Γιάννης Κρητικός: εισήγηση επί του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ανθρώπινη Κως

Εισήγηση στο Θέμα 10: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Πιστεύουμε ότι αυτό θα κουράσει το σώμα και θα χαθεί πολύτιμος χρόνος. Εξάλλου έχουμε γραπτά καταθέσει εκτενή πρόταση με τις παρατηρήσεις και προτάσεις μας στο Γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίουσυμμετέχοντας στον διάλογο που άνοιξε.

Επιτρέψτε μας εδώ να κάνουμε καθαρά πολιτικές παρατηρήσεις :

Ιπποκράτεια 2012: πρόγραμμα από 31/07 μέχρι και 02/08

Στήλη: Πολιτισμός

ΔΟΠΑΒΣ Κω

Πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν για το φετινό καλοκαίρι.

Από τις 31/07/12 μέχρι και τις 02/08/12 , σχεδόν κάθε βράδυ οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης και των Δημοτικών Κοινοτήτων της Κω , θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις.

Επιστολή Γ. Κυρίτση προς τον δήμαρχο Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Γ. Κυρίτσης

Θέμα: Λιμενικά έργα.

Κύριε Δήμαρχε,

Ενημερωθήκατε, φαντάζομαι, πως τοποθετήθηκε ήδη στη θέση του Γραμματέα λιμένων και λιμενικής πολιτικής του Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας ο παλιός γνώριμος της Κω, τ. πρύτανης του ΕΜΠ, καθηγητής κ. Μουτζούρης Κ.

Συνάντηση Δημάρχου Κω με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού

Στήλη: Πολιτισμός

Δήμος Κω

Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη είχαν ο Δήμαρχος Κω κ. Καΐσερλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικηταράς, και ο Αντιπρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού κ. Κοπάδης.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στη συνεργασία του Δήμου Κω με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Συμπαράταξη Ελπίδας: υπόμνημα για την Αλυκή

Στήλη: Δελτία Τύπου

Σ.Ε.

Προς τον κ. Β. Δρόσο πρόεδρο, τα μέλη του προεδρείου και τα μέλη του δημ. συμβούλιου του Δημου Κω
Θέμα: Για το Σχέδιο της λεγόμενης ''Δημοτικής Κανονιστικής Διάταξης'' για τους όρους-προϋποθέσεις προστασίας της Αλυκής και της Ευρύτερης περιοχής αυτής.

κ. πρόεδρε
και κ.κ. μέλη του δημοτικού συμβούλιου του Δημου μας.
Συζητείται σήμερα το θέμα της λεγόμενης ''Δημοτικής Κανονιστικής Διάταξης'' για τους όρους-προϋποθέσεις προστασίας της Αλυκής και της Ευρύτερης περιοχής αυτής, αφού εχει ήδη συντελεστεί μια παράνομη, αναποτελεσματική και αντιοικολογική παρεμβαση, με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής, την οποία περιμέναμε μετά την ψήφιση της ανωτέρω διάταξης.

Φεστιβάλ Νισύρου 2012

Στήλη: Ανακοινώσεις

 1

29 Ιουλίου – 28 Αυγούστου

Με την συναυλία της Βασιλικής Καρακώστα στο Αρχαίο Κάστρο του νησιού ξεκινάει την Κυριακή το φεστιβάλ της Νισύρου. Θα είναι και μια συναυλία με έντονη την παρουσία του Ν. Παπάζογλου καθώς ήταν ο μοναδικός καλλιτέχνης που πραγματοποίησε συναυλία εκεί και μάλιστα έμελε να ήταν και η τελευταία του συναυλία

Πραγματοποιήθηκε η κοινή συνεδρίαση Δήμου Κω - Επιμελητηρίου

Στήλη: Νέα

ep1-Optimized

ΔΗΜΟΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

Πραγματοποιήθηκε, χθες Παρασκευή (27.07.12) το μεσημέρι, κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου της Κω και αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Πάππου, και με την συμμετοχή του πρώην Προέδρου κ. Χατζημάρκου.

Ιπποκράτεια 2012: οι εκδηλώσεις του τριημέρου

Στήλη: Ανακοινώσεις

*

Πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν για το φετινό καλοκαίρι.

Από τις 28/07/12 μέχρι και τις 30/07/12 , σχεδόν κάθε βράδυ οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης και των Δημοτικών Κοινοτήτων της Κω , θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις.

Ιπποκράτεια 2012: αθλητικές εκδηλώσεις

Στήλη: Ανακοινώσεις

*

Πλούσιες Αθλητικές εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν για το φετινό καλοκαίρι.

Από τις 28/07/12 μέχρι και τις 29/07/12 , σχεδόν κάθε βράδυ οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης και των Δημοτικών Κοινοτήτων της Κω , θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σημαντικές αθλητικές δράσεις:

Δωρεάν βυτιοφόρα από τη ΔΕΥΑΚ για τους κατοίκους Δικαίου και Ηρακλειδών;

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ, παράλληλα με την προετοιμασία όλων των μεγάλων έργων ύδρευσης και αποχέτευσης που ήδη υλοποιούνται ή ξεκινούν άμεσα στις Δημοτικές Κοινότητες του νησιού μας και ως ότου αυτά ολοκληρωθούν, προτίθεται να διερευνήσει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των κατοίκων των πρώην δήμων Δικαίου και Ηρακλειδών, με τη δωρεάν χρήση βυτιοφόρου για το άδειασμα των βόθρων των κατοικιών τους μετά τη καταβολή των τελών σύνδεσης με την αποχέτευση.

Το πλατώνι (ελάφι) της Ρόδου ζητά την αγάπη όλων μας

Στήλη: Ποικίλα

Πλατώνι

Σύμβολο της Ρόδου δεμένο με την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, το πλατώνι (ελάφι της Ρόδου) αποτελεί μέρος του φυσικού πλούτου και της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

Ομως, παρότι οι πληθυσμοί του είδους τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά, φαίνεται να μην έχει ληφθεί παράλληλα και η απαιτούμενη μέριμνα για την βελτίωση των συνθηκών ενδιαίτησης τους.

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Κω και της Κοιν.Σ.Επ. «ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ ΓΑΙΟΡΑΜΑ»

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα που προωθεί η Δημοτική Αρχή και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη είναι ο ενιαίος χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός για το νησί μας.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής που θα δώσει νέα διάσταση και προοπτική στην ανάπτυξη και παράλληλα θα θέσει κανόνες και προϋποθέσεις για την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΩ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ, ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ & ΩΡΑ 19:30, ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Ο Νίκος Κανταρζής για τη διπλοδρόμηση του λιμανιού

Στήλη: Δελτία Τύπου

Νίκος Κανταρζής

ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!

Για άλλη μια φορά διαβάζουμε σε πρωτοσέλιδη καταχώρηση, την απόφαση του Δημάρχου να προχωρήσει την παρέμβαση διπλοδρόμησης του λιμανιού , καταστρέφοντας ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων χρόνων και κατασπαταλώντας αλόγιστα το Δημοτικό χρήμα σε μια παράλογη και άνευ ουσίας ενέργεια!

Στήριξη γεωργοκτηνοτρόφων Νήσου Κω

Στήλη: Οικονομία

Δήμος Κω

Το Τμήμα Παραγωγής & Ανάπτυξης του Πρωτογενή Τομέα Δήμου Κω στo πλαίσιο στήριξης των γεωργοκτηνοτρόφων του νησιού μας ανακοινώνει την παροχή υπηρεσιών από τους Γεωπόνους του τμήματος που στεγάζεται στο κτίριο της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης στον Λινοπότι.

Ολοκληρώθηκαν οι «Αναδρομές»

Στήλη: Πολιτισμός

 Αναδρομές

Η σχολή μουσικής Παναγιώτη Βουλιάκη και η σχολή ζωγραφικής Μαρίας Χατζηγιακουμή, παρουσίασαν μια εβδομάδα εκδηλώσεων, στο χώρο του Τρίτου Δημοτικού Σχολείου Κω (Δελφίνια), 14 με 22 Ιουλίου 2012, με τίτλο «Αναδρομές»

Μουσικοί Δρόμοι- Συναυλίες – Αλλαγή Προγράμματος

Στήλη: Ανακοινώσεις

*

Σας γνωρίζουμε ότι , στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ –ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ για τα « Ιπποκράτεια 2012» , το μουσικό σχήμα Kamillo Kromo την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 θα πραγματοποιήσει τη Συναυλία του στην Πλατεία Κονίτσης στις 21:00.

Απόψε στην Κέφαλο η παράσταση των Αστέρων Ρωσικού Μπαλέτου

Στήλη: Ανακοινώσεις

Optimized-Russian Ballet Panorama 1

Μετά την επιτυχημένη παράσταση των Αστέρων Ρωσικού Μπαλέτου που δόθηκε την Κυριακή στο Kipriotis Panorama της Κω, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και μια δεύτερη παράσταση στην Κέφαλο, σε υπαίθριο χώρο του Club Mediterane, με την στήριξη του Τμήματος Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Συνάντηση Εργασίας επί του σχεδίου Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Προς:
1. Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Αλλαγής»
κ. Γεώργιο Κυρίτση,
2. Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Ανθρώπινη Κως»
κ. Ιωάννη Κρητικό,
3. Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Συμπαράταξη Ελπίδας»
κ. Νίκο Μυλωνά & εκπρόσωπο στο Δημοτικό Συμβούλιο
κ. Νίκο Τσακίρη,
4. Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»
κα. Κική Μακρή.

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Καθαριότητας

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Καθώς διανύουμε ήδη το μέσο της τουριστικής περιόδου, με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες να κατακλύζουν το νησί μας, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας επιθυμεί για ακόμα μία φορά να επιστήσει την προσοχή σε όλους τους δημότες και να ζητήσει την ενεργοποίηση και την ευαισθητοποίηση τους, ώστε να βοηθήσουν αποτελεσματικά το έργο της.

Δήμος Κω:επιλογή πολιτικού «χαβαλέ» από τον κ. Κυρίτση

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Ο απόλυτος παραλογισμός και η πλήρης απαξίωση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου εκ μέρους σημαντικού μέρους της αντιπολίτευσης κατεγράφη στις 23 Ιουλίου, ημέρα σύγκλησης της 15ης τακτικής συνεδρίασης.

Γκασταρμπάιτερ – η οδυνηρή φυγή: παρουσίαση στη Ρόδο

Στήλη: Ανακοινώσεις

g -Optimized

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Έλενας Αρτζανίδου «Γκασταρμπάιτερ – η οδυνηρή φυγή» (Manus Scripta, 2012).

«Αιγαίο, σπίτι πατρικό»: παρουσίαση στην Αντιμάχεια

Στήλη: Ανακοινώσεις

*

Με την συμπλήρωση 35 χρόνων καλλιτεχνικής συνεργασίας ,στη βάση της εντοπιότητας και της παράδοσης, η Άννα Σαρρή –Καραμπεσίνη και ο Δημήτρης Βοναπάρτης σας προσκαλούν όλους και όλες στην παρουσίαση του DVD « Αιγαίο ,σπίτι πατρικό», που θα γίνει στην αίθουσα Αγίας Τριάδας –Αντιμάχεια, την Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 21:00.

Δύναμη Αλλαγής: άφαντοι οι υπεύθυνοι!

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Πραγματοποίησε τις προγραμματισμένες επισκέψεις του στον Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. και στον Δ.Ο.Τ. το κλιμάκιο της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» , απόντων όμως των πολιτικών στελεχών της Δημοτικής αρχής που είχαν και την ευθύνη της ενημέρωσης!

Αναπνέω, τραγουδώ, ζω!

Στήλη: Πολιτισμός

αναδρομές

Το Σάββατο, 22 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα, στο 3ο δημοτικό σχολείο Κω, σας προσκαλούμε εσάς και τους μικρούς μας φίλους στην εκδήλωση «Αναπνέω, τραγουδώ, ζω!» . Ελάτε να μελετήσουμε τη σχέση της μουσικής με την ιατρική και τη φυσικοθεραπεία.

Στελέχωση Δημοτικού Πολυιατρείου Κω

Στήλη: Υγεία

Δήμος Κω

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Υγείας και Αστικής Συγκοινωνίας Δήμου Κω προσήλθε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 με μοναδικό θέμα τη «Σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με διάρκεια ενός (1) έτους για τις ανάγκες λειτουργίας του Συμβουλευτικού Δημοτικού Πολυιατρείου Κω - στελέχωση με τις παρακάτω ειδικότητες:

Τα νησιά Λέρο και Κω επισκέφθηκε ο Δημήτρης Γάκης

Στήλη: Δελτία Τύπου

 

 

 

ΣΥΡΙΖΑ

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Γάκης συνοδευόμενος από το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Τσοποτό, επισκέφθηκαν τα νησιά Λέρο και Κω κατά το τριήμερο 17-19 Ιουλίου.

Ο Ν. Μυλωνάς για το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης

Στήλη: Δελτία Τύπου

*

10 προτάσεις για το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) πόλεως Κω
η βεβιασμένη και εκτεταμένη θέσπιση της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι πολιτικό λάθος

1.Η ελεγχόμενη στάθμευση είναι ένα πολύ συνηθισμένο τεχνικό μέτρο περιορισμού του κυκλοφοριακού φόρτου στα κέντρα όλων των πόλεων. Ένα σωστό μέτρο όμως πρέπει να συνδυάζεται με μια ευρύτερη δημοτική πολιτική στόχευση.

