ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ: δίκτυο κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων

Στήλη: Δελτία Τύπου

aspis-Optimized

Η σταδιακή ανάπτυξη σε πανελλαδικό επίπεδο των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και το έντονο πλέον ενδιαφέρον από άλλα μέρη της Ελλάδας να ενημερωθούν για το κίνημα κοινωνικής οικονομίας που αρχίζει να διαμορφώνεται στην Κω αποτελεί τον πλέον μετρήσιμο δείκτη για την επιχειρηματική πρωτοπορία που πιστώνεται το νησί μας.

Με βάση τα ανωτέρω και με απόλυτη πίστη στις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει η κοινωνική οικονομία, τα μέλη των Κοιν.Σ.Επ. με έδρα την Κω αποφάσισαν τη σύσταση ενός κοινού φορέα για την στήριξη και την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

ΕΦΤ Κω – Νισύρου: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Στήλη: Τουρισμός

1

Κοντά στους τουρίστες που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Κω, βρέθηκε ο Ε.Φ.Τ. Κω - Νισύρου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Ο Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Θεοδόσης Νικηταράς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Μηνάς Χατζημιχαήλ, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου επισκέφθηκαν τους τουρίστες, προσφέροντάς τους δωρεάν φιλοξενία για την επόμενη χρονιά, αφού λόγω της ασθενείας τους δεν είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν τις φετινές τους διακοπές.

Νίκος Μυλωνάς: μετά την απεργία

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Η παρουσία του κ Δημάρχου στην χθεσινή "θεσμική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ" θα ήταν ένα μήνυμα στο τοπικό σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

(Τα γεγονότα είναι πραγματικά)

Γιάννης Κρητικός για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: «Καληνύχτα Κως»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Γιάννης Κρητικός

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Δυστυχώς για το νησί μας και σχετικά με το θέμα του τουρισμού, ο κ. Δήμαρχος εκτός από φοβισμένος (ο ίδιος ομολόγησε ότι φοβάται να υπογράψει το συμβόλαιο με την εταιρεία Ryanair) αποδεικνύεται και πολιτικά κοιμισμένος.

Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ Κω: συγχαρητήρια επιστολή προς τους βετεράνους του «Φειδιππίδη»

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΔΟΠΑΒΣ Κω

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ Σ.Ε.Β.Α.Σ ΚΩ Ο " ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ"

Εκ μέρους όλων των μελών του Δ/Σ του Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ Κω , θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την λαμπρή παρουσία όλων των αθλητών και αθλητριών του Σ.Ε.Β.Α.Σ Κω "Ο ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ" στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου Βετεράνων Αθλητών στη Τουρκία.

Ευχαριστήριο για την εκδρομή στην Κάλυμνο με άτομα της τρίτης ηλικίας

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Υγείας και Αστικής Συγκοινωνίας ταξίδεψε στην Κάλυμνο με άτομα της τρίτης ηλικίας.

Για την άρτια διοργάνωση αυτής της εκδρομής ευχαριστούμε θερμά:

Το Δ.Σ. του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου συνεδριάζει

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΕΦΤ Κω Νισύρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Καλούνται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου σε συνεδρίαση, τη Δευτέρα 01/10/2012 και ώρα 12:00, στην αίθουσα "info" της δημοτικής μαρίνας, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Συνεργασία ΚΕΠΑ και Δ.Ι.Ε.Κ. ΚΩ

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου της Κω, ένας από τους στόχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ είναι μεταξύ άλλων η υποστήριξη ίδρυσης Κοιν.Σ.Επ. Φύλαξης και Προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Τα στελέχη του ΚΕΠΑ σε συνεργασία με τη διοίκηση του Δημόσιου ΙΕΚ Κω και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κω έχουν εντάξει την ειδικότητα «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας (Security)» που θα λειτουργήσει από 8 Οκτωβρίου 2012 στο δεύτερο κύκλο των σεμιναρίων για τις επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας.

Δήμος Κω: ανακοίνωση για τα προνήπια

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω 

Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο, είναι ηθική υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να εξαντλεί όλα τα περιθώρια για την οικονομική ανακούφιση των συμπολιτών μας.

Δεκάδες γονείς που εργάζονται και δεν έχουν που να αφήσουν τα μικρά παιδιά τους, ή πολύ περισσότερο, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα τροφεία τους, έχουν την ανάγκη της στήριξης μας.

Έναρξη διαδικασίας μεταγραφής των πράξεων εφαρμογής στο Κτηματολόγιο

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Με την πλήρη υποστήριξη των στελεχών της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου της Κω και της Διευθύντριας του Κτηματολογίου Κω-Λέρου, κυρίας Π. Μίχα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των μελών της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΓΑΙΟΡΑΜΑ» για την έναρξη των εργασιών μεταγραφής των πράξεων εφαρμογής των επεκτάσεων των σχεδίων πόλης της Κω και του Μαστιχαρίου στο Κτηματολόγιο.

Επίσκεψη Γ. Κυρίτση στην Παλιά πόλη και την πλατεία Διαγόρα

Στήλη: Δελτία Τύπου

small.5062fea679c72 p9250041

Συνεχίζοντας τις επαφές με τους επαγγελματίες του νησιού, η παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ» με επικεφαλής το Γιώργο Κυρίτση επισκέφτηκε την Παλιά πόλη και την πλατεία Διαγόρα!

Οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το ενδιαφέρον της παράταξης «ΣΕ ΜΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ», ανέδειξαν για άλλη μια φορά ως κορυφαίο το θέμα των πτήσεων χαμηλού κόστους , δηλώνοντας ότι ο δήμαρχος καθυστερεί εγκληματικά να κλείσει τη συμφωνία με την RYAN AIR και τα αποτελέσματα θα είναι ιδιαίτερα αρνητικά για την τοπική οικονομία!

Συνέντευξη Τύπου για τα «κτίρια - τέρατα» στο Ασφενδιού

Στήλη: Ανακοινώσεις

^

Κάτοικοι του Ασφενδιού, σας καλούν την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 το πρωί, στο «Καζίνο» (Ασώματος) σε συνέντευξη τύπου με θέμα: «Μη κατασκευή κτιρίων – τεράτων στο πιο παραδοσιακό και ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους χωριό μας, το Ασφενδιού».

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Γ.Σ. συλλόγου γονέων & κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

#

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου:

«Στην γενική συνέλευση του συλλόγου μας, στην οποία προσήλθαν 40 ΜΟΝΟ εκ των 300 γονέων του σχολείου μας (τους οποίους και ευχαριστούμε για την ανταπόκριση) συζητήθηκαν και ψηφίσθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις, οι οποίες δεσμεύουν φυσικά το σύνολο των γονέων:

Συμπαράταξη Ελπίδας: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2012

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2012
Αφορμή για νέες πολιτικές

Και η φετεινή καλή χρονιά, παρά την δύσκολη περιρρέουσα οικονομική και πολιτική ατμόσφαιρα δεν ήταν κακή. Οι μεγάλες επιχειρήσεις πήγαν πολύ καλά, γιατί η πληρότητα τους ήταν όπως άλλες χρονιές και επί πλέον το λειτουργικό τους μισθολογικό κόστος πολύ μικρότερο λογω των ...μνημονιακών περικοπών!

ΕΠΑΛ: ένα πρότυπο κολέγιο δημιουργίας επαγγελματικών στελεχών

Στήλη: Παιδεία

Δήμος Κω

ΕΠΑΛ: ΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Με αποφασιστικότητα και πίστη στους νέους ανθρώπους επεκτείνονται οι δράσεις της Δημοτικής Αρχής που αφορούν την απασχόληση και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

Ήδη τα στελέχη του Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Απασχόλησης (ΚΕΠΑ) σε συνεργασία με το συντονιστικό όργανο του Δικτύου των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) «ΚΩΣ-ΑΣΠΙΣ» προετοιμάζονται για την υποστήριξη της δημιουργίας Κοιν.Σ.Επ. η οποία θα υποστηρίξει τους μαθητές του ΕΠΑΛ στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό και στην πρακτική τους κατάρτιση.

Συνέντευξη Δημάρχου Κω στον Γερμανό δημοσιογράφο Frank Naundorf

Στήλη: Τουρισμός

on tour kos ehrenbuerger 3-Optimized

Συνέντευξη στον Γερμανό δημοσιογράφο Frank Naundorf που επιμελείται την 7η έκδοση του τουριστικού οδηγού «Κως» για τον εκδοτικό οίκο Michael Müller Verlag παραχώρησε ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης.

Τα βασικά ερωτήματα του κ. Naundorf περιελάμβαναν, φυσικά, την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει στο νησί και τον τουρισμό, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κως σήμερα καθώς και τι είδους προβλήματα ενδέχεται να ανακύψουν την επόμενη δεκαετία, τον προγραμματισμό για παρεμβάσεις προστασίας του περιβάλλοντος και αρκετές άλλες.

Περιοδεία Γ. Κυρίτση στις εμπορικές οδούς Αβέρωφ και Κανάρη

Στήλη: Δελτία Τύπου

small.50619cb2c0622 p9240005-Optimized

Περιοδεία στις εμπορικές οδούς της Αβέρωφ και Κανάρη πραγματοποίησαν στελέχη της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ» και ο επικεφαλής Γιώργος Κυρίτσης και συνομίλησαν με επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής.

Επαγγελματίες και κάτοικοι ανέδειξαν την παντελή απουσία της δημοτικής αρχής τα τελευταία 2 χρόνια , λέγοντας χαρακτηριστικά «θα τους ξαναδούμε λίγο πριν τις επόμενες εκλογές!»

Αποτελέσματα Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ακαδημιών

Στήλη: Αθλητισμός

#

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ακαδημιών που διοργάνωσαν ο Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ Κω με τον Π.Α.Ο.Κ Κω στο Νέο Στάδιο ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 για παιδιά ηλικίας ( 1999-2000) και ( 2004-2005) στο πλαίσιο των Αθλητικών Ιπποκρατείων 2012.

Στο Τουρνουά συμμετείχαν πάνω από 150 παιδιά. Τις απονομές των κυπέλλων και των αναμνηστικών διπλωμάτων έκανε ο Αντιδήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς.

Τα αποτελέσματα του Τουρνουά έχουν ως εξής :

Επιστολή Δημάρχου Κω προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Στήλη: Νέα

Κώστας Καΐσερλης

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστες μέρες που αναγκάστηκα να απευθυνθώ στον συνάδελφό σας Υπουργό Εργασίας, ζητώντας την παρέμβασή του, σε σχέση με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας και τη δίμηνη καθυστέρηση στην πληρωμή των εργαζομένων του προγράμματος.

Επιστολή Ν. Κανταρζή: «ένα όραμα - πολλές λακκούβες»

Στήλη: Δελτία Τύπου

λακούβα 1-Optimized

ΕΝΑ «ΟΡΑΜΑ»- ΠΟΛΛΕΣ «ΛΑΚKΟΥΒΕΣ»

Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί το τελευταίο διάστημα τις δηλώσεις της δημοτικής αρχής και αναρωτιέται αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν συναίσθηση των όσων εξαγγέλλουν , ή είναι τελείως εκτός πραγματικότητας!

Συμμετοχή των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης στην Γενική Απεργία της Τετάρτης

Στήλη: Ανακοινώσεις

Αστική Εταιρεία «Ιπποκράτης» Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης, συμμετέχουμε στην Γενική Απεργία της Τετάρτης, 26ης Σεπτέμβρη.

Στο πλαίσιο του Συντονισμού μας με Σωματεία και Εργαζόμενους Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων, Ειδικής Αγωγής και Ψυχικής Υγείας, συγκεντρωνόμαστε σε ενιαίο μπλοκ, στις 11.00πμ., μπρος στο κτήριο του Υπουργείου Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους.

Επιτυχίες για τους βετεράνους του «Φειδιππίδη» στη Σμύρνη

Στήλη: Αθλητισμός

12 065-Optimized

Βαλκανικοί Αγώνες Βετεράνων Αθλητών Στίβου ΣΜΥΡΝΗ 2012 

1 Σας ενημερώνουμε ότι , Αθλητές και Αθλήτριες του ΣΕΒΑΣ ΚΩ « Ο ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» συμμετείχαν με την Εθνική Ομάδα Στίβου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου που διεξήχθη στην Τουρκία στην πόλη της Σμύρνης από 21/09/2012 έως και 23/09/2012.

Εκλογές του Συλλόγου Γονέων 2ου Λυκείου Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

#

3η ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2012

Αγαπητοί γονείς,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΩ » προσκαλεί όλα τα μέλη του συλλόγου, να λάβουν μέρος στις εργασίες της 3ης Γενικής Συνέλευση, που θα γίνει την Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2012 και ώρα 7:00 μμ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, με θέματα :

Ξεκινούν οι εγγραφές στη Φιλαρμονική Δημοτικής Ενότητας Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Κω

Η Φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Κω συνεχίζοντας την προσπάθειά της να φέρει τους νέους της περιοχής μας κοντά στη Μουσική , σας ανακοινώνει ότι άρχισαν οι εγγραφές στις σχολές Πνευστών και Κρουστών οργάνων για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10 μέχρι 12 ετών, με σκοπό την πλαισίωση της Φιλαρμονικής και των Μουσικών Συνόλων της καθώς και την Θεωρητική και Πρακτική κατάρτιση των νέων στη Μουσική.

Προγραμματισμός για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Ακολουθώντας με συνέπεια τον προγραμματισμό για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Κω και της ΔΕΥΑΚ ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς τις εργασίες καθαρισμού φρεατίων και ρεμάτων.

Οι εργασίες που εκτελούνται από σήμερα κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου αφορούν τον καθαρισμό του μετώπου που ξεκινάει από την περιοχή Πελαργός και φτάνει μέχρι και τη λίμνη Πυλίου με παράλληλες παρεμβάσεις στις Δημοτικές κοινότητες Ασφενδιού και Πυλίου.

Κέντρο δια Βίου Μάθησης στην Κω

Στήλη: Παιδεία

life long learning

Σε συνέχεια της ίδρυσης και λειτουργίας του Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Απασχόλησης (ΚΕΠΑ), έρχεται να προστεθεί ακόμα μία ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση του Δήμου της Κω στην εκπαίδευση, την επιμόρφωση και την κατάρτιση των νέων.

Ο Δήμος Κω ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Δια βίου Μάθησης (ΓΓΔΒΜ) του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) και για την παροχή προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων πέτυχε την υπογραφή του σχετικού «Συμφώνου Συνεργασίας».

Τμήμα Πρασίνου Δήμου Κω: προσπάθειες να σωθούν Πλάτανος - Τσουκαλαριά

Στήλη: Νέα

prasino-Optimized

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στο νησί μας του δασολόγου κ. Παναγιώτη Τσόπελα, υπεύθυνου φυτοπροστασίας στον τομέα των δασικών δέντρων του πρώην ΕΘΙΑΓΕ, το Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου της Κω είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την εντατικοποίηση της συνεργασίας με τον κ. Τσόπελα με στόχο την αναβάθμιση της επιστημονικής τεκμηρίωσης των δράσεων της υπηρεσίας με στόχο να παραδώσουμε και στις επόμενες γενιές τα φυσικά μας μνημεία όπως ο Πλάτανος του Ιπποκράτη, το δάσος της Τσουκαλαριάς και από τα ελάχιστα στον ευρωπαϊκό χώρο το φυσικό δάσος κυπαρισσιού του Ασφενδιού.

Συμμετοχή Θ. Νικηταρά στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ν. Αιγαίου στη Σύρο

Στήλη: Νέα

nikhtaras-Optimized

Με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου κ. Θεοδόση Νικηταρά, συνεδρίασε χθες Παρασκευή (21.09.2012) στη Σύρο η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου, με πολύ σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη της.

Ο κ. Νικηταράς ανέλυσε στη συνεδρίαση τη ξεκάθαρη και τεκμηριωμένη θέση της Δημοτικής Αρχής για τη μη ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας αλλά και του λιμανιού, εφόσον και αυτό συζητηθεί από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων σε δεύτερη φάση.

Γιάννης Κρητικός: εισήγηση στο Δ.Σ. για το θέμα της αλυκής

Στήλη: Δελτία Τύπου

Γιάννης Κρητικός

Εισήγηση στο Θέμα 1: ΑΛΥΚΗ

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το πρόβλημα με την Αλυκή είναι γνωστό και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα ίδια πράγματα. Αυτό που χρειάζεται είναι να προχωρήσουμε επιτέλους από τα λόγια σε πράξεις. Κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει η Δημοτική Αρχή.

Δήμος Κω: διευρυμένη συνάντηση εργασίας με τον δασολόγο Π. Τσόπελα

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

Sinantisi me Tsopela-Optimized

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας με βασικό θέμα τις παρεμβάσεις προστασίας στον Πλάτανο του Ιπποκράτη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο παρουσία του Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη, του δασολόγου κ. Παναγιώτη Τσόπελα, του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Γιώργου Χαλκιδιού, του Προέδρου του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου, κ. Στέργου Γιαλλίζη, του δασονόμου Κω, κ. Θεμιστοκλή Σεκαρά, των στελεχών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου μας και του αγαπητού συνδημότη μας, κ. Μιχάλη Σαριγιάννη.

Συνάντηση Κώστα Καΐσερλη με τον Γιώργο Καβουρμά

Στήλη: Ομογένεια

mainimage council-Optimized

Συνάντηση με τον κύριο Γιώργο Καβουρμά επιφανές στέλεχος της Κωακής ομογένειας και μέλος της Επιτροπής Αδελφοποιημένων πόλεων του Marrickville της Αυστραλίας είχε χθες (20.09.2012) ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης.

Ο κ. Καβουρμάς μετέφερε στο Δήμαρχο τις ευχές των απόδημων συμπατριωτών μας, καθώς και μία επιστολή και αναμνηστικά δώρα από το Δήμαρχο του Marrickville, κ. Morris Hana. Η πόλη του Marrickville είναι αδελφοποιημένη με το Δήμο της Κω από το 1990.

Προσφυγή από τον Δήμο της Κω για τη μαρίνα

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κω που προβλέπει την ανάληψη νομικών πρωτοβουλιών για την προάσπιση της περιουσίας του Κωακού λαού έναντι της απόφασης του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την μεταβίβαση της Μαρίνας Κω, πραγματοποιήθηκε σήμερα (21.09.2012) στα γραφεία της επιχείρησης διευρυμένη σύσκεψη για την προετοιμασία της προσφυγής έναντι της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Καθηγητή Διοικητικού Δικαίου, κ. Χαράλαμπου Χρυσανθάκη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης, τα μέλη της διοίκησης της Μαρίνας Κω, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και η νομική σύμβουλος του Δήμου μας.

Προβολή των ιστορικών κτιρίων της Κω στη Ρωσία

Στήλη: Πολιτισμός

03-Optimized

Με την καθοδήγηση του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου και σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο Zeus, έγινε φωτογράφιση των ιστορικών κτιρίων της Κω, για λογαριασμό του μεγάλου Ρωσικού ταξιδιωτικού οργανισμού Tez Tour.

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Στήλη: Οικονομία

Δήμος Κω

Μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και του Γραφείου Προσωπικού του Δήμου της Κω σε συνεργασία με το παράρτημα του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ στα Δωδεκάνησα, που είναι και ο ανάδοχος φορέας του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του Υπουργείου Απασχόλησης, διευθετήθηκε το πρόβλημα που είχε προκύψει με την πληρωμή των εργαζομένων και από χθες έχουν πληρωθεί οι δικαιούχοι τόσο για τον μήνα Ιούλιο όσο και για το μήνα Αύγουστο.

Προγράμματα κατάρτισης σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών από το ΕΑΠ

Στήλη: Παιδεία

Κως, 20 Σεπτεμβρίου 2012

eap-Optimized

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ανακοινώνει ότι θα υλοποιήσει προγράμματα κατάρτισης σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών, με Επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Δημήτρη Γιαννιά, Καθηγητή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών. Συγκεκριμένα, τα προγράμματα κατάρτισης αφορούν:

Παρέμβαση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τη διευκόλυνση στη βίζα για τους τουρίστες από την Τουρκία

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ

Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τo πιλοτικό πρόγραμμα στα πέντε νησιά του Αιγαίου και τη διευκόλυνση στη βίζα για τους τουρίστες από την Τουρκία

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Γάκης, Ρένα Δούρου και Μιχάλης Κριτσωτάκης και Γιάννης Ζερδελής, κατέθεσαν από κοινού στη Βουλή των Ελλήνων, γραπτή ερώτηση που απευθύνεται στους Υπουργούς: Εξωτερικών, Τουρισμού, Ναυτιλίας & Αιγαίου, Οικονομικών και Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, με θέμα: «Απλοποίηση των διαδικασιών και μείωση του κόστους έκδοσης θεώρησης εισόδου (visa) για τους τουρίστες, προερχόμενους από την Τουρκία».

Επιστολή Γιώργου Κυρίτση προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ του Δήμου Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Θέμα: Προετοιμασία συνεδριάσεων Δ.Σ.

Κύριε Πρόεδρε,

Συνεχίζοντας την ίδια απαράδεκτη τακτική, που από την πρώτη εφάρμοσε η δημοτική αρχή, μέχρι σήμερα Τετάρτη 19/9/2012 και ώρα 14.15 δεν έχει στείλει ούτε ένα θέμα της Η.Δ. για τη συνεδρίαση της Παρασκευής 21/7/2012 που έχετε ορίσει για τις 16.00.

Η πρακτική αυτή, όχι μόνο απαξιώνει το Δ.Σ. αλλά εκθέτει κατ' εξακολούθηση και εσάς προσωπικά.

Εκτός αν συμφωνείτε και συμμετέχετε και εσείς σε αυτή την επιλογή.

Αν όμως διαφωνείτε, ο κανονισμός λειτουργίας και ο σεβασμός των δημοτικών συμβούλων, των οποίων είστε πρόεδρος, σας δίνει το δικαίωμα να σηκώσετε το ανάστημα σας.

Αναμένουμε.

Με εκτίμηση

Γ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ

Επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Τιμητική εκδήλωση για τον Nicola Forenza

Στήλη: Ανακοινώσεις

*

Ως ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού στους πολίτες άλλων χωρών, που έχουν επιλέξει το νησί μας, επί πολλά έτη, όχι μόνο για τις θερινές τους διακοπές αλλά και για τη δραστηριοποίησή τους στα κοινωνικά και πολιτισμικά μας δρώμενα, συμβάλλοντας παράλληλα ανιδιοτελώς στην προβολή και ανάδειξη του τόπου μας στο εξωτερικό, ο Δήμος της Κω θα τιμήσει τον δικηγόρο, υπήκοο Ιταλίας, κ. Nicola Forenza.

Δήμος Κω: Κερδίζουν συνεχώς έδαφος οι Επιχειρήσεις Κοινωνικής Οικονομίας

Στήλη: Οικονομία

*

Με στόχο την προώθηση θεμάτων που αφορούν την λειτουργία των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Κιλιμάτος βρέθηκε στην Αθήνα, εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή, όπου και συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες τόσο του Υπουργείου Εσωτερικών όσο και του Υπουργείου Εργασίας.

Γεωπονικές εργασίες – Ψεκασμοί Δημοτικών Γηπέδων

Στήλη: Ανακοινώσεις

#

Σας ενημερώνουμε ότι από την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 θα ξεκινήσουν γεωπονικές εργασίες σε όλα τα Δημοτικά Γήπεδα που διαθέτουν αγωνιστικό χώρο με φυσικό χλοοτάπητα.

Θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί με βιολογικά προϊόντα ειδικότερα θα γίνει εφαρμογή του μυκητοκτόνου TERRAZOLE 48 EC.

Θέατρο - Πολυχώρος «Σφαγείο»: ευχαριστήριο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Θέατρο - Πολυχώρος Σφαγείο

Θα θέλαμε απο καρδιάς να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν και βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση "Περί Βιβλίου".

Τους συγγραφείς: Νίκος Γιακαλής, Θεοδόσης Διακογιάννης, Φώτης Θαλασσινός, Γιάννης Διακομανώλης, Ελένη Διακοπαναγιώτη, Γιάννης Ζερβός, Βασίλης Πής, Αργυρώ Κατσίλη, Αργυρώ Χαρτοφίλη, Τάσος Ηλιάδης, Μαρία Τουλαντά-Παρισίδου, Γιώργος Καββαδίας, Βασίλης κουτσιαρής, Γιάννης Κουλάκης, Κώστας Κογιόπουλος, Γαία Γιακαλή, Ξανθίππη Αγρέλη.

Φθινοπωρινό Open Ανδρών - Γυναικών 2012

Στήλη: Αθλητισμός

#

Τα φύλλα των Δέντρων άρχισαν να πέφτουν. Καιρός για το "ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΟΠΕΝ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2012".

Ένα τουρνουά, με κατηγορίες Μονού & Διπλού Ανδρών - Γυναικών, από αυτό το Σάββατο 22 μέχρι την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης στο Πελεζίκι της Κω.

Ν. Μυλωνάς: απόρριψη απόφασης δημοτικού συμβουλίου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

ΑΠΟΡΡΙΨΗ της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου «για την εγκατάσταση κέντρου συλλογής και συσκευασίας προδιαλεγμένων ανακυκλώσιμων υλικών επί της κτηματολογικής μερίδας 511Δ γαιών Πυλίου»

Είναι λυπηρό που για μια απλή ιδιωτική επένδυση συλλογής προδιαλεγμένων ανακυκλώσιμων απορριμμάτων με κλειστό δίκτυο συνεργατών του επενδυτή, που δεν δημιουργεί επιβάρυνση στο περιβάλλον, να έχουμε ξεκινήσει από το Αύγουστο του 2011 και να είμαστε ακόμη στο ΜΗΔΕΝ!

Συμμετοχή του Δήμου της Κω στο Φεστιβάλ του Montpellier

Στήλη: Πολιτισμός

montpellier-Optimized

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΚΩ ΣΤΟ 1Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΣΤΟ ΜΟΝΠΕΛΙΕ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Ο Δήμος της Κω τιμώντας τα 50 χρόνια αδελφοποίησης με την πόλη Montpellier της Γαλλίας θα συμμετέχει στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου στο πρώτο φεστιβάλ αδελφοποιημένων πόλεων που διοργανώνει ο Δήμος του Montpellier.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν αδελφοποιημένες με το Montpellier πόλεις από όλο τον κόσμο όπως το Ρίο Ιανέιρο (Βραζιλία), η Βαρκελώνη (Ισπανία), η Βηθλεέμ (Ισραήλ), το Λούισβιλ (Κεντάκι-ΗΠΑ), η Φες (Μαρόκο), η Τλεμσέν (Αλγερία), η Τσενγκόλου (Κίνα), το Σέρμπρουκ (Καναδάς), η Χαϊδελβέργη (Γερμανία) και η Τιβεριάδα (Ισραήλ).

Στην Κω για φωτογράφηση η Calliope

Στήλη: Νέα

Vogue 03

H διάσημη φωτογράφος Καλλιόπη Καρβούνη πραγματοποίησε στην Κω φωτογράφιση για το νέο της βιβλίο με τίτλο «Ελληνική Ομορφιά».

Στη φωτογράφιση συμμετείχαν γνωστά μοντέλα από το χώρο της μόδας και της τηλεόρασης (μεταξύ αυτών και ο Φαίδων Κεφαλαίας) και την επιμέλεια της οργάνωσης είχε ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού Κω - Νισύρου.

Δήμος Κω: απάντηση για ΔΟΠΑΒΣ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Είναι το λιγότερο υποκριτικό οι κύριοι της Δύναμης Αλλαγής να μιλούν για ντροπή και τσίπα την ώρα που απολάμβαναν από δύο και τρεις παχυλές αντιμισθίες έκαστος και έφτασαν στο σημείο να παίρνουν ακόμα και προκαταβολές εξαμήνου πριν καν κριθεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

Διήμερο αφιερωμένο στο παιδί από το «Τελεία και Βάφλα» και την «Παναθηναΐκή»

Στήλη: Παιδεία

poster seminar-Optimized

Το Τελεία & Βάφλα σε συνεργασία με την πανελλαδική οργάνωση γυναικών ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ, Παράρτημα Κω και με την υποστήριξη του συλλόγου γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κω οργανώνει ένα διήμερο αφιερωμένο στο παιδί και στους παιδαγωγούς του (οικογένεια και εκπαιδευτικούς), με τίτλο:

...ό,τι μαθαίνεις με την καρδιά σου,
γίνεται πραγματικά δικό σου και
ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ να το χρησιμοποιήσεις...

Γενική Συνέλευση Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου

Στήλη: Παιδεία

^

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Κω σας καλεί στην πρώτη Γενική Συνέλευση της φετινής σχολικής χρονιάς την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 11.00 το πρωί στο χώρο του καινούργιου γυμνασίου.

Το θέμα της συνεδρίασης θα είναι κατά βάση η φύλαξη του νέου κτιρίου τις ώρες της διδασκαλίας και ο τρόπος πληρωμής του/της φύλακα αλλά και η προσπάθεια επίλυσης όσων προβλημάτων υπάρχουν στο νέο σχολείο.

Βαλκανικοί Αγώνες Βετεράνων Αθλητών Στίβου ΣΜΥΡΝΗ 2012

Στήλη: Αθλητισμός

feidippidis Kw valkaniko smirnis 09-Optimized

Αθλητές και Αθλήτριες του ΣΕΒΑΣ ΚΩ " Ο ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ" θα συμμετάσχουν με την Εθνική Ομάδα Στίβου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου που θα διεξαχθεί στην Τουρκία στην πόλη της Σμύρνης από 20/09/2012 έως και 23/09/2012.

Επίσκεψη Ιταλικής Αντιπροσωπείας για την προετοιμασία του Έτους Ιταλικού Πολιτισμού - 2013

Στήλη: Πολιτισμός

pic 04

Αντιπροσωπεία των Ιταλών συνταξιούχων Αξιωματικών επισκέπτονται αυτή την περίοδο την Κω με σκοπό την προετοιμασία των εκδηλώσεων του επόμενου έτος προς τιμήν των 103 Ιταλών Αξιωματικών που εκτελέστηκαν τον Οκτώβριο του 1943 από τους Γερμανούς στον Λινοπότι.

Ο Στρατηγός Pietro Giovanni Liuzzi προσέφερε στο Δήμαρχο κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στη Δημαρχία βιβλίο που έγραψε ο ίδιος για την τραγωδία εκείνης της εποχής με σκοπό να δοθούν στην Δημοτική Βιβλιοθήκη και στο Εκθεσιακό Κέντρο Νεώτερης Ιστορίας και Αρχιτεκτονικής.

Διεξήχθησαν οι μαθητικοί αγώνες της SUF (Ένωση Σουηδικής Εκπαίδευσης Εξωτερικού)

Στήλη: Αθλητισμός

ΔΟΠΑΒΣ Κω

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 η SUF , Ένωση Σουηδικής Εκπαίδευσης Εξωτερικού σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ Κω και υπό την Αιγίδα της Σουηδικής Πρεσβείας διοργάνωσε αγώνες στίβου για τους μαθητές των σχολείων τους .

Στην Κω συναντήθηκαν τα Σουηδικά σχολεία της Καλύμνου με 7 αθλητές και αθλήτριες και της Κω με 12 αθλητές και αθλήτριες στο Νέο Δημοτικό Στάδιο « ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ» και όλα τα παιδιά έλαβαν μέρος στα κάτωθι αθλήματα κάνοντας εξαιρετικές επιδόσεις ανά ηλικιακή κατηγορία :

Επέκταση του ποδηλατοδρόμου στο Ψαλίδι

Στήλη: Νέα

pic1

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ ΨΑΛΙΔΙΟΥ ΠΡΟΣ ΑΓΙΟ ΦΩΚΑ

Ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, ενταγμένο στον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, που αναβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε κατοίκους, επισκέπτες και επιχειρηματίες, καθώς αποτελούσε ζητούμενο χρόνων, παίρνει το δρόμο της υλοποίησης από τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου της Κω.

Δύναμη Αλλαγής: «Αναζητείται Ντροπή»

Στήλη: Δελτία Τύπου

small.5056f41857671 entalmadopavs

Στο δημοτικό συμβούλιο της 23ης Ιουλίου, χωρίς ντροπή η δημοτική αρχή, έφερε και ψήφισε το μισθό του προέδρου του ΔΟΠΑΒΣ.

Επέλεξαν τον μέγιστο μισθό που κατά τη γνώμη τους ήταν καλός για τις υπηρεσίες του κ. προέδρου!

Δημιουργία Τοπικού Δικτύου Βιώσιμης Κινητικότητας

Στήλη: Τουρισμός

Δήμος Κω

Συνάντηση εργασίας για τη δημιουργία Τοπικού Δικτύου Βιώσιμης Κινητικότητας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου "STARTER – Sustainable Transport for Areas with Tourism through Energy Reduction"

Ο Δήμος Κω, από τον Απρίλιο του 2012, συμμετέχει στο ερευνητικό έργο «STARTER – Sustainable Transport for Areas with Tourism through Energy Reduction», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα Intelligent Energy Europe. Εκτός από τον Δήμο Κω, στο έργο συμμετέχουν άλλες τέσσερις γνωστές τουριστικές περιοχές-στόχοι της Ευρώπης.

Ν. Μυλωνάς: «δεν προβλέπεται Πράσινο στην Ιερού Λόχου»

Στήλη: Δελτία Τύπου

 

Συμπαράταξη Ελπίδας

Tο πράσινο στην πόλη είναι σημείο ζωής και ενδειξη πολιτισμού.
ΚΩΣ: Χωρίς στρατηγική και όραμα για το Πράσινο στην πόλη και τους οικισμούς μας

Α. Aυτη την περίοδο φτιάχνεται με «εργολαβία» ένα τμήμα της οδού Ιερού Λόχου στην πόλη της Κω. Ο δρόμος αυτός είναι νευραλγικής σημασίας για την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης σύμφωνα με τους μελετητές της. Ο δρόμος σχεδόν ολοκληρώνεται.

Διοργάνωση εκδρομής τρίτης ηλικίας στην Κάλυμνο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Υγείας και Αστικής Συγκοινωνίας Δήμου Κω, η Λέσχη Φιλίας Δημοτικής Ενότητας Δικαίου και η Λέσχη Φιλίας Δημοτικής Κοινότητας Κω συνδιοργανώνουν ημερήσια εκδρομή στην Κάλυμνο το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη στις Λέσχες Φιλίας. Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα εξής σημεία:

Σοκαριστικά στοιχεία για την καταστροφή στην Αλυκή

Στήλη: Νέα

DSCF0298

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΑΛΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΡΜΑΡΙ

Σε συνέχεια της ενημέρωσης και της προσπάθειας ευαισθητοποίησης των συνδημοτών μας για το μεγάλο έργο περιβαλλοντικής προστασίας που υλοποιείται στην Αλυκή και την ευρύτερη περιοχή Μαρμαρίου, είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε στοιχεία που σοκάρουν για το περιβαλλοντολογικό έγκλημα που συντελούταν επί δεκαετίες στην περιοχή με την ανεπίσημη δικαιολογία της μη ύπαρξης της απαραίτητης υποδομής σε δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικό καθαρισμό.

Επιστολή Μηνά Κιάρη προς Τ.Υ. για το Λύκειο στο Ζηπάρι

Στήλη: Δελτία Τύπου

#

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΈΓΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΖΗΠΑΡΙΟΥ

Στο Δ.Σ. της 23/7/12 ψηφίστηκε η μελέτη με αριθμ. 48/12 μετατροπής του πάρκου που βρίσκεται στο Ο.Τ. 100 του σχεδίου πόλης Ζηπαρίου, σε χώρο εγκατάστασης των γηπέδων μπάσκετ του Γυμνασίου Ζηπαρίου.

Ένταξη ωφελούμενων μητέρων Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. στη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

«Ένταξη ωφελούμενων μητέρων Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. Κω στη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για την περίοδο 2012-2013»

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ανακοινώνουμε την επιτυχή ένταξη και των 15 ωφελούμενων μητέρων στους οριστικούς και συμπληρωματικούς πίνακες της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για την περίοδο 2012-2013.

Κώστας Καΐσερλης: επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας για προσλήψεις

Στήλη: Οικονομία

Κώστας Καΐσερλης

Προς:
Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας
κ. Ιωάννη Βρούτση

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας συμμετέχουν στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Υπουργείου σας μέσα από το οποίο καλύπτουν για πέντε μήνες σημαντικές ανάγκες σε ιδιαίτερα νευραλγικούς τομείς της καθημερινότητας.

Ο Δήμος της Κω σε συνεργασία με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ μέσω του εν λόγω προγράμματος απασχολεί από τις αρχές Ιουλίου ενενήντα ανθρώπους οι οποίοι έχουν προσφέρει τα μέγιστα, δουλεύουν ακόμα και πέραν του ωραρίου, απλά γιατί επιθυμούν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, η προβλεπόμενη αμοιβή τους είναι όπως γνωρίζετε πενιχρή και παρ' όλα αυτά οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν καταφέρει μέχρι και σήμερα να τους έχουν απλήρωτους.

Πριν απευθυνθώ σε εσάς, τόσο εγώ προσωπικά όσο και τα στελέχη του Δήμου της Κω, έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια επικοινωνίας και συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να εξευρεθεί άμεσα μία λύση ωστόσο αυτό δεν έχει καταστεί ακόμα εφικτό.

Κύριε Υπουργέ,
οι άνθρωποι αυτοί έχουν οικογένειες, παιδιά, υποχρεώσεις, τα σχολεία μόλις άνοιξαν και όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν καταφέρει να τους αφήσουν επί τρεις μήνες απλήρωτους. Θεωρώ ότι έχει καταστεί πλέον επιτακτικό η λύση του προβλήματος να προέλθει από την δική σας προσωπική παρέμβαση.
Αναμένοντας τη θετική και άμεση ανταπόκρισή σας.
Με εκτίμηση,

Κώστας Καΐσερλης
Δήμαρχος Κω

Μαθητικοί Αγώνες Στίβου της SUF (Ένωση Σουηδικής Εκπαίδευσης Εξωτερικού)

Στήλη: Αθλητισμός

ΔΟΠΑΒΣ Κω

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 η SUF, Ένωση Σουηδικής Εκπαίδευσης Εξωτερικού σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ Κω και υπό την Αιγίδα της Σουηδικής Πρεσβείας διοργανώνει αγώνες στίβου για τους μαθητές των σχολείων τους .

Οι μαθητικοί αγώνες θα διεξαχθούν σε 158 χώρες σε όλο τον κόσμο ταυτόχρονα την ίδια ημέρα και ώρα.

Στην Κω θα συναντηθούν τα Σουηδικά σχολεία της Καλύμνου και της Κω στο Νέο Δημοτικό Στάδιο «ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ» και θα συναγωνισθούν στα αθλήματα :

Προστατευόμενες Νησίδες στο σφυρί

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Χωρίς να γνωρίζει τι εκποιεί, η Κυβέρνηση προχωρά στην καταστροφή των τελευταίων φυσικών καταφυγίων της Μεσογείου. Εθνικά Πάρκα, Ζώνες Ειδικής Προστασίας και Ειδικές Ζώνες Διατήρησης περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τις 40 νησίδες που η κυβέρνηση παραχωρεί για τουριστική αξιοποίηση.

Οι ακατοίκητες νησίδες είναι από τα τελευταία φυσικά μνημεία της Μεσογείου. Έχουν διεθνή αξία επειδή πολλές από αυτές φιλοξενούν σπάνια είδη που έχουν καταφύγει εκεί ακριβώς επειδή είναι ερημικές και ήσυχες. Οποιαδήποτε «αξιοποίηση» θα καταστρέψει εντελώς πολλές από αυτές.

Αγάλματα - ένα οπτικό ποίημα

Στήλη: Ποικίλα

agalmata

Ένα οπτικό ποίημα από το βιβλίο «Μυθογραφία» του Βασίλη Πη (εκδόσεις Γαβριηλίδης 2007), γιατί τ' αγάλματα έχουν φωνή.

Κλικ στην εικόνα για να δείτε το βίντεο

Επιστολή Α. Κρητικού για το λιμάνι της Κεφάλου

Στήλη: Δελτία Τύπου

small.5050a745efa61 limanikefalou

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΤΩΝΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΛΤ ΚΩ
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΥ
Προς τον: κ. Πρόεδρο του Δ.Σ του ΔΛΤ ΚΩ

Κύριε Πρόεδρε,

Έχει πλέον παγιωθεί η αντίληψη ότι ο θαλάσσιος τουρισμός σε όλες του τις μορφές αποτελεί μία σοβαρή πρόσθετη επιλογή που τονώνει τις την οικονομία ολόκληρου του νησιού.

Πρόγραμμα προστασίας, ανάδειξης και αξιοποίησης της Αλυκής

Στήλη: Νέα

alyki

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΥΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ

Ο Δήμος Κω και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος έχουν ξεκινήσει ένα εξαιρετικής σημασίας περιβαλλοντικό έργο στην περιοχή της Αλυκής που αποτελεί μία πηγή ανεκτίμητου φυσικού πλούτου και κάλους.

Στάση εργασίας στα 72 Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων της χώρας

Στήλη: Ανακοινώσεις

Αστική Εταιρεία "Ιπποκράτης"/Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

Από τα επιστημονικά στελέχη της Αστικής εταιρείας «Ιπποκράτης» κέντρο πρόληψης των εξάρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας:

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα 72 Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων της χώρας προχωρούμε σε στάση εργασίας (από τις 9πμ. ως τις 1μμ.), την Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου. Καθώς οι δομές μας αναγκάζονται να λειτουργούν με το 25% περίπου της προβλεπόμενης κεντρικής χρηματοδότησής τους, τουλάχιστον 20 Κέντρα Πρόληψης έχουν ήδη οδηγηθεί σε αδυναμία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών και μισθοδοσίας.

Διεκδικούμε:
1). Όλα ανεξαιρέτως τα Κέντρα Πρόληψης ανοιχτά στον λαό. Όλες και όλοι οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους, ενισχυμένοι με νέο προσωπικό, ώστε να καλύπτονται οι οξυμένες ανάγκες των κατοίκων της χώρας για δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.
2). Άμεση καταβολή των οφειλών του Υπουργείου Εσωτερικών και του ΟΚΑΝΑ, που ξεπερνούν τα 20 εκ. ευρώ.
3). Καμία περαιτέρω περικοπή της χρηματοδότησης των Κέντρων Πρόληψης. Συνέχιση της υποχρηματοδότησης των δομών μας, πόσο μάλλον περαιτέρω μειώσεις, με ήδη περικομμένο, πρακτικά, το 75% της επιχορήγησής τους, ισοδυναμεί με απόφαση άμεσου κλεισίματος της συντριπτικής πλειοψηφίας των Κέντρων Πρόληψης.
4). Επίλυση του θεσμικού προβλήματος των δομών, με ενιαίο, διαφανές και δημοσίου χαρακτήρα πλαίσιο λειτουργίας.
5). Ισότιμη στήριξη και ανάπτυξη όλων των δομών Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων, Ψυχικής Υγείας και γενικότερα Κοινωνικής Πρόνοιας, με σαφή τον καθολικό, άρα δημόσιο, χαρακτήρα τους και με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους.

Ως Σωματείο Εργαζομένων σε αποκεντρωμένες δομές Κοινωνικής Πρόνοιας, με την δουλειά μας και με την συμμετοχή μας στους κοινωνικούς αγώνες θα παλέψουμε, όχι μόνο για να διασώσουμε τις δομές μας, που εδώ και χρόνια ψυχορραγούν, αλλά για να συμβάλουμε ενεργά στην ανατροπή μιας ενιαίας ζοφερής πραγματικότητας, που οδηγεί τον Άνθρωπο σε υλική, συναισθηματική και πνευματική εξαθλίωση.

Σε περίπτωση που η Πολιτεία συνεχίσει την τακτική του «Ποντίου Πιλάτου», χρεώνοντας την εμπρόθετη καταστροφή των δομών μας σε κάποιο «φυσικό φαινόμενο Μνημόνιο», απέναντι στο οποίο αλλά και στις επιπτώσεις του δήθεν δεν έχει νόημα να οχυρωθεί, θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας με κάθε μέσο. Η προστασία της Υγείας των κατοίκων της χώρας είναι καθήκον της Πολιτείας και όχι δημοσιονομική ρουλέτα.
Χαιρετίζουμε τις παράλληλες κινητοποιήσεις των Αιρετών της Αυτοδιοίκησης για χρηματοδότηση των Δήμων, ώστε να μείνουν ανοιχτές στον δοκιμαζόμενο λαό όλες οι υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο των οποίων χιλιάδες εργαζόμενοι παρέχουμε δωρεάν τις υπηρεσίες μας ανά την Ελλάδα υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες. Καλούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και από πλευράς των Αιρετών, ώστε να συμβάλουν σε μια δυναμική κοινωνική πίεση προς την υποτελή μνημονιακή κυβέρνηση.

Το Δ.Σ. του Σωματείου

Τουρνουά ποδοσφαίρου ακαδημιών

Στήλη: Αθλητισμός

*

Ο Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ Κω σας ανακοινώνει ότι ξεκινάνε τα τουρνουά ποδοσφαίρου ακαδημιών για παιδιά που έχουν γεννηθεί από το 1997 έως 2004.

Το πρώτο τουρνουά θα γίνει σε συνεργασία με τον Α.Σ ΑΝΤΙΜΑΧΟ την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 στο Δημοτικό Γήπεδο της Αντιμάχειας.

Επίδειξη ιππικών ικανοτήτων και θεραπευτικής ιππασίας

Στήλη: Υγεία

IMG 0846

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012 , ολοκληρώθηκε η επίδειξη ιππικών ικανοτήτων και θεραπευτικής ιππασίας στο Μαρμάρι που διοργάνωσαν ο Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ Κω με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία και το κέντρο Θεραπευτικής-Αθλητικής Ιππασίας.

Hμερίδα Bασικής Yποστήριξης της ζωής BLS / AED

Στήλη: Υγεία

*

Ο Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ Κω σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδας Διάσωσης διοργανώνουν ημερίδα βασικής υποστήριξης της ζωής BLS / AED που απευθύνεται σε προπονητές και σε στελέχη των αθλητικών σωματείων καθώς και σε πολίτες , στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2012 στις 18:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Κω.

Ν. Μυλωνάς για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας: «μια από τα ίδια»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου «Στρατηγικός Σχεδιασμός της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου» Μια από τα ίδια και ..βάλε χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

Α. Την 1η Σεπτεμβρίου 2012 συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα:

Δύναμη Αλλαγής: «το γαρ πολύ της θλίψεως...»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Με μεγάλο θράσος οι άνθρωποι που θα έπρεπε να ντρέπονται, για όσα κάνουν, απαντούν, με δελτίο τύπου στο δημοτικό σύμβουλο κ. Θεόφιλο Μουζουράκη, αντί της υπηρεσίας στην οποία αυτός απευθύνθηκε.

Έχουν την αναίδεια να τον συμβουλεύουν να κάνει αυτό που προκύπτει από το καθήκον του, το οποίο ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά, δηλαδή να ζητήσει ενημέρωση από μια δημοτική υπηρεσία που υποχρεούται να τη δώσει όχι μόνο σε δημοτικούς συμβούλους αλλά και σε κάθε πολίτη.

Δήμος Κω: διήμερη αναστολή λειτουργίας

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Ο Δήμος Κω υλοποιώντας την πρόσφατη απόφαση του Έκτακτου Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μετά τις νέες περικοπές κατά 30% στους ήδη μειωμένους κατά 60% πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις προχωρώντας σε διήμερη αναστολή της λειτουργίας του, αύριο Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.

Δήμος Κω: Για άλλη μια φορά ο Γ. Κυρίτσης παγιδεύει τους συμβούλους του

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο Γ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΠΑΓΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ

Ο κ. Μουζουράκης, όπως και άλλοι συνάδελφοι του στη Δύναμη Αλλαγής στο πρόσφατο παρελθόν, φοβούμαστε πολύ ότι παγιδεύτηκε από τον μονίμως κρυπτόμενο κ. Κυρίτση.

Δύναμη Αλλαγής: Πρώτο Κουδούνι για τους μαθητές - Καμπάνες για τη Δημοτική Αρχή

Στήλη: Δελτία Τύπου

small.504eec0d49572 agiasmos

ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ - ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
Ξεκίνημα της ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ σήμερα.

Σε μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά.

Με επιτυχία έληξαν οι προβολές και τα εργαστήρια του ANIMART της ΚΙΛΕΚΩ

Στήλη: Κινηματογράφος

animart photo 7

Με επιτυχία έληξαν οι προβολές και τα εργαστήρια του φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων ANIMART της ΚΙΛΕΚΩ που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 7/8/9 Σεπτεμβρίου στην Μαρίνα της Κω

Η ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ, με την υποστήριξη του Δήμου Κω και του Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. Κω σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων παρουσίασε στην Κω την 6η ANIMART 2012

Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης 3Χ3 στο πλαίσιο των Αθλητικών Ιπποκρατείων

Στήλη: Αθλητισμός

ΔΟΠΑΒΣ Κω

Ο Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ Κω σε συνεργασία με την Α.Ε ΔΙΚΑΙΟΥ στο πλαίσιο των Αθλητικών Ιπποκράτειων 2012 , διοργανώνουν τουρνουά Καλαθοσφαίρισης 3Χ3 το Σάββατο 15/09/2012.

Στο Τουρνουά μπορούν να πάρουν μέρος αγόρια και κορίτσια που έχουν γεννηθεί από το 2004 και μεγαλύτεροι.

Συμμετοχή του Δήμου της Κω σε ημερίδες για την Κοινωνική Οικονομία

Στήλη: Οικονομία

2012 COOP YEAR-Optimized

Στην τακτική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε η συμμετοχή του Δήμου της Κω στις ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν στην Ρόδο στις 25 Οκτωβρίου και στην Κω στις 27 Οκτωβρίου με θέμα την Κοινωνική Οικονομία και τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.

Τις ημερίδες συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος της Κω και ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων κ. Νίκος Χρυσόγελος.

Στις ημερίδες θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των μεγάλων κοινωνικών συνεταιριστικών οργανώσεων κρατών της Ευρώπης με την ευκαιρία της καθιέρωσης από τον Ο.Η.Ε. του έτους 2012 ως «Διεθνές Έτος Συνεταιρισμών» (www.2012.coop).

Η Εκτελεστική Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίηση της για την εξέλιξη και την πρόοδο του εγχειρήματος των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων του νόμου 4019/2011 που σταδιακά αρχίζουν να εμπιστεύονται και να συμμετέχουν δεκάδες περιοχές της χώρας και εκατοντάδες πολίτες ιδίως νέοι και γυναίκες, και καλεί τις Κοιν.Σ.Επ. της Κω και τους πολίτες να συμμετάσχουν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Επιστολή Θ. Μουζουράκη προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες

Στήλη: Δελτία Τύπου

small.504d9a3406855 ieroulohou

Με τη μελέτη 8/2007 επί δημοτικής Αρχής Κυρίτση, ξεκίνησε η διάνοιξη του τμήματος της οδού Ιερού Λόχου, μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και Πίνδου.

Με εργασία σχεδόν δύο χρόνων καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την ανασκαφική έρευνα, διαθέτοντας ως δήμος προσωπικό και μηχανήματα.

Γ.Σ..Εύδαμος: συγχαρητήρια στον Βασίλη Κεφάλα

Στήλη: Ανακοινώσεις

Γ.Σ ΕΥΔΑΜΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Σ ΕΥΔΑΜΟΣ συγχαίρει θερμά το μέλος του κ. Κεφάλα Βασίλειο για την εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ/ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Ειδικός Γραμματέας και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.
Για το Δ.Σ. του Γ.Σ ΕΥΔΑΜΟΣ ΚΩ

Ν. Μυλωνάς: Ουδέν κακόν αμιγές καλού

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Καιρός για μια νέου τύπου σχέση με τον Δήμο για το καλό όλων μας.

Αδυνατούμε να πιστέψουμε την ανάρμοστη συμπεριφορά του κ. Δημάρχου απέναντι στους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων που συμμετέχουν στην ΣΑΦΥΚΩ και που στον α ή β βαθμό παίρνουν μέρος εθελοντικά στην πυροπροστασία του νησιού μας!

Ακύρωση αγώνων σκοποβολής

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΔΟΠΑΒΣ Κω

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ

Ο Α.Σ.Ο.ΚΩ σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ Κω θα διοργάνωναν αγώνες σκοποβολής στο πεδίο Βολής Χριστού στην Αντιμάχεια.

Συνάντηση Αθλητικών Σωματείων για προγραμματισμό προπονήσεων

Στήλη: Αθλητισμός

ΔΟΠΑΒΣ Κω

Σας ενημερώνουμε ότι , την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 18:00 στα γραφεία της Διοίκησης του Νέου Δημοτικού Σταδίου « ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ» , θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των υπευθύνων των Δημοτικών Σταδίων-Γηπέδων των Δημοτικών Ενοτήτων Κω και Δικαίου με τους προπονητές και τους παράγοντες των Αθλητικών Σωματείων , προκειμένου να κατατεθούν εγγράφως οι προτάσεις τους για τον καταρτισμό του προπονητικού προγράμματος για την Αγωνιστική περίοδο 2012-2013 , των Αθλητικών Σωματείων που έχουν ως έδρα το Νέο Στάδιο Ανταγόρας , το Προπονητήριο Φιλίνος και τα Γήπεδα Ζηπαρίου και Πυλίου.

Ποδηλατικός Όμιλος Κω: βόλτα για τα γυρίσματα της εκπομπής «Ποδηλατοδράσεις»

Στήλη: Αθλητισμός

ποκ9912-Optimized

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω, διοργανώνει ποδηλατική βόλτα την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012, για τα γυρίσματα της εκπομπής 'Ποδηλατοδράσεις΄.

Εκεί θα είναι και ο City93, για να μας κρατάει συντροφιά με την μουσική του, αλλά και η εταιρεία Algida, που θα προσφέρει παγωτά στους ποδηλάτες.

Τελετή λήξης του προγράμματος « ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ»

Στήλη: Αθλητισμός

IMG 0113-Optimized

Την Τετάρτη 29 Αύγουστου 2012 πραγματοποιήθηκε η Τελετή Λήξης του προγράμματος « ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ» που διοργάνωσε ο Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ Κω με τη συμμετοχή 150 παιδιών στο Ξενοδοχείο « ΑΧΙΛΛΕΑΣ» στο Μαστιχάρι.

Στα παιδιά δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και τις απονομές έκανε ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ Κω κ. Αθανάσιος Μπαραχάνος.

Φοιτήτρια - αθλήτρια του μήνα η Ανθή Χατζηγιακουμή

Στήλη: Αθλητισμός

Ανθή Χατζηγιακουμή-

Το Πανεπιστήμιο Florida Gulf Coast ονόμασε την Ανθή Χατζηγιακουμή φοιτήτρια - αθλήτρια του μήνα, για τον μήνα Σεπτέμβριο, για το ρόλο που έπαιξε στην άνοδο της Εθνικής μας Ομάδας Μπάσκετ U20 στην Α κατηγορία στην Ευρώπη.

Ερωτήσεις βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για εισπρακτικές εταιρείες & ανταλλακτήρια χρυσού

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΗΜΑΡ

Ερώτηση του βουλευτή επικρατείας και γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρου Λυκούδη σχετικά με τις εισπρακτικές εταιρείες

ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

Με την τροποποίηση του νόμου 3758/2009 , ο οποίος ρυθμίζει τη λειτουργία των Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις, θεσπίστηκαν τον Απρίλιο του 2012 συγκεκριμένοι περιορισμοί μεθοδολογίας και καθιερώθηκαν μηχανισμοί ελέγχου, οι οποίοι ενισχύουν την προστασία της ιδιωτικής σφαίρας και το σεβασμό της προσωπικότητας των πολιτών από πρακτικές παρενόχλησης.

Τουρνουά ποδοσφαίρου και αγώνες σκοποβολής στα πλαίσια των Αθλητικών Ιπποκρατείων

Στήλη: Αθλητισμός

ΔΟΠΑΒΣ Κω

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δ .Ο. Π. Α. Β .Σ. Κω σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους Π.Α.Ο.Κ.Ω , Αντίμαχο, Δόξα Καρδάμαινας, Νικαγόρα Κεφάλου , στα πλαίσια των Αθλητικών Ιπποκρατείων 2012 διοργανώνουν τουρνουά ποδοσφαίρου που αφορά παιδιά ηλικίας που έχουν γεννηθεί από 1997-2004.

Σας καταθέτουμε λεπτομερώς ανά ηλικία και ημερομηνία το πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει το τουρνουά και παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε μέχρι την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 για τις συμμετοχές σας.

Ν. Μυλωνάς: το επικίνδυνο δεν είναι η μη υπογραφή της σύμβασης Δήμου-ΕΒΕΔ-RAYANAIR

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Το επικίνδυνο δεν είναι η μη υπογραφή της σύμβασης Δήμου-ΕΒΕΔ-RAYANAIR αλλά η απουσία νέας δημοτικής πολιτικής για τον τουρισμό.

Η μη υπογραφή (ακόμη) της σύμβασης συνεργασίας Δήμου-ΕΒΕΔ-RAYANAIR εχει αναδεχθεί σε μείζον οικονομικό-κοινωνικό-πολιτικό τοπικό θέμα.

Πρόγραμμα Ιπποκρατείων για το επόμενο τριήμερο

Στήλη: Πολιτισμός

ΔΟΠΑΒΣ Κω

Πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν για το φετινό καλοκαίρι.

Από τις 6/09/2012 μέχρι και τις 9/09/2012 , σχεδόν κάθε βράδυ οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης και των Δημοτικών Κοινοτήτων της Κω, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις.

Πυρκαγιές: Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις και όχι εκ των υστέρων διαπιστώσεις

Στήλη: Δελτία Τύπου

eco-greens12

Δυστυχώς άλλη μια φωτιά ήρθε να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των πυρκαγιών στη Ρόδο.

Άλλη μια καταστροφή σε αυτές του 1987, 1992 και του 2008. Σχεδόν το 70% του δασικού πλούτου του νησιού έχει αποτεφρωθεί αφού μόνο στην πυρκαγιά του 2008 132.000 στρέμματα έγιναν στάχτη μέσα σε λίγες μέρες.

Δυνατά παιχνίδια στο τουρνουά Μπιτς βόλεϊ

Στήλη: Αθλητισμός

beach volley

Στο πλαίσιο των Αθλητικών Ιπποκρατείων , Ο Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΒΣ Κω διοργάνωσε την Παρασκευή 31/8 και το Σάββατο 1/9 τουρνουά Μπιτς βόλεϊ για ενήλικες στις εγκαταστάσεις Μπιτς βόλεϊ του Ναυτικού Ομίλου.

Συμμετείχαν 11 ομάδες που αγωνίστηκαν κάτω από το φως του φεγγαριού στην δεύτερη πανσέληνο του Αυγούστου. Το επίπεδο το αγώνων ήταν πολύ καλό.

Νίκος Κανταρζής: επιστολή προς τον Δήμαρχο Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

 Νίκος Κανταρζής

ΔΗΜΑΡΧΕ , ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ!!!

Από τη στιγμή που το σύστημα της Δημοτικής αρχής έχει ως στόχο «την εξίσωση των πάντων προς τα κάτω», είναι αδύ-νατον να καταπολεμηθεί η ηθική παρακμή που βιώνουμε στον τόπο μας τα τελευταία 2 χρόνια!

Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Απασχόλησης Δήμου Κω

Στήλη: Οικονομία

Δήμος Κω

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Στις 24 Αυγούστου 2012 ο Δήμαρχος Κω κ. Κώστας Καΐσερλης εγκαινίασε το Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Απασχόλησης – Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου, το οποίο στοχεύει μέσα από επιστημονικά τεκμηριωμένη έρευνα, να αξιοποιήσει το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας και να συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας και της υποαπασχόλησης που αυξάνονται με απειλητικούς ρυθμούς, βρίσκοντας γόνιμο έδαφος στη δυσμενή οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα.

Επίσκεψη Χρυσόγελου σε Λέρο, Πάτμο, Κάλυμνο και Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Επίσκεψη σε Λέρο, Πάτμο, Κάλυμνο και Κω του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου

Σε Λέρο, Πάτμο, Κάλυμνο και Κω βρέθηκε στις 26, 27, 28 και 29 Αυγούστου ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ, συνεχίζοντας την περιοδεία του σε νησιά του Ν. Αιγαίου.

2ο γυμνάσιο: «Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για ν' ανοίξει στην ώρα του»

Στήλη: Ανακοινώσεις

*

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Αγαπητοί γονείς!

Όσοι από εσάς μπορούν (και όλοι αν χρειαστεί) παρακαλούμε να προσέλθετε στο Β' Γυμνάσιο στη Λάμπη, αφού πρώτα επικοινωνήσετε με το σύλλογο γονέων & κηδεμόνων για να βγάλουμε πρόγραμμα καθαριότητας του καινούργιου γυμνασίου. Να έχετε μαζί σας σκούπα, σφουγγαρίστρα και ό,τι καθαριστικό έχετε (για τζάμια & πατώματα ).

Ευχαριστήριο στο πλαίσιο της Δράσης «Βελτίωση συνθηκών διαβίωσης δημοτών»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Στο πλαίσιο της Δράσης «Βελτίωση συνθηκών διαβίωσης δημοτών» της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Υγείας και Αστικής Συγκοινωνίας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εθελοντές συνεργάτες, που με την ανιδιοτελή προσφορά τους συνέβαλαν καθοριστικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης οικίας συμπολιτών μας, παιδιών με αναπηρία.

Παρέμβαση Συρμαλένιου για το στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη Λέρο

Στήλη: Δελτία Τύπου

 ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου που έγινε στη Λέρο στις 1/9/2012, ο Νίκος Συρμαλένιος στην τοποθέτηση του κατέθεσε τις παρακάτω Συνοπτικές Παρατηρήσεις – Επισημάνσεις:

ΣΕΒΑΣ Κω «Ο Φειδιππίδης»: βετεράνοι στη Σμύρνη, στήριξη Ιμπραήμ Φαναρτζή

Στήλη: Αθλητισμός

feidippidis

« ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΒΑΣ ΚΩ « Ο ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ»
1. Βαλκανικοί Αγώνες Βετεράνων Αθλητών Στίβου ΣΜΥΡΝΗ 2012.
2. Στήριξη του Αθλητή μας Ιμπραήμ Φαναρτζή.

1. Σας ενημερώνουμε ότι , Αθλητές του ΣΕΒΑΣ ΚΩ « Ο ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» θα συμμετάσχουν με την Εθνική Ομάδα Στίβου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου που θα διεξαχθεί στην Τουρκία στην πόλη της Σμύρνης από 20/09/2012 έως και 23/09/2012.

6η animart 2012 από την Κι.Λε.Κω

Στήλη: Κινηματογράφος

ANIMART poster GR-Optimized-Optimized

Η ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων παρουσιάζει στην Κω την 6η ANIMART 2012.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι κατάλληλες για ηλικίες 16 και άνω. Οι προβολές θα γίνονται σε ανοιχτό χώρο στην Μαρίνα της Κω και η ώρα έναρξης είναι 20:30 το βράδυ.

Γιάννης Κρητικός: «φύγαμε για να μην γίνουμε συνένοχοι»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ανθρώπινη Κως

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Πρώτη φορά ακούμε Δήμαρχο να μιλάει τόσο πολύ και στην ουσία να μη λέει τίποτα. Το μόνο που κατάφερε να αναδείξει μέσα από την ακατάσχετη φλυαρία του είναι μια σειρά από αντιφάσεις. Θέλω να σταθώ προς το παρόν μόνο σε μία.

Αφιέρωμα στον Νίκο Πουλαντζά από το Αρχείο της ΕΡΤ

Στήλη: Πρόσφατα

1

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του μαρξιστή διανοούμενου Νίκου Πουλαντζά (3/10/1979) ψηφιοποίησε και παρουσιάζει από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr την εκπομπή «ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΣ, ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣ», παραγωγής 1989.

Κλειστή τη Δευτέρα η οδός Γρηγορίου Ε΄

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΔΑ

Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011, από 09:00-15:00 θα παραμείνει κλειστή η οδός Γρηγορίου Ε' , από το ύψος της Βορείου Ηπείρου έως και τα φανάρια στον κόμβο Ζαράφτου και Νυμφαίας (κατάστημα Γλαντζάκη), λόγω εργασιών της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Ενοποίηση ασύρματων δικτύων Δήμου Κω και των ενοτήτων Ηρακλειδών & Δικαίου

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Ο Δήμαρχος Κω,

Διακηρύσσει, ότι εκτίθεται σε πρόχειρο διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 28/80, η παροχή υπηρεσίας για την «Ενοποίηση ασύρματων δικτύων Δήμου Κω και των ενοτήτων Ηρακλειδών & Δικαίου», με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη, από τεχνικο-οικονομική άποψη, προσφορά

Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011

Στήλη: Πολιτισμός

Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2011

Φωνές νερού μυριάδες

Μια ετήσια δράση του ΥΠ.ΠΟ.Τ.

για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος

και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Από την μακρινή αρχαιότητα έως σήμερα, η φύση λειτουργεί για τον άνθρωπο ως μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας ενώ ο Πολιτισμός συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο στην αναγνώριση του φυσικού περιβάλλοντος ως κληρονομιά ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στο "Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι"

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών:

Το "Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι" αποτελεί μία από τις κρίσιμες προτεραιότητές μας. Για την εύρυθμη λειτουργία του Προγράμματος και κυρίως τη διατήρηση διαρκούς κοινωνικής φροντίδας από τους ΟΤΑ στους πολίτες, επιδιώκουμε την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων.

Πρόστιμα για το νερό με όζον

Στήλη: Δελτία Τύπου

Επιβολή χρηματικών προστίμων για παραπλανητικούς ισχυρισμούς κατά τη διαφήμιση και πώληση στο καταναλωτικό κοινό συσκευών παραγωγής οζονοποιημένου νερού.

Ιστορίες εθελοντισμού: πρόσκληση συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού!

Στήλη: Νέα

Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς προσκαλεί νέους και νέες έως 30 ετών να αναδείξουν μέσα από ένα πρωτότυπο κείμενο δημιουργικής γραφής τις αξίες του εθελοντισμού και την προσφορά του εθελοντή, όπως περιγράφεται παρακάτω:

Σωματείο των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης: Δελτίο Τύπου Συντονιστικού Εργαζομένων Ψυχικής Υγείας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και των εκπροσώπων οικογενειών και ληπτών μας γεμίζει δύναμη και αυτοπεποίθηση για κλιμάκωση του αγώνα μας .

Παρατείνεται το πρόγραμμα "Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα"

Στήλη: Οικονομία

Scetchbook by Artdesigner

Με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, παρατείνεται, λόγω αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος, η περίοδος υποβολής προτάσεων για το Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ "Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα". Ως νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής επενδυτικών σχεδίων ορίζεται η Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011.

Δύναμη Αλλαγής: Ανάπτυξη Κρουαζιέρας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής: Ανάπτυξη Κρουαζιέρας

Ο τουρισμός κρουαζιέρας και η ανάπτυξή του στη Κω, είναι μία στρατηγική επιλογή που συμβάλλει καθοριστικά στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, στην αύξηση των εισοδημάτων των τοπικών επιχειρήσεων και τελικά στην επωνυμία της Κω ως τουριστικού προορισμού.

Πρόσκρουση σκαφών στην Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» Ν.Π. 9730, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης την 22/09/2011 στο λιμάνι της Καρδάμαινας, προσέκρουσε με τη βοηθητική φουσκωτή λέμβο της Θ/Γ «LADY ANGELS» σημαίας Η.Π.Α., λόγω αδυναμίας χειρισμών που προκάλεσε η χαλάρωση της ντίζας της ρεβέρσας.

Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Ο Όρκος του Ιπποκράτη» του Δημήτρη Κ. Βοναπάρτη

Στήλη: Κινηματογράφος

«Ο Όρκος του Ιπποκράτη», του Δημήτρη Κ. Βοναπάρτη

Την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011, στις 8 το βράδυ, θα γίνει στον χειμερινό «Ορφέα» η πρώτη προβολή - παρουσίαση του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ «Ο Όρκος του Ιπποκράτη», του Δημήτρη Κ. Βοναπάρτη.

Με ηλεκτρονική κλήρωση τα μέλη των επιτροπών έργων

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η πρώτη ηλεκτρονική κλήρωση για τη συγκρότηση και ορισμό μελών επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής έργου (ΕΠΠΕ) είναι γεγονός, μετά από τις σχετικές οδηγίες του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα.

Ο Γ. Νικητιάδης στην ημερίδα του διεθνούς Οργανισμού ULI

Στήλη: Πρόσφατα

ULI

Στις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα, και τις δυνατότητες που διανοίγονται για ανάπτυξη, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης απευθύνοντας σήμερα χαιρετισμό στην ημερίδα του διεθνούς Οργανισμού ULI, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ιπποκράτεια 2011: αφιέρωμα στον Μανώλη Φουρτούνη

Στήλη: Ανακοινώσεις

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφάλου, διοργανώνει αφιέρωμα στον ποιητή Μανώλη Φουρτούνη, το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2011 και ώρα 18:00 στον Αϊ – Γιάννη στην Κέφαλο.

Σωρεία καταγγελιών για ανεπιθύμητες χρεώσεις από τη χρήση smart phones

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

EETT

Μετά από σωρεία καταγγελιών που υποβλήθηκαν προς τον Τομέα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών της ΕΕΤΤ για αμφισβητούμενες και ανεπιθύμητες χρεώσεις από τη χρήση "έξυπνων" κινητών (smart phones) ως εργαλείων πλοήγησης στο διαδίκτυο, η ΕΕΤΤ εξέδωσε συστάσεις για τη βέλτιστη και ασφαλέστερη χρήση των συσκευών αυτών από τους καταναλωτές.

Μέιμα και Φρανκ: Μια ζωή στα σχέδια

Στήλη: Ανακοινώσεις

Μέιμα και Φρανκ

Από τις εκδόσεις Gema κυκλοφόρησε το συναρπαστικό βιβλίο της Nancy Horan Μέιμα και Φρανκ "μια ζωή στα σχέδια". Μερικές από τις πιό σημαντικές αμερικανικές εφημερίδες το επέλεξαν ως ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς.

Το Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω συνεδριάζει

Στήλη: Ανακοινώσεις

1

Παρακαλούμε να παρευρεθείτε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 13:00 στα γραφεία τού Πν/κού Κέντρου Δήμου Κω (Βασ. Γεωργίου 3) με τα παρακάτω θέματα:

Υπ. Οικονομικών: Ανακοίνωση σχετικά με την εκτέλεση Προϋπολογισμού Ιανουαρίου - Αυγούστου 2011

Στήλη: Ανακοινώσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το οκτάμηνο Ιανουάριου - Αυγούστου 2011, σε δημοσιονομική βάση, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώνεται στα 18.086 εκατ. € έναντι του νέου στόχου 18.974 εκατ. € όπως προσδιορίστηκε μετά το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) και ελλείμματος 14.813 εκατ. € το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

15η Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης & της Μεσογείου

Στήλη: Πολιτισμός

15η Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης & της Μεσογείου

Μετά από 25 χρόνια, η 15η ΜΠΙΕΝΑΛΕ Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης & της Μεσογείου επιστρέφει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς ως εθνικού εταίρου της Διεθνούς Ένωσης της Μπιενάλε BJCEM.

Αφιέρωμα στη Διδώ Σωτηρίου από το Αρχείο της ΕΡΤ

Στήλη: Πρόσφατα

Διδώ Σωτηρίου, Ματωμένα Χώματα

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη της συγγραφέως Διδούς Σωτηρίου (23/9/2004) ψηφιοποίησε και παρουσιάζει από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr το σχετικό επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ» των Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη, παραγωγής 1984.

Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα. Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΗΛΙΑ ΜΟΣΙΑΛΟΥ

Η Κυβερνητική Επιτροπή εξειδίκευσε σήμερα τα μέτρα που οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 και επιτρέπουν την ολοκληρωμένη εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας μέχρι το 2014.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα;

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία με την επωνυμία «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΩ – Σ.Α.ΦΥ.Κ.ΚΩ» στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι 6 εθελοντικών συλλόγων του νησιού μας , σας ενημερώνει

Η Καμεράτα ταξιδεύει στο Αρχαίο Ωδείο της Κω

Στήλη: Πολιτισμός

Η Καμεράτα ταξιδεύει  στο Αρχαίο Ωδείο της Κω

Στο ρωμαϊκό Ωδείο που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της πόλης της Κω, ταξιδεύει η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής με την κίνηση πολιτών "Διάζωμα" και τον Δήμο της Κω.

«Νέα Θρησκεία» στο Μουσείο Μπενάκη

Στήλη: Πρόσφατα

Damien Hirst. New Religion

H πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα του παγκοσμίου φήμης Βρετανού καλλιτέχνη Damien Hirst με τίτλο New Religion, φιλοξενείται στην Αθήνα μετά τον πρώτο σταθμό της στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

Επαγγελματικά προσόντα στην Ενιαία Ευρωπαϊκή Αγορά

Στήλη: Δελτία Τύπου

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Ροδούλα Ζήση προήδρευσε κατά την κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης τη συνεισφορά της Βουλής στη δημόσια διαβούλευση επί της Πράσινης Βίβλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση της Οδηγίας για τα επαγγελματικά προσόντα. Στη δημόσια διαβούλευση συμμετείχαν το Υπουργείο Παιδείας και ενδιαφερόμενοι επαγγελματικοί φορείς.

Επίδειξη πειραμάτων Φυσικής και Χημείας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κω

Στήλη: Πρόσφατα

Ίδρυμα Ευγενίδου

Η επιστημονική ομάδα της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας, του Ιδρύματος Ευγενίδου, μεταφέρει τον εξοπλισμό της στα Δωδεκάνησα και προσκαλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, σε μία εντυπωσιακή επίδειξη πειραμάτων.

Αύξηση 2% για το οικογενειακό καλάθι

Στήλη: Οικονομία

ΕΛΚΕΚΑ

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου Ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2243,484ευρώ τον Αύγουστο του 2011 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010,που κόστιζε 2206,62 ευρώ. Έχουμε μία αύξηση 36,82 ευρώ , ποσοστό 2% .

Υπόμνημα Ν. Χρυσόγελου στον J. Hahn

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολογικός Άνεμος

Ο επικεφαλής του Οικολογικού Ανέμου στο Ν. Αιγαίο, περιφερειακός σύμβουλος και γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Χρυσόγελος απέστειλε σήμερα υπόμνημα στον Ευρωπαίο Επίτροπο για την περιφερειακή πολιτική κ. Johannes Hahn όπου παρουσιάζονται οι θέσεις του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ για την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα στο Ν. Αιγαίο.

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού στους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου

Στήλη: Τουρισμός

1

Την περαιτέρω αύξηση του ελληνικού τουρισμού και την διεύρυνσή του σε όλες τις εναλλακτικές μορφές που μπορεί η Ελλάδα να προσφέρει, ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης από τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα- Κυκλάδες ), απευθύνοντας σήμερα χαιρετισμό στην εκλογική τους συνέλευση που έγινε στον Πειραιά στον ΟΛΠ.

Συνάντηση Γ. Νικητιάδη με τον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, συναντήθηκε σήμερα με τον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα David Landsman και τον διευθυντή του βρετανικού υπουργείου εξωτερικών και επικεφαλής όλων των προξενικών αρχών Charles Hay.

Δήμος Κω: συνεδριάσεις

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Στα πλαίσια της διαδικασίας διαβούλευσης με την κοινωνία και τους φορείς ενόψει της κατάρτισης τους τελικού σχεδίου του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Κω για τα έτη 2012-2014 σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα των συνεδριάσεων των Δημοτικών Κοινοτήτων καθώς και για τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

Ιπποκράτεια 2011 - ΤΟ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΤΑΣ στην Κέφαλο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, η Δημοτική Κοινότητα Κεφάλου διοργανώνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00 ΤΟ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΤΑΣ, στο Λιμάνι Κεφάλου Κω.

Εκδήλωση για την Τρίτη Ηλικία

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Λέσχη Φιλίας της Τρίτης Ηλικίας της Δημοτικής Ενότητας Δικαίου- Κω.

Σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 25-09-2011 στις 20:00 μ.μ. στο κέντρο διασκέδασης «Νέα Φαντασία».

Ματαιώθηκε το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Στήλη: Πρόσφατα

Επειδή η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη επισκεψή του στις ΗΠΑ.

Η Δύναμη Αλλαγής για τη συνέντευξη Δημάρχου: «κούφια θριαμβολογία»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Η χθεσινή συνέντευξη τύπου του κ. Καίσερλη ήταν αναμενόμενη και γνωστή εκ των προτέρων σε σχέση με το θέμα, αφού είναι το μοναδικό αγαπημένο του, αλλά και για την «κούφια θριαμβολογία» που είναι το κύριο χαρακτηριστικό του σε όλη την πορεία του στα κοινά.

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού: την Κυριακή η πρώτη συνάντηση

Στήλη: Πρόσφατα

ΣΕΟ

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) ευχαριστεί την ΚΕΑΣ για την παραχώρηση του τρένου που μετέφερε όλα τα παιδιά μικρής ηλικίας του Οδηγισμού σε διαδρομή απο τον ΔΗΡΑΣ και δια μέσου όλης της πόλης έως την Πλατεία Ελευθερίας.

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς που βρίσκει το ψυχικό σθένος ο άνθρωπος που κατέστρεψε την ΕΔΗΚ (Αίγλη & Ορφέας), που έφτασε στο χείλος του γκρεμού την ΔΕΑΣ, τη ΔΕΥΑΚ και σχεδόν όλες τις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα του πρώην Δήμου Κω να ρωτάει για το αν υπάρχουν κάποια χρέη στους εννέα μήνες που διανύουμε και αν έχουμε αποπληρώσει τα δικά του.

Δημοτική Κοινότητα Κω: ανακοίνωση

Στήλη: Ανακοινώσεις

Με τη σημερινή ψήφιση του νόμου υπό τον τίτλο «Κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα» από το σώμα του ελληνικού κοινοβουλίου, πολλοί άνεργοι της χώρας μας καθώς και ειδικές πληθυσμιακές ομάδες αποκτούν ένα θεσμικό εργαλείο, ικανό να διευρύνει τις δυνατότητες για την εξεύρεση εργασίας μέσα από τον πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα τρίτο τομέα της παγκόσμιας οικονομίας, αυτόν της Κοινωνικής.

Θεραπευτική και Αθλητική Ιππασία

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η ΚΕΔΗΚ στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΚΩ, ανακοινώνει την έναρξη «Θεραπευτικής και Αθλητικής Ιππασίας» στο κέντρο ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ –ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΚΩ της κας Μαστόρου –Καλσάτου Έρρικας στο Μαρμάρι.

Νέοι Αγρότες Σήμερα

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Το κείμενο που ακολουθεί μας έστειλε ο Νίκος Μυλωνάς:

Στην Ελλάδα του Μνημονίου ισχύει γενικά το γνωμικό κάποιων συντηρητικών αγγλοσαξωνικών κύκλων : No news is good news – τουτέστιν, «το να μην υπάρχει νέο είναι καλό νέο».... Παρ' όλα αυτά συμβαίνει κάποτε να βγαίνει στον αέρα κάτι που να είναι ΚΑΙ νέο ΚΑΙ καλό : Παραδείγματος χάρη η περίπτωση του συνεδρίου των Νέων Αγροτών στη Χίο

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο Δήμαρχος Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Αύριο Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 10:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με θέμα την ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».

4 ερωτήσεις στη Διονυσία Κασίου

Στήλη: Πολιτισμός

Διονυσία Κασίου

-Ποιός είναι ο απολογισμός του τριήμερου φεστιβάλ μουσικής + live art στο «Σφαγείο»; Ανταποκρίθηκε το κοινό της Κω στο μέτρο που περιμένατε;

Ο απολογισμός του τριημέρου, σύμφωνα και με τους φίλους που ήρθαν στις εκδηλώσεις μας, είναι καθόλα θετικός! Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια μας και απόλαυσε όλες τις εκδηλώσεις, όχι μόνον τις μουσικές... Λερώθηκαν με πηλό, ζωγράφισαν στους τοίχους, ξεναγήθηκαν στο χώρο και έφυγαν με την ίδια χαρά και ελπίδα που και εμείς νιώσαμε αυτό το τριήμερο!

Ενέργειες Λιμενικών Αρχών στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού των ακτών

Στήλη: Θάλασσα

Με εγκύκλιό της προς τις Λιμενικές Αρχές η Διεύθυνση Προστασίας του Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής καθόρισε το πλαίσιο ενεργειών που αναλαμβάνονται από τις Λιμενικές Αρχές για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού - Καθαρισμού των ακτών, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA), το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011.

Ο συγγραφέας Γιώργος Αντωνάκης στη Λέσχη Ανάγνωσης για Παιδιά

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η επόμενη συνάντηση της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23/09/2011 στις 7.00 το απόγευμα, στο Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού. Μαζί με τα παιδιά θα είναι ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων και δάσκαλος Γιώργος Αντωνάκης από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΚΡΙΤΑΣ.

Κινηματογραφική Λέσχη Κω: πάρτι στο Ψαλίδι

Στήλη: Κινηματογράφος

Κινηματογραφική Λέσχη Κω - Πάρτι

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κω προσκαλεί τα μέλη, τους φίλους της και όποιον θέλει να μας γνωρίσει από κοντά στο πάρτι που διοργανώνουμε στο Ψαλίδι με ποτάκι και μεζεδάκι. Σας περιμένουμε όλους την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου μετά τις 20:30. Για την τοποθεσία του πάρτι ρίξτε μια ματιά στον χάρτη που ακολουθεί.

Συνάντηση Δημάρχου Κω με εκπροσώπους της επαρχίας Λατίνα

Στήλη: Νέα

1

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού Dr. Mauro Carturan εκπρόσωπο του Προέδρου της επαρχίας της Λατίνα και μέλη της αντιπροσωπείας που έχουν έρθει στο νησί μας για την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς, Ιταλών Αξιωματικών είχε το πρωί ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης.

Συνέντευξη τύπου των Οικολόγων Πράσινων στη ΔΕΘ

Στήλη: Ανακοινώσεις

Οικολόγοι Πράσινοι

Μετά από συνεννόηση με την ΕΡΤ, η αυριανή συνέντευξη τύπου των Οικολόγων Πράσινων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (17.00-18.00) θα μεταδίδεται ταυτόχρονα από το δίκτυο της ΕΡΑ (ΝΕΤ FM και 19 περιφερειακοί σταθμοί).

Έκθεση Ξυλουργικής, Δραματοποίηση τραγουδιού του Αλκίνοου από τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Στήλη: Ανακοινώσεις

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Υποστήριξης Δήμου Κω και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία ΚΔΑΠ ΜΕΑ, διοργανώνουν Έκθεση Εργαστηρίου Ξυλουργικής και Ξύλινες Κατασκευές, Παιδική Χορωδία με Τραγούδια του Αιγαίου, και Δραματοποίηση του Τραγουδιού « Καθρέφτης » του Αλκίνοου Ιωαννίδη από τα παιδιά με την στήριξη της Β' Σκηνής του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Κω, το ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ και Ώρα: 19:00 στο θεατράκι Ζηπαρίου.

Ειδική στήριξη ελαιολάδου

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η 30ή Σεπτεμβρίου 2011 είναι η καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή διορθώσεων στον ΟΠΕΓΕΠ, που αφορούν στην ειδική στήριξη των παραγωγών ελαιολάδου και ελιάς (Ποιοτικό Παρακράτημα), σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 263343 ΦΕΚ Β΄ 778/04.06.2010 και την τροποποίησή της, για την ελαιοκομική περίοδο 2010-2011.

Πρόγραμμα εξετάσεων Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Στήλη: Ανακοινώσεις

Από τη Διεύθυνση Πιστοποίησης της Γνώσης Ξένων Γλωσσών του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ανακοινώνεται το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, περιόδου Νοεμβρίου 2011, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2011 για την πιστοποίηση των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής και Ισπανικής για τα επίπεδα Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαίο διαβαθμισμένο test και Γ1 «πολύ καλή γνώση».

Διεθνής πρόσκληση για σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο και Νότια της Κρήτης

Στήλη: Δελτία Τύπου

Την πρώτη Διεθνή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών - μη αποκλειστικής χρήσης - στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους και νότια της Κρήτης, απευθύνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη στις 5 Σεπτεμβρίου 2011 από τον Υφυπουργό ΥΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη.

Δεν αφορά τους ενοικιαστές το τέλος για τα ακίνητα

Στήλη: Ανακοινώσεις

Τόσο ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, όσο και ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων, Στράτος Παραδιάς, με δηλώσεις τους στον Τύπο, ξεκαθαρίζουν ότι οι ιδιοκτήτες είναι εκείνοι που επιβαρύνονται.

Ημερίδες Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς

Στήλη: Πολιτισμός

wlm

Στη διάρκεια του επόμενου μήνα, περισσότερα από 20 εκατομμύρια άτομα αναμένεται να απολαύσουν την επίσκεψη σε χιλιάδες μνημεία που σπάνια ανοίγουν στο κοινό και μοναδικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των Ημερίδων Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε 50 ευρωπαϊκές χώρες.

Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας θα διανείμουν αύριο τροχονόμοι σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα

Στήλη: Ανακοινώσεις

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ένστολοι αστυνομικοί της Τροχαίας θα διανείμουν αύριο (12-09-2011) ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα.

Ο Π. Γερουλάνος για τη βράβευση Λάνθιμου - Φιλίππου στη Βενετία

Στήλη: Κινηματογράφος

Άλπεις

Μετά τη βράβευση της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου «Άλπεις» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Σημείωμα για το πλαίσιο της Εκπαίδευσης

Στήλη: Απόψεις

D Sharon Pruitt, Pencils with Blank Space

 

T

ο θεσμικό πλαίσιο της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης είναι- ίσως- το πλέον αντιπροσωπευτικό πεδίο αναφοράς, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα (στο κοινωνικό τοπίο) όπου ο πολιτικός λόγος εκτυλίσσεται χειμαρρώδης , πανταχόθεν ∙ επειδή οι πάντες (λίγο -πολύ) θεωρούν ή/και νιώθουν ότι έχουν άποψη για όλα όσα διαδραματίζονται σ' αυτό το πεδίο.

 

Γιάννης Κρητικός: εισήγηση για επιχειρησιακό πρόγραμμα

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ανθρώπινη Κως

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Πρώτη μου φορά βλέπω μια τόσο μεγάλη εισήγηση που δυστυχώς δεν αναφέρει κάτι το ουσιαστικό. Πρώτη μου φορά βλέπω κάποιους να λένε τόσα πολλά αλλά την ίδια ώρα να μη λένε απολύτως τίποτα!

«Μέγας Αλέξανδρος» στο Μουσείο του Λούβρου

Στήλη: Κινηματογράφος

wikimedia

Το ντοκιμαντέρ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», συμπαραγωγής ΕΡΤ, με θέμα τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη συμβολή του στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού από τη Μακεδονία μέχρι την Ινδία, θα προβληθεί στην έκθεση «Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου- Η Αρχαία Μακεδονία» που θα φιλοξενηθεί από τις 3 Οκτωβρίου 2011 έως τις 3 Ιανουαρίου 2012 στο Μουσείο του Λούβρου.

Βάσω Πη: «αδιανόητο η δημοτική αρχή να βγαίνει ως τιμητής και να κρίνει»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Είναι τουλάχιστον αδιανόητο η δημοτική αρχή μετά από όλες τις παλινωδίες και τις άστοχες μέχρι τώρα κινήσεις της στο θέμα των τσιγγάνων, να βγαίνει ως τιμητής και να κρίνει την τοπική κοινωνία, αλλά και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις για ρατσιστικές και διχαστικές συμπεριφορές.

Συνάντηση παραδοσιακής μουσικής νέων νοτίου Αιγαίου

Στήλη: Ανακοινώσεις

«Μουσική συνάντηση λαϊκών πνευστών-

Συνάντηση παραδοσιακής μουσικής νέων

νοτίου Αιγαίου»

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει φέτος από 30 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου 2011, στην Σαντορίνη την πρώτη σε επίπεδο Περιφέρειας Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών.

Σχετικά με την ανάκτηση του έργου του Ρούμπενς

Στήλη: Δελτία Τύπου

Στην Εθνική Πινακοθήκη, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (8/9/2011) η ενημέρωση των δημοσιογράφων και των ανταποκριτών ξένου Τύπου, σχετικά με την ανάκτηση του πίνακα «Το κυνήγι του Καλυδώνιου Κάπρου» του Peter Paul Rubens.

Κρουασάν με μούχλα

Στήλη: Ανακοινώσεις

c

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την επιχείρηση «ΕΒΓΑ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ & ΑΛΕΥΡΟΥ Α.Ε.» ότι στο πλαίσιο των αυτοελέγχων της, διαπιστώθηκε αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών σε προϊόν κρουασάν λόγω ανάπτυξης ευρωτίασης (μούχλα).

Τραγωδία και Κωμωδία: οι δυο αχώριστες αδερφές του Δράματος

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Στον πολύπαθο και κακοφορμισμένο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού, προστέθηκε άλλο ένα τραγικό θύμα. Πρόκειται για έναν 21χρονο συμπολίτη μας που υπέκυψε στα τραύματα του από ενέργειες συμμοριών στη Κρήτη, σ' ένα αντίστοιχο περιστατικό με εκείνο που είχε συμβεί στη λεωφόρο Λαυρίου πριν από τέσσερα χρόνια και προκάλεσε το θάνατο ενός άλλου νέου ανθρώπου.

Δύναμη Αλλαγής: αδειάζουν λύματα του βιολογικού καθαρισμού της Πόλης στο Πυλί

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη εκτίμηση της προς τα χωριά μας η δημοτική αρχή του κ. Καϊσερλη, ξεκίνησε τα έργα στις δημοτικές κοινότητες αδειάζοντας τα λύματα του βιολογικού καθαρισμού της Πόλης στο Πυλί και συγκεκριμένα στο χώρο του πρώην διαδημοτικού λατομείου.

Δήλωση Ν. Κιλιμάτου για το θέμα των Τσιγγάνων

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

«Στο νησί μας ζουν μόνιμα περίπου 32.000 άνθρωποι. Αυτό είναι και το μοναδικό κριτήριο με το οποίο οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε ως Δήμος κάθε κοινωνική ομάδα που αποτελείται από ανθρώπους και ανήκει σε αυτό το σύνολο.

Αεροδιακομιδή Ασθενούς από Κρουαζιερόπλοιο στο Νοσοκομείο της Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 02:34 ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, απογειώθηκε από τη νήσο Κω με σκοπό τη μεταφορά 63χρονης Ισραηλινής ασθενούς από το κρουαζιερόπλοιο «Royal Iris» το οποίο έπλεε 10 ναυτικά μίλια δυτικά της νήσου Αστυπάλαια.

Δήμος Κω: Ρύθμιση Οφειλών

Στήλη: Οικονομία

Δήμος Κω

Από το Δήμο Κω ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 54 του νόμου 3979/16-6-2011και την 362/12-8-2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω μπορούν να ρυθμίζονται οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν από 1-9-2009 έως και την ημέρα δημοσίευσης του νόμου (16-6-2011) ως ακολούθως:

Παραστάσεις Α’ και Β’ σκηνής του Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

-

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, η Β' σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δημοτικού Οργανισμού θα δώσει δύο παραστάσεις στο Θέατρο- πολυχώρο ''ΣΦΑΓΕΙΟ'' με το έργο « 10 Μικροί Νέγροι » σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σβύνου, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και η Α' σκηνή στον ίδιο χώρο με το έργο « Μια στιγμή πριν » του Σέρτζι Μπελπέλ σε σκηνοθεσία Διονυσίας Κασίου, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.

Ερώτηση Χρυσόγελου στον Περιφερειάρχη

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγικός Άνεμος

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Χρυσόγελος, κατέθεσε ερώτηση στον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη για το θέμα των λυμάτων στη Σύμη.

Νίκος Μυλωνάς: Επικαιρότητα

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

--- Διαβάσαμε την περίληψη της εισήγησης της δημοτικής αρχής για το τριετές αναπτυξιακό της όραμα και πήραμε την πρόσκληση για δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής που αποτελεί το μοναδικό της σχεδόν θέμα, αλλά δεν μας δόθηκε ακόμη το κείμενο, προφανώς γιατί σβήνονται και γράφονται ακόμη.

Δήμος Κω: κατατέθηκε το Τεχνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τα έτη 2012-2014

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Με ξεκάθαρο όραμα και ακλόνητη πολιτική βούληση για την εφαρμογή του, κατατέθηκε σήμερα το Τεχνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Κω για τα έτη 2012-2014 στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει την Παρασκευή με κυρίαρχο θέμα τη συζήτηση και έγκριση της Α' φάσης (Στρατηγικό Σχέδιο) του Τριετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Κω.

Ανάκληση οχημάτων BMW

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ανάκληση οχημάτων BMW μοντέλα - Σειρές 1,3,5,7 με κινητήρες πετρελαίου Ν47, Μ57, Ν57. για προληπτική αντικατάσταση του φίλτρου του πετρελαίου μαζί με τον θερμαντήρα, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει βραχυκύκλωμα λόγω υγρασίας και να αποφορτίσει την μπαταρία του οχήματος.

Σχετικά με τη διανομή των σχολικών βιβλίων

Στήλη: Παιδεία

1

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μετά την ενημέρωση του ΟΕΔΒ για καθυστέρηση στη διανομή των βιβλίων με την έναρξη του σχολικού έτους, προβαίνει στις ακόλουθες άμεσες ενέργειες:

Έκθεση Ξυλουργικής, Δραματοποίηση τραγουδιού του Αλκίνοου από τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Στήλη: Ανακοινώσεις

1

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Υποστήριξης Δήμου Κω και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία ΚΔΑΠ ΜΕΑ, διοργανώνουν Έκθεση Εργαστηρίου Ξυλουργικής, Δραματοποίηση του τραγουδιού « Καθρέφτης » του Αλκίνοου Ιωαννίδη από τα παιδιά με την στήριξη της Β' Σκηνής του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Κω, την ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ και Ώρα: 19:00 στο Λιμάνι Καρδάμενας- Θεατράκι.

Βάσω Σοφού, Μηνάς Κιάρης: επιστολή για τη Βιβλιοθήκη στο Πυλί

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Κύριε Δήμαρχε,

Η βιβλιοθήκη του Πυλίου, όπως πιθανόν να γνωρίζετε, έδωσε πάρα πολλά στην τοπική κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια και στηρίχθηκε πρωτίστως στο μεράκι πολλών ανθρώπων και στις δωρεές των συμπολιτών μας.

Στα χέρια Ελλήνων πίνακας του Ρούμπενς που είχε κλαπεί πριν 10 χρόνια

Στήλη: Ανακοινώσεις

Οι συντονισμένες ενέργειες της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και των Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, οδήγησαν σήμερα στην ανάκτηση ενός εξαιρετικά σημαντικού πίνακα του Peter Paul Rubens, ο οποίος χρονολογείται το 1618. Ο πίνακας είχε κλαπεί το 2001 από Μουσείο του Βελγίου.

Σειρά επαφών Ν. Χρυσόγελου με φορείς και πολίτες της Ρόδου - Απάντηση σε ανακοίνωση του Περιφερειάρχη

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολογικός Άνεμος

Με την ευκαιρία της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Ρόδο, ο Ν. Χρυσόγελος και στελέχη της παράταξης ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ πραγματοποίησαν σειρά επαφών με φορείς και πολίτες του νησιού. Αναλυτικότερα:

Ανάκληση αυτοκινήτων PEUGEOT

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ανάκληση αυτοκινήτων PEUGEOT μοντέλο 5008 για έλεγχο και τοποθέτηση ενός σταθερού προστατευτικού στοιχείου νέας γενιάς στο μοτέρ πίσω ηλεκτρικού παραθύρου για την αποφυγή της διείσδυσης νερού

Μετατροπή των στεγαστικών προγραμμάτων Εργατικής Κατοικίας, σε προγράμματα ορισμένης χρονικής διάρκειας

Στήλη: Ανακοινώσεις

Υπογραφή Απόφασης μετατροπής των στεγαστικών προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, σε προγράμματα ορισμένης χρονικής διάρκειας από τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτσούκο

Intelen: συμμετοχή σε δύο Ερευνητικά Ευρωπαϊκά Ενεργειακά Έργα 9,3 εκατομμυρίων Ευρώ

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

Intelen

Σε δύο σημαντικά ερευνητικά Ευρωπαϊκά προγράμματα (FP7 & CIP-ICT-PSP) συμμετέχει η Intelen, μετά την τελική τους επιτυχή αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή επιτροπή. Τα έργα "e-SAVE" και "GEN6" αναμένεται να αρχίσουν τον Οκτώβριο και Νοέμβριο αντίστοιχα και θα αποτελέσουν πηγή νέων καινοτόμων υπηρεσιών στους τομείς των ευφυών δικτύων, IPv6 smart metering και carbon footprint data analysis.

Η Οικολογική Παρέμβαση για το debate

Στήλη: Δελτία Τύπου

Απαντώντας σε πρόταση δημοτικής παράταξης που προτείνει debate μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων , η Οικολογική Παρέμβαση (αν και δεν μας αναφέρει η πρόταση προς τις δημοτικές παρατάξεις από τη συγκεκριμένη παράταξη για άγνωστους λόγους ) συμφωνεί απόλυτα με τη πρόταση.

Ελπίδες μέσα σε φορμόλη

Στήλη: Απόψεις

pierre bédat, Time Flies

γράφει ο Αντώνιος Νέσκες

Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο μου αποτελεί η  πρόσφατη ποσοτική κοινωνική έρευνα, που διεξήχθη από την Kapa Research, η οποία στα βασικά της συμπεράσματα αναφέρει ότι:  «επτά στους δέκα Έλληνες, οι οποίοι είτε έχουν ολοκληρώσει είτε ολοκληρώνουν τις σπουδές τους, θα εγκατέλειπαν ευχαρίστως την Ελλάδα για μια δουλειά στο εξωτερικό, ενώ τέσσερις στους δέκα έχουν ήδη ξεκινήσει ενέργειες για να μεταναστεύσουν».

Οι Κολοσσοί του Έρωτα στο CineDoc

Στήλη: Κινηματογράφος

Με τη διεθνή συμπαραγωγή της ΕΡΤ «ΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ», σε σκηνοθεσία Νίκου Μιστριώτη, ανοίγει την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στις 20.00, ο φετινός κύκλος προβολών βραβευμένων ξένων και ελληνικών ντοκιμαντέρ CINEDOC του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Η συμπεριφορά των εργαζομένων σε Μνημεία στο επίκεντρο σεμιναρίων

Στήλη: Πολιτισμός

KoSALive.gr

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος "ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΣ" που υλοποιείται από την Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς του Α.Π.Θ. και έχει στόχο τη βελτίωση της προσπελασιμότητας αρχαιολογικών και μνημειακών χώρων, θα πραγματοποιηθούν δύο Σεμινάρια, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Οι «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» για την υγεία

Στήλη: Δελτία Τύπου

Με αφορμή την Γενική Συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών του Νοσοκομείου της Ρόδου ο υποψήφιος Αντιπεφερειάρχης για τη Δωδεκάνησο της Περιφερειακής Παράταξης «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό», Νεκτάριος Σαντορινιός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δήμος Κω: συντήρηση σχολικών κτιρίων

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΩ ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για συντήρηση του συνόλου των σχολικών κτιρίων για το έτος 2010 και μετά από αίτημα γονέων και δασκάλων, έχει προβεί στην έναρξη των διαδικασιών για την αντικατάσταση των κουφωμάτων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του για την ικανοποίηση των αναγκών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Δήμος Κω: συζήτηση για τους όρους παραχώρησης των Δημοτικών Λαϊκών Κατοικιών

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο Δήμος Κω μετά και την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο του έργου «Κατασκευή κτιρίου 9 Δημοτικών Λαϊκών Κατοικιών» καλεί σε συνάντηση τους συναρμόδιους φορείς στο Δημαρχιακό Μέγαρο την Παρασκευή 01 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 12.00 για να συζητηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις παραχώρησης των κατοικιών αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την αξία της διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους για την λήψη των αποφάσεων.

Οικολογική Παρέμβαση: γιατί όχι μείωση ή κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ;

Στήλη: Δελτία Τύπου

Η Οικολογική Παρέμβαση βλέποντας και συζητώντας με τους πολίτες της Κω διαπιστώνει ότι παρά τις πολυδιαφημισμένες αυξήσεις στις αφίξεις ότι τα καταστήματα κλείνουν και ότι οι επαγγελματίες δεν αντέχουν την οικονομική ύφεση που έχει επηρεάσει όχι μόνο τους τουρίστες αλλά και τον Κωακό λαό.

Γενικός διευθυντής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου

Στήλη: Πολιτισμός

Δημήτρης Παπαδημητρίου
Η διοίκηση της ΕΡΤ έκανε αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο μέχρι σήμερα γενικός διευθυντής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Αντώνης Ανδρικάκης, τον οποίο και ευχαρίστησε για την πολύχρονη και σημαντική προσφορά του.

Πράσινα στρατόπεδα και νοσοκομεία

Στήλη: Νέα

KoSALive.gr

«Πράσινα» στρατόπεδα και νοσοκομεία, περιβαλλοντικές επιθεωρήσεις, προώθηση της χρήσης φυσικού αερίου και ενεργειακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων αποτελούν μερικούς από τους τομείς συνεργασίας ανάμεσα στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Εκδήλωση προς τιμή του Φώτη Τερζάκη

Στήλη: Πολιτισμός


Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου σάς προσκαλεί το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 8.00 μ.μ. στην εκδήλωση προς τιμή του συγγραφέα, μεταφραστή και στοχαστή κ. Φώτη Τερζάκη.

Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία: βόλτα με τρενάκι στα όρια του Δήμου Δικαίου

Στήλη: Ανακοινώσεις

Με την ευγενική χορηγία της ELMA KO - city train και στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Υποστήριξης Δικαίου προσκαλεί τα άτομα της τρίτης ηλικίας και τα Μ.Ε.Α. για μια βόλτα με το τρενάκι στα όρια του Δήμου μας το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010.

Νίκος Μυλωνάς: συμπεράσματα και προτάσεις επί του ισολογισμού-απολογισμού

Στήλη: Δελτία Τύπου

Προς: Οικονομική υπηρεσία Δήμου Κω

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ επί του ισολογισμού-απολογισμού 2009

Υπάρχουν 4 επίπεδα ανάγνωσης των ντοκουμέντων αυτών και διατύπωσης τις σκέψεων μας.

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Στήλη: Τουρισμός

Στη βιοποικιλότητα, που είναι ένα από τα βασικά στοιχεία αειφορίας του τουρισμού, έχει αφιερώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Δύναμη Αλλαγής: συνέντευξη τύπου

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 11:00, ο Δήμαρχος Κω και υποψήφιος Δήμαρχος για τον Ενιαίο Δήμο κ. Γιώργος Κυρίτσης, θα δώσει συνέντευξη τύπου στο γραφείο του, παρουσία του κ. Μάνου Θεοδωρίδη.

Νίκος Μυλωνάς: σχόλια επί του απολογισμού εσόδων - εξόδων και ισολογισμού Δήμου Κω για τη χρήση του 2009

Στήλη: Δελτία Τύπου

Περιμέναμε τον απολογισμό και τον ισολογισμό του 2009 για να δούμε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης κυρίως στα έσοδα του Δήμου μας, αφού το 2009 θεωρείται το έτος που τα δημοσιονομικά στοιχεία της κρατικής μηχανής οδήγησαν ή αιτιολόγησαν εκτός των άλλων και στο ''επάρατο ΜΝΗΜΟΝΙΟ''.

Δήμος Κω: Έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σχετική με καταγγελία τοπικής εφημερίδας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Στο Δήμο της Κω παρελήφθη (και είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε) η Έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, την οποία υπογράφει ο Επιθεωρητής-Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης κ. Κωνσταντίνος Φατούρος και αφορά στη διερεύνηση των καταγγελιών της εφημερίδας "ΣΤΑΘΜΟΣ" για μεροληπτική κατανομή των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων του Δήμου (προκηρύξεις, διακηρύξεις, διαγωνισμοί κλπ.) στον τοπικό τύπο.

Συναντήσεις Γ. Κυρίτση με Σ.Ε. ΠΑΣΟΚ του Δήμου Ηρακλειδών και με πρώην εργαζόμενους της ΔΕΑΥΚ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Με τη Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Ηρακλειδών συναντήθηκε την Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη ο Δήμαρχος Κω και υποψήφιος Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου κ. Γιώργος Κυρίτσης και συζήτησαν θέματα που αφορούν στο Δήμο Ηρακλειδών και στην οργάνωση των εκλογών της 7ης Νοέμβρη.

Φίλοι του περιβάλλοντος στην Κω: Παγκόσμια ημέρα εθελοντικού καθαρισμού ακτών

Στήλη: Ανακοινώσεις

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA συντονίζει για ακόμη μία χρονιά στην Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών.

Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ελλάδος: αιτίες ανισορροπιών και προτάσεις πολιτικής

Στήλη: Οικονομία

wikimedia

Η Τράπεζα της Ελλάδος δημοσίευσε σήμερα πολυσέλιδο τόμο στον οποίο περιλαμβάνονται 16 επιμέρους μελέτες για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ελλάδος. Στις μελέτες εξετάζονται οι αιτίες των ανισορροπιών που χαρακτηρίζουν το ισοζύγιο και διατυπώνονται προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.

Έγκριση απολογισμού εσόδων – εξόδων και χρηματοοικονομικών καταστάσεων Δήμου Δικαίου

Στήλη: Ανακοινώσεις

Σας προσκαλούμε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα την 29η του μήνα Σεπτέμβρη του έτους 2010 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

Σκηνική πράξη στο μεταπολεμικό θέατρο: συνέχειες και ρήξεις

Στήλη: Πολιτισμός

Η προσπάθεια του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη να αναμορφώσουν το ελαφρό μουσικό θέατρο του 1960, το θέατρο στη Μακρόνησο, η επιθεώρηση της δικτατορίας, το μεταπολεμικό θέατρο, ο παγκοσμιοποιημένος θεατρικός λόγος είναι ορισμένα από τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο των εργασιών του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, με τίτλο: "Σκηνική πράξη στο μεταπολεμικό θέατρο: συνέχειες και ρήξεις".

Συνάντηση Κυρίτση με εργαζόμενους στον Δήμο Ηρακλειδών

Στήλη: Δελτία Τύπου

Με εργαζόμενους στον Δήμο Ηρακλειδών, στους οποίους μίλησε για τις προοπτικές, τις προτάσεις και τις θέσεις της παράταξης για τον Ενιαίο Δήμο της Κω, συναντήθηκε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης "Δύναμη Αλλαγής" και δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης.

 

 

24-26 Σεπτεμβρίου - Μάγοι, ξόρκια και φυλακτά - Η μαγεία στον αρχαίο και χριστιανικό κόσμο

Στήλη: Πολιτισμός

Για δέκατη έκτη συνεχή χρονιά η Ελλάδα γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το τριήμερο 24-26 Σεπτεμβρίου η Μαγεία έχει την τιμητική της. "Μάγοι, ξόρκια και φυλακτά - Η μαγεία στον αρχαίο και χριστιανικό κόσμο" είναι ο τίτλος μιας μεγάλης γιορτής που προσκαλεί όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, να επισκεφθούν μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σε 53 σημεία της Ελλάδας.

Κ. Σκανδαλίδης: Μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι προκαταβολές των επιδοτήσεων στους αγρότες

Στήλη: Οικονομία

wikimedia

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, σε δήλωση του στη ΝΕΤ, για τα αποτελέσματα των εργασιών του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Επίσκεψη Νικητιάδη στην Ελβετία

Στήλη: Πολιτισμός

wikimedia

"Θέλουμε να χαμογελάτε ξανά όπως παλιά. Θέλουμε να γίνετε πάλι δυνατοί. Σας χρειαζόμαστε για να μπορούμε να επιστρέφουμε στις ρίζες μας." Με αυτά τα συγκινητικά λόγια καλωσόρισε τον έλληνα Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη στην Βασιλεία της Ελβετίας ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού της Ελβετίας κ. Pascal Couchepin.

2.500 χρόνια Μαραθώνας - Υπερμαραθώνιος

Στήλη: Αθλητισμός

Φωτογραφία: ihelpgreece.net
Ο Γερμανός δρομέας μεγάλων αποστάσεων Jürgen Mennel (Γιούργκεν Μέννελ) συμβάλλει στη διεθνή διάσταση που έχει ο εορτασμός των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα. Σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε από το Στρασβούργο προκειμένου να καλύψει μέσα σ' ένα μήνα τη διαδρομή των περίπου 2.200 χλμ. μέχρι την Αθήνα.

Σ. Μανιάς και Σ. Χατζηχαλήλ - Μακρηχαληλάκη με τη Δύναμη Αλλαγής

Στήλη: Ανακοινώσεις

Την συμμετοχή τους στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και την συμπαράταξη στη μεγάλη προσπάθεια για τον ενιαίο δήμο της Κω, κατέθεσαν στον Δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση, η κα ΣΙΜΠΕΛ ΧΑΤΖΗΧΑΛΗΛ-ΜΑΚΡΗΧΑΛΗΛΑΚΗ και ο κ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΙΑΣ.

Εμπορικές σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας

Στήλη: Οικονομία

Τα εναπομείναντα εμπόδια, όπως οι περιττές δοκιμασίες και άλλες διαδικασίες, θα πρέπει να αρθούν, τονίζει με ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να βελτιωθούν οι εμπορικές σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και η Άγκυρα οφείλει να συμμορφωθεί πλήρως με τις εμπορικές τις υποχρεώσεις.

Καθιέρωση ευρωπαϊκού "σήματος εμπιστοσύνης" για επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου

Στήλη: Διαδίκτυο

Το διαδίκτυο είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οδός για το λιανικό εμπόριο, παρόλα αυτά μόνο ένας στους τρεις καταναλωτές θα αγόραζε προϊόντα από άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω διαδικτύου.

Διαγωνισμός Ζωγραφικής για τα Γυμνάσια όλης της χώρας

Στήλη: Παιδεία

Στο πλαίσιο συμμετοχής του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων βίας σε αθλητικούς χώρους, προκηρύσσεται Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα «Γήπεδο: τόπος ψυχαγωγίας, όχι βίας», ο οποίος απευθύνεται στους μαθητές των Γυμνασίων όλης της χώρας.

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Κω προς το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Κω κ. Γιώργου Κυρίτση προς το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Δήμου Κω, για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που συγκροτήθηκε σε σώμα.

Συνάντηση Δημάρχου Κω με τον Νομάρχη Δωδεκανήσου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Σήμερα Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010, ο Δήμαρχος Κω και υποψήφιος Δήμαρχος του Ενιαίου Δήμου κ. Γιώργος Κυρίτσης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Νομάρχη Δωδεκανήσου και υποψήφιο Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν στο νησί μας.

Εργασίες στον κόμβο της Μαρίνας

Στήλη: Ανακοινώσεις

Λόγω της κατασκευής του κεντρικού τμήματος στον κόμβο της Μαρίνας και τις κυκλοφοριακές αλλαγές που θα επιφέρει, παρακαλούνται οι οδηγοί που διέρχονται από και προς το σημείο αυτό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

22 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα 2010

Στήλη: Θάλασσα

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) από το 1978, έχει καθιερώσει τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ναυτικής Ημέρας (World Maritime Day), αφιερώνοντας μια ημέρα του έτους για το σκοπό αυτό. Η ημέρα αυτή από το 1980, αποφασίστηκε να εορτάζεται κατά την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

«Συμπράξεις μεταξύ των δικτύων, συμπράξεις μεταξύ πόλεων της Ευρώπης», στην Κάρπαθο

Στήλη: Ανακοινώσεις

wikimedia

Ευρωπαϊκή Συνάντηση στην Κάρπαθο 20-22 Σεπτεμβρίου 2010 με θέμα: «Η Πολιτιστική Κληρονομιά και Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης: Συμπράξεις μεταξύ των δικτύων, συμπράξεις μεταξύ πόλεων της Ευρώπης».

Στο πλαίσιο της Τριμερούς Συμφωνίας μεταξύ του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού του Λουξεμβούργου και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτιστικών Διαδρομών, οργανώνεται από την Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρπάθου - Κάσου (Επαρχείο), Ευρωπαϊκή Συνάντηση στην Κάρπαθο 20-22 Σεπτεμβρίου 2010, με θέμα: «Η Πολιτιστική Κληρονομιά και Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης: Συμπράξεις μεταξύ των δικτύων, συμπράξεις μεταξύ πόλεων της Ευρώπης».

ΠΑΣΟΚ: στήριξη στον Γιώργο Κυρίτση

Στήλη: Εκλογές 2010

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με σημερινή ανακοίνωσή του, εκφράζει τη στήριξή του στον επικεφαλής της παράταξης "ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ" και Δήμαρχο Κω Γιώργο Κυρίτση για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές στον ενιαίο Δήμο Κω.

Νίκος Καραγιάννης και Βάσω Πη-Πάσσου με τη Δύναμη Αλλαγής

Στήλη: Δελτία Τύπου

Τις υποψηφιότητες:
1) Της κας Βάσως Πη-Πάσσου και
2) Του κ. Νίκου Καραγιάννη
στο ψηφοδέλτιο του ενιαίου δήμου στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου με τη "ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ" ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Απαγόρευση στάθμευσης στην οδό Λ. Βύρωνος στην Κω, λόγω κινδύνου κατολίσθησης

Στήλη: Ανακοινώσεις

Σας ενημερώνουμε ότι, στην οδό Λ. Βύρωνος από τη συμβολή της με την Ελ. Βενιζέλου μέχρι την Πλατεία Ανταγόρα, έχουν τοποθετηθεί πλαστικά κολωνάκια, κατόπιν επείγοντος εγγράφου της Αρχαιολογίας Ρόδου (15-09-2010 Αριθ. Πρωτ. 692), όπου ζητήθηκε η απαγόρευση στάθμευσης στο συγκεκριμένο σημείο λόγω κινδύνου κατολίσθησης από τις ανασκαφές σε παρακείμενο οικόπεδο ιδιοκτησίας της αρχαιολογίας και σε βάθος 3,5 μέτρων έως ότου εξαλειφθεί ο κίνδυνος κατάρρευσης των "πλαϊνών " του οικοπέδου.

Νίκος Μυλωνάς: ο κ. Καΐσερλης με το «Όραμα» αλλά χωρίς οράματα!

Στήλη: Δελτία Τύπου

Διαβάσαμε το αναπτυξιακό πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης του πρώην δημάρχου και υπουργού κ. Καϊσερλη, που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες. Ως παράταξη και ως πολίτες πρέπει να το δούμε κριτικά.

Μικρός Αναγνώστης: κόμβος για παιδιά και εφήβους από το ΕΚΕΒΙ

Στήλη: Διαδίκτυο

Την προηγούμενη Δευτέρα, ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία, άνοιξε επίσημα τις «σελίδες» του και ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ, ο πρώτος κόμβος για παιδιά και εφήβους που δημιούργησε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, δίνοντας προτεραιότητα στον κόσμο του βιβλίου και τη χαρά της ανάγνωσης.

UNICEF: μείωση της παιδικής θνησιμότητας

Στήλη: Υγεία

Οι τελευταίες εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών για την κάτω των πέντε ετών θνησιμότητα δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τη UNICEF και δείχνουν συνεχή πρόοδο στη μείωση του αριθμού των παιδιών που δεν ζουν μέχρι τα πέμπτα τους γενέθλια.

Η καλδέρα της Αλικαρνασσού

Στήλη: Ποικίλα

(γράφει ο Γεωδίφης)

Σήμερα τα ενεργά ηφαίστεια της Ελλάδας είναι διατεταγμένα σε ένα τόξο που ονομάζουμε ελληνικό ηφαιστειακό τόξο και το οποίο επεκτείνεται από Δ προς Α του Αιγαίου. Το τόξο αποτελείται από τα ηφαίστεια που βρίσκονται στα Μέθανα, Μήλο, Σαντορίνη, Γυαλί, Νίσυρο και υποθαλάσσιο χώρο Κω.

Νεκτάριος Δραμουντανής και Κοντέσα Βραχνού με τη Δύναμη Αλλαγής

Στήλη: Δελτία Τύπου

Τις υποψηφιότητες των:
1) κ. Δραμουντανή Νεκτάριου και
2) κας Βραχνού Κοντέσας
στο ψηφοδέλτιο του ενιαίου δήμου στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου με τη "ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ" ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Η Φιλαρμονική στη Ρόδο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Φιλαρμονική της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Δήμου Κω, προσκεκλημένη και φιλοξενούμενη του Δήμου Καλλιθέας Ρόδου, συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλλιθέας 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2010 ως ανταπόδοση της συμμετοχής και φιλοξενίας τους στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών του Δήμου Κω.

Ημερίδα με θέμα: Εθνικό Πρόγραμμα για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010-2013

Στήλη: Νέα

KoSALive.gr
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα: "Εθνικό Πρόγραμμα για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010-2013" την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010 (09:00-18:00) στο Αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας (Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου, Καλλιθέα).

Βραδιά ανάγνωσης με τον Tomáš Zmeškal

Στήλη: Πολιτισμός

Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου, σας προσκαλεί, στο πλαίσιο των συναντήσεων με τίτλο «Χάριν Λόγου», την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 19.30 (Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10α, Μόντε Σμιθ) στην εκδήλωση προς τιμή του φιλοξενούμενου Τσέχου συγγραφέα Tomáš Zmeškal.

Συνάντηση του Γ.Γ. Καταναλωτή με εκπροσώπους τραπεζών για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Στήλη: Οικονομία

Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος, συναντήθηκε με εκπροσώπους όλων των τραπεζών και των φορέων που συνδράμουν τους καταναλωτές σε θέματα υπερχρέωσης, για να συζητηθούν ζητήματα σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για τη ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας

Στήλη: Νέα

wikimedia

Ειδική συνεδρίαση για την Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής. Σημειώνεται ότι η 15η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας, με το ψήφισμα της 8ης Νοεμβρίου 2007 της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.

Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Αφιέρωμα στο Ελληνικό Τραγούδι»

Στήλη: Πολιτισμός

Εξι μεγάλες μορφές του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού που ξεχώρισαν με τις μοναδικές και αξέχαστες ερμηνείες τους και σημάδεψαν το καλλιτεχνικό στερέωμα της χώρας μας ζωντανεύουν μέσα από τη νέα Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων που εξέδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με τον τίτλο «Αφιέρωμα στο Ελληνικό Λαϊκό Τραγούδι».

«Ο Μιχαλάκης και το ταξίδι στις τροφές»: παρουσίαση του παραμυθιού της Καλλιόπης Μαλαχία

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Υποστήριξης Δικαίου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του παραμυθιού διατροφικής αγωγής και εκπαίδευσης με τίτλο: «Ο Μιχαλάκης και το ταξίδι στις τροφές» της Διατροφολόγου – Διαιτολόγου κας Μαλαχία Καλλιόπης.

Άννα Βρόντου-Λαμπρόγλου και Ηλίας Σαράγιας με τη Δύναμη Αλλαγής

Στήλη: Δελτία Τύπου


Τις υποψηφιότητες των:
1) κ. Ηλία Σαράγια και
2) κας Άννας Βρόντου-Λαμπρόγλου
στο ψηφοδέλτιο του ενιαίου δήμου στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου με τη "ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ" ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Γονιός δεν γεννιέσαι , γίνεσαι

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικού Σταθμού Πυλίου και ο Ο.Π.Α.Δ.ΔΙ , σας προσκαλούν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στις 7:00 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλίου στην ομιλία με θέμα «Γονιός δεν γεννιέσαι , γίνεσαι» με την παιδοψυχολόγο – σχολική ψυχολόγο με εξειδίκευση στη δυσλεξία – μαθησιακές δυσκολίες Λιώνη Σοφία.

 

Πρωτοβουλία για την πρόληψη της βίας στα γήπεδα

Στήλη: Αθλητισμός

wikimedia
Με πρωτοβουλία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Προεδρία της Δημοκρατίας, η τελετή έναρξης δράσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας στους αθλητικούς χώρους.

Συναντήσεις Νικητιάδη με αεροπορικές εταιρείες

Στήλη: Τουρισμός

Με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης καθώς και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης πραγματοποιεί αυτή την περίοδο σειρά επαφών με αεροπορικές εταιρείες και μεταξύ αυτών και με όσες ανήκουν στην κατηγορία του "χαμηλού κόστους" .

«Στα μονοπάτια των Aστρων»: Μουσικοί Αυτοσχεδιασμοί στον θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου προσκαλεί τους φίλους του, σε μια και μοναδική όσο και ιδιαίτερη μουσική βραδιά με φόντο τον υποβλητικό θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου.

Τράπεζα της Ελλάδος: Καθαρές δανειακές ανάγκες της Κεντρικής Κυβέρνησης σε Ταμειακή Βάση

Στήλη: Οικονομία

wikimedia

Την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2010 το ταμειακό έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης (καθαρό αποτέλεσμα κρατικού προϋπολογισμού με λογαριασμούς διαχείρισης χρέους) μειώθηκε σε 15.766 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 21.896 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης

Στήλη: Νέα

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης (16 έως 22 Σεπτεμβρίου) αποτελεί μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, της χρήσης ποδηλάτου και της πεζής κίνησης.

Πρόγραμμα κομποστοποίησης στον Δήμο Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η υπηρεσία καθαριότητας ανακοινώνει πως σύντομα θα ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης στο Δήμο μας. H κομποστοποίηση, είναι η φυσική διαδικασία κατά την οποία τα οργανικά απόβλητα (φρούτα, λαχανικά, φύλλα, κλαδέματα κ.α.) μετατρέπονται σε ένα πλούσιο οργανικό μίγμα που λειτουργεί ως εδαφοβελτιωτικό και λίπασμα.

Εγκαίνια αρχαιολογικού μουσείου Νισύρου απο τον Γ. Νικητιάδη

Στήλη: Πολιτισμός

Nisyros by Nikos Moumouris

Δύο σπάνια και μοναδικής αρχαιολογικής αξίας μνημεία εγκαινίασε σήμερα στο αρχαιολογικό μουσείο Νισύρου ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης συνοδευόμενος και από τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου κ. Λίνα Μενδώνη.

Δραστηριότητα της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλιακής Πολιτικής σχετικά με τα λιμάνια. Εθνικής σημασίας το λιμάνι της Κω

Στήλη: Θάλασσα

Χάρτης κατηγορίας λιμένων


(Χάρτης κατηγορίας λιμένων)

Με την ανάληψη της θέσης του Γενικού Γραμματέα καθηγητή κου Γεώργιου Π. Βλάχου, υπήρχαν σε εκκρεμότητα 58 φάκελοι με θέματα που αφορούσαν τα λιμάνια της χώρας ( για χωροθετήσεις, έργα, masterplans, κ.α. ).

Οικολόγοι Πράσινοι: ημερίδα με θέμα «Μια βιώσιμη πολιτική για την οικονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία στο Ν. Αιγαίο»

Στήλη: Ανακοινώσεις

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Δωδεκανήσου και η Θεματική Ομάδα Περιβάλλοντος των Οικολόγων Πράσινων σας προσκαλούν, ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, στην ημερίδα με θέμα «Μια βιώσιμη πολιτική για την οικονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία στο Ν. Αιγαίο» που διοργανώνεται:

Η Συμπαράταξη Ελπίδας για τον απολογισμό

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ TOY 2009
Το κείμενο μας είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς των μελών της γραμματείας.
Α! μέρος
Η συζήτηση μας γίνεται υπό το βάρος της πολιτικής που επιβάλλει το μνημόνιο, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Ε.Ε. Λιγότερα λόγια γιατί ήσασταν συνδιαχειριστες μιας πορείας και συνυπεύθυνοι σε τοπικό επίπεδο στο μέτρο που σας αναλογεί.

Κουφός είσαι ρε; Δεν ακούς;

Στήλη: Νέα

Κουφές ιστορίες καθημερινής τρέλας

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως είναι να είσαι κουφός σε έναν κόσμο όπου σχεδόν όλοι οι άλλοι ακούνε;

Η Οικολογική Παρέμβαση για τη μουσική στα μπαράκια

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Οικολογική Παρέμβαση δε μένει μόνο σε ευχολόγια αλλά ασχολείται και με θέματα της επικαιρότητας που καίνε .
Θα πούμε την άποψή μας ακόμα και όταν αυτή θα ενοχλήσει κάποιους γιατί εμείς έχουμε απόψεις που τολμάμε να τις πούμε ακόμα και όταν δεν είναι αρεστές σε όλους

40ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας 2010

Στήλη: Θάλασσα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υ/β κυνηγιού αποτελεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο ετήσιο γεγονός του αγωνιστικού ψαροτούφεκου και έχει διοργανωθεί τριάντα εννέα φορές τα τελευταία πενήντα τέσσερα χρόνια (1956-2010) από διάφορους συλλόγους της χώρας.

Σπηλαίωση στον προβλήτα της Καλύμνου

Στήλη: Νέα

KoSALive.gr
Σπηλαίωση, μήκους 12 μέτρων, βάθους 3 μέτρων και ύψους 2 μέτρων, στον εξωτερικό προβλήτα λιμένα Καλύμνου, στη θέση πρυμνοδέτησης των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων «BLUE STAR 1» και «BLUE STAR 2» διαπιστώθηκε, χθες το μεσημέρι, κατόπιν επιθεώρησης του κρηπιδώματος από επαγγελματία δύτη.

Ο απολογισμός της Συμπαράταξης Ελπίδας

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Σ.Ε. TOY 2009

Με αφορμή την συζήτηση του δημ. συμβ. της 12-9-10 για τον δημοτικό απολογισμό θέτουμε στην δημοσιότητα τον δικό μας απολογισμό. Με κάποιο τρόπο και η αντιπολίτευση είναι συν-υπεύθυνη για ότι έγινε μέσα στο 2009. Δυστυχώς δεν έχουμε τα στοιχεία για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής που θα μας παρουσιάσει.

Ευχές του Δημάρχου Κω για τη γιορτή του Μπαϊράμ των μουσουλμάνων συμπολιτών μας

Στήλη: Ανακοινώσεις

Με την ευκαιρία της θρησκευτικής γιορτής Μπαϊράμ, ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, εύχεται ολόθερμα χρόνια πολλά σ' όλους τους Μουσουλμάνους συμπολίτες μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η Γαλλία και τα άλλα κράτη μέλη πρέπει να αναστείλουν άμεσα τις απελάσεις των Ρομά

Στήλη: Ανακοινώσεις

Εκφράζοντας τον "βαθύ προβληματισμό" του για τα μέτρα που έλαβαν οι γαλλικές αρχές, το ΕΚ υπενθυμίζει σε ψήφισμα του που υιοθετήθηκε σήμερα, ότι οι μαζικές απελάσεις αποτελούν παραβίαση της νομοθεσίας της ΕΕ, εφόσον αποτελούν διακρίσεις με βάση τη φυλή.

UNICEF: «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών»

Στήλη: Παιδεία

Η UNICEF εύχεται καλή σχολική χρονιά σε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους και απευθύνει πρόσκληση σε όλα τα σχολεία να γίνουν «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών» λαμβάνοντας μέρος στο ομώνυμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Συμπαράταξη Ελπίδας: Ευχές για το ΡΑΜΑΖΑΝΙ στους Μουσουλμάνους κατοίκους της Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Με την ευκαιρία της γιορτής του ΡΑΜΑΖΑΝ ΜΠΑΪΡΑΜ ευχόμαστε στους πολιτες Μουσουλμάνους της πόλης μας και τους Μετανάστες Μουσουλμάνους που ζουν και εργάζονται στο νησί μας:
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Εγκρίθηκε η ένταξη της πράξης «Αρχαιολογικός περίπατος πόλεως Κω»

Στήλη: Ανακοινώσεις

Μετά την συνάντηση του Δημάρχου Κω κ. Γιώργου Κυρίτση, με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Βασίλη Μπρακουμάτσο, την 31η Αυγούστου 2010 και τη συζήτηση που είχαν στα θέματα που αφορούν στην πρόοδο των ενταγμένων έργων, των υπό ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ και στο ειδικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας ενημέρωσε τον Δήμαρχο Κω, πως εγκρίθηκε με απόφασή του η ένταξη της πράξης «Αρχαιολογικός περίπατος πόλεως Κω» στον Άξονα Προτεραιότητας "9 - Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου" του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013».

Οικολογική Παρέμβαση: Μεγάλα προβλήματα στο βυθό στης Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου


Η Οικολογική Παρέμβαση μαζί με τη βοήθεια εθελοντών δυτών, κατάφερε να φωτογραφήσει το βυθό της Κω και να δείξει σε σας προβλήματα αδιαφορίας όχι μόνο επαγγελματιών του νησιού αλλά και πολλών τουριστών.

Ο.Π.Α.Δ.ΔΙ : Ομοιοπαθητική και Παιδί

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Παιδικού Σταθμού Πυλίου και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δικαίου , σας προσκαλούν την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στις 7:30 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλίου στην ομιλία με θέμα «Ομοιοπαθητική και Παιδί» με την παιδίατρο Ζώτου Θεοδώρα

Η Συμπαράταξη Ελπίδας για το πρόγραμμα του ΔΗΡΑΣΚ την προεκλογική περίοδο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Το επίπεδο πληροφόρησης που θα παράσχει ο ΔΗΡΑΣΚ στην κοινωνία μας την περίοδο, είναι δείκτης του πολιτιστικού μας επιπέδου. Μπαίνουμε στην προεκλογική περίοδο με τον ΔΗΡΑΣΚ να είναι πάλι χρεωμένος και μάλιστα μετά από μια πολύ κακής ποιότητας διαχειριστική περίοδο, με την πιο κακή φήμη που οφείλεται στην πολιτική εκμετάλλευση του από πλευράς της δημοτικής αρχης.

Δημιουργία Δικτύου Υποδομών για την Έρευνα στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

Η Ακαδημία Αθηνών και το Δίκτυο Υποδομών για την Έρευνα στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (ΔΥΑΣ) οργανώνουν ημερίδα για την παρουσίαση του έργου «Δημιουργία Δικτύου Υποδομών για την Έρευνα στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (ΔΥΑΣ)».

Από τα σπήλαια στα e-books

Στήλη: Παιδεία

Σε τρία πρωτότυπα εκπαιδευτικά εργαστήρια προσκαλεί τις σχολικές ομάδες δημοτικών και γυμνασίων η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και τα οποία εντάσσονται στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Από τα σπήλαια στα e – books»

«Ο Μιχαλάκης και το ταξίδι στις τροφές»: παρουσίαση του παραμυθιού της Καλλιόπης Μαλαχία

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Υποστήριξης Δικαίου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του παραμυθιού διατροφικής αγωγής και εκπαίδευσης με τίτλο «Ο Μιχαλάκης και το ταξίδι στις τροφές» της Διατροφολόγου – Διαιτολόγου κας Μαλαχία Καλλιόπης.

Νίκος Μυλωνάς: «να ζητηθεί η παραίτηση του υπάρχοντος διοικητικού συμβούλιου του ΔΗΡΑΣΚ»

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΠΡΟΣ: κ. πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

κ. Πρόεδρε,

Σήμερα το απόγευμα έχουμε κληθεί από τον πρόεδρο του ΔΣ του ΔΕΡΑΣ σε συζήτηση
"ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΡΑΣΚ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ".

Η διάσωση των 33 σε ταινία

Στήλη: Κινηματογράφος

Είμαστε καλά στο καταφύγιο. Οι 33 (σημείωμα των μεταλλωρύχων - Wikimedia)

Ο Χιλιανός σκηνοθέτης Rodrígo Ortúzar, γνωστός από τις ταινίες Mujeres Infieles και All Inclusive, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κάνει ταινία την περιπέτεια των 33 παγιδευμένων μεταλλωρύχων στο Copiapó.

Η Αρπαγή της Ευρώπης - Φωτογραφίες από την έκθεση

Στήλη: Νέα

Από τα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτών και σχεδίων έργων των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό επιλογής του γλυπτού που πρόκειται να τοποθετηθεί στην είσοδο της πόλης με θέμα: «Η αρπαγή της Ευρώπης» (2/9/2010)

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα ζητήσει η ΚΕΔΚΕ

Στήλη: Οικονομία

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με τον υπουργό Εσωτερικών και με τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας θα ζητήσει για το αμέσως επόμενο διάστημα η ΚΕΔΚΕ, μετά τη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της, των μελών των Δ.Σ. των Τοπικών Ενώσεων και των δημάρχων των πρωτευουσών της χώρας.

Φίλοι Ανθρώπινης Πόλης: ο Αλκιβιάδης στη Ζιά

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οι Φίλοι της Ανθρώπινης Πόλης, μας έστειλαν το παρακάτω κείμενο:

Με παρέα 30 ατόμων και τον υποψήφιο με την Ανθρωπινη Κω, Ιωακειμ Χατζαντώνη, βρεθηκε ο Αλκιβιάδης στην ΖΙΑ, όπου και έκατσαν στο εστιατόριο ΔΙΚΑΙΟΣ, συζητώντας για τις εκλογές που έρχονται και πίνοντας τα κρασάκια με την μεγάλη παρέα που είχαν δημιουργήσει.

Η ώρα των Εφήβων Βουλευτών

Στήλη: Νέα

Από την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 θα διεξαχθεί η ΙΕ΄ Σύνοδος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουλή των Εφήβων».

ΣΕΠΕ: εθνικό ζητούμενο για την ανάπτυξη της χώρας η στήριξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

Το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της Κυβέρνησης, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κύριο Γιάννη Ραγκούση, την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Λούκα Κατσέλη και αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.

Η Λέσχη 4x4 τιμά τον ταξίαρχο ε.α. κ. Ανδρουλάκη

Στήλη: Ανακοινώσεις

Τιμούμε τον αποχωρήσαντα από τη πολιτική προστασία ταξίαρχο ε.α. κ. Ανδρουλάκη

Άνθρωποι σαν κι αυτόν όχι μόνο ανέδειξαν τον εθελοντισμό στο νησί αλλά βοήθησαν και στη καλύτερη εκπαίδευσή των εθελοντών αλλά και την υπαγωγή των εθελοντικών συλλόγων στη πολιτική προστασία

Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας με τους επιστήμονες Greg Venter και Αριστείδη Πατρινό

Στήλη: Παιδεία

KoSALive.gr
Η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, θα συναντηθεί την Πέμπτη 02/09/2010, στις 09:30, με το Αμερικανό κορυφαίο επιστήμονα και ερευνητή, Δρ Greg Venter και τον Δρ Αριστείδη Πατρινό, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για ζητήματα Έρευνας και Τεχνολογίας.

Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΚΕ για τα οικονομικά των ΟΤΑ

Στήλη: Οικονομία

 

Η δεινή οικονομική κατάσταση των δήμων αλλά και οι προβλέψεις του επικαιροποιημένου Μνημονίου που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αποτελέσει την ατζέντα της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΚΕ, η οποία συγκαλείται αύριο Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα (ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ), στις 11 το πρωί.

Τράπεζα της Ελλάδος: Τραπεζική χρηματοδότηση του εγχώριου ιδιωτικού τομέα

Στήλη: Οικονομία

Ο ετήσιος ρυθμός ανόδου της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα σημείωσε περαιτέρω επιβράδυνση τον Ιούλιο του 2010 και διαμορφώθηκε σε 2,0%, από 2,4% τον Ιούνιο του 2010 και 4,2% το Δεκέμβριο του 2009.

Εύστοχη η ελληνική παρουσία στη Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας

Στήλη: Πολιτισμός

Ως το πιο "πολιτικό" περίπτερο της φετινής έκθεσης χαρακτηρίστηκε το ελληνικό, διότι είναι αυτό που θέτει ως κεντρικό θέμα την οικονομική κρίση και απαντά σε αυτή, σύμφωνα με τις επαινετικές κριτικές που δέχθηκε από τους επισκέπτες του.

Ευχαριστήρια επιστολή του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης προς το Δήμαρχο Κω

Στήλη: Αθλητισμός

Σας παραθέτουμε την ευχαριστήρια επιστολή του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, κ. Αχιλλέα Μαυρομάτη, προς το Δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση, για την άρτια διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Beach Volley κάτω των 23 ετών

Συναντήσεις του Δημάρχου Κω για τις καθιερωμένες ευχές της έναρξης του νέου εκκλησιαστικού έτους

Στήλη: Δελτία Τύπου

Η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κω, κυρία Αργυρώ Κατσίλη, επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση, για τις καθιερωμένες ευχές της έναρξης του νέου εκκλησιαστικού έτους, δίνοντάς του ταυτόχρονα το παραδοσιακό τσαμπί από ρόδι-σταφύλι-σκόρδο-ελιά.

Η Φιλαρμονική στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλλιθέας

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Φιλαρμονική της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Δήμου Κω, προσκεκλημένη και φιλοξενούμενη του Δήμου Καλλιθέας Ρόδου, θα συμμετάσχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλλιθέας 2-3 και 4 Σεπτεμβρίου 2010 ως ανταπόδοση της συμμετοχής και φιλοξενίας τους στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών του Δήμου Κω.