκδήλωση αναφορικά με το Ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στην αίθουσα του κινηματογράφου «ΟΡΦΕΑΣ».

Η κλήρωση της ΕΟΔ

Στήλη: Εθελοντισμός

ΕΟΔ

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου με έδρα την νήσο Κω πραγματοποίησε την κλήρωση από την γιορτινή λαχειοφόρο στις 30/12/11 στο ράδιο City 93. Τυχεροί της κλήρωσης είναι οι:

Βραβείο της Ακαδημίας στην «Κρίσιμη Μάζα» του Γιάννη Ζερβού

Στήλη: Πολιτισμός

Γιάννης Ζερβός, Κρίσιμη   Μάζα

Τα βραβεία και τους επαίνους του 2011 απένειμε την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου η Ακαδημία Αθηνών σε ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών, κατά την πανηγυρική συνεδρία της, παρουσία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Υποβολή Αίτησης - Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2011

Στήλη: Παιδεία

Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση Υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις αυξήσεις στα εισιτήρια και για τη συνάντηση με τη Λούκα Κατσέλη

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δελτία Τύπου που μας έστειλαν οι Οικολόγοι Πράσινοι:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάντηση με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Λούκα Κατσέλη, θα έχει αύριο Τρίτη 1 Φεβρουαρίου στις 6.30 μμ αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων στο κτίριο του υπουργείου (Σταδίου 29).

Οικολογική Παρέμβαση: οι πρώτες φωτογραφίες από τη δεντροφύτευση

Στήλη: Ανακοινώσεις

Με τη βοήθεια του δήμου της Κω και τη συνεργασία του περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη και του αντιδήμαρχου Ροδίων κ. Χατζηδιάκου αλλά και της Λέσχης 4Χ4 της Κω κατάφερε να φθάσει στην Κω ένα ημιφορτηγό με 300 δέντρα (κυπαρίσσια και χαρουπιές)...

Το Πανεπιστήμιο σε διάλογο

Στήλη: Παιδεία

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Το Πανεπιστήμιο σε διάλογο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12.00, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

ΥΠΕΚΑ: Απαλλοτριώσεις σε όλη την Ελλάδα για τη δημιουργία κοινόχρηστων και χώρων πράσινου

Στήλη: Νέα

Κοινόχρηστους χώρους και οάσεις πράσινου θα αποκτήσουν δώδεκα δήμοι στην Αττική και άλλοι 15 στην υπόλοιπη χώρα, μετά από απαλλοτριώσεις με πόρους του Πράσινου Ταμείου, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγραμματισμού και εφαρμογής εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ευχαριστήριο Μήνυμα Δημάρχου Κω

Στήλη: Νέα

Αγαπητοί Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,

Τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί μας το βράδυ της Παρασκευής 28 Ιανουαρίου, άφησαν δυστυχώς πίσω τους τεράστιες καταστροφές, τόσο στις υποδομές του νησιού, όσο και στις περιουσίες σας.

Οι διαδικασίες καταγραφής - αποκατάστασης των ζημιών

Στήλη: Ανακοινώσεις

Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.) θα βρίσκεται άμεσα στην Κω με στόχο την τάχιστη καταγραφή των καταστροφών που υπέστησαν οι συμπατριώτες μας και οι υποδομές του νησιού, μετά την επικοινωνία του Υφυπουργού Υποδομών κ. Γιάννη Μαγκριώτη με το Δήμαρχο Κω, Κώστα Καΐσερλη.

Στιγμές αγωνίας και για τους αθλητές της ΑΕ Δικαίου λόγω θεομηνίας

Στήλη: Αθλητισμός

«Η σημερινή προπόνηση του ανδρικού μας στο κλειστό ξεκίνησε όπως οι άλλες: όλοι οι παίχτες ακριβώς στις 19:30 στο κέντρο του γηπέδου, δυο κουβέντες του κόουτς, προθέρμανση, λέι-απ.....

Το ψιλόβροχο που έπεφτε έξω δεν φαινόταν να ενοχλεί κανέναν.

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Στήλη: Νέα

Για όσους συμπατριώτες μας έχουν υποστεί ζημιές στα σπίτια τους και χρειάζονται άμεση φιλοξενία, ο Δήμος έχει εξασφαλίσει δωμάτια στο ξενοδοχείο Santa Marina στην οδό Μακρυγιάννη 29.

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ενημερώνουμε τους συμπατριώτες μας, πως μετά τη χθεσινή καταστροφική βροχόπτωση και χαλαζόπτωση που έπληξε ολόκληρο το νησί, έχουν δημιουργηθεί ανά περιοχές ομάδες καταγραφής από το Δήμο Κω αποτελούμενους από Δημοτικούς Συμβούλους, μηχανικούς του Δήμου Κω και υπαλλήλους της ΔΕΥΑΚ και της καθαριότητας.

O "Καλλι-κράτης" του "χαλι-Κράτους"

Στήλη: Πολιτική

Χριστίνα Βασ. Μπαρμπαρούση

Η αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης ή η αρχιτεκτονική της παγκοσμιοποίησης ;

Γράφει η Χριστίνα Βασ. Μπαρμπαρούση, Οικονομολόγος, Στέλεχος Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Δημόσιας Διοίκησης

Επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία

Στήλη: Νέα

wikimedia

Με πρόσκληση του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (ΟDP) της Τουρκίας, ο πρόεδρος του ΣΥΝ και αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας, επισκέπτεται το Σαββατοκύριακο 29-30.1.2011 την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

"Σκιώδης" εισήγηση Τρεμόπουλου για τον ευρωπαϊκό τουρισμό

Στήλη: Τουρισμός

wikimedia

Την εισήγησή του, εκ μέρους της ομάδας των Πράσινων, παρουσίασε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του ευρωκοινοβουλίου για το σχέδιο γνωμοδότησης που συζητά η επιτροπή στο θέμα της ευρωπαϊκής πολιτικής τουρισμού, με εισηγητή τον Ιταλό σοσιαλιστή Σαλβατόρε Καρόννα.

Ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού Κω – Νισύρου συνεδριάζει

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Καλούνται τα μέλη του Δ.Σ. του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου, σε κοινή συνεδρίαση με τον Δ.Ο.Τ., την Τετάρτη 02/02/2011 και ώρα 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Οικολογικός Άνεμος: παρουσίαση - εκδήλωση στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στη Σύρο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο Οικολογικός Άνεμος και ο επικεφαλής του και Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Νίκος Χρυσόγελος σας καλούν στην παρουσίαση των θέσεων του Οικολογικού Ανέμου για την οργάνωση της Περιφέρειας και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πολίτες κόντρα στον Καιρό: προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Κύριε πρόεδρε

εκ μέρους της παράταξης μας, παρακαλούμε, εκτός από τα προτεινόμενα θέματα της ημερήσιας διάταξης, να διατεθεί χρόνος συζήτησης και στα παρακάτω θέματα, τα οποία άπτονται της λειτουργίας τόσο του περιφερειακού συμβουλίου, όσο και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης συνολικά. Τα θέματα αυτά είναι:

Δήμος Κω: συνεδριάσεις στους Ηρακλειδείς

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ»

Σας προσκαλούμε στην κατεπείγουσα(1) συνεδρίαση της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλειδών που θα γίνει τη Πέμπτη στις 27 Ιανουαρίου 2011 στις 14:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλειδών με το παρακάτω θέμα:

Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή: κατατέθηκε το νομοσχέδιο

Στήλη: Θάλασσα

Κατατέθηκε σήμερα (26.1.2011) από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, στη Βουλή , το Νομοσχέδιο για τη «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις».

Δήμος Κω: συνεδριάσεις ΔΣ μαρίνας, ΣΔΚ Ασφενδιού

Στήλη: Ανακοινώσεις

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Καλούνται τα εκλεγέντα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Τουριστικού Λιμένα Κω» (Μ.Α.Ε.Ε.Τ.Λ.Κ.), στη συνεδρίαση που θα συνέλθει στην έδρα της εταιρείας, λεωφόρος Γ. Παπανδρέου – Κως, την Πέμπτη 27/01/2011 και ώρα 10:00 π.μ. με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης :

Ελληνική Στατιστική Αρχή: εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών

Στήλη: Οικονομία

«Η εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών κατά 37,9% το μήνα Νοέμβριο αποδεικνύει πως στη χώρα υπάρχουν δυναμικές επιχειρήσεις οι οποίες, ακόμη και σε δυσμενείς για την οικονομία συνθήκες, τολμούν και δείχνουν το δρόμο για την έξοδο από την κρίση» δήλωσε ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σχολιάζοντας την εξέλιξη των ελληνικών εξαγωγών, σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσίασε η Ελληνική Στατιστική Αρχή

Ανάκληση αυτοκινήτων Jeep Wrangler

Στήλη: Αυτοκίνητο

Ανάκληση αυτοκινήτων Jeep Wrangler/ Wrangler Unlimited για έλεγχο στην εξωτερική επένδυση στα σωληνάκια των φρένων και Jeep Cherokee για αντικατάσταση του μηχανισμού κίνησης των υαλοκαθαριστήρων

Δαυίδ Γερασκλής: επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Κύριε Πρόεδρε,

Λόγω της συμμετοχής μου στο Τομέα Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και της από καιρό προγραμματισμένης συνεδρίασης του με την συμμετοχή και της Ελληνίδας Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κυρίας Μαρίας Δαμανάκη, δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Φορτωμένο 5% το οικογενειακό καλάθι

Στήλη: Οικονομία

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου Ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2129,48 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2010 σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2009 που κόστιζε 2023,85 ευρώ, έχουμε μία αύξηση 105,63 ευρώ , ποσοστό 5%

Παρουσίαση σκηνών από τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Στήλη: Κινηματογράφος

Γιάννης Σμαραγδής

Μία νέα σειρά εκδηλώσεων εγκαινίασε σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των οποίων σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Επιστήμης μιλούν για το έργο τους.

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Κάλεσμα για νέα στρατηγική Περιφερειακής Ανάπτυξης

Στήλη: Οικονομία

Νέα στρατηγική Περιφερειακής Ανάπτυξης που θα στηρίζεται στα τοπικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και τους διαθέσιμους πόρους, ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας στους Περιφερειάρχες σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών.

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του ΔΗΡΑΣ

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗ.ΡΑ.Σ. θα γίνει στις 27 Ιανουαρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 στα γραφεία της ΜΑΡΙΝΑΣ με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης:

Συνάντηση Γιάννη Μπαλαλή με τους αθλητικούς φορείς

Στήλη: Αθλητισμός

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιδημάρχου κ. Μπαλαλή Γιάννη, της Δημοτικής Συμβούλου κ. Ρούφα Ιωάννα και των συνεργατών τους από το Δ.Ο.Α. Κω με τους αθλητικούς φορείς όλου του νησιού όπου μεταξύ άλλων στην εισήγηση του ο κ. Μπαλαλής ανάφερε:

Rock Event στο Zero

Στήλη: Ανακοινώσεις

Το Zero Bar σας προσκαλεί στο rock party "The Greekz", που διοργανώνει το Σάββατο 29/1 και ώρα 22:00 μ.μ. Στα dexx ο dj Βασίλης Σκιαμπές.

 

Συνεδριάζουν οι σχολικές επιτροπές

Στήλη: Ανακοινώσεις

- ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ» (1η επιτροπή)

Σας προσκαλούμε στην κατεπείγουσα(1) συνεδρίαση της 1ης Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κω που θα γίνει τη Δευτέρα στις 24 Ιανουαρίου 2011 στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΑΣ Κω (κτίριο Ακταίον, οδός Βασιλέως Γεωργίου) με τα παρακάτω θέματα:

Οι Πολίτες κόντρα στον καιρό για βιοποικιλότητα - αρτιότητα στις εκτός σχεδίου περιοχές Natura

Στήλη: Δελτία Τύπου

Σχετικά με το υπό ψήφιση ν/σ του ΥΠΕΚΑ για τη βιοποικιλότητα και την αρχικά προτεινόμενη αρτιότητα των 10 στρεμμάτων στις εκτός σχεδίου περιοχές Natura, που μετά από πιέσεις θα υλοποιηθεί μόνο για τις μελλοντικές ιδιοκτησίες, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Πώς σχηματίστηκε ο όρμος της Κεφάλου της Κω;

Στήλη: Ποικίλα

γράφει ο Γεωδίφης

Η Κέφαλος έχει ένα πλούσιο ηφαιστειακό παρελθόν. Τα τελευταία 3 εκατομμύρια χρόνια ο τόπος που τόσο θαυμάζουμε έμοιαζε στην κυριολεξία με την κόλαση του Δάντη. Διαδοχικές ηφαιστειακές εκρήξεις άφησαν πίσω τους το μαγευτικό τοπίο της Κεφάλου.

Συνάντηση Μπαλαλή με στελέχη της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης

Στήλη: Παιδεία

O Αντιδήμαρχος Γιάννης Μπαλαλής, υπεύθυνος του τομέα εκπαίδευσης, μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους Αθανάσιο Μπαραχάνο και Ιωάννα Ρούφα, συναντήθηκαν την Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, στις 18:00, με όλα τα στελέχη της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης.

Ψηφίστηκε ο νέος Επενδυτικός Νόμος

Στήλη: Οικονομία

Ψηφίστηκε σήμερα από την ολομέλεια της βουλής, επί της αρχής και κατ' άρθρο, ο νέος επενδυτικός νόμος για την «Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή».

Με επιτυχία η εκδήλωση για τα 10 χρόνια της Wikipedia

Στήλη: Διαδίκτυο

Με επιτυχία διεξήχθη τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου σεμινάριο-εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων λειτουργίας της Wikipedia, της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας που χρησιμοποιείται και συντάσσεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Δήμος Κω: οι αντιπρόεδροι των επιτροπών

Στήλη: Νέα

Στη συνεδρίασή της την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2010, η Οικονομική Επιτροπή εξέλεξε ως αντιπρόεδρο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ν.3852/2010, τη Δημοτική Σύμβουλο Παπαχρήστου – Ψύρη Ευτέρπη.

Ο Συνασπισμός για βιοποικιλότητα, «εκτός σχεδίου» δόμηση

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ανακοίνωση του Τμήματος Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΣΥΝ για τη σημερινή συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του ν/σ για την προστασία της βιοποικιλότητας

Η «εκτός σχεδίου» δόμηση είναι αναχρονισμός και πρέπει να καταργηθεί!

Εννέα δράσεις για τη διαρκή ανάπτυξη του Αθλητισμού

Στήλη: Αθλητισμός

Εννέα δράσεις για τη διαρκή ανάπτυξη του Αθλητισμού, το σχέδιο νόμου για τον Αθλητισμό, τις ενέργειες για την προετοιμασία των Μεσογειακών Αγώνων το 2013 στο Βόλο, καθώς και τη συμμετοχή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, παρουσίασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Νικητιάδης, σήμερα, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Συνάντηση Νικητιάδη με διευθυντές γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού

Στήλη: Τουρισμός

Ένταση των προσπαθειών, για την μεγιστοποίηση των ωφελειών στον τουρισμό και την εθνική οικονομία γενικότερα, ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης από τους διευθυντές γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Οργανισμού.

Ανάκληση μοτοσικλετών YAMAHA

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία YAMAHA MOTOR CO. σε συνεργασία με τους εθνικούς διανομείς, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα με τη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., και τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης μοτοσικλετών YAMAHA μοντέλο YBR 250.

Πολίτες κόντρα στον Καιρό: συνάντηση στην Αθήνα με συμμετοχή Συρμαλένιου και Χρυσαφίδη

Στήλη: Δελτία Τύπου

Το Σάββατο 15/1/2011 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση της Παράταξης με συμμετοχή των δύο εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων Νίκου Συρμαλένιου και Παύλου Χρυσαφίδη και εκπροσώπων από πολλά νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Παιδικού Σταθμού Πυλίου

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Παιδικού Σταθμού Πυλίου σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 5.30 μ.μ. στην καφετέρια «Ήλιον» στο Τιγκάκι. Η εκδήλωση περιλαμβάνει πλούσιο μπουφέ και καφέ.

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΚ

Στήλη: Νέα

Υπό την Προεδρία του Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη, πραγματοποιήθηκε χθες, στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, η δεύτερη διευρυμένη συνεδρίαση με τη συμμετοχή όλου του επιστημονικού προσωπικού των τριών ΔΕΥΑ και εκπροσώπους από τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Αντιμάχειας, Καρδάμαινας και Κεφάλου.

Επιστολή δέκα Πανεπιστημίων προς την Υπουργό Παιδείας

Στήλη: Παιδεία

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου απέστειλαν οι Πρυτανικές Αρχές δέκα Πανεπιστημίων, λαμβάνοντας θέση στα προβλήματα χρηματοδότησης της έρευνας που επισημαίνει ο κ. Μητσός κατά την αποχώρηση του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας.

Οικολόγοι Πράσινοι: Η συντεχνιακή άρνηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας δεν τιμά την Δημοκρατία μας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Σχετικά με την απόρριψη άρσης της βουλευτικής ασυλίας τεσσάρων βουλευτών, η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Δύναμη Αλλαγής για τη διαδικασία εκδίκασης μήνυσης κατά Νικηταρά

Στήλη: Δελτία Τύπου

Έγινε την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011, η διαδικασία εκδίκασης της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσαν κατά του κ. Νικηταρά οι κ. Κυρίτσης Γιώργος και Γερασκλής Δαυίδ οι οποίοι σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν:

Δύναμη Αλλαγής: "λόγια του αέρα τα περί δήθεν ακαταλληλότητας του λεωφορείου"

Στήλη: Δελτία Τύπου

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της Αντιμάχειας και της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ για το θέμα, από σήμερα το πρωί το λεωφορείο του Δήμου που μεταφέρει τα παιδιά από και προς τα σχολεία τους, δρομολογήθηκε ξανά.

Λαϊκή Συνέλευση Αντιμάχειας

Στήλη: Νέα

Την ξεκάθαρη θέση της Δημοτικής Αρχής για τον τρόπο συγκρότησης του νέου Δήμου, περιέγραψε στη Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αντιμάχεια ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης.

Οικολόγοι Πράσινοι: Πλαστό το δίλημμα "ασφάλεια ή ανθρώπινα δικαιώματα"

Στήλη: Δελτία Τύπου

Σχολιάζοντας τη βίαιη προσαγωγή στελέχους κοινοβουλευτικού πολιτικού κόμματος από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου, δήλωσε:

Η πρόταση Μυλωνά για τον ΧΥΤΑ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Η πρόταση κατατέθηκε στο Προεδρείο του Δημ.Συμβ. Δήμου ν. Κω την 10-1-2011 και θα κατατεθεί στην σύσκεψη εργασίας της 13-1-2011 στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ που προσκληθήκαμε να παραστούμε ως μέλος του απελθόντος ΔΣ του ΧΥΤΑ

Η ελληνική συμμετοχή στην 54η Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Μπιενάλε Βενετίας

Στήλη: Πολιτισμός

Με την επιμελητική πρόταση της κριτικού τέχνης Μαρίας Μαραγκού και τη συμμετοχή της ελληνίδας εικαστικού Διοχάντη θα εκπροσωπηθεί η χώρα μας στη φετινή διοργάνωση της Μπιενάλε Βενετίας που θα πραγματοποιηθεί από 4 Ιουνίου έως 27 Νοεμβρίου 2011.

Επίσκεψη Χρυσαφίδη στη Μήλο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ευρισκόμενος στη Μήλο την Τρίτη 11/1 ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Χρυσαφίδης συναντήθηκε με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Γ. Δαμουλάκη, τον οποίο και συνεχάρη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

Η Δύναμη Αλλαγής για τις μεταφορές μαθητών της Αντιμάχειας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Από την εποχή της κοινότητας Αντιμάχειας, με πρωτοβουλία του Κοινοτάρχη κ. Ντ. Παπανικολάου και απόφαση της Κοινοτικής Αρχής, οι μαθητές μεταφέροντο απ' όλες τις ενορίες και το Μαστιχάρι, δωρεάν από και προς τα σχολεία.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για απορρίμματα στην Αττική, περιφερειακή στη Θεσσαλονίκη, επίσκεψη Λίμπερμαν

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ - ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταθέτουν ολοκληρωμένα τις απόψεις τους

Συνάντηση Διαμαντίδη με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Αλιέων Νοτίου Αιγαίου

Στήλη: Θάλασσα

Ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 11 Ιανουαρίου με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Αλιέων Νοτίου Ελλάδας, οι οποίοι συνοδεύονταν και από τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου κ.κ. Νίκο Ζωίδη και Γιώργο Κασσάρα.

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

Η εφαρμογή «ATH Airport» για iPhone και η «Υπηρεσία Ενημέρωσης Πτήσεων μέσω SMS - 19171» είναι δύο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών που παρέχουν στο κοινό πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τις πτήσεις και τις υπηρεσίες του αεροδρομίου, μέσω φιλικής και εξελιγμένης τεχνολογίας.

ΕΛ.ΚΕ.ΚΑ-Αυξήθηκαν τα επικίνδυνα προϊόντα στην ΕΕ

Στήλη: Ανακοινώσεις

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ μέσα από το σύστημα RAPEX (έγκυρη προειδοποίηση), προκύπτει ότι τα επικίνδυνα προϊόντα αυξήθηκαν στην Ευρωζώνη το 2010 σε σχέση με το 2009 κατά 13%: συγκεκριμένα το 2009 ανακλήθηκαν 1993 προϊόντα ενώ το 2010 ανακλήθηκαν 2245.

Υπ. Πολιτισμού: φοιτητικός διαγωνισμός συγγραφής εργασίας

Στήλη: Πολιτισμός

wikimedia

Φοιτητικός διαγωνισμός διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού "Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών", από το τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

10 χρόνια Wikipedia

Στήλη: Διαδίκτυο

Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 10 χρόνια λειτουργίας της Wikipedia, της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας που χρησιμοποιείται και συντάσσεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Επιστολή Γ. Κυρίτση προς Δήμαρχο Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Κύριε Δήμαρχε,

Ξεκινώντας και τυπικά με τη σημερινή (10/01/2011) συνεδρίαση του Δ.Σ. η νέα δη-μοτική περίοδος, οφείλω να διατυπώσω τις πρώτες επισημάνσεις μου προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης στο μέλλον.

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Κω στην Κέφαλο

Στήλη: Νέα

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο προγραμματισμός ενεργειών μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, σχετικά με τη διοικητική και οργανωτική δομή του νέου Δήμου Κω, απασχόλησαν την συνάντηση εργασίας του Δημάρχου κ. Κώστα Καΐσερλη και της δημοτικής ομάδας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην Κέφαλο.

ΕΟΦ: νοθευμένο συμπλήρωμα διατροφής

Στήλη: Υγεία

Ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοινώνει ότι τo προϊόν RELACORE, το οποίο διακινείται παράνομα ως συμπλήρωμα διατροφής που προορίζεται για απώλεια βάρους χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί στον ΕΟΦ, είναι νοθευμένο με τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη, σύμφωνα με ενημέρωση του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα.

Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας

Στήλη: Παιδεία

Από τις 6 έως και τις 8 Ιανουαρίου συνεδριάζει η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ), παρουσία της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, υπό τη προεδρία του καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή.

Σε ισχύ η αναστολή των πλειστηριασμών

Στήλη: Οικονομία


Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, και δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναστέλλονται από 1.1.2011 έως 30.6.2011 οι πλειστηριασμοί που επισπεύδονται από τα πιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες παροχής πιστώσεων και τους εκδοχείς αυτών για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσό των 200.000 ευρώ.

Πολίτες κόντρα στον Καιρό: επίσκεψη στο νοσοκομείο Σύρου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δεδομένης της οξύτητας που έχουν προσλάβει τα ζητήματα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Σύρου και των εποπτευόμενων από αυτό Κέντρων Υγείας, μετά την μετακίνηση τους από τη Γ΄ στη Β΄ ζώνη, αντιπροσωπεία της παράταξης αποτελούμενη από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Νίκο Συρμαλένιο και Παύλο Χρυσαφίδη, τον Γρηγόρη Μισκεδάκη και τη Μαρίνα Μακρή, επισκέφθηκαν την Τρίτη 4-1-2011 το Νοσοκομείο Σύρου, όπου είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, κ. Μιχάλη Ζόρπα, και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου (Ε.Ι.Ν.ΝΟ.Σ.), κ. Αλέξανδρο Λημναίο, προκειμένου να ενημερωθούν για την όλη κατάσταση.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για ευρωομόλογα - μισαλλοδοξία

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΑ: ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ;

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και του ΠΑΣΟΚ για την έκδοση ευρωομολόγων, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:

Γραμματέας του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Νίκος Χρυσόγελος

Στήλη: Ανακοινώσεις


Την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011 συνεδρίασε για πρώτη φορά το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης Σύρου, για να εκλέξει το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

Οικολόγοι Πράσινοι: ανεπιθύμητο πρωτοχρονιάτικο δώρο το τείχος στον Έβρο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ανεπιθύμητο πρωτοχρονιάτικο δώρο θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι τις εξαγγελίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για δημιουργία φράχτη – τείχους στον Έβρο, αλλά και τις διακηρύξεις του ότι «θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου. Κανείς άλλος».

Η εγκύκλιος για τις προσλήψεις το 2011

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η επείγουσα εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα "Προγραμματισμός Προσλήψεων Προσωπικού έτους 2011", η οποία εστάλη σε φορείς του δημόσιου τομέα , του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ.

Οικολόγοι Πράσινοι: τρεις τομές για τα φάρμακα

Στήλη: Δελτία Τύπου

Απελευθέρωση τιμών προς τα κάτω για τα αντίγραφα φάρμακα, συνταγογράφηση δραστικών ουσιών αντί για εμπορικά προϊόντα, αυστηρές κυρώσεις για ακατάλληλες παρτίδες. Ανοιχτή επιστολή των Οικολόγων Πράσινων προς τον υπουργό Υγείας

Ηρώ Διώτη: «Επικοινωνιακό τρικ το Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Με αφορμή τις ανακοινώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη, η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής κι Εμπορίου, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

ΣΥΡΙΖΑ: «Α λα κάρτ» εφαρμόζονται οι κανόνες της Eurostat για τα δημόσια ελλείμματα

Στήλη: Δελτία Τύπου

• «Α λα κάρτ» εφαρμόζονται οι κανόνες της Eurostat για τα δημόσια ελλείμματα.
• Κανόνας που ισχύει από το 2000, θυμήθηκαν να τον εφαρμόσουν το 2010!!!
• Απάντηση Κομισιόν στο Νίκο Χουντή.

Πολίτες κόντρα στον Καιρό: σωρεία προβλημάτων στο ξεκίνημα του 2011

Στήλη: Δελτία Τύπου

Με την αυγή του νέου χρόνου και πριν καλά καλά προλάβει να αναλάβει δουλειά το περιφερειακό συμβούλιο, σωρεία προβλημάτων κάνουν ήδη αισθητή την εμφάνιση τους, προμηνύοντας νέα δεινά στις νησιωτικές μας κοινωνίες αλλά και σκληρούς αγώνες για την ανατροπή των επιπτώσεων τους.

Συναντήσεις εργασίας δημάρχου Κω

Στήλη: Νέα

Ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης, στα πλαίσια της ενημέρωσης του από όλες τις υπηρεσίες του νέου Δήμου Κω, έχει από σήμερα το πρωί διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με τους Προϊστάμενους των Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, τους Ληξίαρχους, τους Διευθυντές των ΔΕΥΑ και τους Διευθυντές των επιχειρήσεων του Δήμου.

Το μήνυμα των Οικολόγων Πράσινων τη νέα χρονιά

Στήλη: Δελτία Τύπου

«Απέναντι σε μια κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική, χρωστάμε στον εαυτό μας ως κοινωνία, ριζικές αλλαγές. Λύση δεν είναι όμως οι συνταγές του Δ.Ν.Τ. που έχουν ήδη αποτύχει σε δεκάδες χώρες, με βαρύ τίμημα για την κοινωνική συνοχή και το περιβάλλον.

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2011 στη Ρόδο

Στήλη: Τουρισμός

Τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος, του πρώτου κρουαζιερόπλοιου που έδεσε στο λιμάνι της Ρόδου για το 2011, υποδέχθηκε σήμερα (2/1/2011) ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης.

Κινηματογραφική πρόταση

Στήλη: Κινηματογράφος

Γράφει η Λίλυ Σταμάτη

Στις κινηματογραφικές αίθουσες προβάλλεται αυτές τις μέρες η σπουδαία ταινία "Λίβανος" του ισραηλινού σκηνοθέτη Σάμουελ Μάοζ. Ένα αντιπολεμικό αριστούργημα που αναφέρεται στις οδυνηρές εμπειρίες του πληρώματος ενός τανκ Ισραηλινών στον πόλεμο του Λιβάνου.

Πλώρη για Πρέβεζα βάζουν οι ερασιτέχνες ψαροντουφεκάδες

Στήλη: Θάλασσα

Χειμερινός αγώνας υποβρύχιας αλιείας «Αλκυόνη»
Ο σύλλογος ΓΛΑΥΚΟΣ θα διοργανώσει και φέτος για δέκατη πέμπτη φορά τον καθιερωμένο χειμερινό αγώνα υποβρύχιας αλιείας «Αλκυόνη», που είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του αθλητικού ψαροτούφεκου μέσα στη χρονιά.

Έκθεση μουσικών οργάνων

Στήλη: Πολιτισμός

Μαντολίνο κατασκευασμένο από τον Νίκο Αρμπιλιά
Ζωτικά είναι για τον Νίκο Αρμπιλιά από τις "Μικρές Περιπλανήσεις" τα όργανα που κατασκευάζει στον ελεύθερο χρόνο του. Γι αυτό τα εκθέτει στο "Ιπποκράτειο Θησαυροφυλάκιο του Πνεύματος".