Ν. Μυλωνάς: να παρευρεθεί εκπρόσωπος του Δήμου μας στις ημέρες μνήμης των Ροδίων και Κώων Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος

Στήλη: Δελτία Τύπου

Με αφορμή τις ημέρες μνήμης των Ροδίων και Κώων Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος

Η πόλη και το νησί μας ήταν και θα είναι μια πολυεθνική κοινωνία.

Χρειάζεται πολιτική έμπρακτου σεβασμού της ιστορίας των ανθρώπων που έζησαν εδώ.

Ιπποκράτεια 2012 - πρόγραμμα τριημέρου

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΔΟΠΑΒΣ Κω

Πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν για το φετινό καλοκαίρι.

Από τις 18/07/12 μέχρι και τις 20/07/12 , σχεδόν κάθε βράδυ οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης και των Δημοτικών Κοινοτήτων της Κω , θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και σημαντικές αθλητικές δράσεις.

Βραδιά Κλασικής Μουσικής υπό την Αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας

Στήλη: Πολιτισμός

1

Σας γνωρίζουμε ότι , σήμερα Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 στον Χειμερινό Κινηματογράφο Ορφέα και Ώρα: 21:00 , μπορείτε να απολαύσετε μια φανταστική Βραδιά Κλασικής Μουσικής με την παρουσία των Διεθνούς Φήμης Σολίστ: Katharina Gross , τσέλο και Sibila Konstantinova , πιάνο.

Συνεχίζονται μέχρι την Κυριακή οι «Αναδρομές»

Στήλη: Πολιτισμός

Αναδρομές

Έγινε χθες, 16 Ιουλίου, και η δεύτερη συναυλία της Σχολής Μουσικής Παναγιώτη Βουλιάκη, που μετά από την προγραμματισμένη ροή, ολοκληρώθηκε με "τζαμάρισμα" - επί τόπου δηλαδή δημιουργία συγκροτημάτων που ανέβηκαν στη σκηνή, αποφασίζοντας εκείνη τη στιγμή ποια κομμάτια θα παίξουν, δίχως πρόβα, με τη συμμετοχή και ατόμων από το κοινό.

Συνάντηση με την Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Συνάντηση με την Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα, κα. Melitta Schubert θα έχουν σήμερα, 17 Ιουλίου 2012 και ώρα 13:30 στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ, κ. Αθανάσιος Μπαραχάνος επί τη ευκαιρία της επίσκεψης της Πρέσβειρας στο νησί μας για την Βραδιά Κλασσικής Μουσικής που πραγματοποιείται και φέτος στα πλαίσια των Ιπποκρατείων 2012 υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας.

Επίσκεψη Γάκη σε Λέρο, Κάλυμνο και Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ

Επισκεψη σε Λέρο, Κάλυμνο και Κω πρόκειται να πραγματοποιήσει από αύριο Τρίτη 17 Ιουλίου ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημ. Γάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα των πολιτών των νησιών αυτών της βόρειας Δωδεκανήσου ιδίως για θέματα εργασίας και υγείας.

«Η Ελλάδα Ανθίζει»: ταινία αυστριακών ενάντια στα στερεότυπα για την Ελλάδα της κρίσης

Στήλη: Δελτία Τύπου

{youtube}kKYs0gCc6cY{/youtube}

«Η Ελλάδα Ανθίζει»:
Ταινία αυστριακών σκηνοθετών στο Ευρωκοινοβούλιο ενάντια στα στερεότυπα για την Ελλάδα της κρίσης

O N. Χρυσόγελος συμμετείχε ως προσκεκλημένος σε συνάντηση που οργάνωσαν οι αυστριακοί ευρωβουλευτές με τα αυστριακά ΜΜΕ καθώς και στην προβολή της ταινίας στο Ευρωκοινοβούλιο

Τα στερεότυπα στα ΜΜΕ για την Ελλάδα της κρίσης οδήγησε δυο αυστριακούς σκηνοθέτες, τον Fabian Eder και την Katharina Stemberger, να οργανώσουν τον Απρίλη του 2012 ένα ταξίδι με ιστιοπλοϊκό για να επισκεφθούν περιοχές της Ελλάδας και να μιλήσουν με απλούς ανθρώπους για την κρίση και την έξοδο από αυτή. Δημιούργησαν σε χρόνο ρεκόρ την ευαίσθητη ταινία «Η Ελλάδα ανθίζει» .

Εποχική υπάλληλος της καθαριότητας βρήκε σε κουφάλα δέντρου χρυσαφικά και τα παρέδωσε στο αστυνομικό τμήμα

Στήλη: Νέα

kosalive.gr

Ένα ιδιαίτερο περιστατικό μέσα στην χειρότερη οικονομική κρίση που έχει περάσει ποτέ ο τόπος και η χώρα μας αποδεικνύει πως τα ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας μας αντιστέκονται σθεναρά και μέσα από την ενότητα και την συνοχή θα ξεπεράσουμε και πάλι τις συμπληγάδες.

40 θέσεις δωρεάν φοίτησης παιδιών στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Πυλίου

Στήλη: Νέα

Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ Κω

Ο Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ Κω , ανακοινώνει την επανένταξη του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Πυλίου στη δράση « Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και την εξασφάλιση 40 Θέσεων , που αφορούν τη δωρεάν φοίτηση παιδιών για την περίοδο 2012-2013.

Μαγευτική Γκαλά παράσταση Αστέρων Ρωσικού Μπαλέτου στο νησί της Κω

Στήλη: Πολιτισμός

Russian Ballet

Η ελληνικής καταγωγής τιμώμενη καλλιτέχνιδα της Ρωσίας Αλεξάνδρα Ιωσηφίδη θα παρουσιάσει μια μαγευτική Γκαλά παράσταση Αστέρων Ρωσικού Μπαλέτου στο νησί της Κω, στο πλαίσιο των «Ιπποκρατείων 2012», με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Ιβάν Σαββίδης».

Ν. Μυλωνάς: ένας χρόνος από το γεγονός της καταστροφικής φωτιάς στον ΧΥΤΑ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το γεγονός της καταστροφικής φωτιάς στον ΧΥΤΑ της 11-7-2011.

Μόλις την περασμένη Δευτέρα (9-7-2012), κλιμάκιο του τμήματος περιβαλλοντικού σχεδιασμού της εκλεγμένης Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ήρθε για έλεγχο της κατάστασης!

Συναντήσεις Νικηταρά στην Αθήνα

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Συναντήσεις στην Αθήνα του Αντιδημάρχου κ. Νικηταρά για προώθηση σημαντικών έργων στο Δήμο Κω

Συνάντηση στην Αθήνα με τα στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) είχε ο Αντιδήμαρχος κ. Νικηταράς, συνοδευμένος από το στέλεχος των Τεχνικών Υπηρεσιών αρμόδιο για τα ευρωπαϊκά προγράμματα κ. Βασίλη Χατζησταύρο.

«Αναδρομές» με τους μαθητές της Μαρίας Χατζηγιακουμή και του Παναγιώτη Βουλιάκη στα Ιπποκράτεια

Στήλη: Πολιτισμός

*

Η σχολή μουσικής Παναγιώτη Βουλιάκη και η σχολή ζωγραφικής Μαρίας Χατζηγιακουμή, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κω «Ιπποκράτεια 2012» και σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ παρουσιάζουν μια εβδομάδα εκδηλώσεων, στο χώρο του Τρίτου Δημοτικού Σχολείου (Δελφίνια), 14 με 22 Ιουλίου 2012, με τίτλο «Αναδρομές»

Ιπποκράτεια 2012: οι εκδηλώσεις της εβδομάδας

Στήλη: Ανακοινώσεις

1

Πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν για το φετινό καλοκαίρι.

Από τις 11/07/12 Ιουλίου μέχρι και τις 15/07/12 , σχεδόν κάθε βράδυ οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης και των Δημοτικών Κοινοτήτων της Κω , θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και σημαντικές αθλητικές δράσεις.

Πυρκαγιά στο Πυλί

Στήλη: Νέα

f1

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι στο Πυλί, σε σκουπιδότοπο δίπλα στη λίμνη. Οι φλόγες απείλησαν στρατόπεδο, δίχως μέχρι στιγμής να έχουν δηλωθεί καταστροφές.

Επιτόπου ολόκληρη η δύναμη της Πυροσβεστικής, κλιμάκια του Δήμου της Κω και εθελοντές, ενώ επιχειρούν και δυο αεροπλάνα τύπου "καναντέρ". Στις φωτογραφίες, τα αεροπλάνα λίγο πριν τη ρίψη νερού.

f2

Σε ύφεση αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά - ισχυροί οι άνεμοι στην περιοχή. 

Σαράντα πέντε προσλήψεις στο Δήμο της Κω

Στήλη: Οικονομία

Δήμος Κω

Ο Δήμος Κω ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά σαράντα πέντε (45) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

Προτάσεις Δ. Γάκη για τα Δωδεκάνησα

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο, ο Δ. Γάκης, βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν στα Δωδεκάνησα

ΓΕΝΙΚΑ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον κ. Πρωθυπουργό, αλλά και στην ομιλία του Υπουργού των Οικονομικών οι νησιώτες δεν άκουσαν τίποτα από αυτά που περίμεναν. Δεν άκουσαν λέξη για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, δεν άκουσαν προτάσεις για την αντιμετώπιση του κόστους μεταφοράς ανθρώπων και προϊόντων.

Ν. Μυλωνάς: «αλλαγές προσώπων με βαση τις προσωπικές επιδιώξεις του Δημάρχου»

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

ΘΕΜΑ: '' αλλαγές προσώπων με βαση τις εσωτερικές ισορροπίες και τις προσωπικές επιδιώξεις του Δημάρχου αντί της ανάγκης για
δημοτική αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων στις τοπικές κοινότητες''

Οι αδυναμίες στους 18 μήνες της δημοτικής διοίκησης του νησιού μας από την ομάδα είναι αρκετοί για να βγάλει και ο ίδιος και εμείς ασφαλή συμπεράσματα. Η αλλαγές προσώπων που επέλεξε αντανακλούν την στενότητα των σκέψεων του ίδιου του κ. Δημάρχου και κινούνται σε λάθος κατεύθυνση (κι αυτό δεν αφορα τα πρόσωπα αλλά τις πολιτικές).

Επίσκεψεις Γ. Κυρίτση στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Πραγματοποιήθηκαν οι επισκέψεις του επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ» κ . Γ. Κυρίτση και μελών της στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο!

Η ενημέρωση στην μεν πρώτη έγινε από τον Πρόεδρο της επιχείρησης κ. Γ. Πασσανικολάκη , στο δε Λιμενικό Ταμείο από τον πρόεδρο κ. Μ. Φάκκο και τον Αντιπρόεδρο κ. Ν. Νασταχανίδη.

Γνωμοδότηση επί του Σχεδίου Κανονισμού για την εφαρμογή Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στη Δημοτική Ενότητα Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαβούλευσης, Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης καλεί τα μέλη της σε συνεδρίαση την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕΔ με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη:

1.Γνωμοδότηση επί του Σχεδίου Κανονισμού για την εφαρμογή Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στη Δημοτική Ενότητα Κω.

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΩ

Άρθρο 1
Γεωγραφική περιοχή – μικτές θέσεις στάθμευσης ΣΕΣ
1. Μετά από μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κω, ορίζονται οι οδοί και οι οργανωμένοι χώροι στάθμευσης (parking) που εντάσσονται στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση εντάσσονται στο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) περίπου 774 μικτές θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης παρά την οδό και τους χώρους αυτούς και 87 θέσεις διτρόχων.
2. Στις μικτές θέσεις στάθμευσης ΣΕΣ επιτρέπεται η στάθμευση μόνο σε οχήματα μέχρι 3,5 τόνους μικτού βάρους, εκτός διτρόχων και μόνο με πληρωμή ή ειδική άδεια.
3. Εντάσσονται στις μικτές θέσεις στάθμευσης του ΣΕΣ, οι θέσεις που περιλαμβάνονται στις παρακάτω οδούς, και τους οργανωμένους χώρους στάθμευσης:
Η Ελευθερίου Βενιζέλου από το ύψος της Μεγ. Αλεξάνδρου έως την Κοραή καθώς και η προέκτασή της Αρτεμισίας έως την οδό Επιχάρμου.
Δημιουργούνται συνολικά 144 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης. Διατηρούνται οι υπάρχουσες 28 θέσεις με την ένδειξη no parking καθώς και 2 θέσεις για ταξί απέναντι από το νοσοκομείο.
Ακόμη διατηρείται η απαγόρευση στάθμευσης από την είσοδο της πλατείας Αγ. Παρασκευής έως την διασταύρωση με την οδό Β. Παύλου όπως και στις υπάρχουσες θέσεις μπροστά από το νοσοκομείο για τις ανάγκες του.
Σε κάθε τετράγωνο στην δεξιά πλευρά του δρόμου (όπως κινούνται τα αυτοκίνητα) από την οδό Κολοκοτρώνη έως και την οδό Κοραή παραχωρούνται 5 θέσεις στάθμευσης για δίτροχα δωρεάν (συνολικά 40 θέσεις).
Η οδός Κοραή από την παραλιακή οδό έως την οδό Ελ. Βενιζέλου. Δημιουργούνται συνολικά 23 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης. Διατηρείται η απαγόρευση στάθμευσης στην πλατεία της Μητρόπολης (εκτός από τις θέσεις που ήδη υπάρχουν για τα αυτοκίνητα της Μητρόπολης) , ενώ διατηρείται η απαγόρευση και στο πάρκο στο Ο.Τ. 44.
Η οδός Χάλκωνος από την οδό Επιχάρμου έως την οδό Κοραή. Δημιουργούνται συνολικά 11 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης . Στην πλευρά του πάρκου στο Ο.Τ. 44 θα απαγορεύεται η στάθμευση.
Η οδός Μητροπόλεως από την οδό Ιπποκράτους έως την οδό Κοραή. Δημιουργούνται συνολικά 18 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης. Διατηρούνται οι υπάρχουσες 2 θέσεις με την ένδειξη no parking. Θα απαγορεύεται η στάθμευση στην πλευρά των Ο.Τ. 105 και 99.
Η οδός Λόρδου Βύρωνος από την οδό Ιπποκράτους έως την οδό Γρηγορίου Ε'. Δημιουργούνται συνολικά 43 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης. Θα απαγορεύεται η στάθμευση στην πλευρά των Ο.Τ. 131,129 και 106 (διατηρούνται οι θέσεις που εξυπηρετούν τα οχήματα του Ο.Τ.Ε.) . Θα απαγορεύεται ακόμη η στάθμευση στην πλευρά του Ο.Τ.105 Έως το ξενοδοχείο Μαριτίνα (διατηρούνται οι θέσεις που εξυπηρετούν τα οχήματα του ξενοδοχείου). Διατηρούνται και οι συνολικά 6 θέσεις στάθμευσης που εξυπηρετούν τον παιδικό σταθμό.
Στην πλατεία Ανταγόρα απαγορεύεται η στάθμευση λόγω των έργων που θα ξεκινήσουν σύντομα .
Η οδός Πεισάνδρου από την οδό Β. Παύλου έως την οδό Αντωνίου Ιωαννίδη. Δημιουργούνται συνολικά 7 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης. Θα απαγορεύεται η στάθμευση στην πλευρά του Ο.Τ. 102. Διατηρούνται οι συνολικά 3 θέσεις για τα ταξί. Θα απαγορευτεί η στάθμευση στην οδό Πεισάνδρου από την πλατεία Ανταγόρα έως την οδό Β. Παύλου λόγω των έργων που θα ξεκινήσουν σύντομα.
Στην οδό Καβακοπούλου θα απαγορευτεί η στάθμευση λόγω των έργων που θα ξεκινήσουν σύντομα .
Η οδός Κλεοπάτρας από την οδό Αντωνίου Ιωαννίδη έως την οδό Β. Παύλου. Δημιουργούνται συνολικά 10 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης. Θα απαγορεύεται η στάθμευση στην πλευρά του Ο.Τ. 101 και της πλατείας. Διατηρούνται οι υπάρχουσες 2 θέσεις με την ένδειξη no parking.
Η οδός Μετσόβου από την οδό Κλεοπάτρας έως την οδό Ελ. Βενιζέλου. Δημιουργούνται συνολικά 10 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης . Θα απαγορεύεται η στάθμευση στην πλευρά των Ο.Τ. 109 και 109 α.
Η οδός Κολοκοτρώνη από την οδό Ελ. Βενιζέλου έως την οδό 31ης Μαρτίου. Δημιουργούνται συνολικά 14 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης. Θα απαγορεύεται η στάθμευση στην πλευρά των Ο.Τ. 123, 138 και 138 α. Διατηρούνται οι υπάρχουσες 3 θέσεις με την ένδειξη no parking.
Η οδός Αντωνίου Ιωαννίδη από την οδό Κλεοπάτρας έως την οδό Γρηγορίου Ε'. Δημιουργούνται συνολικά 11 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης. Θα απαγορεύεται η στάθμευση στην πλευρά του Ο.Τ. 110 α. Στο τμήμα της οδού Αντωνίου Ιωαννίδη από Ελ. Βενιζέλου έως Κλεοπάτρας θα απαγορεύεται η στάθμευση λόγω της διέλευσης των ΚΤΕΛ.
Η οδός Βας. Παύλου και η προέκτασή της οδός Ιπποκράτους. Δημιουργούνται συνολικά 20 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στις εσοχές της οδού. Διατηρούνται οι υπάρχουσες 2 θέσεις με την ένδειξη no parking για τα φαρμακεία. Στο Ο.Τ. 133 δημιουργούνται 22 θέσεις στάθμευσης για δίτροχα δωρεάν. Στην πλευρά του ποδηλατόδρομου διατηρείται η απαγόρευση στάθμευσης.
Η οδός Μεγ. Αλεξάνδρου από το λιμάνι έως την πλατεία Κων. Παλαιολόγου. Δημιουργούνται συνολικά 97 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης. Θα απαγορεύεται η στάθμευση στην πλευρά του Ο.Τ. 21 α, 17,18,162 και 153. Διατηρούνται οι υπάρχουσες 6 θέσεις με την ένδειξη no parking.
Η οδός Βασιλέως Γεωργίου Β' από το Κως Ακτίς έως την πλατεία 7ης Μαρτίου. Εφαρμόζεται ελεγχόμενη στάθμευση στην πλευρά της παραλίας. Δημιουργούνται συνολικά 94 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης. Στην πλευρά της παραλίας παραχωρούνται 25 θέσεις στάθμευσης για δίτροχα δωρεάν στα σημεία που σημειώνονται στον χάρτη (κάθε σημείο από 5 θέσεις). Απαγορεύεται η στάθμευση στην απέναντι πλευρά της οδού.
Η πλατεία 7ης Μαρτίου. Μετά την διαμόρφωση της πλατείας με διαγράμμιση θα εφαρμοστεί ελεγχόμενη στάθμευση στις 54 θέσεις που θα δημιουργηθούν (βλ. συνημμένο σχέδιο) .
Διαμορφωμένος χώρος στάθμευσης στην αρχή της οδού Μακρυγιάννη . Στο πίσω μέρος του χώρου που σταθμεύουν τα ταξί, στο οποίο σήμερα σταθμεύουν Ι.Χ. αυτοκίνητα, εφαρμόζεται ελεγχόμενη στάθμευση στο σύνολο των θέσεων. Δημιουργούνται συνολικά 36 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.
Διαμορφωμένος χώρος στάθμευσης στην οδό Γρηγορίου Ε΄ στην συμβολή της με τον δρόμο που οδηγεί στον Αμπάβρη. Εφαρμόζεται ελεγχόμενη στάθμευση στο σύνολο των θέσεων Δημιουργούνται συνολικά 96 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.
Ο χώρος στάθμευσης στην οδό Γρηγορίου Ε΄ μπροστά από το νεκροταφείο. Μετά από οριοθέτηση των θέσεων στάθμευσης θα δημιουργηθούν συνολικά 30 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.
Ο χώρος στάθμευσης που θα δημιουργηθεί στον χώρο δίπλα από την Δ.Ε.Η. Συνολικά δημιουργούνται 56 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.

Συνολικά δημιουργούνται 774 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης ενώ οι αποκλειστικές θέσεις για δίτροχα είναι 87.

Άρθρο 2
Ωράριο λειτουργίας
1. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κω αποφασίζει ότι το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα λειτουργεί κατά τις καθημερινές (από Δευτέρα έως Παρασκευή) από 08:30 έως 14:00 και 17:00 έως 21:00, ενώ τα Σάββατα θα λειτουργεί από 09:30 έως 14:30
2. Κατά τις ώρες αυτές, επιτρέπεται η στάθμευση στις μικτές θέσεις του ΣΕΣ μόνο με πληρωμή ή ειδική άδεια και μόνο σε οχήματα μέχρι 3,5 τόνους μικτού βάρους, εκτός διτρόχων.
3. Τις υπόλοιπες ώρες επιτρέπεται η στάθμευση στις μικτές θέσεις του ΣΕΣ των παραπάνω οχημάτων χωρίς πληρωμή.

Άρθρο 3
Τιμολογιακή πολιτική μικτών θέσεων χωρίς ειδική άδεια
Η τιμολογιακή πολιτική του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης για τις μικτές θέσεις στάθμευσης και για στάθμευση επισκεπτών ορίζεται ως εξής:
A. Παρά τις οδούς:
Με απλή ξυστή κάρτα στάθμευσης
Χρέωση 1.00 € για την 1η ώρα στάθμευσης
Χρέωση 3.00 € για 2 ώρες στάθμευσης
Χρέωση 5.00 € για 3 ώρες στάθμευσης
Μετά το πέρας των 3 ωρών στάθμευσης επιβάλλεται πρόστιμο σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Β. Στους οργανωμένους χώρους στάθμευσης όπως αυτοί προσδιορίζονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 1:
(α) Με απλή ξυστή κάρτα στάθμευσης
Χρέωση 1.00 € για την 1η ώρα στάθμευσης
Χρέωση 3.00 € για 2 ώρες στάθμευσης
Χρέωση 5.00 € για 3 ώρες στάθμευσης
Μετά το πέρας των 3 ωρών στάθμευσης επιβάλλεται πρόστιμο σύμφωνα με τη νομοθεσία.

(β) Με προμήθεια ειδικής κάρτας στάθμευσης
αξίας 20 € για δικαίωμα μηνιαίας χρήσης ανεξάρτητα από τις ώρες στάθμευσης
ή 35 € για δικαίωμα διμηνιαίας χρήσης ανεξάρτητα από τις ώρες στάθμευσης
ή 50 € για δικαίωμα τριμηνιαίας χρήσης ανεξάρτητα από τις ώρες στάθμευσης.

Άρθρο 4
Θέσεις στάθμευσης δίτροχων
1. Επιτρέπεται ελεύθερα και χωρίς τέλος η στάθμευση των 2τρόχων όλο το 24ωρο μόνο στις ειδικές για 2τροχα θέσεις, οι οποίες θα καθοριστούν και θα σημανθούν επί των παραπάνω οδών. Απαγορεύεται να σταθμεύουν εντός των μικτών θέσεων του ΣΕΣ. Σε περίπτωση στάθμευσης στις θέσεις αυτές επιβάλλεται πρόστιμο σύμφωνα με τη νομοθεσία.

2. Στις ειδικές για 2τροχα θέσεις απαγορεύεται η στάθμευση οποιασδήποτε άλλης κατηγορίας οχημάτων.

Άρθρο 5
Θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ
Επιτρέπεται ελεύθερα και χωρίς τέλος, κατά τη διάρκεια όλου του 24ώρου και χωρίς χρονικό περιορισμό, η στάθμευση οχημάτων ΑμεΑ σε όλες τις μικτές θέσεις στάθμευσης του ΣΕΣ, εφόσον αυτά φέρουν την ειδική Κάρτα ΑμεΑ.

Άρθρο 6
Ειδικές άδειες στάθμευσης
1. Ειδική άδεια στάθμευσης μονίμου κατοίκου
Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων των οποίων η κατοικία βρίσκεται εντός της προβολής των οδών του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ), επιτρέπεται στάθμευση απεριόριστη και καθ' όλες τις ώρες λειτουργίας του ΣΕΣ στις μικτές θέσεις του ΣΕΣ χρησιμοποιώντας τις ειδικές άδειες στάθμευσης μονίμων κατοίκων. Θα χορηγούνται αποκλειστικά μέχρι δύο άδειες ανά διαμέρισμα. Κάθε άδεια αντιστοιχεί αποκλειστικά σε ένα όχημα. Δεν δικαιούνται την άδεια αυτή οι οικογένειες οι οποίες διαθέτουν θέση στάθμευσης σε γκαράζ.
Οι δικαιούχοι θα μπορούν να εφοδιαστούν με την ειδική άδεια στάθμευσης μονίμου κατοίκου, η οποία θα χορηγείται από το Δήμο με ένα εφάπαξ αντίτιμο, το οποίο καθορίζεται σε 10,00 € ανά ημερολογιακό έτος. Η ειδική άδεια θα αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο όχημα, και σε αυτή θα αναγράφονται τα χαρακτηριστικά του , και ο αριθμός κυκλοφορίας. Το τέλος στάθμευσης μονίμου κατοίκου αντιπροσωπεύει το κόστος έκδοσης της άδειας, καθώς και το κόστος λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου και άλλα έξοδα του Δήμου για την εφαρμογή του συστήματος (σήμανση, διαγράμμιση θέσεων, αστυνόμευση).
Με τη άδεια μονίμου κατοίκου, οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα σε οποιαδήποτε μικτή θέση του τομέα της περιοχής ελεγχόμενης στάθμευσης, στον οποίο ανήκει η κατοικία τους. Όταν, ο μόνιμος κάτοικος που ανήκει σε συγκεκριμένο τομέα, σταθμεύσει σε έναν άλλο τομέα, θα αντιμετωπίζεται ως επισκέπτης και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί την άδεια στάθμευσης κατοίκου, αλλά θα πρέπει να πληρώσει το τέλος στάθμευσης επισκέπτη.
Η άδεια θα χορηγείται κατόπιν αιτήσεως. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:
Τίτλος κυριότητας οικίας ή μισθωτήριο συμβόλαιο, που να μην περιλαμβάνει θέση στάθμευσης,
Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ ή ακριβές αντίγραφο συμβολαίου σύνδεσης
Άδεια κυκλοφορίας οχήματος

Άρθρο 7
Δέσμευση θέσης στάθμευσης με πληρωμή
Για τη εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επαγγελματικών αναγκών και μόνο για επαγγελματικά οχήματα: χρηματαποστολών τραπεζών, ΕΛΤΑ ή ταχυδρομικών υπηρεσιών, ΟΤΕ κλπ, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, με απόφασή του, θα μπορεί να δεσμεύει θέσεις στάθμευσης για τις ανάγκες αυτές. Για τις θέσεις αυτές θα καταβάλλεται το τέλος στάθμευσης των 1200 € ετησίως. Οι δεσμεύσεις των θέσεων αυτών θα σημαίνονται με ειδική σήμανση. Στις θέσεις αυτές θα μπορούν να σταθμεύουν μόνο τα επαγγελματικά οχήματα των αντίστοιχων φορέων, τα οποία και θα δηλώνονται. Οι θέσεις αυτές (μια ανά φορέα) θα χορηγηθούν κατόπιν αιτήσεως στην οποία θα αποδεικνύεται η ιδιότητα και η έδρα του φορέα..
Άρθρο 8
Δέσμευση θέσης στάθμευσης ατελώς ή με μειωμένο τέλος
Κατ εξαίρεση για τη εξυπηρέτηση αυξημένων κρατικών αναγκών Δημόσιων Υπηρεσιών, Οργανισμών και κοινωφελών ιδρυμάτων είναι δυνατόν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου να παραχωρήσει ατελώς ή με μειωμένο τέλος, ειδική θέση ή θέσεις . Οι δεσμεύσεις των θέσεων αυτών θα σημαίνονται με ειδική σήμανση. Στις θέσεις αυτές θα μπορούν να σταθμεύουν μόνο τα συγκεκριμένα οχήματα, τα οποία και θα δηλώνονται. Οι αιτήσεις για τις θέσεις αυτές θα κατατίθενται στην επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Κω.

Άρθρο 9
Θέσεις φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων
Επί των παραπάνω οδών, καθορίζονται και σημαίνονται θέσεις φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων. Στις ειδικές θέσεις φορτοεκφόρτωσης απαγορεύεται η στάθμευση οποιασδήποτε άλλης κατηγορίας οχημάτων.

Άρθρο 10
Σήμανση - Οριζόντια σήμανση (Διαγράμμιση)
Για κάθε μικτή θέση στάθμευσης προσδιορίζεται επί του οδοστρώματος το όριο της με μπλε διαγράμμιση.
Κατακόρυφη σήμανση (Πινακίδες)
Οι πινακίδες Ρ-69 καθώς και οι πληροφοριακές, βρίσκονται στην αρχή των πεζοδρομίων των δρόμων που εφαρμόζεται το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Τα στοιχεία που αναγράφονται σε αυτές μπορούν να είναι τα εξής:
Σήμα Κ.Ο.Κ. Ρ-69
Πληροφοριακή πινακίδα με:
Ωράριο λειτουργίας
Μέγιστη διάρκεια στάθμευσης
Οδηγίες χρήσης
Τέλος, όλα τα σημεία πώλησης θα φέρουν ενημερωτική πινακίδα.

Άρθρο 11
Τρόποι πληρωμής
Η αγορά προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης γίνεται με την προμήθεια:
Απλής ξυστής κάρτας στάθμευσης
Ειδικής κάρτας στάθμευσης

 

 

 

Δήμος Κω: αντικατάσταση των παραιτηθέντων Αντιδημάρχων

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Με στόχο την επιτάχυνση του παραγόμενου έργου, τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα και την αποδοτικότερη οργάνωση των υπηρεσιών, ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης προχώρησε στην αντικατάσταση των παραιτηθέντων Αντιδημάρχων και την αναδιοργάνωση σχεδόν του συνόλου των αρμοδιοτήτων με στόχο την ευελιξία και την ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων και την εκτέλεσή τους.

Δύο χρόνια "Οικολογικός Άνεμος" στο Νότιο Αιγαίο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολογικός Άνεμος

Σα σήμερα πριν από δυο χρόνια πολίτες από το Ν. Αιγαίο υπέγραφαν την ιδρυτική διακήρυξη του Οικολογικού Ανέμου και δημιουργούσαν έτσι την πρώτη Πράσινη Περιφερειακή Κίνηση στο Ν. Αιγαίο. Βασικές αρχές μας η ευθύνη στις επόμενες γενιές, η βιώσιμη ανάπτυξη, η κοινωνική συνοχή και η ανάπτυξη πράσινων κοινωνικών και περιβαλλοντικών δομών και λύσεων στο Νότιο Αιγαίο.

Ε.Φ.Τ.: συνάντηση με 30 πωλητές τουριστικών γραφείων της Β. Ελλάδας και δημοσιογράφους

Στήλη: Τουρισμός

1

Με 30 πωλητές τουριστικών γραφείων της Β. Ελλάδας και δημοσιογράφους που συνόδευε ο κ. Ζορπίδης, συναντήθηκε ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού, σε μια βραδιά τοπικής γαστρονομίας και γευσιγνωσίας που διοργανώθηκε στην «Αίγλη».

2o Τουρνουά Αιγαίου Junior 2012

Στήλη: Ανακοινώσεις

Όμιλος Αντισφαίρισης Κω

Το συμβούλιο του Ομίλου Αντισφαίρισης Κω με χαρά, καλεί τους γονείς των αθλητών, τα μέλη του συλλόγου και τους φίλους του αθλήματος να ζήσουν από κοντά το "2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΙΓΑΙΟΥ JUNIOR 2012". Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις ανανεωμένες εγκατάστάσεις μας στο Πελεζίκι στις 6,7 & 8 Ιουλίου και θα συμμετέχουν αθλητές από όλο το Αιγαίο στις κατηγορίες "Αγόρια Κορίτσια των 10,12,14,16 & 18".

«Καινοτόμες Κατοικίες» στο συνεδριακό χώρο του Ακταίον στη Ρόδο

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

 *

Στο πλαίσιο της Δράσης ΙRH-Med θα πραγματοποιηθεί η τελική εκδήλωση δημοσιότητας με θέμα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012 από τις 10:30 έως τις 14:30 στο συνεδριακό χώρο του Ακταίον.

Η ημερίδα απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό και επιστήμονες μηχανικούς, γεωπόνους, περιβαλλοντολόγους, που εργάζονται στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και σε όλους τους τεχνικούς και κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος και της αειφόρας δόμησης.

Νέα ηλεκτρονική Υπηρεσία για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων του Τ.Ε.Α.Δ.Υ.

Στήλη: Ανακοινώσεις

1

Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε θέσει μια νέα ηλεκτρονική υπηρεσία στη διάθεση των συνταξιούχων του Τ.Ε.Α.Δ.Υ. Παρέχεται πλέον η δυνατότητα να λαμβάνουν τη Βεβαίωση Αποδοχών τους (συντάξεων) για το έτος 2011 με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της ιστοσελίδας του Τ.Ε.Α.Δ.Υ. (www.teady.gr ).

Η Οικολογική Παρέμβαση για την αντιπυρική προστασία

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩ
Ακόμα δε ξεκίνησαν οι καύσωνες και άρχισαν οι φωτιές.
Είτε από εμπρησμούς , είτε από αυταναφλέξεις είτε από ατυχήματα. Και τρέχουν όλοι οι πολιτικοί να καταγγείλουν ο ένας τον άλλον για τα πράγματα που δεν έγιναν.

Επιστολή Γ. Κυρίτση προς Ε.Β.Ε.Δ.

Στήλη: Δελτία Τύπου

Θέμα: Συνάντηση εργασίας τοπικού παραρτήματος και στελεχών της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Αγαπητοί φίλοι,

Είναι γεγονός ότι, ως χώρα, αλλά και ως νησί βιώνουμε μια δύσκολη περίοδο.

Παραίτηση Βασιλειάδη για σοβαρούς λόγους υγείας

Στήλη: Ανακοινώσεις

Επιστολή παραίτησης για σοβαρούς λόγους υγείας

Αγαπητέ μου Δήμαρχε,
καταρχήν θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την ανθρώπινη στήριξή σου τους τελευταίους τέσσερις μήνες που δίνω μία σημαντική μάχη για την υγεία μου.

Το νησί έχει ανάγκη ηγετικής ομάδας και όχι ηγεμόνων

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ν. Κανταρζής

Άρθρο του Ν. Κανταρζή

Οργή και αγανάκτηση νοιώθει κανείς , διαβάζοντας το δελτίο τύπου της Δημοτικής αρχής , σχετικά με τις ενημερωτικές συναντήσεις της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας σε Οργανισμούς και Επιχειρήσεις του Δήμου μας!

Δήμος Κω: στην Τεχνόπολη μετά από πρόσκληση Χρυσόγελου

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Μετά από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων κ. Νίκου Χρυσόγελου, ο Δήμος της Κω θα συμμετάσχει στην τριήμερη εκδήλωση-συνέδριο για την Κοινωνική Οικονομία που πραγματοποιείται 6-8 Ιουλίου 2012 στην Τεχνόπολις-Γκάζι στην Αθήνα, παρουσιάζοντας το Ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο Τοπικής Ανάπτυξης ΚΩΣ-ΑΣΠΙΣ καθώς και την μέχρι σήμερα πρωτοπόρα λειτουργία του στην υποστήριξη της ίδρυσης και λειτουργίας Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

«Γνωρίζω τις ακτές του νησιού μου» και «Χόρεψε μαζί μου»

Στήλη: Νέα

3-6-12

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Υγείας και Αστικής Συγκοινωνίας Δήμου Κω στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος δράσεων 2012 του Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. Κω ανακοινώνει την υλοποίηση των παρακάτω προγραμμάτων:

Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. Κω - ευχαριστήριο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Την Παρασκευή 29/06/2012, το Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. Κω ανταπόδωσε την επίσκεψη του Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. Καλύμνου και είχε την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει το πλαίσιο της συνεργασίας των δύο Κέντρων.

Ο Δήμος Κω για τις επισκέψεις της «Δύναμης Αλλαγής» σε ΚΕΑΣ - μαρίνα

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Ουδείς μπορεί να αναιρέσει το δημοκρατικό δικαίωμα της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου να επισκέπτεται τις δημοτικές επιχειρήσεις και να ενημερώνεται για την πορεία τους.

Δήμος Κω: αυτόκλητοι διαπραγματευτές έφεραν τη συνεργασία με τις εταιρίες χαμηλού κόστους στο χείλος του γκρεμού

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Δυστυχώς ή ευτυχώς καμία σοβαρή διαδικασία διαπραγμάτευσης σε παγκόσμιο επίπεδο δεν γίνεται μέσω συνεντεύξεων τύπου, γεγονός που το γνωρίζει πρωτίστως ο πρώην Υφυπουργός κ. Νικητιάδης.

108 αθλητές και αθλήτριες από την Κω στο Ανοικτό Τουρνουά Τένις Junior

Στήλη: Αθλητισμός

Optimized-ΟΑΠ ΘΕΡΙΝΟ 2012

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το τριήμερο 29 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2012 το θερινό Ανοικτό Τουρνουά Τένις Junior του Ομίλου Αντισφαίρισης Πεταλούδων στο ολοκαίνουργιο δάπεδο green set των γηπέδων του ομίλου μας, με συνδιοργανωτή τον Δ.Ο.Π.Α. Ρόδου.

«Έρωτας στο Αιγαίο»: ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της νέας τουρκικής τηλεοπτικής σειράς

Στήλη: Νέα

1

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της νέας τουρκικής τηλεοπτικής σειράς «Έρωτας στο Αιγαίο», που πραγματοποιούνται και στην Κω από τον γνωστό παραγωγό ταινιών Turker Inanoglou, γνωστό στην Ελλάδα από το σήριαλ «Τα Σύνορα της Αγάπης».

Συνεχίζεται η έκθεση έργων μαθητών της Μαρίας Χατζηγιακουμή

Στήλη: Πολιτισμός

8

Το Σάββατο 30 Ιουλίου, έγιναν τα εγκαίνια με μεγάλη προσέλευση και η έκθεση έργων μαθητών της Μαρίας Χατζηγιακουμή συνεχίζεται μέχρι και την Τρίτη 2 Ιουλίου.
Στο Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού, Αργυροκάστρου και Κορυτσάς στην Κω, 7  με 9 μ.μ.

Συναρπαστικό video που δείχνει πως να χειριστεί κανείς μια συνηθισμένη μικρο- πυρκαγιά

Στήλη: Ανακοινώσεις

{module fire}

Ίσως κανείς δεν έχει συνειδητοποιήσει τη δύναμη κατάσβεσης που έχει ένα βρεγμένο πανί !

Αυτό το συναρπαστικό video (30 δευτερολέπτων) , δείχνει πως να χειριστεί κανείς μια συνηθισμένη μικρο- πυρκαγιά όπως το λάδι στο τηγάνι!

Με καθολική συμμετοχή η ολομέλεια της Δύναμης Αλλαγής

Στήλη: Δελτία Τύπου

1

Με καθολική συμμετοχή των μελών της παράταξης έγινε χθες Παρασκευή 29 Ιουλίου η ολομέλεια της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στο Πολύκεντρο Θαλασσινού.

Σε μια γεμάτη αίθουσα ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γ.Κυρίτσης έκανε ένα σύντομο απολογισμό του εξαμήνου.

Δήμος Κω: η σωστή λειτουργία του ΧΥΤΑ είναι ευθύνη ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος ΚωΜόνο θλίψη και ερωτηματικά σε όλους τους συμπατριώτες μας προκαλεί το τραγικό θέαμα και η συμπεριφορά ολόκληρης της αντιπολίτευσης, για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο πρέπει να μείνει έξω από τα επικοινωνιακά τερτίπια.

Οι Έλληνες περικόπτουν σημαντικά τα έξοδά τους

Στήλη: Οικονομία

shopping-cart-icon by visualpharm

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρία online ερευνών ResearchToday (08/07 έως 26/07), σε δείγμα 741 ατόμων ηλικίας 15-69 ετών, το 97% δηλώνει ότι τους τελευταίους 3 μήνες έχει περικόψει κάποιες δαπάνες από μία λίστα 13 εξόδων, ενώ 3% δηλώνει ότι δεν έχει προβεί σε καμία περικοπή δαπανών του νοικοκυριού.

Συνάντηση Κ. Καΐσερλη με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πάνω Πολεμιδίων Κύπρου και τη θεατρική ομάδα

Στήλη: Πολιτισμός

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πάνω Πολεμιδίων Κύπρου και τα παιδιά της θεατρικής ομάδας που παρουσίασαν χθες στο Κάστρο το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη «Η Αυλή των Θαυμάτων»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πάνω Πολεμιδίων Κύπρου και τα παιδιά της θεατρικής ομάδας που παρουσίασαν χθες στο Κάστρο το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη «Η Αυλή των Θαυμάτων» είχε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης.

Χρυσό μετάλλιο,τρία χάλκινα και τιμητική διάκριση για Έλληνες μαθητές στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

Στήλη: Παιδεία

1

Συγκεντρώνοντας μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες στα χρόνια συμμετοχής της στη 52η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Άμστερνταμ, 13-24 Ιουλίου 2011), έναν από τους σημαντικότερους επιστημονικούς διαγωνισμούς για νέους, η ελληνική ομάδα απέσπασε για πρώτη φορά χρυσό μετάλλιο, καθώς και τρία χάλκινα και μια τιμητική διάκριση.

Δήμος Κω: Προγραμματισμός επισκέψεων στις Δημοτικές Κοινότητες

Στήλη: Ανακοινώσεις

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

Δευτέρα 1-8-2011

Πης Σταμάτης

Καρδάμαινα

11.00-14.00

Τρίτη 2-8-2011

Φάκκος Μιλτιάδης

Αντιμάχεια

11.00-14.00

Τετάρτη 3-8-2011

Γιωργαράς Αντώνης

Κέφαλος

11.00-14.00

Τετάρτη 3-8-2011

Μπαλαλής Γιάννης

Αντιμάχεια

11.00-14.00

Πέμπτη 4-8-2011

Νικηταράς Θεοδόσης

Καρδάμαινα

11.00-14.00

Παρασκευή 5-8-2011

Πασσανικολάκης Γιώργος

Ασφενδιού

11.00-14.00

Παρασκευή 5-8-2011

Βασιλειάδης Σπύρος

Πυλί

11.00-14.00

Παρασκευή 5-8-2011

Δρόσος Βασίλης

Κέφαλος

11.00-14.00

Οι αναφερόμενοι Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι:

Συνάντηση του Δημάρχου Κω με τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια για τις επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος ΚωΣτα πλαίσια της πρωτοπόρας διαδικασίας που έχει ξεκινήσει ο Δήμος μας για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1η Αυγούστου στις 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω, συνάντηση του Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη και των μελών του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κω με τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια για τις επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας που πραγματοποιήθηκαν από 6 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2011.

Ιπποκράτεια: αλλαγή ημέρας συναυλίας

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η προγραμματισμένη συναυλία των μουσικού σχήματος THE 9 MINUTES, στο Θεατράκι Καρδάμαινας, σήμερα Παρασκευή 29 Ιουλίου , θα πραγματοποιηθεί την ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στο ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, λόγω της κηδείας του Γιώργου Μαλακτάρη, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αντιμάχειας.

Ημερίδα «Πολιτική υγείας στο Ν. Αιγαίο την εποχή της κρίσης»

Στήλη: Υγεία

Οικολογικός Άνεμος

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011, Νάξος, Δημοτικό Θέατρο Νάξου «Ιακ. Καμπανέλλης», ώρα 17.00-21.30.

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην ημερίδα «Πολιτική υγείας στο Ν. Αιγαίο την εποχή της κρίσης: προβλήματα, προοπτικές, παρεμβάσεις» που διοργανώνουν η περιφερειακή κίνηση ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Νάξου και Ν Αιγαίου και η Θεματική Ομάδα Υγείας των ΟΠ, την Κυριακή 31 Ιουλίου 2011, στην Νάξο, Δημοτικό Θέατρο Νάξου Ιακ. Καμπανέλλης, ώρα 17.00-21.30.

Υπουργείο Εργασίας: Με εποπτεία και έλεγχο του ΑΣΕΠ τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Στήλη: Ανακοινώσεις

Με αφορμή ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της ΝΔ, κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Κωνσταντίνος Τασούλας, επισημαίνεται ότι, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε πριν το 2009, οι προσλήψεις ακόμη και εκείνες που αφορούν στην απασχόληση ανέργων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, θα γίνουν με απόλυτα διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια.

Ο Δήμαρχος Κω ενημερώθηκε από τα μέλη των θεατρικών ομάδων για την αναμόρφωση των σφαγείων

Στήλη: Πολιτισμός

1

Τα παιδιά των θεατρικών ομάδων με την αγάπη και το μεράκι τους για την τέχνη και περνώντας τη δική τους «Οδύσσεια» μέχρι την εξεύρεση μίας φιλόξενης στέγης, δικαιώνουν απόλυτα την επιλογή της Δημοτικής Αρχής για την παραχώρηση των Παλαιών Σφαγείων.

Η Δύναμη Αλλαγής για τη συνεδρίαση με θέμα τον ΧΥΤΑ: «Κατήφορος...»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη ΑλλαγήςΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Συνεχίζοντας τον κατήφορο που έχει πάρει ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Κω, αγνοώντας για άλλη μια φορά τις εκκλήσεις σύσσωμης της μειοψηφίας εξέδωσε πρόσκληση για κατεπείγουσα συνεδρίαση του σώματος με θέμα τον ΧΥΤΑ.

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Κω ολοκλήρωσε το 16ο Εσωτερικό του Πρωτάθλημα Παίδων - Εφήβων

Στήλη: Αθλητισμός

1

Το τελευταίο Τουρνουά της χρονιάς πραγματοποιήθηκε από 18 έως 23 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Κω στο Πελεζίκι.

Ήταν ουσιαστικά το κλείσιμο της αγωνιστικής δραστηριότητας μιας ολόκληρης χρονιάς

Εισήγηση Ηλία Σιφάκη για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ηλίας Σιφάκης

Επτά μήνες μετά την ανάληψη του Δήμου και αφού ο Δήμαρχος κοντεύει να εξαντλήσει όλους τους Δημότες στην διαβούλευση (σωματικά, γιατί ψυχολογικά ήδη τους έχει βγάλει Nοκ άουτ! ), επανήλθε για ακόμα μία φορά να μας αναλύσει το πρόγραμμά του, το όραμά του, όπως αυτό θα παρουσιαστεί επίσημα τον Σεπτέμβριο του 2011 για να τρέξει το 12 και 13 αφού το σωτήριο έτος 2014 έχουμε εκλογές!

Ιωάννης Κατσίλλης: Διαμαρτυρία για τη Δημοτική Κοινότητα Καρδάμαινας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ανθρώπινη Κως

ΥΠΟΜΝΗΜΑ 1

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ

Θεωρώ πως ο Προεδρεύων του Συμβουλίου μας δεν εχει επίγνωση των καθηκόντων του ως Προεδρεύων, δεν μπορεί να είναι Δημοκρατικός και Αξιοκρατικός καθ'όλη τη διάρκεια του Συμβουλίου καθώς και δεν γνωρίζει ούτε τις τυπικές διαδικασίες που προβλέπονται σε μια συνεδρίαση Συμβουλίου.

Η Δύναμη Αλλαγής για τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Η σχεδιασμένη από τον κ. Καίσερλη απαξίωση των θεσμών και ειδικά του δημοτικού συμβουλίου, υλοποιείται μεθοδικά από τον ίδιο, με τη συνεργασία του προέδρου του Δ.Σ. κ. Δρόσου Βασίλη, που σε κάθε συνεδρίαση διολισθαίνει απαξιώνοντας τη θέση και το ρόλο του, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν είναι πρόεδρος του συνόλου του Δ.Σ. αλλά της παράταξής του.

Wikimania 2011

Στήλη: Διαδίκτυο

wikimediaΜία φορά το χρόνο, κάθε χρόνο, εκατοντάδες συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, συναντιούνται στο κεντρικό συνέδριο της κοινότητας Wikimedia με σκοπό να δημιουργήσουν έναν κόσμο όπου κάθε ανθρώπινη ύπαρξη μπορεί ελεύθερα να μοιράζεται το σύνολο της γνώσης.

Ερώτηση Τρεμόπουλου στο Ευρωκοινοβούλιο για μεταφορικό ισοδύναμο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Το θέμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ώστε τα εισιτήρια στις θαλάσσιες συγκοινωνίες να κοστίζουν όσο τα αντίστοιχα των χερσαίων μεταφορών ίσης απόστασης, φέρνουν στο ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι. Το Μεταφορικό Ισοδύναμο ισχύει ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία, συμβάλλοντας σοβαρά στη στήριξη των νησιωτικών τους περιοχών.

Συνέντευξη Τύπου με θέμα τα αποτελέσματα της αξιοποίησης του χώρου των Παλαιών Σφαγείων από τις θεατρικές ομάδες του Δήμου

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Αύριο, 28.07.2011 και ώρα 13:00, στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιάννης Μπαλαλής θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου με θέμα τα αποτελέσματα της αξιοποίησης του χώρου από τις θεατρικές ομάδες του Δήμου Κω, το διήμερο φεστιβάλ που θα συνδυαστεί με τα επίσημα εγκαίνια του χώρου και τη δημιουργία ομάδας πολιτισμού στα πλαίσια της κοινωνικής οικονομίας.

Η Δύναμη Αλλαγής για το ατύχημα με λεωφορείο της ΚΕΑΣ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Το ιδιαίτερα σοβαρό ατύχημα που έγινε τη Δευτέρα 25 Ιουλίου με λεωφορείο της ΚΕΑΣ το οποίο «βγήκε» από το δρόμο και έπεσε σε παρακείμενο χωράφι είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί όχι μόνο στην επιχείρηση αλλά σε όλους τους χώρους δουλειάς του ενιαίου δήμου της Κω.

Στον ευαίσθητο όμως τομέα των μεταφορών οι ευθύνες, υπηρεσιακές, αστικές και ποινικές που μπορεί να προκύψουν για την επιχείρηση είναι ακόμα πιο σοβαρές.

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου κέρδισε τους μικρούς μας φίλους

Στήλη: Δελτία Τύπου

1

Ο Α. Παπαθεοδούλου κέρδισε τους μικρούς μας φίλους με τις πρωτότυπες ιδέες, την δημιουργικότητα και την φαντασία του. Με μεγάλη επιτυχία παρουσίασε στο Πολύκεντρο το βιβλίο του «Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ» . Το βιβλίο έχει πάρει το Βραβείο Εικονογράφησης ΕΒΓΕ και το Βραβείο Λογοτεχνικού Περιοδικού Διαβάζω.

Όλες οι οικονομικές παράμετροι στα σκάφη

Στήλη: Θάλασσα

1

Ευνοούνται τα μικρά σκάφη, η ακινησία και οι συνταξιούχοι ιδιοκτήτες σκαφών

Σε συνέχεια του ευνοϊκού νόμου, για τους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών αναψυχής, που ψηφίσθηκε στις αρχές Ιουλίου (νόμος 3986/2011), ακολουθεί ενημέρωση με όλες τις οικονομικές παραμέτρους που αφορούν στα σκάφη κάθε μεγέθους.

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα, ο Φόρος Πολυτελείας (10%) δεν επιβάλλεται στα σκάφη αναψυχής (πολυεστερικά, φουσκωτά με γάστρα κ.λπ.) με μήκος που δεν υπερβαίνει τα 7,5 μέτρα. Το ίδιο ισχύει και για τους κινητήρες ανεξαρτήτως είδους και ολικού μήκους του σκάφους.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η αναμόρφωση του Προγράμματος MARE-TOURISM

Στήλη: Τουρισμός

Δήμος Κω

Την Τετάρτη εισάγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο η αναμόρφωση του Προγράμματος MARE-TOURISM που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος» με βασικές αλλαγές την ένταξη στο ίδιο έργο και του προγράμματος ΠΑΡΑ.ΤΟΥΡΙΣΜ καθώς και τον ορισμό, με πρόταση των εταίρων, του Δήμου της Κω ως επικεφαλή του Προγράμματος και την παράλληλη αύξηση του αντίστοιχου προϋπολογισμού του.

Μήπως έχετε δει τον Μιστράλ;

Στήλη: Ανακοινώσεις

Χάθηκε ο Μιστράλ

Ο Μιστράλ, το σκυλάκι της φωτογραφίας, έχει χαθεί εδώ και μια βδομάδα. Όποιος το βρει ή το έχει δει κάπου, μπορεί να επικοινωνήσει στο 22420-21680, ή με τους

-Γιάννης Πάτμιος: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000066666625

-Σεβαστιάνα Χατζησάββα: http://www.facebook.com/sevastiana.chatzisavva

Η ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ παρουσιάζει: “Γιάννης Αγγελάκας 3″ – 2 Αυγούστου, Μεσαιωνικό κάστρο Κω στις 21:00

Στήλη: Πολιτισμός

1

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κω έχει την χαρά και τη μεγάλη τιμή να παρουσιάζει στο μουσικόφιλο κοινό της Κω, για πρώτη φορά στο νησί μας, έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς της χώρας μας.

Η κ. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου μία από τις 5 πρέσβειρες της Ελληνικής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου

Η επιτυχία της κ. Μαίρης Τριανταφυλλοπούλου, ενεργού στελέχους της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, να εκλεγεί μία από τις 5 πρέσβειρες της Ελληνικής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, τιμά το νησί και όλους εμάς στη παράταξη.

Απόφαση της Δημοτικής Αρχής για άμεση αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της ΑΒΙΚΩ και του Οινοποιείου

Στήλη: Νέα

3

Την ξεκάθαρη απόφαση της Δημοτικής Αρχής για άμεση αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της ΑΒΙΚΩ και του Οινοποιείου εξέφρασε σήμερα το πρωί, από το χώρο του Οινοποιείου, ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης.

11η Τακτική Συνεδρίαση Δημ. Κοινότητας Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΩ, ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΩ, ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011, ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00, ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

Η Δημοτική Κοινότητα Κω για τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια για τις επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Δημοτική Κοινότητα Κω προσκαλεί όλους τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια για τις επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας, την Δευτέρα 1η Αυγούστου 2011 και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω.

Επιφυλάξεις διατυπώνουν οι ξενοδόχοι για την Τουριστική Κατοικία

Στήλη: Τουρισμός

1

Ενόψει της επικείμενης ψήφισης από τη Βουλή του νομοσχεδίου για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα, το Ξ.Ε.Ε. δημοσιεύει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που διενήργησε στα μέλη του σχετικά με την εισαγωγή του θεσμού της τουριστικής κατοικίας ως « εργαλείου» τουριστικής ανάπτυξης.

Συνεχίζονται οι εκπαιδεύσεις των Ελλήνων Διασωστών της βάσης ετοιμότητας της Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

1

Για άλλη μια φορά τα μέλη μας εκπαιδεύτηκαν σε τεχνικές καταρίχησης που πιθανόν να χρειαστούν σε περίπτωση διάσωσης όπως έγινε και στην άσκηση που συντόνισε πρόσφατα το γραφείο πολιτικής προστασίας.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Καμάρι

Στήλη: Νέα

1

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά το μεσημέρι η πυρκαγιά στο Καμάρι, στην Κέφαλο της Κω.

Η φωτιά ξέσπασε χαμηλά στο Καμάρι και επεκτάθηκε προς τα «Παλάτια», στο βουνό.

Έχουν καεί  περίπου 25 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια.

Πολίτες κόντρα στον Καιρό: ερωτήσεις προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου για τουριστική κατοικία, συντελεστές δόμησης, κ.ά.

Στήλη: Δελτία Τύπου

Πολίτες κόντρα στον Καιρό

Προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

κ. Γ. Γκούφα

Κοιν: Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες,

Περιφερειακούς Συμβούλους

Κύριε πρόεδρε

εκ μέρους της παράταξης μας και βάσει του Κανονισμού, θέλουμε να καταθέσουμε τις παρακάτω Ερωτήσεις-Επερωτήσεις:

Κατάρτιση ταυτοτήτων υδάτων κολύμβησης (Bathing Profiles)

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ανδρέας Ανδρεαδάκης, θα παρουσιάσει στους δημοσιογράφους, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, την εξέλιξη της πορείας υλοποίησης του έργου "Κατάρτισης ταυτοτήτων υδάτων κολύμβησης (Bathing Profiles)", το οποίο εκπονείται στο πλαίσιο εφαρμογής της Οδηγίας 2006/7/ΕΚ σχετικά με τη διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης (ΥΠΕΚΑ, Αμαλιάδος 17, 4ος όροφος).

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τους ψεκασμούς δακοκτονίας στην Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Όπως μας ενημέρωσε η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Δωδεκανήσου, άρχισε από σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011 και προβλέπεται να διαρκέσει έως την 31η Ιουλίου ο ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου στα ελαιόδεντρα του νησιού. Αναλυτικότερα από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Κω παρακαλούνται:

Δήμος Κω: κανένα απολύτως θέμα δεν υφίσταται με τη χρηματοδότηση πολιτιστικών δράσεων

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Καθώς αρκετοί συμπατριώτες μας, μας εξέφρασαν την ανησυχία τους, σχετικά με την πραγματοποίηση μιας σειράς προγραμματισμένων εκδηλώσεων και δράσεων από τα Νομικά Πρόσωπα που συγχωνεύονται στο νέο ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Βρεφονηπιακών Σταθμών», θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι κανένα απολύτως θέμα δεν υφίσταται με τη χρηματοδότηση των πολιτιστικών αυτών εκδηλώσεων και δράσεων.

Δύναμη Αλλαγής: «οι πολίτες γύρισαν πλάτη στον Καΐσερλη»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

22/7/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΪΣΕΡΛΗ

Αφού διέσυρε και απαξίωσε το θεσμό της διαβούλευσης ο δήμαρχος Κω, τώρα βλέπει την πλάτη των πολιτών, που κατάλαβαν πολύ γρήγορα πως το νησί οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο περιθώριο.

Α.Ε. Δικαίου: συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες του Α.Σ. Ιπποκράτη

Στήλη: Αθλητισμός

1

To Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Ε. Δικαίου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες στους προπονητές και την διοίκηση της ομάδας μπάσκετ των γυναικών του Α.Σ. Ιπποκράτη, που με τη συστηματική τους προσπάθεια, κατάφεραν να φτάσουν στην επίτευξη του μεγάλου φετινού στόχου της ομάδας, που δεν ήταν άλλος από την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία.

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη, με το Δ. Σ. των εργαζομένων του Δήμου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη με το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων του Δήμου Κω.

Από την πλευρά του το Δ.Σ. των εργαζομένων έθεσε στο Δήμαρχο όλα τα ζητήματα που προκύπτουν και ζήτησε από το Δήμαρχο τη στενή συνεργασία του για την εξεύρεση των προσφορότερων λύσεων.

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με τα δεδουλευμένα των υπαλλήλων της εταιρείας φύλαξης

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Με ενέργειες της ηγεσίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω, αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τα δεδουλευμένα των υπαλλήλων της εταιρείας φύλαξης και όλοι έχουν κληθεί να λάβουν τις αντίστοιχες επιταγές.

Η Δύναμη Αλλαγής για την ανάπλαση πάρκου επί της Γρηγορίου Ε’

Στήλη: Δελτία Τύπου

1

Δελτίο Τύπου

Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε σήμερα ότι ξεκίνησε το έργο της κατασκευής του πάρκου στον ΚΧ 224 επί της οδού Γρηγορίου Ε' στην πόλη της Κω, που είχε μελετήσει και εντάξει στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων η δημοτική αρχή Κυρίτση.

Μεγάλη η συμμετοχή πολιτών στη συνεδρίαση για το τριετές

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Με μεγάλη συμμετοχή και πολιτών που δεν είναι μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης πραγματοποιήθηκε χθες στην Αίθουσα του ΕΒΕΔ η πρώτη συνεδρίαση με θέμα το 3ετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Κω.

Κυριαρχεί το Facebook στις καταγγελίες παράνομου περιεχομένου

Στήλη: Διαδίκτυο

safeline.gr

Η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή SafeLine που ιδρύθηκε το 2003 και δέχεται καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο του Διαδικτύου, συνεχίζει τη δράση της με την υποστήριξη του προγράμματος "Safer Internet" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δωρεάν σεμινάρια προετοιμασίας για εξετάσεις των Δραματικών Σχολών από το ΚΘΒΕ

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΚΘΒΕ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής οργανώνει σεμινάρια προετοιμασίας υποψηφίων για τις εισαγωγικές εξετάσεις των Δραματικών Σχολών της χώρας.

Λιμός στη Σομαλία

Στήλη: Ανακοινώσεις

wikimedia, USAID

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοινώνουν σήμερα λιμό σε δυο περιοχές της Νότιας Σομαλίας στο Νότιο Bakool και στο κάτω Shabelle.

Σχεδόν το μισό του πληθυσμού -3,7 εκατομμύρια άνθρωποι - βρίσκονται σε κρίση εκ των οποίων 2,8 εκατομμύρια στο Νότο. Η συνεχής ξηρασία έχει πλήξει τη χώρα τα τελευταία χρόνια, επιπλέον η συνεχής διαμάχη έχει καταστήσει πολύ δύσκολο για τους οργανισμούς αρωγής να λειτουργήσουν και να προσεγγίσουν της κοινότητες ιδιαίτερα στο νότο.

Παροχή συνδρομής σε ιστιοφόρο σκάφος στην Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κω ενημερώθηκε από 81χρονο αλλοδαπό, κυβερνήτη του Ι/Φ σκάφους «ROZALIA» σημαίας Πολωνίας, ότι υπέστη ηλεκτρομηχανολογική βλάβη, ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου ΦΩΚΑΣ, όπου και είχε αγκυροβολήσει, μαζί με μία 54χρονη αλλοδαπή επιβαίνουσα, καλά στην υγεία τους.

Σε εξέλιξη η διαβούλευση για το τριετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία διαβούλευσης με την κοινωνία και τους φορείς σε σχέση με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για το τριετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Κω.

Νίκος Μυλωνάς: απάντηση στην πρόσκληση για γενική συνέλευση του ΤΕΕ Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Κως 20-7-2011

Εν όψει της συνέλευσης ΜΕ ΤΕΕ ΚΩ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Εύχομαι καλή επιτυχία στην συνέλευση.

Α. Γνωρίζετε το όλο θέμα των χωροταξικών και πολεοδομικών μελετών στο νησί μας και τις πολιτικές που εχει θέσει σε εφαρμογή η δημοτική αρχή υπό τον κ. Καϊσερλη. Κακώς τόσο καιρό η ΜΕ του ΤΕΕ δεν εχει πάρει θέση γιαυτα που δρομολογήθηκαν και δεν εχει ασκήσει το καθήκον του ως τεχνικού συμβούλου της πολιτείας''.

Ηλίας Σιφάκης: Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η ακύρωση της συνεδρίασης του ΕΦΤ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ηλίας Σιφάκης

Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η ακύρωση της χθεσινής συνεδρίασης του ΕΦΤ.

Παρά το ότι η επιλογή της Δημοτικής Αρχής ήταν η συνέχιση της λειτουργίας του ΕΦΤ, η ίδια σε χρόνο ρεκόρ, κατάφερε να οδηγήσει και να «κερδίσει» εν τέλει την απαξίωση και την αδιαφορία των επαγγελματιών του τουρισμού.

Καταργούνται τα γραφεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Στήλη: Παιδεία

1

Σύσκεψη υπό την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, με τη συμμετοχή της Υφυπουργού, Εύης Χριστοφιλοπούλου και του Γενικού Γραμματέα, Βασίλη Κουλαϊδή, πραγματοποιήθηκε χθες, 18/07/2011, με αντικείμενο θέματα επιλογής στελεχών της Εκπαίδευσης και την κατάργηση των γραφείων.

Ανάκληση αυτοκινήτων TOYOTA Yaris

Στήλη: Ανακοινώσεις

Γ.Γ.Κ.

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων TOYOTA μοντέλο Yaris.

Ελάχιστος αριθμός μαθητών στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ)

Στήλη: Παιδεία

lv

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθορίζεται ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη λειτουργία τμήματος τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και τμήματος ειδικοτήτων στις ΕΠΑΣ.

Αναλυτικά για τα ΕΠΑΛ:

Εξαιρούνται από την έκτακτη εισφορά τα σκάφη έως 6 μέτρα

Στήλη: Θάλασσα

1

Ευνοϊκός για τους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών αναψυχής, είναι ο νέος νόμος 3986/2011, εφαρμοστικός του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με το νόμο αυτόν, τα μηχανοκίνητα σκάφη ανοικτού τύπου, ταχύπλοα ή μη, ολικού μήκους μέχρι έξι μέτρα εξαιρούνται από την επιβολή έκτακτης εισφοράς.

Αίτημα έκτακτης σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Προς τον πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κω

κοιν: Δημ. Κοινότητες Δήμου Κω

ΘΕΜΑ: σχετικά με το αίτημα έκτακτης σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Κω με βάση το άρθρο 67 του Νόμου 3852/2010

κ. Πρόεδρε

Σας επισυνάπτουμε την ενιαία αίτηση για την σύγκληση του δημοτικού μας συμβουλίου με βάση το άρθρο 67 του Νόμου 3852/2010.

Επιχειρήσεις Κοινωνικής Οικονομίας: ξεκινά σταδιακά η φάση υλοποίησης

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Μετά το τέλος των εντατικών σεμιναρίων (15.07.2011) για τις επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας και την ενημέρωση, επί τη ευκαιρία της επίσκεψής του στην Κω, του Πρωθυπουργού από το Δήμαρχο και τους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Κω για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ακολουθεί το δεύτερο στάδιο με το οποίο ξεκινά σταδιακά και η φάση υλοποίησης.

Πληρωμή Προκαταβολών Ενιαίας Ενίσχυσης 2011 στους παραγωγούς

Στήλη: Ανακοινώσεις

Για δεύτερη συνεχή χρονιά θα πληρωθούν προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς μέσα στον Οκτώβριο, μετά από αίτημα του ΥΠΑΑΤ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το οποίο και έγινε δεκτό.

Το Υπουργείο καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε οι ενισχύσεις προς τον αγροτικό κόσμο να δίνονται άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις

Ανάκληση μοτοσικλετών YAMAHA

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία YAMAHA MOTOR CO. σε συνεργασία με τους εθνικούς διανομείς, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα με τη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., και τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης μοτοσικλετών YAMAHA μοντέλο FJR1300.

Ματαίωση θεατρικής παράστασης στα Ιπποκράτεια

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Η Θεατρική παράσταση «Παίζουν το τραγούδι μας », από την θεατρική σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιουλίου, στο Μεσαιωνικό Κάστρο Κω, Ματαιώνεται.

Η οικονομική κατάσταση της Κ.Ε.ΔΗ.Κ.

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θέμα: «Η οικονομική κατάσταση της Κ.Ε.ΔΗ.Κ. ΤΗΝ 01/01/2011»

Με αφορμή σχόλια του συναδέλφου μου κυρίου Γερασκλή Δαυίδ περί εργαζομένων της Κ.Ε.ΔΗ.Κ. και προς ενημέρωσή του παραθέτω τα παρακάτω στοιχεία:

(Κύριε Γερασκλή, αφού μελετήσετε τα παρακάτω στοιχεία πιστεύω ότι με τίποτα δεν θα θέλατε να είστε στη θέση μου!)

Πολίτες κόντρα στον Καιρό: Σιγή ιχθύος του κ. Μαχαιρίδη στα μεγάλα ζητήματα της Περιφέρειας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Πολίτες κόντρα στον Καιρό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις τελευταίες μέρες ο Περιφερειάρχης και πολύ πρόσφατα από την Κώ με τη συνδρομή του Πρωθυπουργού, επιδιώκει με συνεντεύξεις, δελτία τύπου κλπ, να εμφανίσει ότι η Περιφερειακή (κατ' όνομα) Αυτοδιοίκηση Νοτίου Αιγαίου, βρίσκεται στην πρωτοπορία διαμόρφωσης και υλοποίησης πολιτικών που δίνουν αποφασιστική ώθηση και ανάπτυξη στην περιοχή μας και μάλιστα περίπου ότι βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή για μια αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Σχέδιο Νόμου για προστασία των οφειλετών από αθέμιτες εισπρακτικές μεθοδεύσεις, διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά, προστασία καταναλωτών

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου για την «Εδραίωση της διαφάνειας στη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς, την ενδυνάμωση της προστασίας των καταναλωτών και την προστασία των οφειλετών από αθέμιτες εισπρακτικές μεθοδεύσεις».

Αναρτήθηκε την Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011, στον ιστότοπο opengov.gr, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την «Εδραίωση της διαφάνειας στη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς, την ενδυνάμωση της προστασίας των καταναλωτών και την προστασία των οφειλετών από αθέμιτες εισπρακτικές μεθοδεύσεις».

Το σχέδιο νόμου αποτελείται από τρία κεφάλαια:

Μνημόνιο Ελλάδας - ΗΠΑ για την αρχαιοκαπηλία

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Ελληνική Κυβέρνηση και η Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής υπέγραψαν στις 17 Ιουλίου 2011 Μνημόνιο Συνεργασίας για την επιβολή περιορισμών εισαγωγής στις Η.Π.Α. πολιτιστικών αγαθών ελληνικής προέλευσης, που χρονολογούνται από την Ανώτερη Παλαιολιθική εποχή (20.000 π.Χ. περίπου) έως και το τέλος της Βυζαντινής περιόδου (15ος αι. μ.Χ.).

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν την Κυριακή το απόγευμα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης με την Αμερικανίδα ομόλογό του κ. Χίλαρι Κλίντον. Η κ. Κλίντον έφθασε στο Μουσείο της Ακρόπολης στις 5.30 το απόγευμα, όπου ξεναγήθηκε στις αίθουσες του Μουσείου από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και τον Διευθυντή του Μουσείου κ. Δημήτρη Παντερμαλή.

Ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου στο Πολύκεντρο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Αντώνης Παπαθεοδούλου, Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο

« Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ»

Ο Α. ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ

Ποιος θα τολμούσε να τα βάλει με ένα σιντριβάνι που πετάει νερό και σε καταβρέχει; Να οδηγήσει σε δρόμους που αλλάζουν συνέχεια πορεία; Να κοιτάξει σοβαρός ένα άγαλμα που ξεκαρδίζεται στα γέλια; Και να στείλει επίσημη επιστολή με ένα ταχυδρομείο που γράφει στα γράμματα ότι του κατέβει;... Ο πόλεμος προσπάθησε, αλλά...

Βάρδιες πυρασφάλειας ξεκινά η Λέσχη 4x4 Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Λέσχη 4x4 Κω

Με αφορμή την εντολή λήψης μέτρων λόγω υψηλών θερμοκρασιών που απέστειλε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας για τη περιοχή μας , απο σήμερα Κυριακή μέχρι και την Τρίτη , η Λέσχη 4Χ4 της Κω ξεκινάει και πάλι βάρδιες πυρασφάλειας σε Κω , Πυλί και Καρδάμαινα

Τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό για την Εθνική Μπάσκετ Νέων Γυναικών

Στήλη: Αθλητισμός

u20

Την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών (Β’ Κατηγορίας) που ολοκληρώνεται σήμερα στην Οχρίδα κατέλαβε την εθνική ομάδα . Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά από καλή εμφάνιση επικράτησε της Τσεχίας με 60-59 αποδεικνύοντας ότι δικαιούνταν κάτι παραπάνω στη διοργάνωση, παρά το γεγονός ότι η ομάδα στην πλειονότητά της αποτελούνταν από νεανίδες.

Για 2 πόντους δεν τα κατάφερε να ανέβει στην Α’ κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνκή Νέων Γυναικών...

Στήλη: Αθλητισμός

u20

Πάλεψε, έκανε υπερπροσπάθεια η Εθνική Νέων Γυναικών προκειμένου να ανέβει στην Α’ κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά δεν τα κατάφερε.

Άσκηση Διάσωσης από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

1

To Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου της Κω και ο υπεύθυνος κος Κουζούκας Κώστας ενέκρινε και παρακολούθησε την άσκηση που διοργάνωσαν οι κάτωθι εθελοντικές ομάδες που υπάγονται στη πολιτική προστασία:

Επί τόπου ανεξίτηλο σπρέι στα προϊόντα παρεμπορίου

Στήλη: Οικονομία

1

Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα ο νέος νόμος που δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να καταστρέφουν επί τόπου με ανεξίτηλο σπρέι τα προϊόντα παρεμπορίου που κατάσχονται από τα κλιμάκια που διενεργούν ελέγχους σε δημόσιους χώρους, υπαίθριες και λαϊκές αγορές.

Νίκος Μυλωνάς: Επικοινωνιακοί ο λόγοι της παρουσίας Παπανδρέου στην Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Επικοινωνιακοί ο λόγοι της παρουσίας του κ. Γ. Παπανδρέου στην Κω

Καμία προοπτική δεν οικοδομείται με το ψέμα και την εκλογική σκοπιμότητα

Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας μας, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας, να φθάνει εδω χωρίς προετοιμασία, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ανοικτή επαφή με την κοινωνία μας; Ποια ήταν η σκοπιμότητα της επίσκεψης;

Συμπαράταξη Ελπίδας προς Παπανδρέου: Δεν κρίθηκε αναγκαίο να προσκληθούμε, φοβηθήκαν ότι θα σας φιλοξενούσαμε προσφέροντας σας … τοπικό γιαουρτάκι

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Υπόμνημα για τον πρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Παπανδρέου

κ. Πρωθυπουργέ,

Σας καλωσορίζουμε στην αιφνιδιαστική επίσκεψη στο νησί μας και σας ευχόμαστε καλή διαμονή!

Δεν κρίθηκε αναγκαίο να προσκληθούμε από τους συνεργάτες σας ή τους τοπικούς οργανωτές της επίσκεψης σας, για να σας υποβάλουμε τις προτάσεις μας. Μάλλον φοβηθήκαν ότι θα σας φιλοξενούσαμε προσφέροντας σας ... τοπικό γιαουρτάκι ή ρυζόγαλο. Επί πλέον φαίνεται ότι θεωρούν ότι εμείς εκπροσωπούμε τους αλλογενείς.

Πρώτο βραβείο για την ελληνική ομάδα στους Παγκόσμιους Τελικούς του Imagine Cup

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

Imagine Cup

Η πρωτοποριακή εφαρμογή Touring Machine κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία του διαγωνισμού «Interoperability Challenge»

Νικήτρια στους Τελικούς του Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού της Microsoft, Imagine Cup 2011, αναδείχθηκε η ελληνική ομάδα «Alaniarides», η οποία, παρουσιάζοντας την εφαρμογή Touring Machine, απέσπασε το πρώτο βραβείο στην ειδική κατηγορία του διαγωνισμού «Interoperability Challenge».

Δήμος Κω: εκσυγχρονισμός της αστικής συγκοινωνίας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Μετά την ένταξη της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ (πρώην σκουπιδότοπου) Πυλίου με 550.000€ στο ΕΣΠΑ, άλλο ένα έργο που αφορά τον εκσυγχρονισμό της αστικής συγκοινωνίας εγκρίνεται και υλοποιείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Ειδικότερα το συγκεκριμένο έργο έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η πρόταση είχε κατατεθεί με τη συνεργασία των υπηρεσιών των τριών πρώην Δήμων και η σημερινή Δημοτική Αρχή έφερε εις πέρας την οριστική διαδικασία ένταξης.

Ματαιώνονται οι «Παρουσιάσεις Βελτιωμένων Αυτοκινήτων»

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Παρουσίαση Βελτιωμένων Αυτοκινήτων από τον Σ.Μ.Α. ΚΩ, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ, στον Μύλο της Αντιμάχειας και την ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στο Καμάρι της Κεφάλου Κω, ματαιώνονται.

H «Δόξα» δίχως γήπεδο...

Στήλη: Αθλητισμός

Δόξα Καρδάμαινας

Αναγνώστης του KoSALive.gr, μας υπενθυμίζει το πρόβλημα με το γήπεδο της Καρδάμαινας και τον κίνδυνο η Δόξα Καρδάμαινας να μην πάρει μέρος στο ερχόμενο πρωτάθλημα.

Δήλωση του Πρωθυπουργού στην Κω

Στήλη: Νέα

1

«Είμαι περήφανος για την Ελλάδα, την Ελλάδα που δίνει τη μάχη παντού, όπως κι εδώ, στην Κω, όπου με συλλογική προσπάθεια, με κοινή προσπάθεια, αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας και τον συνδέουμε με την ανάπτυξη, με δουλειές, με τον ποιοτικό τουρισμό.

Ομάδα παιδιών δημιουργικής απασχόλησης από το Κέντρο Πρόληψης «Ιπποκράτης»

Στήλη: Ανακοινώσεις

1

Η Αστική Εταιρεία "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ", προσκαλεί αγόρια και κορίτσια ηλικίας 11 ,12 και 13 ετών να συμμετέχουν στην ομάδα παιδιών που θα περιλαμβάνει ένα ψυχαγωγικό ταξίδι εμπειριών, έκφρασης και δημιουργίας με ζωγραφική και πολλά παιχνίδια.

Δύναμη Αλλαγής: πρόταση για λιμενικό έργο, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

Στήλη: Δελτία Τύπου

1

Με αφορμή την σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Κω, επανέρχεται στην επικαιρότητα η πρόταση της δημοτικής αρχής Κυρίτση για την κατασκευή ειδικού λιμενικού έργου για την εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιου μήκους από 200 ως 350 μ. στο λιμάνι της Κω.

Επιστολή Γ. Κυρίτση προς πρόεδρο ΔΣ για χορήγηση στοιχείων

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Κως 15/072011

Προς τον: κ. Πρόεδρο του Δ.Σ του

δήμου Κω

Κοιν: 1.Μ.Μ.Ε

Θέμα: Χορήγηση στοιχείων

Κύριε Πρόεδρε,

Παρά τη διαβεβαίωση σας, προ 10ημέρου, πως εντός δύο ημερών θα μας είχατε δώσει εγγράφως τα μέλη των Δ.Σ. οργανισμών, νομικών προσώπων και επιχειρήσεων του δήμου, δυστυχώς μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει γίνει.

Στην Κω την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός

Στήλη: Νέα

Γεώργιος Α. Παπανδρέου (wikimedia)

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα επισκεφθεί την Παρασκευή 15 Ιουλίου, την Κω, όπου στις 11.30 π.μ., θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για θέματα Τουρισμού με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

«ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ – ΙΠΠΟΔΑΜΟΣ»: υλοποίηση Επιχειρησιακού Προγράμματος Χωροταξικής και Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Χωροταξικής και Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης «ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ – ΙΠΠΟΔΑΜΟΣ» με στόχο να σχεδιαστούν και να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες χωροταξικές και πολεοδομικές μελέτες που θα προσδιορίσουν και θα θωρακίσουν την ανάπτυξη του νησιού μας για τα επόμενα τριάντα χρόνια.

Δήμος Κω: εργαλείο ανάπτυξης του ενιαίου Δήμου το τριετές επιχειρησιακό πρόγραμμα

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Το τριετές επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Κω είναι μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει το εργαλείο ανάπτυξης του ενιαίου πλέον Δήμου της Κω για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ανάκληση αυτοκινήτων Opel και PEUGEOT

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ανάκληση αυτοκινήτων PEUGEOT μοντέλο Boxer για έλεγχο και αντικατάσταση του μηχανισμού συγκράτησης της ρεζέρβας (εφεδρικού τροχού)

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΛΑΪΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., Γενική Αντιπροσωπεία αυτοκίνητων PEUGEOT στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων PEUGEOT μοντέλο Boxer.

Αντίγραφα αποφάσεων για Ορφέα - Αίγλη ζητά ο Παναγιώτης Θαλασσινός

Στήλη: Δελτία Τύπου

Παναγιώτης Θαλασσινός

ΠΡΟΣ:

ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ κ. ΔΡΟΣΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Κοινοποίηση: ΜΜΕ

ΘΕΜΑ : «ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ» .

Κύριε πρόεδρε,

Παρακαλώ να μου κοινοποιήσεται όπως προβλέπετε από την κείμενη νομοθεσία τα παρακάτω αντίγραφα αποφάσεων και πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου:

Πανευρωπαϊκό: στη δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου η Εθνική Νέων Γυναικών

Στήλη: Αθλητισμός

u20

Τη δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου κατέλαβε η Εθνική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών που διεξάγεται στην Οχρίδα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν τα κατάφερε απέναντι στην Τσεχία, από την οποία έχασε με 76-50 και πλέον θα αντιμετωπίσει την Παρασκεύη 15 Ιουλίου (5.30μ.μ.) στα προημιτελικά την Ουγγαρία.

Επίσκεψη Μητροπολίτη Κω στα σεμινάρια για τις επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Την αγάπη του και το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τη νεολαία και τα προβλήματά της έδηξε για ακόμα μία φορά ο Μητροπολίτης μας, κκ. Ναθαναήλ, επισκεπτόμενος τους νέους που συμμετέχουν στα σεμινάρια για τις επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας.

Συμμετοχή Νίκου Κανταρζή στη συνεδρίαση του τομέα Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Στη σημερινή συνεδρίαση του τομέα Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, θα συμμετάσχει ο κ. Νίκος Κανταρζής, στέλεχος της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Νίκος Μυλωνάς: Αίτημα έκτακτης σύγκλισης Δημοτικού Συμβουλίου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Προς τον πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κω

κοιν: Δημ. Κοινότητες Δήμου Κω

ΘΕΜΑ: Αίτημα έκτακτης σύγκλισης Δημοτικού Συμβουλίου Κω με βάση το αρθρο 67 του Νόμου 3852/2010

κ. Πρόεδρε

Η πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ δημιούργησε μια νέα πολύ δύσκολη κατάσταση στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί μας. Πρέπει το δημοτικό μας συμβούλιο να δει τις προεκτάσεις του θέματος και να χαράξει μια πολιτική αντιμετώπισης των δύσκολων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.

8η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Στήλη: Ομογένεια

1

Στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη, 14 Ιουλίου έως και το Σάββατο, 16 Ιουλίου η 8η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

Νεκταρία Σκαλέρη προς Δήμαρχο Κω με αφορμή τη συνέντευξη τύπου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Νεκταρία Σκαλέρη

Προς κύριο Καΐσερλη, Δήμαρχο Ενιαίου Δήμου Κω,

-με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που δώσατε-

Κύριε Δήμαρχε,

Δηλώσατε ανάμεσα σε άλλα ότι ο κόσμος που ψήφισε τα συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων δεν ψήφισε άτομα ικανά. Να σας θυμίσω ότι η πλειοψηφία των ατόμων αυτών ανήκει στην παράταξη σας. Αν δεν τους θεωρείτε ικανούς, γιατί τους συμπεριλάβατε στο ψηφοδέλτιο σας;

Δήμος Κω: Αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α.

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Με την απόφαση (05.07.2011 - ΑΔΑ: 4ΑΣ47ΛΞ-ΓΓ0) του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Μαχαιρίδη, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013 το έργο «Περιβαλλοντική αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α. στη θέση "Αγ. Κωνσταντίνος" της Δημοτικής Κοινότητας Πυλίου Δήμου Κω».

Δύναμη Αλλαγής: ο πανικός που επικρατεί στη δημοτική αρχή είναι πλέον εμφανής

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Ο πανικός που επικρατεί στη δημοτική αρχή είναι πλέον εμφανής.

Η επιλογή να απαντήσει το γραφείο τύπου του δήμου και όχι η ΚΕΑΣ, με την εκτόξευση ύβρεων, αντί πραγματικής απάντησης σε πολύ απλά και συγκεκριμένα ερωτήματα δείχνει ότι πράγματι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»...

Πανευρωπαϊκό Νέων Γυναικών: Ελλάδα – Ισραήλ 60-48

Στήλη: Αθλητισμός

20

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της σε ισάριθμές αναμετρήσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών που διεξάγεται στην Οχρίδα πέτυχε χθες η Εθνική Ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε του Ισραήλ με 60-48 ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο.

Επίσκεψη Π. Γερουλάνου στο Τελ Αβίβ

Στήλη: Τουρισμός

1-

Σημαντικές επαφές για την προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού είχε ο υπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος στο επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ.

«Γνωρίζω τις ακτές του νησιού μου» για το ΚΔΑΠ- ΜΕΑ Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πρόνοιας ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος «Γνωρίζω τις ακτές του νησιού μου» για το ΚΔΑΠ- ΜΕΑ Κω.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει δισεβδομαδιαία αθλητική και θεραπευτική κολύμβηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Δημοτικής Ενότητας Δικαίου στην περιοχή Πύθος – Μαρμάρι και στην πισίνα του ξενοδοχείου Tigkaki Star.

Στέργος Παπαποστόλου: κατάργηση του ΑΣΕΠ στη μαρίνα;

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Η πλειοψηφία του ΔΣ της Μαρίνας προχωρεί σε φιλελεύθερη διαχείριση καταργώντας και τον ΑΣΕΠ

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Μαρίνας (30/06/11) με απόφαση της πλειοψηφίας αντί για προκήρυξη 11 εγκεκριμένων θέσεων εποχικών υπαλλήλων, συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής προχώρησε σε συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης και καθαριότητας.

Δήμος Κω: απάντηση στον Δ. Γερασκλή

Στήλη: Δελτία Τύπου

g

Κατά την προσφιλή τους τακτική για ακόμα μία φορά οι κ. Κυρίτσης-Γερασκλής, κατασκευάζουν ειδήσεις ψεύδους και λάσπης με στόχο να πλήξουν την ηθική ακεραιότητα του Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη.

Aνακοίνωση της Π.Ε.Δ.Δ.Υ. για τα προβλήματα δασοπροστασίας

Στήλη: Ανακοινώσεις

Οικολόγοι Πράσινοι

Πριν από μερικές μέρες (7/7) η Πολιτική Κίνηση Δωδεκανήσου των Οικολόγων Πράσινων εξέδωσε ΔΤ για την πολιτική πυροπροστασίας στα Δωδεκάνησα μαζί με το ΔΤ της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων για τα προβλήματα σε όλη την Ελλάδα.

Απάντηση Δ. Γερασκλή προς πρόεδρο ΚΕΑΣ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Προς κ.Πρόεδρο ΚΕΑΣ Κω

Θέμα : Απόδειξη πληρωμής αρ.11 - 1/2/2011

Σχετικά: Η από 11/7/2011 απάντησή σας

Κύριε Πρόεδρε,

Η σπουδή σας να απαντήσετε στην επιστολή μου, δημιουργεί ευλόγως και νέα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας σας στην επιχείρηση.

Ανακοίνωση για τον Εορτασμό της Αγίας Μαρίνας

Στήλη: Ανακοινώσεις

16/07/2011 Εορτασμός Αγίας Μαρίνας

Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στο παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας στις 16 & 17/07 σας ενημερώνουμε ότι ο μοναδικός δρόμος για την πρόσβαση σας στο πανηγύρι είναι από το Ψαλίδι -Οδός Αγίου Γεωργίου Πετρουμιανού(100 m δεξιά πριν το Ξενοδοχείο Δήμητρα) όπου θα υπάρχει και ειδική σήμανση για να σας καθοδηγεί. Ο παλιός δρόμος (απο το ραντάρ) είναι κλειστός.

«Μια στιγμή πριν», από το Θεατρικό Εργαστήρι του Πνευματικού Κέντρου

Στήλη: Πολιτισμός

ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ / ΣΚΗΝΗ Α΄ παρουσιάζει:

16 & 17 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:00 ΣΤΟΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ "ΟΡΦΕΑ"

"ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΙΝ" του Σέρτζι Μπελμπέλ

Εφτά ιστορίες σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη, που φαίνονται ανεξάρτητες μεταξύ τους και εξελίσσονται παράλληλα.

Όμιλος Αντισφαίρισης Κω: αποτελέσματα 3ου Τουρνουά Αιγαίου

Στήλη: Αθλητισμός

1

Την Κυριακή το μεσημέρι ολοκληρώθηκε το 3ο Τουρνουά Αιγαίου 2011 με τις απονομές των επάθλων στους αθλητές που έλαβαν μέρος.

Συμμετείχαν 106 αθλητές και αθλήτριες. Πάνω από 300 αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις 8, 9 και 10 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Κω στο Πελεζίκι.

Απάντηση Προέδρου ΚΕΑΣ σε επιστολή Δ. Γερασκλή

Στήλη: Δελτία Τύπου

1

ΠΡΟΣ:

Δημοτικό Σύμβουλο με την

Δύναμη Αλλαγής

κ. Γερασκλή Δαυίδ.

Κοινοποίηση :

ΜΜΕ

Κύριε Γερασκλή,

Σε απάντηση της από 11/7/2011 επιστολή σας, αναφορικά με απόδειξη πληρωμής της ΚΕΑΣ Κω , από την οποία φαίνεται ότι η επιχείρηση κατέβαλε στον κ. Καϊσερλη το ποσό των 10.000 € , σας απαντάμε τα εξής:

1.Η συγκεκριμένη απόδειξη αφορά την μισθοδοσία του προσωπικού της ΚΕΑΣ Κω , για τον Ιανουάριο 2011.

Η Δύναμη Αλλαγής για τη φωτιά στον ΧΥΤΑ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Η σημερινή φωτιά που εκδηλώθηκε στο ΧΥΤΑ αποδεικνύει με χαρακτηριστικό τρόπο ότι η δημοτική αρχή του Δήμου της Κω αδιαφορεί εγκληματικά για τα σοβαρά ζητήματα, όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, καταστρέφοντας στην κυριολεξία υποδομές αξίας εκατομμυρίων, προκαλώντας ταυτόχρονα ζημιά ανυπολόγιστης αξίας στο περιβάλλον.

Μαρία Σκουφεζή: «πρώτη φορά είμαστε σ' αυτό το χάλι»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Μαρία Σκουφεζή

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην Αντιμάχεια.

Εκτός της περιόδου των σπουδών, τους μήνες δηλαδή που έπρεπε να παρακολουθώ τα μαθήματα μου στη Σχολή, δεν έλειψα σχεδόν καθόλου από την πατρώα γη.

Αντώνης Κρητικός: «Δεν κάνατε τίποτα τα τελευταία 20 χρονιά στις δημοτικές κοινότητες του νησιού»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Άρθρο του Αντώνη Κρητικού

"Δεν κάνατε τίποτα τα τελευταία 20 χρονιά στις δημοτικές κοινότητες του νησιού", μας είπε ο δήμαρχος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν είναι, δυστυχώς, η πρώτη φορά στους έξι μήνες του νέου δήμου που ο δήμαρχος προσπαθεί να υποβαθμίσει-ακυρώσει το έργο των κοινοτήτων και των δήμων του νησιού μας και να απαξιώσει με αυτό το τρόπο και τα πρόσωπα που διοίκησαν τις κοινότητες και τους δήμους .

Επιστολή Δ. Γερασκλή για απόδειξη μισθοδοσίας ΚΕΑΣ προς Κ. Καΐσερλη

Στήλη: Δελτία Τύπου

1

Προς

κ.Πρόεδρο ΚΕΑΣ Κω

Θέμα : Απόδειξη πληρωμής αρ.11 - 1/2/2011

Κύριε Πρόεδρε,

Από την απόδειξη πληρωμής αρ. 11 / 1-2-2011 της ΚΕΑΣ, φαίνεται ότι η επιχείρηση κατέβαλε στον κ. Καϊσερλη Κων/νο το ποσό των 10.000,00 ευρώ. Ως αιτιολογία αναφέρεται η «πληρωμή μισθοδ. Ιαν. 2011».

Πανευρωπαϊκό Νέων Γυναικών: Εσθονία - Ελλάδα 43-56

Στήλη: Αθλητισμός

U20

Άλλη μια νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Εθνική Ομάδα Νέων Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Β' Κατηγορία) που διεξάγεται στην Οχρίδα. Η Ελλάδα επικράτησε με 56-43 της Εσθονίας και εξακολουθεί να είναι αήττητη.

Γυναικών μικρές και πολύ μικρές ιστορίες

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΓΚΑΝΑ

Το τελευταίο βιβλίο του ποιητή και στιχουργού Μιχάλη Γκανά, με τίτλο «Γυναικών μικρές και πολύ μικρές ιστορίες» παρουσιάζει η ΕΡΤ Α.Ε. αύριο, Δευτέρα 11 Ιουλίου, και ώρα 21.00 στο Studio C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Μεσογείων 432 - Ραδιομέγαρο Αγ. Παρασκευής).

Ο Γ.Σ. Εύδαμος συγχαίρει Σεϊτανίδη - