Συμπαράταξη Ελπίδας: η φετινή Πρωτομαγιά θέτει ζήτημα Αλλαγής

Στήλη: Δελτία Τύπου

Σ.Ε.30412

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΖΗΤΩ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!

Η φετινή Πρωτομαγιά θέτει ζήτημα της ΑΛΛΑΓΗΣ στην πολιτική που επιβάλλει: τη ανεργία, τη φτώχεια, την αποδιάρθρωση της κοινωνίας με τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, της πρόνοιας και κοινωνικού κράτους. Την κατάργηση το 8ωρου, της μόνιμης εργασίας. Την κατάργηση των δωρεάν υπηρεσιών υγείας, παιδείας και ασφάλειας γήρατος.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την εργατική Πρωτομαγιά

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δημοκρατική Αριστερά

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, θα βρεθούν για άλλη μια φορά στους δρόμους για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους σε μια πολιτική που ισοπεδώνει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και τους οδηγεί στην πιο σκληρή λιτότητα των τελευταίων δεκαετιών. Την 1η του Μάη οι πολίτες θα αποκρούσουν αυτές τις πολιτικές και την 6η του Μάη θα μετατρέψουν την οργή τους σε ψήφο ήττας του δικομματισμού και προοδευτικής πρότασης εξόδου από την κρίση.

Η Ημέρα Ανοσολογίας 2012 στο Ασκληπιείο της Κω

Στήλη: Υγεία

1

Με επίσημη τελετή στο Ασκληπιείο που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Internet εορτάσθηκε η Ημέρα Ανοσολογίας 2012. Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διήμερου της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας στην Κω

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την σύλληψη ακτιβιστών της Greenpeace στην Πάρο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε την σύλληψη και την κράτηση ακτιβιστών της Greenpeace στο λιμεναρχείο της Πάρου. Οι ακτιβιστές πραγματοποίησαν ειρηνική δράση ενάντια στην καταστροφική αλιεία με μηχανότρατα στα ανοιχτά μεταξύ Μυκόνου και Δήλου και συνελήφθηκαν μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον τους καπετάνιος μηχανότρατας.

Εγκρίθηκε το σχέδιο του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου

Στήλη: Νέα

 Δήμος Κω

Εγκρίθηκε σήμερα (28.04.2012) στη Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής το σχέδιο του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως το εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, κ. Βασίλης Δρόσος.

Επιστολή Κιάρη - Τριανταφυλλοπούλου για τον Πρωτογενή Τομέα

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Κύριε Δήμαρχε,

Είναι κοινή διαπίστωση, ότι σε περιόδους κρίσης, αυτοί που έχουν ανάγκη στήριξης περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον είναι όσοι αγωνίζονται σκληρά κάτω από επισφαλείς συνθήκες προκειμένου να επιβιώσουν οικονομικά και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια.

Γιάννης Κρητικός: εισήγηση για το Club Med - Κέφαλος

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ανθρώπινη Κως

Εισήγηση στο Θέμα 03 : Club Med - Κέφαλος

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το θέμα έχει ξαναέρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχει συζητηθεί, έχουν καταγραφεί οι απόψεις των παρατάξεων και για αυτό σήμερα θα καταθέσουμε τις θέσεις μας επιγραμματικά κατά την κύρια εισήγηση και, αν χρειαστεί, θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες κατά τη δευτερολογία.

Στη δημοσιότητα το αναλυτικό εκλογικό πρόγραμμα της ΔΗΜ.ΑΡ

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΗΜΑΡ

Η Δημοκρατική Αριστερά έδωσε στη δημοσιότητα το αναλυτικό εκλογικό της πρόγραμμα. Οι προτάσεις που περιλαμβάνει συγκροτούν μια διαφορετική πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής με ισοδύναμα μέτρα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Στοχεύουν στη σταδιακή απαγκίστρωση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου μέσα από έξι (6) συγκεκριμένες τροποποιήσεις και την αντικατάσταση του από ένα σύμφωνο ανάπτυξης, απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής.

Πρόγραμμα «Μαθητεία για Αποφοίτους» για νέους Αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης

Στήλη: Ανακοινώσεις

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μέσα από το πρόγραμμα «Μαθητεία για Αποφοίτους», δίνει ευκαιρία σε νέους αμέσως μετά την αποφοίτησή τους και λίγο πριν μπουν στην αγορά εργασίας, να μάθουν την εργασιακή πραγματικότητα, να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που απέκτησαν σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και σε επιχειρήσεις για μία ουσιαστική προετοιμασία σήμερα ώστε να έχουμε μία καλύτερη εργασιακή πραγματικότητα για όλους αύριο.

ΣΕΤΕ: Απόλυτα αναγκαία η τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Στήλη: Δελτία Τύπου

Απόλυτα αναγκαία είναι, για τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας από τις 8.00 – 15.00 που ισχύει σήμερα σε 10.00 – 17.00. Το προτεινόμενο νέο ωράριο θα εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες των τουριστών και θα συμβάλει στην αύξηση των εσόδων των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων.

Μήνυμα αισιοδοξίας από μαθητές και φοιτητές

Στήλη: Παιδεία

*

«Μήνυμα αισιοδοξίας από μαθητές και φοιτητές» που διακρίθηκαν τη φετινή χρονιά σε εθνικούς αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς διαφόρων δεξιοτήτων, μεταδόθηκε σήμερα, Πέμπτη 26 Απριλίου 2012, από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Στο πλαίσιο τιμητικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε για να επιβραβευθεί η αριστεία, η προσπάθεια και η δυναμική της νέας γενιάς κλήθηκαν μαθητές και φοιτητές που έχουν επιτύχει σημαντικές διακρίσεις.

Δήλωση Φώτη Κουβέλη για την Οικονομία

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΗΜΑΡ

Σε συγκέντρωση οικονομολόγων μίλησε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, περιγράφοντας του βασικούς προγραμματικούς άξονες του κόμματος για την οικονομία.  Μεταξύ άλλων, είπε :

Η «επιτυχία» του περιβόητου PSI ήταν ουσιαστικά η κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ν. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ 

Με αφορμή πρόσφατη ενημέρωση, που είχα σε επαφές μου κατά την προεκλογική περίοδο, σχετικά με την ληστεία που έγινε στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, από την κυβέρνηση του μνημονίου και τους συνυπογράφοντες αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η «επιτυχία» του περιβόητου PSI ήταν ουσιαστικά η κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των διαθεσίμων των ΝΠΔΔ, όπως είναι το ΤΕΕ, το ΕΒΕΔ, τα νοσηλευτικά ιδρύματα, τα ιδρύματα παροχής κοινωνικής πρόνοιας αλλά και των μικρο-ομολογιούχων.

Δήλωση Ιωάννας Κοντούλη για τα 26 χρόνια από το Τσερνόμπιλ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

«Πριν 26 χρόνια, το δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ έφερε με τον τραγικότερο τρόπο στο παγκόσμιο προσκήνιο τους κινδύνους της πυρηνικής ενέργειας. Βαρύ τίμημα πλήρωσε τότε και η χώρα μας, καθώς η ραδιενέργεια δε γνωρίζει σύνορα.

ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο: επίσκεψη στην Κάλυμνο

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ

«Στις εκλογές της 6ης Μαϊου προκαλούμε την ανατροπή. Η έξοδος από την κρίση βρίσκεται στα αριστερά. Η πρόταση του ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο είναι η λύση στα αδιέξοδα που δημιούργησε ο δικομματισμός και οι πελατειακές σχέσεις που έφεραν τα μνημόνια και τα καταστροφικά τους αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες».

Μήνυμα Ν. Χρυσόγελου προς τους νησιώτες

Στήλη: Δελτία Τύπου

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

Την Κυριακή 6 Μαΐου σας προσκαλώ να στείλετε στη Βουλή τους Οικολόγους Πράσινους, μετά την Ευρωβουλή και τα Περιφερειακό Συμβούλια. Αλλά και να υπερψηφίσετε τους Οικολόγους Πράσινους ώστε ένας, τουλάχιστον, από τους βουλευτές τους, γυναίκα ή άνδρας, να προέρχεται από τα νησιά.

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέρο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Εκλογικο Κέντρο Λέρου

Το σύνθημα «Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς» κυριάρχησε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, στη Λέρο, που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη το βράδι. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο υποψήφιος του κόμματος από τη Λέρο Κώστας Κουβάς , καθώς και ο Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Δημ. Γάκης.

Μιχάλης Κουλούμπρης: η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί από την πλειοψηφία των πολιτών της

Στήλη: Δελτία Τύπου

1

Άρθρο του Μιχάλη Κουλούμπρη, υποψήφιου βουλευτή Δωδεκανήσου με τους Οικολόγους Πράσινους

Από το 1961 και μετά η Ελλάδα άρχισε να κυβερνάται εναλλακτικά από 2 κυρίως κόμματα, αυτό της δεξιάς και αυτό της δημοκρατικής κεντρώας παράταξης όπως συνηθίσαμε να τα αποκαλούμε. Θέλετε το γεγονός ότι οι τότε συγκυρίες δεν επέτρεπαν την συνεννόηση και συμμετοχή περισσοτέρων κομμάτων στην κυβέρνηση, θέλετε το εκλογικό σύστημα που κόπηκε και ράφτηκε στα μέτρα του πρώτου πλειοψηφούντος κόμματος, θέλετε λίγο το παλάτι, λίγο τα πάθη και τα μίση που προέκυψαν μετά από τον εμφύλιο πόλεμο, παγιώθηκε μία πολιτική κουλτούρα για πολλά χρόνια που θέλει κυβερνήσεις μονοκομματικές.

Νίκος Τσακίρης: ταφόπλακα στην τοπική κτηνοτροφία ο νόμος 4056/2012

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Όταν κάτι δεν το αγαπάς, δεν το σκέφτεσαι και δεν το φροντίζεις και είναι φυσικό αυτό να μαραζώσει και τελικά να πεθάνει. Αυτό συμβαίνει και στην Κω στον πρωτογενή τομέα τις τελευταίες δεκαετίες με τους ίδιους πάντα πρωταγωνιστές σε κυβερνητικό επίπεδο: το ΠΑΣΟΚ και τον εκπρόσωπο του σε τοπικό επίπεδο, που κατά τύχη είναι ο κ. Καίσερλης .

Δήλωση Φώτη Κουβέλη για τη διαφθορά και το πολιτικό σύστημα

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΗΜΑΡ

Με νέους επιστήμονες συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Αναφέρθηκε εκτενώς στις προτάσεις του κόμματος για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, τη διαφάνεια, τη διαφθορά. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Οικολόγοι Πράσινοι: Πρόσκληση σε ομιλία στη Ρόδο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Πρόσκληση σε ομιλία

Θέμα: Εκλογές 2012, η σημασία της εισόδου ενός πράσινου κόμματος στην ελληνική Βουλή – Η βελγική εμπειρία

Ομιλητής: Χρήστος Δουλκερίδης, πράσινος υπουργός Στέγασης και Τουρισμού στην κυβέρνηση των Βρυξελλών

Η Πολιτική Κίνηση Δωδεκανήσου των Οικολόγων Πράσινων σας προσκαλεί σε ομιλία με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Στέγασης και Τουρισμού στην κυβέρνηση των Βρυξελλών στην αίθουσα 'Γεώργιος Καραγιάννης' του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου την Παρασκευή, 27/04/2012 στις 19.00.

Δήλωση Φώτη Κουβέλη για την παρουσίαση του τελικού προγράμματος της ΔΗΜ.ΑΡ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Φώτης Κουβέλης

Δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, για την παρουσίαση του τελικού προγράμματος του κόμματος

Καταθέτουμε  το αναλυτικό και  εξειδικευμένο  πρόγραμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο: επίσκεψη στη Λέρο

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ

Επίσκεψη στη Λέρο πραγματοποίησαν την Τρίτη 24 Απριλίου, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός και Δημήτρης Γάκης, οι οποίοι μαζί με τον συνυποψήφιό τους από την Λέρο, Κώστα Κουβά, επισκέφθηκαν το Λακί, το Παντέλι, τον Πλάτανο, το Παρθένι, τα Αλιντα και την Αγία Μαρίνα. Κατά την επισκεψή τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προβλήματα του Θεραπευτηρίου.

Ανάπηρη Γυναίκα κόντρα στο παράλυτο πολιτικό σύστημα

Στήλη: Δελτία Τύπου

Τσακίρη

ΑΝΑΠΗΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1 ΑΝ ΜΕ ΨΗΦΙΣΕΤΕ

Η συμμετοχή μου στις εκλογές ως υποψήφια με τους Οικολόγους Πράσινους έχει ξαφνιάσει πολύ, μερικοί χλευάζουν. Δεν είμαι όμως εκτός τόπου και χρόνου όταν θέλω να διεκδικήσω αξιοπρέπεια στη ζωή και στο θάνατο. Ίσες ευκαιρίες διακηρύσσουμε για όλους, μόνο που δεν το πράττουμε. Τι κι αν δεν έχω χέρια για χειραψίες και πόδια να συναντώ ψηφοφόρους, και φωνή να χαϊδεύω αυτιά, διαθέτω κοινή λογική, έχω γνώσεις κι εμπειρία, στοιχεία απαραίτητα να συμμετέχω στα κοινά.

Εκλογές στον νεοσύστατο όμιλο Φίλων του Νοσοκομείου Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Καλούνται τα μέλη του νεοσύστατου ομίλου Φίλων του Νοσοκομείου, αλλά και κάθε άλλος που θέλει να εγγραφεί και να συστρατευθεί, στην αναβάθμιση του, να προσέλθουν στην Πνευματική Εστία, την Κυριακή 29/4, ώρα 11, για να εκλέξουν το πρώτο Δ.Σ.

Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Στήλη: Δελτία Τύπου

Η ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012, 12:30 μ.μ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ θα παραχωρήσουν αύριο, Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 και ώρα 12:30 μ.μ., Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο προστασίας της Αλυκής

Στήλη: Νέα

 Δήμος Κω

Κατόπιν της ομόφωνης απόφασης (14/2012) της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Κω επί του σχεδίου κανονιστικής διάταξης για τους όρους-προϋποθέσεις προστασίας της Αλυκής και της ευρύτερης περιοχής αυτής, το σχέδιο τίθεται από σήμερα και έως την Παρασκευή 4 Μαΐου 2011 σε δημόσια διαβούλευση.

Ανάκληση αυτοκινήτων VOLVO

Στήλη: Ανακοινώσεις

Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων VOLVO μοντέλα S60 και XC60 για έλεγχο της προστατευτικής επίστρωσης του πατώματος

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία VOLVO CARS HELLAS, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων VOLVO μοντέλα S60 και XC60.

Η ανάκληση περιλαμβάνει 53 οχήματα, παραγωγής 2012, με αριθμούς πλαισίου:

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Στήλη: Πολιτισμός

EKEBI

Με στόχο την έμπνευση της αγάπης για το βιβλίο και την ανάγνωση, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) αναγγέλλει με την αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23 Απριλίου) μια πρωτότυπη δράση που θα ολοκληρωθεί και θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της 9ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Πολύ δουλειά για το τίποτα...

Στήλη: Τουρισμός

1

Ξεκινάει η καλοκαιρινή περίοδος και να οι μπουλντόζες στις παραλίες. Οι ενοικιαστές τους, παρακαλούν ή απαιτούν από τον εκάστοτε Δήμο για παρεμβάσεις και φυσικά ο Δήμος δεν μπορεί να χαλάσει χατήρι. Ετσι κι αλλιώς η απαίτηση για παρουσίαση έργου είναι ασφυκτική.

21 Απριλίου 1967 - 45 χρόνια μετά

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

21 Απριλίου 1967 - ημέρα μνήμης

κατά του φασισμού, του φόβου, της ολιγαρχιας, της βίας, του ψέματος, του αυταρχισμού,

της λογοκρισίας, του εγωισμού και του συμφέροντος

O επίσημος εορτασμός του Αγ. Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Στήλη: Ανακοινώσεις

Τη Δευτέρα 23 Aπρ 2012 και ώρα 11:30, θα τελεστεί ο επίσημος εορτασμός του προστάτη του Στρατού Ξηράς (πλην Πυροβολικού) Αγ. Γεωργίου στο Στρατόπεδο «ΥΠΛΓΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ» (543 Μ/Κ ΤΕ) στην Αντιμάχεια.

Λογοτεχνία σε 140 χαρακτήρες

Στήλη: Πολιτισμός

 tweet book

Η καθημερινή συμμετοχή στα κοινωνικά δίκτυα έχει επιφέρει νέες συνήθειες στον τρόπο έκφρασης, με κύριο χαρακτηριστικό τον συμπυκνωμένο λόγο. Κλασικότερο παράδειγμα όλων το Twitter με το όριο των 140 χαρακτήρων ανά δημοσίευση.

Tο ψηφοδέλτιό της στα Δωδεκάνησα παρουσίασε η Δημοκρατική Αριστερά

Στήλη: Εκλογές 2012

Δημοκρατική Αριστερά

Tο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς στα Δωδεκάνησα παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου ο Χρήστος Παρασκευάς, ο Παναγιώτης Βουλιάκης, ο Μιχάλης Αλαχιώτης και η Δέσποινα Παλαμαριζή, στην αίθουσα της μαρίνας, στην Κω.

Η Ελλάδα επίσημο μέλος της Συνεργασίας για την Ανοικτή Διακυβέρνηση

Στήλη: Νέα

 opengo

Επίσημο μέλος της διεθνούς πρωτοβουλίας, Συνεργασία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση (Open Government Partnership - OGP) είναι από εχθές η Ελλάδα, μετά την αποδοχή του ελληνικού Πλάνου Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση.

Η Συμπαράταξη Ελπίδας για περικοπές στον Δήμο Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Σ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

Ο στενός φιλοκυβερνητικός της δημοτικής αρχής την οδηγεί στην αφωνία κι αυτό μόνο κακό κάνει στο νησί μας.

(θα κατατεθεί αύριο στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου)

Για την Εκπαίδευση

Στήλη: Παιδεία

Unhindered by Talent, Hero of the guitar

-γράφει η Ελένη Καραντζόλα*-

Από τη μια, η εποχή στην οποία ζούμε και θα ζήσουν τα παιδιά μας. «Επαναστατική» λόγω της κλίμακας και του εύρους των αλλαγών. Οι τεχνολογικές καινοτομίες, για παράδειγμα: μεταμορφώνουν το πώς σκεφτόμαστε, εργαζόμαστε, διασκεδάζουμε και σχετιζόμαστε μεταξύ μας.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» απέκτησε το Κύπελλο που απονεμήθηκε στον Σπύρο Λούη

Στήλη: Πολιτισμός

-breals silver cup

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ανακοινώνει ότι απέκτησε το Ασημένιο Κύπελλο που εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Michel Bréal, για τον Πρώτο Μαραθωνιονίκη, τον Έλληνα Σπύρο Λούη, και το οποίο του απονεμήθηκε κατά τους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Αθήνα, το 1896.

Συνάντηση του Δημάρχου Κω με τους συλλόγους των κτηνοτρόφων και των κρεοπωλών

Στήλη: Οικονομία

 1

Μία νέα και ιδιαίτερα ελπιδοφόρα σελίδα για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στο νησί μας γράφτηκε σήμερα στην κοινή συνάντηση του Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου μας με τους συλλόγους των κτηνοτρόφων και των κρεοπωλών του νησιού μας.

Ο Δήμος Κω για το ζήτημα με τα φύκια στο Μαστιχάρι

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Είναι η πολλοστή φορά που θα πούμε ότι το θράσος και το ψέμα είναι για τον κ. Κυρίτση τρόπος ζωής.

Οδηγώντας στο τέλμα και την απαξίωση το Λιμενικό Ταμείο επί τέσσερα (4) συναπτά έτη ως Πρόεδρος του, κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

Επιστολή Διαμαντοπούλου προς τους Περιφερειάρχες

Στήλη: Δελτία Τύπου

 Η Υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, απέστειλε, σήμερα 17/04, επιστολή προς τους Περιφερειάρχες της χώρας, με την οποία τους ενημερώνει σχετικά με τα βασικά στάδια της δυνατότητας ένταξης δημοσίων στρατηγικών επενδύσεων στη διαδικασία Fast Track.

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στην Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Στήλη: Ανακοινώσεις

Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς - Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων (18 Απριλίου), που φέτος έχει θέμα «Παγκόσμια Κληρονομιά και βιώσιμη ανάπτυξη: Ο ρόλος των τοπικών κοινοτήτων», ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr, το επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ» με τίτλο «ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ», σε σκηνοθεσία Σταύρου Ιωάννου, παραγωγής 1998.

Σε Ρόδο - Κω και το 2013 τα πλοία της Costa Crociere

Στήλη: Τουρισμός

Costa Crociere

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώθηκε από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη και τον εκπρόσωπο της εταιρείας κρουαζιέρας «Costa Crociere» στην Ελλάδα κ. Σπύρο Χάμπα (Travel Tourism & Shipping) ότι τα πλοία της εταιρείας θα συνεχίσουν να προσεγγίζουν τη Ρόδο και την Κω και το 2013, εβδομαδιαίως από τα τέλη Ιουνίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πρόσκληση στο ελληνικό Φόρουμ - 2012 στη Ρόδο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Aγαπητοί φίλοι,

Για 6η συνεχή χρονιά, από τις 18 ως τις 22 Απριλίου, με πρωτοβουλία ενός από τους μεγαλύτερους ρωσικούς τουριστικούς πράκτορες, την εταιρεία LABIRINT, διοργανώνεται στη Ρόδο το ελληνικό Φόρουμ-2012 (www.greekforum.ru), όπου έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των περίπου 300 καλύτερων τουριστικών γραφείων της Ρωσίας, καθώς και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών αλυσίδων της Ελλάδας και αξιωματούχοι σχετικοί με την ανάπτυξη του τουρισμού και από τις δύο χώρες.

Δήλωση Κουβέλη για τους δανειολήπτες

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΗΜΑΡ

Περιοδεία στη Χίο πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. Κατά την επίσκεψή του στη Χίο ο Φ. Κουβέλης, είχε επαφές με φορείς του νησιού, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση μελών και φίλων της ΔΗΜΑΡ. Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα ζητήματα που αφορούν στους δανειολήπτες. Συγκεκριμένα είπε:

Έκτακτη συνέλευση ΚΕΔΕ για τις περικοπές

Στήλη: Νέα

ΚΕΔΕ

Με έκπληξη παρακολουθούν οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το μπαράζ δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών, που αναφέρονται σε μελέτη που εκπόνησε το ΚΕΠΕ για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών και σύμφωνα με την οποία προτείνονται νέες περικοπές στα έσοδα των Δήμων για τη διετία 2013–2014!

Ανακοίνωση αναβολής των Εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, περιόδου Μαΐου 2012

Στήλη: Ανακοινώσεις

Από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η αναβολή διεξαγωγής των εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας,  εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2012 για την πιστοποίηση της  γνώσης των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, Ισπανικής και Τουρκικής, οι οποίες είχαν ορισθεί για τις 5 και 6 Μαΐου 2012.

Πέθανε ο Δημήτρης Μητροπάνος

Στήλη: Πολιτισμός

*

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 11 το πρωί στο νοσοκομείο Υγεία ο Δημήτρης Μητροπάνος, ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές της σύγχρονης εποχής.

Δημοσιεύθηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1092/Β/10.04.2012 ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Κω με την εφαρμογή του οποίου επιτυγχάνετε η απαιτούμενη συνοχή που είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου ως ενιαίου συνόλου.

214 χιλιάδες Ευρώ για την «ΚΩΣ-ΑΣΠΙΣ»

Στήλη: Δελτία Τύπου

1

Με 214 χιλιάδες Ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η πρόταση της Αναπτυξιακής Σύμπραξης του Δήμου Κω και φορέων του νησιού μας «ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ ΕΚΟ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ» σύμφωνα με την αξιολόγηση των προτάσεων που κατατέθηκαν στην Ειδική Υπηρεσία για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών & άλλων πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Βάσω Πη: χορτάσαμε λόγια

Στήλη: Δελτία Τύπου

1

Χρειάστηκε να περάσει ενάμιση χρόνος στην εξουσία για ανακαλύψετε κύριοι της δημοτικής αρχής την ...Αμερική! Ενάμιση χρόνος για να αντιληφθείτε και επιτέλους να παραδεχτείτε, ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Εισήγηση Συνέντευξης Τύπου Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Οι θεσμικές αλλαγές που επήλθαν με το νόμο που ψηφίστηκε από την Βουλή τη Δευτέρα με τίτλο «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση» παρέχουν στο Δήμο μας τη δυνατότητα να προχωρήσει άμεσα σε επενδυτικές δραστηριότητες που με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο ήταν αδύνατον.

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει τη Μ. Τετάρτη ο Δήμαρχος Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Κώστας Καΐσερλης

Την Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 και ώρα 10:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με θέμα «Θεσμικές Αλλαγές και Προοπτικές Ανάπτυξης του νησιού».

Έως την Μ. Τετάρτη οι αιτήσεις για τις 100 θέσεις του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Στήλη: Νέα

KoSALive.grΈως την Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση, για τις 100 θέσεις του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, με κωδικό «ΕΝΤΥΠΟ ΚΟΧ.1» και να την υποβάλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην ακόλουθη διεύθυνση:

Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά: αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ

Στήλη: Ανακοινώσεις

-rom

Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ρομά (8 Απριλίου), ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr , το ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη «ROM», παραγωγής 1989.

Απαγόρευση διάθεσης κοπτικών εξαρτημάτων για φορητές θαμνοκοπτικές

Στήλη: Ανακοινώσεις

Απαγόρευση διάθεσης κοπτικών εξαρτημάτων αρθρωτού τύπου για φορητές θαμνοκοπτικές μηχανές χειρός

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή γνωστοποιεί ότι εκδόθηκε η με αρίθ. πρωτ. 1406/137/29-02-2012 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας, βάσει της Απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Άρθρου 297 της 19ης Ιανουαρίου 2012 όπου απαγορεύει τη διάθεση στην αγορά κοπτικών εξαρτημάτων αρθρωτού τύπου που αποτελούνται από διάφορα συνδεδεμένα μεταλλικά μέρη για φορητές θαμνοκοπτικές μηχανές χειρός, εκτιμώντας τον υψηλό κίνδυνο σοβαρού ή θανατηφόρου τραυματισμού των χρηστών και άλλων εκτιθέμενων προσώπων.

Δήλωση Γ. Νικητιάδη για τη διδασκαλία μαθημάτων Ιστορίας και Ιατρικής στην Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Την οργάνωση διδασκαλίας μαθημάτων της Ιστορίας της Ιατρικής για το καλοκαίρι στην Κω (θερινό σχολείο – summer school), χαιρετίζει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης μετά από συνάντηση που είχε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Π. Τσάρτα, ο οποίος του ανακοίνωσε την απόφαση του Πανεπιστημίου και ζήτησε τη συμπαράστασή του.

Περιοδεία Νίκου Χρυσόγελου σε Ρόδο και Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Συναντήσεις με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τον Ιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, περιβαλλοντικές και εθελοντικές οργανώσεις, εκπροσώπους των μηχανικών, τον Δήμαρχο Ροδίων και τον Δήμαρχο Κω είχε κατά την επίσκεψή του στην Ρόδο και στην Κω, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και Περιφερειακός Σύμβουλος Ν Αιγαίου με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ, το διάστημα 2 έως 4 Απριλίου.

Δήμος Κω: συνεργασία με ΕΒΕΔ

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Στα πλαίσια της συνεχούς και στενής συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς του νησιού μας πραγματοποιήθηκε, σήμερα (Τετάρτη 04.04.2012) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Κω και των εκλεγμένων εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Εκπαίδευση ναυαγοσωστών από τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Στήλη: Εθελοντισμός

1

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ καλεί άνεργους ηλικίας από 18-45 ετών με δίπλωμα ταχυπλόου να καταθέσουν βιογραφικά ώστε να μπορούν να εκπαιδευτούν ως ναυαγοσώστες για τις επικείμενες ανάγκες προστασίας και επίβλεψης των λουόμενων στις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού μας.

UNICEF: «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2012»

Στήλη: Υγεία

unicef

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF παρουσίασε για πρώτη φορά την Έκθεση «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2012» που συντάχθηκε για λογαριασμό της σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκιαγραφεί την κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα σήμερα, καθώς και πρωτοβουλίες για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Ο Τζερόνιμο Στίλτον στην Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Optimized-Geronimo

Ο ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ

Αγαπητά μου τρωκτικά,

Είμαι ο Τζερόνιμο Στίλτον, ο πιο διάσημος συγγραφέας και δημοσιογράφος της Ποντικονήσου και ολόκληρου του κόσμου.

Θα ήθελα τόσο πολύ να σας γνωρίσω!

Οικολόγοι Πράσινοι Δωδ/σου: Απαράδεκτη τροπολογία για τα κόμματα

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο πρωθυπουργός να πάρει θέση

Απαράδεκτη τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή σύμφωνα με την οποία η τελευταία δόση από της τέσσερις της επιχορήγησης του 2011 καθώς και οι δύο πρώτες του 2012 θα δοθούν στο ακέραιο στα κόμματα, και μάλιστα σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που αυτά θα υποδείξουν.

Ο Δήμος Κω για όσους συμμετείχαν στην «Ώρα της Γης»

Στήλη: Ανακοινώσεις

60+

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κω θα ήθελε να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες του σε όλους όσους συμμετείχαν εθελοντικά και βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» το Σάββατο που μας πέρασε στην Πλατεία Ελευθερίας.

Το μόνον της ζωής του ταξείδιον

Στήλη: Πολιτισμός

 s

Η "Πολιτεία" σε συνεργασία με το "Θέατρο Πολυχώρος Σφαγείο"

Παρουσιάζει την παράσταση "Το μόνον της ζωής του ταξείδιον " του Γεώργιου Βιζυηνού σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη !

Η κρίση στην ψυχή μας, ο μετέωρος άνθρωπος

Στήλη: Ανακοινώσεις

"ANAKOINΩΣΗ"

Από καιρού βιώνουμε την "oικονομική" κρίση, η οποία διαβρώνει τους εαυτούς μας και την κοινωνία και αποκαλύπτει την "πραγματική" κρίση την οποίαν βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος. Κρίση υπαρξιακή, νοημάτων, αξιών, πνευματική.

Δύναμη Αλλαγής: ιδιαίτερα επιτυχημένη η συνάντηση στην Αντιμάχεια

Στήλη: Δελτία Τύπου

1

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΩΟΙ

Ιδιαίτερα επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η συνάντηση του 12μελούς συντονιστικού της Δύναμης Αλλαγής με τους κατοίκους του τέως Δήμου Ηρακλειδών στην Αντιμάχεια!

Με αφορμή σχόλια για την ομιλία του κ. Φ. Κουβέλη στην Κω

Στήλη: Απόψεις

Optimized-theatre 1

Με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Κω (στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα) και την πολιτική ομιλία του στο κινηματοθέατρο «Ορφέας» (29/3/12) διάβασα τη σχετική ειδησεογραφία & τα σχόλια που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

Εκλογές στον«Απελλή»

Στήλη: Ανακοινώσεις

Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πυλίου ο «Απελλής»

Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πυλίου ο «Απελλής», καλεί τα μέλη του σε εκλογικοαπολογιστική Συνέλευση την Κυριακή 08 Απριλίου 2012 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλίου.

Η Συμπαράταξη Ελπίδας για την Πρωτομαγιά

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΖΗΤΩ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!

Η φετινή Πρωτομαγιά θέτει ζήτημα της αντίστασης στην πολιτική που επιβάλλει: τη μαζική ανεργία, τη μαζική φτώχεια, την αποδιάρθρωση της κοινωνίας με τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, της πρόνοιας και κοινωνικού κράτους. Την κατάργηση το 8ωρου, της μόνιμης εργασίας. Την κατάργηση των δωρεάν υπηρεσιών υγείας, παιδείας και ασφάλειας γήρατος.

10 χρόνια ευρώ – σχεδιάστε και σεις ένα αναμνηστικό κέρμα των δύο ευρώ

Στήλη: Ανακοινώσεις

Europa

Την 1η Ιανουαρίου 2012 συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την ημέρα κυκλοφορίας χαρτονομισμάτων και κερμάτων σε ευρώ, όταν το ευρωπαϊκό νόμισμα μπήκε στην καθημερινή ζωή των πολιτών που ζουν στις χώρες της ευρωζώνης.

Η προκήρυξη του Ταμείου Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του Ε.Τ.Ε.ΑΝ.

Στήλη: Οικονομία

Δημοσιεύτηκε σήμερα η προκήρυξη του Ταμείου Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του Ε.Τ.Ε.ΑΝ

Δημοσιεύτηκε σήμερα, 29/4/2011, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή των τραπεζών που θα συνεπενδύσουν ίδια κεφάλαια από κοινού με κεφάλαια του "Ταμείου Επιχειρηματικότητας", το οποίο διαχειρίζεται το ΕΤΕΑΝ, για τη δημιουργία έξι Ταμείων Δανειοδότησης.

Εκλογές στη Ζωοφιλική Ένωση Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Φίλοι και μέλη της Ζωοφιλικής κατά την απελευθέρωση 2 γερακίνων στην Κέφαλο

Η Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Κω πραγματοποιεί εκλογές την Κυριακή 1 Μαΐου 2011, από τις 10:00 έως τις 13:00 στην καφετέρια Sunrise (απέναντι από τη Σκάλα του Πολεμικού, κοντά στην Αστυνομία).

Παράταση απογραφής επιδοματούχων ΟΓΑ

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:

Επειδή μικρός αριθμός δικαιούχων πολυτεκνικών επιδομάτων (πολυτεκνικού επιδόματος, επιδόματος τρίτου παιδιού, πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχής και ισόβιας σύνταξης), δεν έχει προλάβει να απογραφεί (άνοιγμα Τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμό των ΕΛ.ΤΑ.), και να ενταχθεί στο νέο σύστημα πληρωμής με πίστωση λογαριασμού, η διαδικασία απογραφής που λήγει στις 29 Απριλίου παρατείνεται μέχρι και 13 Μαΐου 2011.

Ανάκληση αυτοκινήτων RENAULT

Στήλη: Ανακοινώσεις

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η PGA ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕ, επίσημη αντιπρόσωπος της RENAULT στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελούν πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων RENAULT μοντέλο FLUENCE.

Ο Όμηρος Αβραμίδης στην Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η δροσοσταλίδα της συγγνώμης

Το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Όμηρου Αβραμίδη « Η δροσοσταλίδα της συγγνώμης» το Σάββατο 7 Μαΐου 2011, στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολύκεντρου (Κορυτσάς και Αργυροκάστρου,τηλ. 2242028907).

Βιβλιοθήκη Πυλίου: προέχει η συνέχιση της λειτουργίας της

Στήλη: Δελτία Τύπου

1. Η ίδρυση της βιβλιοθήκης χρονολογείται στο τέλος της δεκαετίας του 70, με πρωτοβουλία του κοινοτάρχη Γαληνού Φλάσκου.

2. Στο πλαίσιο του Δήμου Δικαίου καθίσταται Δημοτική βιβλιοθήκη ( 2001), υπαγόμενη στον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Δικαίου ( Ο.Π.Α.Δ.ΔΙ.) και εποπτευόμενη από το τμήμα επιμόρφωσης του οργανισμού.

Ο ΗΑΤΤΑ εκφράζει την αντίθεσή του για την εφαρμογή του check in στα πλοία

Στήλη: Ταξιδεύω

HATTA

Με έγγραφο του προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, ο ΗΑΤΤΑ, εκφράζει την αντίθεσή του για την εφαρμογή του check in στα πλοία, ειδικά αυτή την περίοδο δηλαδή, αμέσως πριν την έναρξη της υψηλής περιόδου για τον Τουρισμό.

Έκθεση για τις Παγκόσμιες Δυνάμεις του κλάδου των Καταναλωτικών Προϊόντων

Στήλη: Οικονομία

4η έκθεση για τις παγκόσμιες δυνάμεις του κλάδου των καταναλωτικών προϊόντων

• 60% των μεγαλύτερων επιχειρήσεων καταναλωτικών προϊόντων παγκοσμίως υποφέρουν από πτώση πωλήσεων

• Βελτιώθηκαν τα περιθώρια κέρδους

• Απαραίτητη η καινοτομία προκειμένου να προχωρήσει η ανάπτυξη

Οι κορυφαίοι προορισμοί διακοπών για το 2011

Στήλη: Τουρισμός

Οι κορυφαίοι προορισμοί διακοπών

Ποιες περιοχές διακοπών περιμένουν συνωστισμό και πού θα είναι μάλλον πιο ήσυχα; Το hotel.info [ www.hotel.info ], η δωρεάν υπηρεσία online ξενοδοχειακών κρατήσεων για περισσότερα από 210.000 ξενοδοχεία παγκοσμίως, ρώτησε τους πελάτες κρατήσεών του σε μερικές επιλεγμένες χώρες ποιοι είναι οι ταξιδιωτικοί τους προορισμοί για το έτος 2011. Τα αποτελέσματα δείχνουν:

Από την Δευτέρα 2 Μαΐου οι συντάξεις του ΟΓΑ

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:

Η σύνταξη μηνός Μαΐου 2011 θα καταβληθεί σε 812.048 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ, που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων (νέο σύστημα πληρωμής του ΟΓΑ), την Δευτέρα 2 Μαΐου 2011.

Συνάντηση Νικητιάδη με τον πρόεδρο του ΕλληνοΚινεζικού Επιμελητηρίου

Στήλη: Τουρισμός

Air China

Τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του ο πρόεδρος του ΕλληνοΚινεζικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης και συζήτησαν την συνεργασία των δύο χωρών στον τουριστικό τομέα.

Μιλτιάδης Φάκκος: απάντηση στη Δύναμη Αλλαγής για το πρόβλημα των λιμανιών

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Όταν το ψέμα και το θράσος βρίσκονται μαζί, τότε το πιθανότερο είναι να προκύψει μια ανακοίνωση σαν και αυτή της Δύναμης Αλλαγής που αφορά στο χρόνιο πρόβλημα των λιμανιών Μαστιχαρίου, Καρδάμαινας, Κεφάλου, και Λιμνιώνα.

ΤΑΞΙΘΕΤΡΙΑ (SOLO), θεατρικός μονόλογος

Στήλη: Πολιτισμός

ΤΑΞΙΘΕΤΡΙΑ (SOLO), θεατρικός μονόλογος

Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ μετά από τον εξαιρετικά επιτυχημένο α' κύκλο παραστάσεων της νέας της παραγωγής στη Ρόδο, ταξιδεύει στην Κω, στις 6 και 7 Μαΐου, στην Πρώην Εβραϊκή Συναγωγή.

Δύναμη Αλλαγής: με ενέργειες της διοίκησης Κυρίτση στο ΔΛΤ, λύνονται προβλήματα σε Μαστιχάρι, Καρδάμαινα, Κέφαλο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗ ΣΤΟ Δ.Λ.Τ. Κω ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ-ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ-ΚΕΦΑΛΟ

Την περασμένη χρονιά, η διοίκηση του ΔΛΤ Κω αντιλαμβανόμενη το πρόβλημα που δημιουργείται στα λιμάνια του Μαστιχαρίου, της Καρδάμαινας και της Κεφάλου, λόγω των φυκιών ή της άμμου, ξεκίνησε την διαδικασία αδειοδότησης με βάση μελέτες που συνέταξε η υπηρεσία για την αποκατάσταση των λειτουργικών βαθών σε όλα τα παραπάνω λιμάνια.

UNICEF: η ελονοσία εξακολουθεί να σκοτώνει 2.000 παιδιά την ημέρα

Στήλη: Υγεία

unicef

Η ελονοσία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος δολοφόνος παιδιών παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι 800.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την ασθένεια, με το 90% των θανάτων αυτών να σημειώνονται στην Αφρική, όπου η νόσος είναι υπεύθυνη για περίπου τον ένα στους έξι όλων των θανάτων παιδιών.

Συνάντηση Δημάρχου Κω με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος

Στήλη: Δελτία Τύπου

Με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Στέφανο Γερουλάνο, τον πρώην Υπουργό κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, τον ιατρό κ. Νίκο Μανούση και τον εκδότη της εφημερίδας «Βήμα της Κω» κ. Γιάννη Ιωαννίδη, συναντήθηκε το πρωί ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την 25η επέτειο του Τσερνομπίλ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ:

ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑ-ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ

Τσερνομπίλ 1986, Φουκουσίμα 2011. Ένα ακόμα πυρηνικό ατύχημα.

Ένα ατύχημα παραπάνω από όσα μπορούσαμε να ανεχτούμε

Μήνυμα των Οικολόγων Πράσινων για την επέτειο της καταστροφής

Πρεμιέρα του Fairly Legal και στο διαδίκτυο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Fairly Legal

Μια νέα τηλεοπτική σειρά, η "Fairly Legal" κάνει πρεμιέρα στην Ευρώπη και στην χώρα μας. Πρωταγωνιστούν η Sarah Shahi ("Life", "The L Word"), ο Michael Trucco ("Battlestar Gallactica", "One Tree Hill"), η Virginia Williams ("The O.C.", "American Beauty") και ο Baron Vaughn ("Invasion"). Με αφορμή αυτή τη πρεμιέρα το Universal Channel δίνει στους τηλεθεατές του τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα «μυστικά» της νέας σειράς μέσω μιας αποκλειστικής ιστοσελίδας διαθέσιμης στο www.universalchannel.gr.

ΠΟΜΙΔΑ: 10 προτάσεις για βελτίωση του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ Οίκον»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Σύσκεψη με αντικείμενο τις αναγκαίες βελτιώσεις του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ Οίκον» πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπό τον υφυπουργό κ. Γιάννη Μανιάτη.

Επιχορηγήσεις των Αθλητικών Ομοσπονδιών ΑμεΑ για το έτος 2011

Στήλη: Αθλητισμός

Eπιχορηγήσεις Αθλητικών Ομοσπονδιών ΑμεΑ

Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χ. Αηδόνης και μετά από εισήγηση του Ειδικού Γραμματέα Διατροφής και Άθλησης κ. Κ. Παταβούκα, ανακοινώνουν τις επιχορηγήσεις των Αθλητικών Ομοσπονδιών ΑμεΑ για το έτος 2011:

Προβολή ντοκιμαντέρ «Ευρωπαϊκό Έτος 2010 για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού»

Στήλη: Κινηματογράφος

2010

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την ΕΡΤ, για την προβολή του «Ευρωπαϊκού Έτους 2010 για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού», ολοκληρώθηκε η συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ με τον ομώνυμο τίτλο.

Στο Αμερικάνικο Μπάσκετ η Ανθή Χατζηγιακουμή

Στήλη: Νέα

Στο Αμερικάνικο Μπάσκετ η Ανθή Χατζηγιακουμή

Το Πανεπιστήμιο Florida Gulf Coast University ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα ότι η Ανθή Χατζηγιακουμή έγινε δεκτή με υποτροφία και εντάσσεται στο πρόγραμμα Eagle στο  αμερικάνικο μπάσκετ για τη σεζόν 2011 -12

Οι Πολίτες κόντρα στον Καιρό για το μεταφορικό ισοδύναμο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Πολίτες κόντρα στον Καιρό

Μεταφορικό ισοδύναμο: Ένα ακόμα ψέμα της κυβέρνησης

Την ώρα που οι νησιώτες πλήττονται από την απαράδεκτη αύξηση των ναύλων που επέβαλλαν τα εφοπλιστικά συμφέροντα, νέα ψυχρολουσία για το νησιωτικό κόσμο της χώρας αποτελούν τα αποτελέσματα των πρόσφατων συνομιλιών που είχαν στις Βρυξέλλες με ανώτατα στελέχη των Γενικών Διευθύνσεων Περιφερειακής Ανάπτυξης και Μεταφορών, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γ. Πουσσαίος και ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γ. Δεκαβάλλας. (Σχετική Ανακοίνωση εκδόθηκε από την ΤΕΔΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ στις 15/4).

Προσοχή: τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια!

Στήλη: Ανακοινώσεις

Προσοχή στα βεγγαλικά

Τα βεγγαλικά, οι κροτίδες, οι φωτοβολίδες, τα πυροτεχνήματα, δεν είναι παιγνίδι. Όλοι μας οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι τα υλικά αυτά είναι επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα ή και για την ίδια τη ζωή.

Μνημεία και εμποδιζόμενα στη μετακίνηση και στην αντίληψη άτομα

Στήλη: Ανακοινώσεις

Στην τελευταία φάση της εκπόνησής του διέρχεται το ερευνητικό έργο «ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΣ» που αφορά στην προσπελασιμότητα των Μνημείων και αρχαιολογικών χώρων από τα «Εμποδιζόμενα Άτομα» (Άτομα με Αναπηρίες, ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες γυναίκες κ.α.) που υπολογίζεται ότι αποτελούν περισσότερο από το 50% του πληθυσμού.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις στρατιωτικές δαπάνες

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗ ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

Επικίνδυνη θηλιά στο λαιμό της χώρας θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη συνεχιζόμενη διατήρηση υψηλών στρατιωτικών δαπανών. Πρόσθετους λόγους ανησυχίας δημιουργούν:

Θάνατος αλλοδαπού στην Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ενημερώθηκε, σήμερα το μεσημέρι, η Λιμενική Αρχή Κω, για τον αιφνίδιο θάνατο 74χρονου αλλοδαπού, ο οποίος επέβαινε στο ιστιοφόρο σκάφος «BAB» σημαίας Νορβηγίας που ελλιμενιζόταν στην μαρίνα Κω.

Ανάκληση μοτοσικλετών DUCATI

Στήλη: Ανακοινώσεις

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΕΛΛΗΝΜΟΤΟ ABEEO, Επίσημη Αντιπροσωπεία μοτοσικλετών DUCATI στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί διαδικασία ανάκλησης μοτοσικλετών DUCATI μοντέλα Multistrada 1200 MY2010, ΜΥ2011 και DIAVEL MY2011.

Υποβολή δικαιολογητικών για την ελαιοκομική περίοδο 2010-2011

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ-AGROCERT), καλεί τους εγκεκριμένους Φορείς Πιστοποίησης, τους νόμιμους εκπροσώπους των ελαιοτριβείων και των επιχειρήσεων μεταποίησης επιτραπέζιας ελιάς, να υποβάλλουν στον Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π., το αργότερο έως 10 Μαΐου 2011, τα κατά περίπτωση απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 263343 Υ.Α. (ΦΕΚ Β 778/04.06.2010), προκειμένου οι παραγωγοί ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς να καταστούν δικαιούχοι της ειδικής στήριξης για την ελαιοκομική περίοδο 2010-2011.

Ειδικότερα, υποχρεούνται να υποβάλλουν:

Λευτέρης Κώστογλου: προβλήματα από την πλημμύρα του Ιανουαρίου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Δυστυχώς και παρά το γεγονός ότι από την καταστροφική πλημμύρα έχουν ήδη περάσει 2,5 μήνες, η δημοτική αρχή έχει αφήσει στο έλεος του Θεού περίπου 25 οικογένειες χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς για να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Δηλώσεις για την απώλεια του Νίκου Παπάζογλου

Στήλη: Πολιτισμός

wikimedia

Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος ανέφερε πως η επίδραση του Νίκου Παπάζογλου υπήρξε καθοριστική στην πορεία του ελληνικού τραγουδιού και πως τα τραγούδια και η φωνή του είναι «πολύτιμος θησαυρός της μουσικής μας κληρονομιάς και ειδοποιό στοιχείο της μουσικής μας ψυχοσύνθεσης».

Διαρθρωτικά ταμεία: να κοιτάξουμε και πέρα από το ΑΕΠ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Μια νέα μελέτη, που παρουσιάστηκε από την Ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, υπογραμμίζει την ανάγκη να κοιτάξουμε πέρα από το ΑΕΠ, για την εκτίμηση της πραγματικής κατάστασης στις περιφέρειες της Ευρώπης.

Οικολόγοι Πράσινοι: έκρηξη της ανεργίας στο Νότιο Αιγαίο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η αποτυχία στην δημοσιονομική και οικονομική πολιτική έχει πλέον άμεσες συνέπειες και στην κοινωνία. Υπάρχει έκρηξη της ανεργίας καθώς εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί, οδηγώντας την κοινωνία και τους πολίτες σε απόγνωση. Τα δεδομένα αποκαλύπτουν τη ζοφερή πραγματικότητα:

Ιωάννα Ρούφα: επισκέψεις μαθητών ΚΔΑΠ ΜΕΑ - ευχαριστήριο

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΩ: επίσκεψη στο αεροδρόμιο

Στα πλαίσια των καθιερωμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΩ, την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011, επισκέφθηκε τον Κρατικό Αερολιμένα Κω όπου οι μαθητές παρατήρησαν την απογείωση αεροσκάφους, ξεναγήθηκαν στον χώρο της πυροσβεστικής του αεροδρομίου καθώς και στην αίθουσα αφίξεων.

Κώστας Καΐσερλης: διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συναντήσεις Δημάρχου Κω με υπουργούς

Απόλυτα συνεπείς με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, η Δημοτική Αρχή προωθεί με γρήγορους ρυθμούς όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, στα πλαίσια της προώθησης του προγράμματος αναθέρμανσης της οικονομίας, αναβάθμισης των υποδομών και αναζωογόνησης του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών

Στήλη: Υγεία

• Η εκρίζωση της ιλαράς και της ερυθράς από την Ευρώπη μέχρι το 2015 είναι το κεντρικό μήνυμα του ΠΟΥ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών 2011.

• Ο εμβολιασμός συνεχίζεται και στην ενήλικο ζωή.

• Ο εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας είναι εξαιρετικής σημασίας για την προστασία των ίδιων, των ασθενών τους και των οικογενειών τους.

Αγοράστε το κατάλληλο ηλεκτρονικό παιχνίδι για τα παιδιά σας

Στήλη: Νέα

Αγοράστε το κατάλληλο ηλεκτρονικό παιχνίδι για τα παιδιά σας

Μια εβδομάδα απομένει για να γιορτάσουμε το φετινό Πάσχα και οι περισσότεροι από εμάς θα ξεχυθούμε στα μαγαζιά για να αγοράσουμε κάποιο δώρο για τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας ή τα βαφτιστήρια μας. Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις το δώρο θα είναι ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Σύλληψη για κατοχή όπλων στη Νίσυρο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συνελήφθη χθες, στις 18.30, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω, κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα και Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών της περιοχής, στην περιοχή «ΠΑΛΟΙ» νήσου Νισύρου, 24χρονος, για κατοχή όπλων.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία της AHEPA

Στήλη: Ομογένεια

AHEPA

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association), αποτελούμενη από τον Ύπατο Πρόεδρό της κ. Νίκο Καρακώστα, τον Πρόεδρο του τμήματος Καναδά κ. Νίκο Αρουτζίδη, την Ύπατη Πρόεδρο του τμήματος γυναικών κυρία Χριστίνα Κωνσταντινίδη, την Ύπατη Πρόεδρο της γυναικείας νεολαίας κυρία Κυριακή Αμανατίδη, τον Διοικητή του ελληνικού τμήματος κ. Γιάννη Μητρόπουλο και άλλα στελέχη της.

Λέσχη 4x4: προσέχτε τις χελώνες

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΙΣ ΧΕΛΩΝΕΣ

Με αφορμή τη πρόσφατη εκδρομή στο Σύμπετρο και το Δίκαιο της Λέσχης 4x4 της Κω, καλούμε όλους τους φίλους της φύσης που πιθανόν να βρεθούν στο βουνό με κάποιο όχημα για ν απολαύσουν την άνοιξη με την οικογένειά τους , να προσέχουν.

10o Ετήσιο Συνέδριο Health World 2011

Στήλη: Υγεία

To Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Επιτροπή Φαρμακευτικών Εταιριών του διοργανώνουν το 10ο Ετήσιο Συνέδριο HealthWorld 2011 με τίτλο: «H ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ: ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ» τo οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία από τις 09:00 έως τις 16:00.

Aegean: έναρξη πτήσεων από Λάρνακα και προς την Κω

Στήλη: Ταξιδεύω

Aegean

Κατά τη διάρκεια σύντομης τελετής στις 07.20 το πρωί στο χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας, η Hermes Airports καλωσόρισε και επίσημα την έναρξη πτήσεων της AEGEAN από την Λάρνακα προς τους δύο δημοφιλέστερους προορισμούς της Ευρώπης, το Λονδίνο και το Παρίσι.

Ιωάννα Ρούφα: επιστολή για τις Δημοτικές Κοινωφελείς Επιχειρήσεις

Στήλη: Δελτία Τύπου

Κύριοι / ιες,

Με τη συγκεκριμένη επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημοτικές Κοινωφελείς Επιχειρήσεις , που ασχολούνται με κοινωνικά προγράμματα και δομές.

Ραδιομαραθώνιος UNICEF κατά του AIDS την Πέμπτη 14 Απριλίου

Στήλη: Ανακοινώσεις

unicef

Η UNICEF, παρουσίασε σε Συνέντευξη Τύπου το μεγάλο Ραδιομαραθώνιο που διοργανώνει την Πέμπτη 14 Απριλίου σε συνεργασία με την κρατική ραδιοφωνία και πολλούς ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, στα πλαίσια της εκστρατείας της για την αντιμετώπιση της επιδημίας του AIDS και την παροχή υπηρεσιών πρόληψης, θεραπείας, φροντίδας και υποστήριξης για τα παιδιά και τις μητέρες.

Προσάραξη ιστιοφόρου στην Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κω, από ιδιώτη, για περιστατικό προσάραξης ιστιοφόρου σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν ξενοδοχείου ''MASTICHARI BAY'', πλησίον του λιμένα Μαστιχαρίου.

Νεκταρία Σκαλέρη: με αφορμή τη Λαϊκή Συνέλευση στο Μαστιχάρι

Στήλη: Δελτία Τύπου

Νεκταρία Σκαλέρη: με αφορμή τη Λαϊκή Συνέλευση στο Μαστιχάρι

Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Με αφορμή τη Λαϊκή Συνέλευση στο Μαστιχάρι, που αναγκάστηκε να καλέσει η Δημοτική Αρχή έπειτα από την πίεση του κόσμου αλλά και την απαίτηση της παράταξής μας, θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα αποκόμισα προσωπικά:

Ο Αντώνης Γιωργαράς για τον ΔΟΤ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Το τελευταίο διάστημα όσον άφορα τις υποχρεώσεις του ΔΟΤ κάποιοι επιχειρούν να παίξουν με λέξεις και αριθμούς χρησιμοποιώντας μονόπλευρα τη δημιουργική λογιστική εμφανίζοντας απαιτήσεις και εξαφανίζοντας υποχρεώσεις οφειλών. Επιτρέψτε μου λοιπόν να ξεκαθαρίσω ορισμένα θέματα:

Νίκος Μυλωνάς: επιστολή προς τον Δήμαρχο Κω για χορήγηση φορολογικής δημοτικής ενημερότητας σε μεγάλο χρεοφειλέτη

Στήλη: Δελτία Τύπου

Προς τον Δήμαρχο Κω κ. Κ. Καΐσερλη

ΘΕΜΑ: χορήγηση φορολογικής δημοτικής ενημερότητας σε μεγάλο χρεοφειλέτη του Δήμου μας με απόφαση Δημάρχου

«Ο Μιχαλάκης και το ταξίδι στις τροφές»: παρουσίαση από τα παιδιά του Γυμνασίου Ζηπαρίου

Στήλη: Uncategorised

«Ο Μιχαλάκης και το ταξίδι στις τροφές»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ζηπαρίου σας προσκαλεί την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011 στις 7:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Πυλίου στην παρουσίαση της β' έκδοσης του παραμυθιού διατροφικής αγωγής «Ο Μιχαλάκης και το ταξίδι στις τροφές» της Διαιτολόγου Καλλιόπης Μαλαχία.

«Ο Μιχαλάκης και το ταξίδι στις τροφές»: παρουσίαση από τα παιδιά του Γυμνασίου Ζηπαρίου

Στήλη: Παιδεία

«Ο Μιχαλάκης και το ταξίδι στις τροφές»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ζηπαρίου σας προσκαλεί την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011 στις 7:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Πυλίου στην παρουσίαση της β' έκδοσης του παραμυθιού διατροφικής αγωγής «Ο Μιχαλάκης και το ταξίδι στις τροφές» της Διαιτολόγου Καλλιόπης Μαλαχία.

«Θέλω = Μπορώ» από τις ακαδημίες του Α.Σ. Κώων "Ο Ιπποκράτης"

Στήλη: Αθλητισμός

Α.Σ. Κώων «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

Το τμήμα ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ του αθλητικού συλλόγου Α.Σ. Κώων «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» βρίσκεται στην ιδιαίτερα τιμητική και ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι την Κυριακή 17 Απριλίου 2011 στο κλειστό γυμναστήριο Κω στις 17:45, παιδιά από τις Ακαδημίες μπάσκετ του Ιπποκράτη αγόρια και κορίτσια σε συνεργασία με παιδιά από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες «ΚΔΑΠ – ΜΕΑ» και το Ειδικό Σχολείο Δήμου Κω «ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟ» θα συμμετέχουν σε αγώνα μπάσκετ επίδειξης και διαγωνιστικά παιχνίδια με έπαθλο τους τη χαρά της συμμετοχής, της συνεργασίας και της κοινωνικοποίησης, αποδεικνύοντας σε όλους μας και υπενθυμίζοντας μας ότι όπως στον αθλητισμό έτσι και στη ζωή το «ΘΕΛΩ = ΜΠΟΡΩ».

Υπογράφηκε το Πρωτόκολλο της ελληνο-ισραηλινής Επιτροπής για την Τουριστική Συνεργασία

Στήλη: Τουρισμός

Υπογράφηκε το Πρωτόκολλο της 3ης Κοινής ελληνο-ισραηλινής Επιτροπής για την Τουριστική Συνεργασία

Στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και ο Ισραηλινός Υπουργός Τουρισμού Σταζ Μισέζνικοφ, υπέγραψαν, παρουσία αντιπροσωπειών από τις δυο χώρες, πρωτόκολλο συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

Αφιέρωμα στην Κω από το ιταλικό Marco Polo, μέλος του ομίλου SKY TV

Στήλη: Ανακοινώσεις

Στις 6 και 20 Μαΐου 2011 θα προβληθεί στην Ιταλία, σε δύο επεισόδια, το ταξιδιωτικό αφιέρωμα στην Κω, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο από συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού Marco Polo, μέλος του ομίλου SKY TV. Στόχος του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου ήταν, πέραν των τουριστικών αξιοθέατων, η προβολή της ιδιαίτερης σχέσης της Κω με την Ιταλία.

Ανάκληση μοτοσικλετών SUZUKI

Στήλη: Ανακοινώσεις

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A.Ε.Β.E., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης μοτοσικλετών SUZUKI μοντέλα DL1000K8, GSF1250SAK8, GSF1250SAK9, GSF650SK8, GSF650SAK8, GSF650SAL0, GSR600AK7, GSR600AK8, GSX1300BKK8, GSX1300BKAK8, GSX1300RK8, GSX1300RK9, GSX-R600K8, GSX-R600K9, GSX-R750K9, SFV650K9, VL800K8 και GSX650F K8.

Διαχωριστικό ασφαλείας στα ταξί

Στήλη: Ανακοινώσεις

Διαχωριστικό ασφαλείας στα Ταξί

Με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Σπύρου Βούγια, καθορίζονται οι προδιαγραφές του διαχωριστικού ασφαλείας που θα τοποθετηθεί προαιρετικά στα Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης αυτοκίνητα.

Επιστολή Δαυίδ Γερασκλή προς τον Δήμαρχο Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Κύριε Δήμαρχε,

Από την 1η Ιανουαρίου και μέχρι σήμερα όλοι οι πολίτες της Κω βλέπουμε να κινούνται μηχανήματα και οχήματα του δήμου (φορτωτές, τσάπες, φορτηγά ) τις περισσότερες φορές χωρίς η κίνηση και οι εργασίες να είναι ενταγμένες σε οποιοδήποτε έργο.

Debtocracy

Στήλη: Κινηματογράφος

DEBTOCRACY // ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δημιουργείται ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Για την χθεσινή πεζοπορία της ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η ΚΙΛΕΚΩ νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν στην κυριακάτικη πεζοπορία που διοργάνωσε (την πρώτη δράση εκτός κινηματογραφικών αιθουσών μετά από πολύ καιρό) στο υπέροχο βουνό του Δίκαιου.

Η εισήγηση του Δημάρχου Κω για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη και με τη συμμετοχή όλων των Δημοτικών Συμβούλων και των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων εγκρίθηκε η εισήγηση του Δημάρχου για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας καθώς και των παρεμβάσεων που απαιτούνται σε κρίσιμους τομείς της Τοπικής Οικονομίας.

Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση"

Στήλη: Παιδεία

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Προγράμματος

Ξεκίνησε την δοκιμαστική (beta) λειτουργία της η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" . Μέσω της βιβλιοθήκης υπάρχει εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα που έχουν καταχωρηθεί και είναι διαθέσιμα σε όλους.

Φίλοι του περιβάλλοντος στην Κω: λυμάτων συνέχεια

Στήλη: Ανακοινώσεις

Φίλοι του περιβάλλοντος στην Κω: λυμάτων συνέχεια

Τον Οκτώβριο του 2010 είχαμε επισημάνει την ανεξέλεγκτη ροή βοθρολυμάτων και άλλων επικίνδυνων ουσιών στο θαλάσσιο μέτωπο μίας πανέμορφης παραλίας βόρεια της Κεφάλου στο όρμο της Δάφνης διαμέσω του Μεγάλου Ποταμού.

Συνάντηση Δημάρχου Κω με εργαζόμενες στους Βρεφονηπιακούς

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συνάντηση με όλες τις εργαζόμενες στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του ενιαίου Δήμου Κω, θα έχει τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι το υπηρεσιακό γίγνεσθαι των εργαζομένων σε αυτούς.

Πρόσκληση σε λαϊκή συνέλευση

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αντιμάχειας σας προσκαλεί σε λαϊκή συνέλευση την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Μαστιχαρίου, με θέμα «Καταγραφή προβλημάτων του Μαστιχαρίου – προτάσεις ανάπτυξης».

Ο.Δ.Ε. για τη Δια Βίου Μάθηση: η πολιτική του Δήμου Κω σε θέματα εκπαίδευσης

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Στην πρώτη της συνεδρίαση η Ομάδα Διοίκησης Έργου για τη Δια Βίου Μάθηση που συστήθηκε στο Δήμο της Κω με απόφαση Δημάρχου και Πρόεδρο το Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω κ. Δημήτρη Χασαπλαδάκη, προσδιόρισε την πολιτική του Δήμου σε θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και Δια Βίου μάθησης με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς την κοινωνία.

ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Υ.Δ.: δελτίο τύπου για την κατ' οίκον παροχής βοήθειας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Στην υπ' αριθμόν πρωτοκόλλου 2189.351 / 05.04.2011 επιστολή με θέμα «Υλοποίηση Προγραμμάτων κατ' οίκον παροχής βοήθειας», την οποία υπογράφουν η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Λούκα Κατσέλη και ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιος Ντόλιος αναφέρονται τα εξής σημεία, που αφορούν τις δομές «Βοήθεια στο Σπίτι»:

Βάφουμε αυγά, Καλή μας Πασχαλιά: παρουσίαση παιδικού βιβλίου

Στήλη: Ανακοινώσεις

Βάφουμε αυγά, Καλή μας Πασχαλιά: παρουσίαση παιδικού βιβλίου

Το βιβλιοπωλείο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ (Κορυτσάς και Αργυροκάστρου, Κως,τηλ. 2242028907) και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να γνωρίσουν το νέο βιβλίο της Σοφίας Παράσχου «ΒΑΦΟΥΜΕ ΑΥΓΑ, ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑ», την Κυριακή 17 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολύκεντρου.

Δήμος Κω: 2η Πρόσκληση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Στήλη: Ανακοινώσεις

Προς: Μέλη Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Θέμα: 2η Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Καλείστε την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 και ώρα 20:00 στη 2η Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΕΒΕΔ, με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Οικολόγοι Πράσινοι: 20 φορές χαλαρότερα τα ευρωπαϊκά όρια από τα αντίστοιχα στην Ιαπωνία

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ: ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΑ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Σοβαρό πολιτικό πρόβλημα δημιουργεί η αποκάλυψη ότι τα όρια ασφαλείας που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη μετά τη Φουκοσίμα για τα αποδεκτά επίπεδα ραδιενέργειας στα εισαγόμενα ιαπωνικά τρόφιμα, είναι μέχρι και 20 φορές χαλαρότερα από αυτά που έχουν θεσπιστεί στην ίδια την Ιαπωνία.

Χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη συμμετοχής ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε προγράμματα τρίτων χωρών

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Ειδική Γραμματεία για την Αξιοποίηση Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών διοργανώνει την Δευτέρα 11 Απριλίου στο Αμφιθέατρο Κρανιδιώτης, Ακαδημίας 1, (9:30-12:00) Ημερίδα με θέμα: «Χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη συμμετοχής ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε προγράμματα τρίτων χωρών».

Έκκληση Ι. Μαρκάκη για στήριξη του πρωτογενούς τομέα της κτηνοτροφίας στην Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Κώες και Κώοι.

Γνωρίζετε ότι η κτηνοτροφία στο νησί μας στηρίζεται στις ακάματες προσπάθειες της γενιάς που "φεύγει", η οποία φροντίζει η διατροφή σας να είναι αυτή που πρέπει, έχοντας όλοι μας και όλοι σας το "κατεψυγμένο"μόνο όταν οι οικονομικές δυσκολίες το απαιτούν.

Κ.Ε.Δ.Η.Κ. - ευχαριστήριο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια και ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Ανθούλη για τη διάθεση ποσού 500 € για τη μνήμη του εκλιπόντος πατέρα και συζύγου κ. Νικολάου Ανθούλη στο Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. Κω . Το ποσό θα διατεθεί για την αγορά εκπαιδευτικού υλικού του Κέντρου.

ΚΕΔΚΕ: παρατηρήσεις για τις διατάξεις του Π.Δ. «Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας»

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΚΕΔΚΕ

Με την επισήμανση να επισπευσθούν οι διαδικασίες εκλογής των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ΚΕΔΚΕ αποστέλλει τις παρατηρήσεις της Αυτοδιοίκησης για τις διατάξεις του Π.Δ. «Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας» στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, όπως αυτές διατυπώθηκαν τόσο από τις Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων, όσο και από το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή.

Πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για απολυτήριο στα Γενικά Λύκεια, χωρίς συμμετοχή στις πανελλαδικές

Στήλη: Παιδεία

Ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν στην τελευταία τάξη των Γενικών Λυκείων ανέρχεται σε περίπου 80.000 χιλιάδες ετησίως. Ένα ποσοστό από αυτούς δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει τις σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά επιλέγει την επαγγελματική απασχόληση.

«Η κραυγή των λύκων»: παρουσίαση παιδικού βιβλίου

Στήλη: Ανακοινώσεις

«Η κραυγή των λύκων»: παρουσίαση παιδικού βιβλίου

Το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Ν.ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΚΗΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ» του Βασίλη Κουτσιαρή και του Γιάννη Διακομανώλη, την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 και ώρα 8.00 μ.μ. στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Ν.ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ.

Για το βιβλίο και τους συγγραφείς θα μιλήσουν η Μαρία Τουλαντά – Παρισίδου και η Ελένη Διακοπαναγιώτη.

Ξεκινά η λειτουργία της ίδρυσης επιχείρησης σε μία μέρα και σε ένα σημείο

Στήλη: Οικονομία

Υπηρεσία μιας Στάσης

Μια και μοναδική διαδικασία που διαρκεί περίπου μία ώρα και εξασφαλίζει τη σύσταση επιχείρησης και την άμεση έναρξη οικονομικής δραστηριότητας σε 1 ημέρα ή το αργότερο την επόμενη εργάσιμη, θα επιτυγχάνεται μέσω της Υπηρεσίας μιας Στάσης που ξεκινάει τη λειτουργία της από τη Δευτέρα 04.04.2011.

Οικολόγοι Πράσινοι: ανησυχία για τη ραδιενέργεια στα εισαγόμενα από την Ιαπωνία τρόφιμα

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ: ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ, ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΝΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΕ.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Σοβαρή ανησυχία εκφράζει η ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο για τα ισχύοντα όρια ραδιενεργού ακτινοβολίας στα εισαγόμενα από την Ιαπωνία τρόφιμα, όρια που στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επιεικέστερα ακόμη από τα ισχύοντα στην ίδια την Ιαπωνία.

Δήμος Κω: σύσκεψη εργασίας με τον Δημήτρη Κρεμαστινό

Στήλη: Νέα

Σύσκεψη εργασίας είχαν σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Δημήτρη Κρεμαστινό παρουσία των πέντε Αντιδημάρχων, των Δημοτικών Συμβούλων Γ. Κοπάδη, Ι. Ρουφα και Μ. Φάκκου και του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γ. Τάλλαρου.

Η πρώτη δέσμη προτάσεων του Δήμου Κω για την Υγεία

Στήλη: Υγεία

Δήμος Κω

Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων του νησιού, την παρουσία του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Κρεμαστινού και πολιτών πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕΔ η παρουσίαση της πρώτης δέσμης προτάσεων του Δήμου Κω για την Υγεία από το Δημοτικό Σύμβουλο, ιατρό κ. Κοπάδη Γεώργιο.

Γιώργος Κυρίτσης: εισήγηση για τον προϋπολογισμό

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Γ.ΚΥΡΙΤΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟΝ Π/Υ 2011 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Κως 30/03/2011

Πρώτη και μεγάλη υποχρέωση μας, ως δημοτικό συμβούλιο, είναι να περνάμε πάντα στην κοινωνία το μήνυμα της αισιοδοξίας, του αγώνα και της ελπίδας για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Είναι αυτό ένα μέρος όλων όσων υποχρεούμαστε ως αιρετοί να υλοποιούμε καθημερινά ως ελάχιστη προσφορά στο νησί μας.

Νίκος Μυλωνάς: επιστολή για τη διπλοδρόμηση του λιμανιού

Στήλη: Δελτία Τύπου

Προς τον Δήμαρχο Κω κ. Κ.Καϊσερλη

κ. Δήμαρχε

στο δημοτικό συμβούλιο της 28-3-2011 καταθέσαμε κείμενο που αφορούσε την αρνητική μας θέση στις δεδηλωμένες προθέσεις σας για την διπλοδρόμιση του λιμανιού-Ακτής Κουντουριώτη.

Ηλίας Δ. Σιφάκης: εισήγηση για την απογραφή

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΛΙΑ ΣΙΦΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΚΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ

Για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την αξιοπιστία της Απογραφής αλλά και την αξιοπιστία της Δ. Αρχής, θα πρέπει πολύ γρήγορα να αναφερθούμε στον τρόπο με τον οποίο έφτασε αυτή η απογραφή στα χέρια των δημοτικών συμβούλων και του Συμβουλίου γενικότερα.

Σεισμική δόνηση 6,2 Ρίχτερ δυτικά της Καρπάθου

Στήλη: Νέα

She's gonna GO!By Great Beyond

Ισχυρή σεισμική δόνηση στις 16:30 το μεσημέρι μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός μέχρι την Αττική. Δεν αναφέρθηκαν κάποιες σοβαρές ζημιές μέχρι τώρα.

Δήμος Κω: συνάντηση με τον Δημήτρη Κρεμαστινό

Στήλη: Ανακοινώσεις

Επί τη ευκαιρία της επίσκεψης του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κυρίου Δημήτρη Κρεμαστινού στην Κω θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου και ώρα 09:45 στο Γραφείο Δημάρχου σύσκεψη εργασίας στην οποία, εκτός του Δημάρχου και του Βουλευτή, θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Γιώργος Κοπάδης.

10 χρόνια GPS

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

Marcin Wichary, Cadence’s GPS’s lost again

Πριν από δέκα χρόνια ο Bill Clinton απενεργοποίησε το GPS interference signal και έκτοτε πολλά πράγματα έχουν αλλάξει για τη φορητή δορυφορική πλοήγηση. Η τεχνολογία στο συγκεκριμένο τομέα γνώρισε έκτοτε μεγάλη εξέλιξη. Το μέλλον ωστόσο, διαφαίνεται ακόμη πιο λαμπρό.

Εκλογή της Άννας Μπενάκη - Ψαρούδα ως τακτικού μέλους της Ακαδημίας Αθηνών

Στήλη: Πολιτισμός

Άννα Μπενάκη - Ψαρούδα

Η κυρία Άννα Μπενάκη - Ψαρούδα, Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, εξελέγη σήμερα τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην προκηρυχθείσα έδρα στον κλάδο του Ποινικού Δικαίου.

Επιτύμβιο για την αξιοπρέπεια

Στήλη: Ποικίλα

 

Γράφει ο Βασίλης Πης

Αξιοπρέπεια, ελληνίδα απόγονος  της Γενναιότητας, της Ανδρείας και της Κοσμιότητας, με παππούδες αιγοβοσκούς, αετοί του βουνού και μερακλήδες χορευτές.

Εντός των ημερών, 2 προγράμματα για την εγγυοδοσία χαμηλότοκων δανείων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στήλη: Οικονομία

«Εντός των προσεχών ημερών θα ξεκινήσουν τα 2 προγράμματα για την εγγυοδοσία χαμηλότοκων δανείων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς απομένει να υπογραφεί η τελική δανειακή σύμβαση με τις Τράπεζες», σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΜΠΜΕ κ. Αλέξανδρο Παπαρσένο, ο οποίος ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ) στις 28/4/10, τόνισε ότι τα προγράμματα αποτελούν προϊόν πάγιου αιτήματος, κυρίως, των Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων και διαμορφώθηκαν ύστερα από σειρά διαβουλεύσεων μεταξύ του Ταμείου και των Επιμελητηρίων.

Πράσινη Ανάπτυξη στην πράξη από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Στήλη: Οικονομία

Jeremy Levine Design, Solar Energy

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναλαμβάνει να κάνει την πράσινη ανάπτυξη μια πραγματικότητα για όλους, με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον και την Ελληνική οικογένεια, δεδομένου ότι -σε συνθήκες οικονομικής κρίσης- θα της παρέχει τη δυνατότητα ουσιαστικής ενίσχυσης του εισόδηματός της κάθε χρόνο για 25 χρόνια.

Tο Panda Internet Security 2010 σε συλλεκτική έκδοση μαζί με την ταινία Avatar

Στήλη: Διαδίκτυο

Από την 1η Μαΐου 2010, στα ράφια επιλεγμένων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν τη συλλεκτική έκδοση του πακέτου Panda Internet Security 2010 μαζί με το DVD της ταινίας AVATAR «για προστασία ενός άλλου κόσμου» στον υπολογιστή τους. Η συλλεκτική έκδοση διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας

Στήλη: Νέα

Για να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία στις 28 Απριλίου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA) επέλεξε τη συγκεκριμένη ημέρα για τα εγκαίνια της νέας του εκστρατείας "Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας" για το 2010/11, με την οποία προωθούνται οι ασφαλείς εργασίες συντήρησης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ψευδαίσθηση συμμετοχής στον πολιτισμό και η «Νέα Διεθνής Πολιτισμική Τάξη»

Στήλη: Πολιτισμός

Εικόνα: ryan_franklin_az,  lemon lan

Ως κώδωνα κινδύνου, αφύπνισης και συναγερμού, και όχι ως βιομηχανία κατανάλωσης πολιτισμικών αγαθών χαρακτήρισε τον πολιτισμό η Διευθύντρια Πολιτιστικής Πολιτικής και Διαπολιτισμικού Διαλόγου της UNESCO κ. Κατερίνα Στενού, η οποία μίλησε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με θέμα «Η Νέα Διεθνής Πολιτισμική Τάξη».

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας Παιδιών

Στήλη: Νέα

«Είναι στο χέρι σου!»

Το ξύλο δε βγήκε από τον παράδεισο, είναι το μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας των Παιδιών, την 30η Απριλίου.

Συνέντευξη Τύπου στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κω

Στήλη: Πολιτισμός

Το "2ο  ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΩ  ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ" σάς καλεί σε  συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Μαϊου και ώρα 12.00 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20-22, (πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα)

Στη Ρόδο την Πρωτομαγιά η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κω

Στήλη: Πολιτισμός

Η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κω, υπό την διεύθυνση του μαέστρου της  Νίκου Γκαναβούρα θα δώσει συναυλία το Σάββατο 1η Μαΐου 2010 και ώρα 20:30 στη Ρόδο,  στο Φεστιβάλ που διεξάγεται στο κολέγιο Ρόδου, καλεσμένη τής καλλιτεχνικής επιτροπής τού κολεγίου.

INFOSYSTEM 2010: «Το Στοίχημα της Ανάπτυξης», από 8 έως και 10 Οκτωβρίου 2010 στη Θεσσαλονίκη

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

Το μεγάλο «Στοίχημα της Ανάπτυξης» και η δύναμη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας στην αλλαγή του σκηνικού της επόμενης ημέρας θα βρεθούν στο επίκεντρο της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Συστημάτων, Τηλεπικοινωνιών και Ψηφιακής Τεχνολογίας INFOSYSTEM.

Στην Κω η 63η Σύνοδος Πρυτάνεων

Στήλη: Παιδεία

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Την 63η Σύνοδο Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων θα φιλοξενήσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Κω από 30/4/2010 έως 2/5/2010. Η Σύνοδος θα ασχοληθεί με ζητήματα ακαδημαϊκής πολιτικής αλλά και θέματα θεσμικής, οικονομικής και διοικητικής φύσεως που αφορούν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια στην τρέχουσα συγκυρία.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου έχει προσκληθεί το Σάββατο 1/5/2010 η Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου καθώς και ο αρμόδιος Υφυπουργός και οι αρμόδιοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Συμπαράταξη Ελπίδας: H Μονάδα Αδρανοποίησης των Σφαγείων πρέπει να γίνει!

Στήλη: Δελτία Τύπου

Κως 27-4-2010

Προς: κ. Γ. Κυρίτση Δήμαρχο πόλεως Κω
Κοιν: Δήμος Δικαίου, Δήμος Ηρακλειδών

Θέμα: H Μονάδα Αδρανοποίησης των Σφαγείων πρέπει να γίνει!

Κύριε Δήμαρχε,
απευθυνόμαστε σε σας γιατί θεωρούμε το θέμα πρωταρχικό για μια ισχυρή τοπική οικονομία, σύμφωνα με το πρόγραμμα μας.

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δαυίδ Γερασκλή με τον Πρόεδρο της «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.»

Στήλη: Νέα

Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 22 Απριλίου, η προγραμματισμένη συνάντηση του Αντιδημάρχου Κω κ. Δαυίδ Γερασκλή με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της "ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε." κ. Απόστολο Αρβανίτη, στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα.

9o Ετήσιο Συνέδριο HealthWorld 2010

Στήλη: Υγεία

«Το ελληνικό σύστημα υγείας χαρακτηρίζεται από μείζονα επιτεύγματα αλλά σήμερα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Συνεπώς, είναι επιτακτική ανάγκη να χαράξουμε όλοι μαζί μια ολοκληρωμένη Πολιτική Υγείας», ήταν η θέση που εκφράστηκε μέσα από τις εργασίες του 9ου συνεδρίου HealthWorld 2010 με τίτλο: «Ολοκληρωμένη Πολιτική Υγείας: Υπάρχει Συνταγή Επιτυχίας;»

«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν», για δεύτερη φορά...

Στήλη: Απόψεις

Γράφει ο Νίκος Μυλωνάς*

Andres Rueda, Stack Of 50 EUR Bills

Η επίσημη προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. έγινε χθες από τα νησιά μας. Από το ακριτικό Καστελόριζο, δια στόματος του πρωθυπουργού ακούσαμε την πιο δυσάρεστη από τις τόσες και τόσες κακές οικονομικές ειδήσεις εδώ και παρά πολύ καιρό.

Συμπαράταξη Ελπίδας: για τη δημοσκόπηση

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: δημοσκόπηση σκοπιμότητας

Α.  πρόκειται για προφανή δημοσκόπηση παραταξιακής σκοπιμότητας που η δημοκρατική δεοντολογία επέβαλλε να μείνει στα συρτάρια της δημοτικής αρχής  για να την βοηθήσει στην εκλογική της τακτική.

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 50.000 ανέργων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Στήλη: Οικονομία

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης του τέταρτου προγράμματος προώθησης της απασχόλησης, στα πλαίσια της πρώτης δέσμης μέτρων για το 2010.

Το πρόγραμμα αφορά τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με την επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Στήλη: Πολιτισμός

Αθήνα, 23 Απρίλιου 2010

Η σημερινή μέρα είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους μας, ιδιαίτερα για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να θυμηθούν και να θυμίσουν ότι το βιβλίο εξακολουθεί να είναι το ταξίδι και ο προορισμός.

Ψηφιακή ενίσχυση τουριστικών καταλυμάτων από τη δράση Digilodge

Στήλη: Τουρισμός

Η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανακοινώνει την έγκριση 2.143 επιχειρηματικών σχεδίων στα πλαίσια της δράσης digi-lodge, ύψους 32,19 εκατομμυρίων ευρώ, για την ενίσχυση ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων.

Νερό για το Καστελόριζο, την Πάτμο και τη Χάλκη

Στήλη: Νέα

Με κατεπείγουσα απόφαση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, εγκρίθηκε η επιπλέον μεταφορά 4.950 κυβικών μέτρων νερού στα νησιά Καστελόριζου και Πάτμου, πέραν των προβλεπομένων ποσοτήτων με τον προγραμματισμό του μηνός Απριλίου, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα έλλειψης νερού που παρουσιάστηκε, λόγω έκτακτων συνθηκών.

Δαυίδ Γερασκλής για την Ημέρα της Γης: στοχεύοντας στην πραγματική αειφορία και ευημερία του συνόλου της κοινωνίας

Στήλη: Δελτία Τύπου

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ»

Σε μία περίοδο που η κοινωνία περνάει δύσκολες ώρες, η μέρα της Γης αποκτά μία ιδιαίτερη σημασία.  Η κρίση πάντα αποτελεί και μία ευκαιρία για επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων και των στόχων που βάζουμε και προσπαθούμε –  ο καθένας από την θέση του –  να πετύχουμε.

Η ομιλία του πρωθυπουργού στη 18η Τακτική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Μέγαρο Μουσικής

Στήλη: Τουρισμός

Αθήνα, 21 Απριλίου 2010

«Κύριε Πρόεδρε, κ. Αγγελόπουλε, κυρίες και κύριοι, είναι μεγάλη τιμή μου να παρευρίσκομαι στη φετινή Γενική Συνέλευσή σας. Θα ήθελα να ξεκινήσω, λέγοντας ότι θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ξενοδόχους, τους τουριστικούς πράκτορες και όλους όσοι, σε ολόκληρη την χώρα, προσέφεραν αυθορμήτως χείρα βοηθείας προς τους ταξιδιώτες, που παρέμειναν αναγκαστικά στην Ελλάδα λόγω της ακυρώσεως των πτήσεών τους.

Στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι τουρίστες στη χώρα μας, εξαιτίας του ηφαιστειακού νέφους, οι Έλληνες επιχειρηματίες στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, με υποδειγματική ανθρωπιά, αλλά και επαγγελματική συνείδηση.

Νίκος Μυλωνάς: υπόμνημα στον Andreas Gross για τα θέματα της Μουσουλμανικής Κοινότητας Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Tο υπόμνημα δόθηκε χθες, 21 Απριλίου, στην συνάντηση του Νίκου Μυλωνά με τον ευρωβουλευτή Andreas Gross με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εδώ και στον ευρωπαϊκό χώρο. O Ελβετός ευρωβουλευτής επισκέφθηκε την Κω συνοδευόμενος από τις κυρίες Έλσα Παπαδημητρίου και Άννα Νταλάρα, με σκοπό τη σύνταξη πορίσματος σχετικού με τις συνθήκες διαβίωσης της μουσουλμανικής κοινότητας.

Συνάντηση Αντιδημάρχου Κω με "Κτηματολόγιο Α.Ε."

Στήλη: Νέα

O Αντιδήμαρχος Κω, κ. Δαυίδ Γερασκλής, θα έχει αύριο Πέμπτη 22 Απριλίου συνάντηση με τον Πρόεδρο της "ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε." κ. Απόστολο Αρβανίτη, προκειμένου να εξετάσουν τη πορεία της μεταγραφής της επέκτασης σχεδίου πόλεως της Κω καθώς και διάφορα άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

"Ματσούκα" στον Ορφέα από την Κι.Λε.Κω

Στήλη: Κινηματογράφος

Τη Δευτέρα, 3 Μαΐου, στις 22:00, στον κινηματογράφο ΟΡΦΕΑ θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Κω η ταινία "Ματσούκα" (Machuca, Χιλή, 2004).

Σκηνοθεσία: Andres Wood. Ηθοποιοί: Ariel Mateluna, Federico Luppi, Tamara Acosta. Διάρκεια 121’

Δείτε το trailer...

Αλλάζουν τις διαδικτυακές συνήθειες τους οι Ελληνες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και αλληλεπίδραση

Στήλη: Διαδίκτυο

Για διαδικτυακή επικοινωνία, Έλληνες και Ευρωπαίοι προτιμούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την ανταλλαγή μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο, τη συμμετοχή σε ομάδες συζήτησης, την ανάγνωση ιστολογίων και την τηλεφωνία μέσω διαδικτύου με κλήσεις video.

Κοινή διακήρυξη για την κρίση από τους προέδρους των επιστημονικών φορέων της χώρας

Στήλη: Νέα

Kοινή Διακήρυξη αποφάσισαν να εκδώσουν οι Πρόεδροι των επιστημονικών φορέων της χώρας, για την κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας στις σημερινές Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες συνθήκες:

Δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια από τη Microsoft !

Στήλη: Διαδίκτυο

Δύο δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για προορισμό της επιλογής του προσφέρει κάθε εβδομάδα σε έναν τυχερό η Microsoft σε συνεργασία με τη Lufthansa, στα πλαίσια του διαγωνισμού Explore the World. Προϋπόθεση είναι να χρησιμοποιήσει ως browser τον Internet Explorer® 8.

O διαγωνισμός θα διαρκέσει έως τις 2 Ιουλίου 2010.

Περισσότερα στη σελίδα του διαγωνισμού

 

Ο ΟΑΕΔ στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Στήλη: Οικονομία

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων ενημερώνει τις γυναίκες και τις γυναικείες οργανώσεις για το νέο Πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 22-64» το οποίο αφορά στην επιχορήγηση ανέργων γυναικών που θέλουν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Νίκος Μυλωνάς: ΑΒΙΚΩ, πρόταση διαπραγμάτευσης

Στήλη: Δελτία Τύπου

Προς: το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κω και τον κ. Δήμαρχο κ. Γ. Κυριτση,
το Δημοτικό Συμβούλιο Δικαίου και  τον κ. Δήμαρχο κ. Μ.Χατζηκαλυμνιο,
το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλειδών και τον  κ. Δήμαρχο κ. Σ. Μπιλλη,

ΘΕΜΑ: Πωλείται παλιν η ΝΕΑ ΑΒΙΚΩ
Μέχρι την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010, να καταθέσουμε πρόταση αγοράς!

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας: 40.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν από τον κατασκευαστικό κλάδο σε ένα χρόνο

Στήλη: Οικονομία

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα μας βιώνει βαθειά κρίση, την μεγαλύτερη που γνώρισε τα μεταπολεμικά χρόνια. Ένας κλάδος, ο οποίος συγκροτείται από χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αγγίζει τα όρια της κατάρρευσης. Σε εξαιρετική δυσχερή θέση βρίσκεται, επίσης, ένα μεγάλο μέρος των εργοληπτικών επιχειρήσεων.

«Παιδί, Άσκηση και Ποιότητα Ζωής»: ημερίδα από το ΑΠΘ

Στήλη: Παιδεία

Η Ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για μια σχολική αγωγή που αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της φυσικής δραστηριότητας στα παιδιά μέσα από έναν οργανωμένο εκπαιδευτικό σχεδιασμό, ώστε να προτιμήσουν έναν καλύτερο και πιο «φυσικό» τρόπο ζωής.

Συμπαράταξη Ελπίδας: η εισήγηση στην πρώτη συνέλευση του 2010

Στήλη: Ανακοινώσεις

1. Η φετινή μας συνέλευση γίνεται σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό τοπίο. Το αυτοδιοικητικό πλαίσιο καλείται να υλοποιήσει ένα μέρος του προγράμματος σταθερότητας. Εξ ου και ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Κατά συνέπεια το διακύβευμα δεν είναι τόσο απλό, δηλαδή της ανάδειξης μιας δημοτικής και περιφερειακής αρχής με κριτήρια μόνο τοπικά και αυτοδιοικητικά. Δεν είναι μόνο η καθαριότητα, το πάρκιγκ, το ήθος και το ύφος των προσώπων. Το τι θα γίνει στο δήμο της Κω έχει να κάνει με την ίδια την επιβίωση των λαϊκών τάξεων αλλά και το μέλλον της ζωής του νησιού μας.

Πρόσκληση στα Τουριστικά Γραφεία από τον Δημοτικό Οργανισμό Κω

Στήλη: Τουρισμός

Ο Δημοτικός Οργανισμός Τουρισμού Κω, στα πλαίσια ενδυνάμωσης της θέσης της Κω στην Ελληνική Αγορά, σε συνεργασία με την εταιρία Travel Media Applications, διοργανώνει την Τρίτη, 20 Απριλίου 2010, στην Αθήνα και την Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010, στην Θεσσαλονίκη, εκδήλωση γνωριμίας της Κω, ως προορισμό, και των ξενοδοχείων της, με τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία.

Νομοσχέδιο για τη Διαχείριση Απορριμμάτων:"Σημαντικά βήματα μπροστά αλλά και επικίνδυνα κενά", επισημαίνουν 4 ΜΚΟ

Στήλη: Νέα

Η Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης, η Greenpeace, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και το WWF Ελλάς έχουν επεξεργαστεί και καταθέσει προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων με στόχο τις πόλεις χωρίς σκουπίδια.

Με αφορμή το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση, οι 4 ΜΚΟ επισημαίνουν:

Συμπαράταξη Ελπίδας: η πολιτική αδιαφορία για τα προβλήματα των παραγωγών

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δελτίο τύπου

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ!

Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι ψαράδες μας βρίσκονται σε απόγνωση.
Η πτώση των λαϊκών εισοδημάτων φέρνει κάμψη της αγοράς και συνθλίβει τους παραγωγούς.

Κατακόρυφη Αγάπη στον Ορφέα από την Κι.Λε.Κω

Στήλη: Κινηματογράφος

Τη Δευτέρα, 19 Απριλίου, στις 22:00, στον κινηματογράφο ΟΡΦΕΑ θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Κω η ταινία "Κατακόρυφη Αγάπη" (Amor Vertical, Κούβα, 1997).

Σκηνοθεσία: Arturo Sotto Diaz. Ηθοποιοί: Jorge Perugorria, Silvia Aguila, Susana Pérez, Manuel Porto, Aramis. Διάρκεια 77’

Δείτε το trailer

Ένας τέλειος γάμος από τη θεατρική ομάδα του Αποστόλη Αφσαρίδη, στο Πυλί

Στήλη: Πολιτισμός

Στις 17 Απριλίου στο πολύκεντρο Πυλίου, στις 9:00 μ.μ., η θεατρική ομάδα του Αποστόλη Αφσαρίδη παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία "Ένας τέλειος γάμος" (Perfect Wedding) του Robin Hawdon.

Παίζουν: Αποστόλης Αφσαρίδης, Nίκος Φερρού, Δέσποινα Αφσαρίδη, Κατερίνα Κοσαρή, Κώστας Καραθωμάς και Κατερίνα Κρητικού. Σκηνοθεσία: Αποστόλης Αφσαρίδης.

Νίκος Μυλωνάς: έργα προχειρότητας οι παρεμβάσεις στη θάλασσα

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δελτίο τύπου

Θέμα: Δημοτικά έργα προχειρότητας

Πολύς και άδικος λόγος γίνεται εκ μέρους της δημοτικής αρχής για την αδυναμία της στην παρέμβαση του τοιχίου στην Β. Γεωργίου. Στο τεχνικό και το πολιτικό μέρος του ζητήματος έχουμε πει την άποψη μας. Πρέπει να διευκρινιστεί το νομικό μέρος της υπόθεσης.
Τι λέει ο νόμος για τα προστατευτικά έργα στην θάλασσα;

Φίλοι της Ανθρώπινης Πόλης: "αθώοι υπάλληλοι του Δήμου βρήκαν το μπελά τους"

Στήλη: Ανακοινώσεις

Οι Φίλοι της Ανθρώπινης Πόλης, μας έστειλαν το παρακάτω κείμενο:

"Αυτό που έγινε χθες στον Δήμο της Κω δεν έχει προηγούμενο. Ο Δήμαρχος Κω παράνομα έδωσε εντολή να προχωρήσουν το έργο της Β.Γεωργίου και οι οι υπάλληλοι του Δήμου που δούλευαν υπακούοντας στις εντολές του ξεκίνησαν τις εργασίες, δυστυχώς όμως ...επειδή αυτές οι εργασίες ήταν παράνομες πήγαν αυτόφωρο.

Αντί να πάει αυτόφωρο ο ίδιος ο Δήμαρχος που τους ζήτησε να κάνουν κάτι που ήταν παράνομο πήγαν οι αθώοι υπάλληλοι του Δήμου και σαν να μην έφτανε αυτό δεν πήγε καν να τους συμπαρασταθεί ενώ του το ζήτησαν και οι ίδιοι οι υπάλληλοι.Ο μόνος που στάθηκε στο πλευρό των υπαλλήλων ήταν ο Αλκιβιάδης Χατζηνικολάου επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

Α ρε κατάντια..."

 

Δεύτερος κύκλος σεμιναρίων υποκριτικής από την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού Δήμου Κω

Στήλη: Πολιτισμός

Δεύτερος Κύκλος Σεμιναρίων με τον Ευδόκιμο Τσολακίδη, 17-18 Απριλίου 2010, στην πρώην Εβραϊκή Συναγωγή
Σάββατο  17 Απριλίου: 4-8 μμ
Κυριακή 18 Απριλίου: 12πμ – 6μμ

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν.

Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για την Επιχειρηματικότητα στην Φρανκφούρτη

Στήλη: Ομογένεια

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου 2010 στην Φρανκφούρτη από το ΣΑΕ, Περιφέρειας Ευρώπης, σε συνεργασία με τον Γερμανο-Ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο (DHW), με ειδικό ομιλητή τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κύριο Μάρκο Μπόλαρη και θέμα «Πρόκληση της Ιστορικής Συγκυρίας - Συνεργασίες και Πρωτοβουλίες με Μέλλον».

Μαθήματα διατροφής από τον Oργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Δικαίου

Στήλη: Νέα

O Oργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Δικαίου ανακοινώνει την έναρξη μαθημάτων διατροφής στο πλαίσιο των προγραμμάτων της Ν.Ε.Λ.Ε .
Τα μαθήματα για την διατροφική εκπαίδευση και συμπεριφορά θα γίνονται κάθε Παρασκευή 6-7:30 το βράδυ στην αίθουσα της Λέσχης Φιλίας στο Ζηπάρι με τη διαιτολόγο -διατροφολόγο Μαλαχία Πόπη.
Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες και ξεκινούν την Παρασκευή 16 Απριλίου.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στα τηλ.2242 0 41204 & 41333

Συμπαράταξη Ελπίδας: για το συγκρότημα ενοικιαζόμενων δημοτικών κατοικιών

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δελτίο τύπου

Θέμα: προεκλογικός λόγος περί Δημοτικών κατοικιών

Ο κ. Δήμαρχος πόλεως Κω, χθες, μας παρουσίασε το φιλόδοξο σχέδιο του, για το συγκρότημα ενοικιαζόμενων δημοτικών κατοικιών, για τους φτωχούς συνδημότες μας. Εμείς να ευχηθούμε να μην είναι προεκλογικά λόγια.

Οι 20 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον εν μέσω οικονομικής κρίσης

Στήλη: Οικονομία

Ενώ μία στις τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις απολύει εργαζομένους, υπάρχουν κάποιες εταιρείες οι οποίες επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους, επιλέγουν έξυπνες και όχι επώδυνες λύσεις μείωσης εξόδων και διατηρούν το καλό εργασιακό τους κλίμα.

1ος Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

Ο 1ος Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση απευθύνεται σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων και ανώτατων τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στοχεύει στην ενθάρρυνση και προβολή της νεανικής καινοτομίας στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Στην περιοχή “Λαγκάδα” θα ανεγερθεί το κτίριο των Δημοτικών Λαϊκών Κατοικιών

Στήλη: Νέα

Το οικόπεδο όπου θα ανεγερθεί το κτίριο των Δημοτικών Λαϊκών Κατοικιών βρίσκεται στην περιοχή “Λαγκάδα” και έχει εμβαδόν 724.30m2.
Ο συντελεστής δόμησης είναι 0.8 και ο συντελεστής κάλυψης 40%.

Αίτηση του Νίκου Μυλωνά προς το Λιμενικό Ταμείο Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Αίτηση του
Νίκου Μυλωνά
(δημοτικός σύμβουλος)                               Προς: Λιμενικό Ταμείο Κω
κοιν. δ/νση τεχνικών υπηρεσιών Δήμου, Σωματείο εργαζομένων Δήμου Κω

Από τον τύπο πληροφορηθήκαμε τις απαντήσεις σας στην επιστολής μας 6-4-10 που  προφανώς δεν κατανοήθηκε από την θετική της πλευρά. Προτείναμε ένα κατά την γνώμη μας καλύτερο συνδυασμό επίλυσης του προβλήματος ανακατασκευής   του οδοστρώματος του δρόμου διπλά στο κάστρο της Νεραντζιάς, από το Επαρχείο προς το εμπορικό-επιβατικό Λιμάνι του νησιού μας, που οδηγούσε σε κέρδος χρόνου, χρήματος και αισθητικής. Ζητούσαμε επί πλέον πληροφόρηση και διεύρυνση του δημοσίου διαλόγου γύρω από το θέμα αυτό στο πλαίσιο της πολιτικής της λαϊκής συμμετοχής στα δημοτικά μας ζητήματα.

Η εισήγηση του Δημάρχου της Κω στην παρουσίαση του έργου «Κατασκευή κτιρίου 9 Δημοτικών Λαϊκών Κατοικιών»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Εισήγηση Δημάρχου Κω, κ. Γιώργου Κυρίτση στην παρουσίαση του έργου «Κατασκευή κτιρίου 9 Δημοτικών Λαϊκών Κατοικιών»

"Κυρίες και Κύριοι,
Είναι συγκεκριμένες οι στιγμές ενός ανθρώπου, που έχει τάξει τον εαυτό του να υπηρετεί τον συνάνθρωπο, το συμπολίτη του, κατά τις οποίες νοιώθει πως πραγματικά η παρουσία του, η κατάθεση ψυχής για το κοινό καλό βρίσκουν την ολοκλήρωση, πιάνουν τόπο δηλαδή, γίνονται πραγματικότητα και ο πολιτικός δε μένει στο γνωστό και καταδικασμένο θα…

Πανελλήνιος Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός από τον Δήμο της Κω για τη φιλοτέχνηση αγάλματος

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ο Δήμαρχος Κω προκηρύσσει Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό για την «ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» στον κόμβο εισόδου στην πόλη της Κω, ( πρώην θέση σημαίες, έναντι Εμπορικής Τράπεζας).

Στον Διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Η δαπάνη για την φιλοτέχνηση, κατασκευή και τοποθέτηση του αγάλματος θα είναι 140.000 € πλέον ΦΠΑ.

Έκκληση της UNICEF για το νερό και την υγιεινή στα σχολεία

Στήλη: Ανακοινώσεις

Σε 60 χώρες στον αναπτυσσόμενο κόσμο, πάνω από τα μισά από τα πρωτοβάθμια σχολεία δεν διαθέτουν επαρκή παροχή νερού ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα δεν διαθέτουν επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, σύμφωνα με νέα έκθεση της UNICEF και συνεργατών της που δόθηκε στη δημοσιότητα τις αρχές της εβδομάδας με την ευκαιρία της Διεθνούς Συνδιάσκεψης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Ανάπτυξης στο Ντουμπάι.

Συμπαράταξη Ελπίδας: προκλητικές οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Δημάρχου για τα σφαγεία

Στήλη: Δελτία Τύπου

Στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων  η δημοτική αρχή  κάλεσε την   Συμπαράταξη Ελπίδας να μην σταθούμε εμπόδιο  για την λειτουργία των σφαγείων  γιατί θα είμαστε ενάντια στην κοινωνία.
Κύριε δήμαρχε  σας πληροφορούμε  ότι εμπόδιο στην κοινωνία είστε εσείς, που δεν μπορείτε να κάνετε ένα έργο σωστό και να φέρεται σε πέρας μια ολοκληρωμένη εργασία.

Νίκος Μυλωνάς: Δημοτικά έργα - λάθη “παρά θιν' αλός”

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δελτίο τύπου                       
Θέμα: Δημοτικά έργα-λάθη  “παρά θιν' αλός”

Είναι γνωστό ότι ο φετινός χειμώνας ανέδειξε πολλά λάθη και πολλές αδυναμίες. Έτσι είναι. Οι αστοχίες φαίνονται στα δύσκολα. Σε ένα σεισμό θα φανούν όλες οι κακοτεχνίες μας. Σε μια τρικυμία όλες οι προχειρότητες στα λιμενικά έργα.  Αυτές τις μέρες είχαμε 2 επίσημες παρεμβάσεις στο μέτωπο της θάλασσας από 2 δήμους μας. Κανονικά πρέπει να προχωρήσει και ο Δήμος Δικαίου στην δική του παρέμβαση στον παραλιακό δρόμο του Τιγκακίου, όπου και εκεί υπάρχουν σοβαρά προβλήματα διάβρωσης ακτών.

Η ώρα των βραβείων της εκστρατείας Ecomobility 2009-2010

Στήλη: Παιδεία

ecocity

Με μια όμορφη γιορτή, γεμάτη από τη ζωντάνια εκατοντάδων μαθητών που θα ταξιδέψουν από όλη την Ελλάδα με τους καθηγητές τους, ολοκληρώνεται ο κύκλος του διαγωνισμού της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2009-10, που γίνεται μέρος για 7η συνεχόμενη χρονιά.

Νέα εργαλεία για τη Νεοελληνική γλώσσα από την Apple και την iSquare

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η iSquare – επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, παρουσίασε στην Ελληνική αγορά δυο νέες εφαρμογές για τους χρήστες Mac που αφορούν τη νεοελληνική γλώσσα, το Νεοελληνικό Ορθογράφο και το ειδικού τύπου λεξικό συνωνύμων με την ονομασία Νεοελληνικός Θησαυρός.

Κατασκευή κτιρίου 9 Δημοτικών Λαϊκών Κατοικιών στην Κω

Στήλη: Νέα

Τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2010 στις 10:30 το πρωί, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κω, θα γίνει παρουσίαση του έργου: «Κατασκευή κτιρίου 9 Δημοτικών Λαϊκών Κατοικιών» από τον Δήμαρχο της Κω, κ. Γιώργο Κυρίτση. Οι κατοικίες θα υλοποιηθούν στην Επέκταση του Σχεδίου Πόλεως Κω και θα δοθούν σε άπορους συνδημότες μας.

 

Σ.Ε.: 8 Απρίλη: Παγκόσμια Ημέρα των τσιγγάνων ΡΟΜ

Στήλη: Δελτία Τύπου

8 Απρίλη:  Παγκόσμια Ημέρα των τσιγγάνων ΡΟΜ
Ας μην αγνοήσουμε αυτή τη μέρα.
Το πρόβλημα υπάρχει στο Δήμο και στο νησί μας.
Προτείναμε λύσεις. Να τους δώσουμε ένα χώρο και να τους βοηθήσουμε στην διαβίωση και στην εκπαίδευση τους. Είναι ο μόνος δρόμος.

Ανθρώπινη Πόλη: ημερίδα Κοινωνικής Οικολογίας

Στήλη: Ανακοινώσεις

Την Κυριακή του Θωμά 11 Απριλίου 2010 και ώρα 11.00 π.μ. στο ξενοδοχείο Κως η «Ανθρώπινη Πόλη» διοργανώνει ημερίδα με θέμα: Οικουμανισμός- Κοινωνική Αειφόρος Ανάπτυξη :  η  εξέλιξη της Κοινωνικής Οικολογίας. Κοινωνική Οικολογία και Δήμος Κω».

Στατιστικά στοιχεία για τις πολυήμερες μαθητικές εκδρομές

Στήλη: Παιδεία

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν τα συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία για τις προγραμματισμένες, διήμερες, τριήμερες και πολυήμερες μετακινήσεις των μαθητών και των μαθητριών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για το χρονικό διάστημα από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου 2010.

Δήμος Κω: τα έργα δημοσίου συμφέροντος δεν μπορούν να ποδηγετούνται από κανένα

Στήλη: Δελτία Τύπου

Σύμφωνα με την με αρ. 60/2010 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, "περί αποκατάστασης ζημιών, λόγω θεομηνίας στο παραλιακό μέτωπο της Β. Γεωργίου", μετά από εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και την έκθεση διαπίστωσης βλαβών που συντάχτηκε από μηχανικούς της Τ.Υ., η Τεχνική Υπηρεσία ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες αποκατάστασης στον εν λόγω χώρο.

Για άλλη μια φορά οι γνωστοί "φίλοι" της Κω και του περιβάλλοντός της, κυρίως στα όρια του Δήμου της Κω… προσπάθησαν εναγωνίως να σταματήσουν τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.

Συμπαράταξη Ελπίδας: αξιέπαινη πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου "Ωρομέδων"

Στήλη: Δελτία Τύπου

Είπαμε να ανεβούμε στο Δίκαιο, στο πιο ψηλό σημείο του τόπου μας.
Να δούμε τα πράγματα από ψηλά.
Από κει που δεν φαίνονται οι μικρότητες. Από κει που μικραίνουν τα μεγάλα μας λάθη.
Αμέσως μετά την Ανάσταση σε αναζήτηση του θαύματος της φύσης.

Κοράλλια στο Πλανητάριο

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

Σε μια βουτιά στα υπέροχα νερά των κοραλλιογενών υφάλων, μας προσκαλεί από την Τετάρτη 14 Απριλίου 2010 το Ίδρυμα Ευγενίδου. Την ευκαιρία δίνουν, από την μία η νέα ταινία θόλου «Κοράλλια και Ύφαλοι», που ξεκινά να προβάλλεται στον τεράστιο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου και βέβαια η ειδική θεματική έκθεση «Κοράλλια και Κοχύλια» που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και φιλοξενείται στους χώρους του Ιδρύματος.

Πρόγραμμα Διατήρησης Γενετικών Πόρων στην Κτηνοτροφία

Στήλη: Νέα

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μιχάλης Καρχιμάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων Π. Πεβερέτο, τον Γενικό Διευθυντή του ΕΛΟΓΑΚ Χρ. Μπαρλιά και τον Καθηγητή Γενετικής Βελτίωσης Ζώων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Α. Γεωργούδη, με θέμα το Πρόγραμμα Διατήρησης Γενετικών Πόρων στην Κτηνοτροφία και το αίτημα ίδρυσης Συμβουλίου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων με σκοπό την οργάνωση, το συντονισμό και την επιστημονική στήριξη όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αποτελεσματική λειτουργία των Προγραμμάτων Γενετικής Βελτίωσης.

Κρουαζιέρες σε νησιά του Αιγαίου για δικαιούχους παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας

Στήλη: Τουρισμός

Κρουαζιέρες σε νησιά του Αιγαίου, για δικαιούχους παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας από όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα από 20 Μαΐου μέχρι 6 Ιουνίου.

Λέσχη 4x4 Κω: 2ο Wild Terrain στο νησί της Κω

Στήλη: Αυτοκίνητο

Στον ορεινό όγκο της Κω, με φόντο τα παράλια της Τουρκίας θα διεξαχθεί το 2ο WILD TERRAIN 2010.

Ο διήμερος αγώνας, που υπάγεται στο έπαθλο περιπέτειας της ΕΛΠΑ, θα αποτελείται από συνολικά τέσσερις ειδικές διαδρομές, οι τρεις εκ των οποίων θα διεξαχθούν το Σάββατο 17 Απριλίου και μία αρκετά μεγάλη την Κυριακή 18 Απριλίου 2010.

Ανοιξιάτικο Θαλασσινό Σαλόνι 2010

Στήλη: Θάλασσα

Για 5 ημέρες, από τις 15 έως και τις 19 Απριλίου, το ενδιαφέρον για τους λάτρεις της θάλασσας στρέφεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και σε μια Ναυτική Έκθεση με ανοιξιάτικο άρωμα, που έχει πλέον καθιερωθεί ως η εποχιακή έκθεση του κλάδου στην Ελλάδα.

Το Διάφανο Δέρμα στον Ορφέα από την Κι.Λε.Κω

Στήλη: Κινηματογράφος

The Reflecting  Skin

Την Τρίτη, 13 Απριλίου, στις 22:00, στον κινηματογράφο ΟΡΦΕΑ θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Κω η ταινία "Το Διάφανο Δέρμα" (The Reflecting  Skin, Αγγλία, 1990).

Σκηνοθεσία: Φίλιπ Ρίντλει. Ηθοποιοί: Τζέρεμι Κούπερ, Βίγκο Μόρτενσεν, Λίντσεϊ Ντάνκαν, Ντάνκαν Φρέιζερ, Σίλα Μουρ. Διάρκεια 96’

Δείτε το trailer

Λειτουργία της Ανάστασης

Στήλη: Μεγάλη Εβδομάδα

Εικόνα: ruurmo

Από Δωδεκανήσων  Μυρτιές η Ανάσταση
Από Βασιλικό, Λεβάντα και Χαμομήλι
Από το Φως της Κυριακής
Που ’ναι Στρωμένο πάνω στο Τραπέζι
Με Ολόλευκο Τραπεζομάντιλο

Απ’ τις Ζεστές Κουβέντες και τα  Βλέμματα
Π’ Ανταλλάσσεις με Συγγενείς και Φίλους
Λάμπει  το Πρόσωπό σου και Ακτινοβολεί
Δίνοντας Υπόσχεση του Χρόνου  πάλι την ίδια Μέρα
Με Υγεία να τους δεις  χωρίς να Υπολογίζεις
Τη Δύσκολη Προσαρμογή στο Νέο Κλίμα
Και τα Άλλα τα Ξαφνικά που θα ’ρθουν

Βασίλης Ν. Πης


Νίκος Μυλωνάς: περί ευθυνών για τα σκάνδαλα

Στήλη: Πρόσφατα

Δελτίο τύπου                       

Θέμα: ευθύνες ένθεν και ένθεν για τα δημοτικά σκάνδαλα.

Από τον τύπο πληροφορηθήκαμε τις απόψεις της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Κω για τα ερωτήματα μας, όπου το ζήτημα πέρασε σαν μια γενικόλογη απάντηση στις ‘’καταγγελίες’’.

Υπενθυμίζουμε τα ερωτήματα μας:

Μεγάλο Σάββατο

Στήλη: Μεγάλη Εβδομάδα

Μέσα σε Φωτεινές Θάλασσες
Από Μελισσοβότανο και Άνθη Πορτοκαλιάς
Κάνει το Μπάνιο του ένας
Ελληνικός Χριστιανισμός
Και στη γωνία ο Μέγας Ιουλιανός Μειδιά

Από Ροδόσταμο, Αγιόκλημα
Και Χρυσό Κυπαρισσάκι
Φτιάχνουν Ύμνους της Ανάστασης
Παρόλη τη Δυσφορία των Κατοίκων
Στις Μητροπόλεις, που έχει ήδη Ενταθεί.

Βασίλης Ν. Πης

 

Η Google και ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Στήλη: Διαδίκτυο

Η Google  γιορτάζει σήμερα (3 Απριλίου 2010) την επέτειο των 205 ετών  από τη γέννηση του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό doodle που απεικονίζει  πέντε διαφορετικά σημαντικά γεγονότα από το παραμύθι της Τοσοδούλας και αλλάζει πέντε φορές όταν κάνετε κλικ πάνω του πριν σας μεταφέρει στη σελίδα των αποτελεσμάτων.

Ανοιχτή επιστολή της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου της Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Με αφορμή το δημόσιο λόγο που αρθρώνεται τις τελευταίες μέρες στην πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μας - ειδικότερα μετά και τις τοποθετήσεις μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κω κατά τη διάρκεια της τελευταίας δημόσιας συνεδρίασή του στις 23-03-2010 - θεωρήσαμε επιβεβλημένη αυτή τη δημόσια ενημέρωση, για λόγους προστασίας της αξιοπιστίας και του κύρους της  Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου της Κω, καθώς  επίσης και για λόγους προάσπισης της τιμής και αξιοπρέπειας των στελεχών της (επιβλέποντες μηχανικοί), ευελπιστώντας ότι οι πολίτες θετικής προαίρεσης θα αντιληφθούν τη διάσταση της πραγματικότητας.

Τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια!

Στήλη: Νέα

Εικόνα: jurvetson, Shooting Stars

Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια για τον εντοπισμό και κατάσχεση βεγγαλικών, κροτίδων και άλλων απαγορευμένων ειδών πυροτεχνουργίας.

Οι έλεγχοι αυτοί έχουν εντατικοποιηθεί λόγω των εορτών του Πάσχα, ενώ το χρονικό διάστημα από την 14-02-2010 έως χθες (1-04-2010), έχουν διενεργηθεί 11.804 έλεγχοι σχετικά με την κατοχή και διακίνηση απαγορευμένων ειδών πυροτεχνουργίας.

Από τους ελέγχους συνελήφθησαν συνολικά 81 άτομα για παραβάσεις αναφορικά με είδη πυροτεχνουργίας, ενώ κατασχέθηκαν 208.721 κροτίδες, 106.310 παιδικά αθύρματα - βεγγαλικά, 1.417 φωτοβολίδες, 1.881 αυτοσχέδιοι πυροτεχνικοί μηχανισμοί, 5.452 καψύλλια, 13 συσκευές - εκτοξευτές φωτοβολίδων.

Επισημαίνεται ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, καθώς την τελευταία δεκαετία κατά την περίοδο του Πάσχα 7 συνάνθρωποί μας έχασαν την ζωή τους και 106 τραυματίστηκαν από την χρήση βεγγαλικών και λοιπών ειδών.

-Δεν χρησιμοποιούμε, δεν αγοράζουμε, ούτε κατασκευάζουμε αυτοσχέδια βεγγαλικά.

-Ενημερώνουμε τα παιδιά μας για τους κινδύνους.

-Προσέχουμε όταν βρισκόμαστε σε χώρους που πετάνε βεγγαλικά ή πυροτεχνήματα.

 

24ο Συνέδριο Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας στην Κω

Στήλη: Κινηματογράφος

Κως

Tο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (22, 23 και 24 Μαΐου 2010) θα γίνει στην Κω, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, το 24ο Συνέδριο των Κινηματογραφικών Λεσχών, σε συνεργασία με τον Δήμο της Κω και την Κινηματογραφική Λέσχη Κω.

Το θέμα του Συνεδρίου είναι: «Ντοκιμαντέρ – παρελθόν, παρόν και μέλλον».

KΑΡΕ ΚΑΡΕ

 

 

 

Μεγάλη Παρασκευή

Στήλη: Μεγάλη Εβδομάδα

Από Πανέρια Λεμονανθούς και Ροδοπέταλα
Ραίνουν το Σώμα του Ιησού οι Μυροφόρες
Στη Σειρά Επιτάφιες Λαμπάδες το Φωτίζουν
Και τον Άδη Φοβερίζουν

Απ’ τ’  Αναμμένα Κεριά που Φέγγουν εν πομπή
Τα Πρόσωπα των Προσκυνητών μέσα σε
Κατανυκτικές Δεήσεις και Χαμηλόφωνες Συνομιλίες
Καταλαβαίνεις  αν θα Καρπίσουν Φέτος τα Χωράφια
Παρόλο τους Καύσωνες, τις Δύσκολες Μέρες για τη γεωργία
Και τους Εθνικούς Δρυμούς σε Κίνδυνο.

Βασίλης Ν. Πης

Επιχορηγήσεις για αθλήματα Εθνικού Αθλητικού Ενδιαφέροντος

Στήλη: Αθλητισμός

Με βάση τα κριτήρια του Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού η Ποδηλασία, η Πάλη, το Τζούντο και το Ολυμπιακό Ταε Κβον Ντο εντάχθηκαν στην κατηγορία των Αθλημάτων Εθνικού Αθλητικού Ενδιαφέροντος. Η Πυγμαχία εντάχθηκε στην κατηγορία των Κρατικά Ενισχυόμενων Αθλημάτων.

Η επιχορήγηση για το 2010 καθορίζεται ως εξής:

Νέες Ανώτατες Τιμές πώλησης Καυσίμων (5/4 - 11/4/2010)

Στήλη: Αυτοκίνητο

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ανακοίνωσε τις Ανώτατες Τιμές Πώλησης καυσίμων σε οκτώ περιοχές της Χώρας για τις οποίες ισχύει το πλαφόν.
Για το νομό Δωδεκανήσου: Αμόλυβδη: 1,522 - Σούπερ Αμόλυβδη: 1,715 - Σούπερ: 1,555 - Ντίζελ: 1,246

Οι τιμές αυτές θα ισχύουν από τη Δευτέρα του Πάσχα (5 Απριλίου) μέχρι και την Κυριακή 11 Απριλίου 2010.

 

Οι Φίλοι της Ανθρώπινης Πόλης για τα δημόσια έργα στην Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

filoianthropinispolis.blogspot.com

Οι Φίλοι της Ανθρώπινης Πόλης μας πληροφορούν πως στο μπλογκ τους έχουν αναρτήσει φωτο-ρεπορτάζ σχετικά με κακοτεχνίες σε δημόσια έργα στην Κω.

Η πρώτη ανάρτηση έχει σαν θέμα τον ποδηλατόδρομο στην Αβέρωφ.
Η δεύτερη, τα έργα στην οδό Β. Γεωργίου.

 

Μεγάλη Πέμπτη

Στήλη: Μεγάλη Εβδομάδα

Από Μεγάλη Πέμπτη με Ασημένια Θυμιατήρια
Χρυσές Φιάλες από Ευώδεις Ύλες
Λιβάνι και Αρώματα προς Καύση
Καπνίζουν τον Επιτάφιο

Με Φύλλα Νεραντζιάς Προσεχτικά
Γεμίζουν το Μαξιλάρι τού Ιησού

Αδελφέ Ζωή Πάνω σου
Ζωή σε Λόγου σου. Μη Φοβάσαι
Όλα θα πάνε Καλά. Υπάρχει ακόμα
Ελάχιστος Χρόνος  να Χτίσεις έναν
Άλλο Πιο……………… Κόσμο.

Βασίλης Ν. Πης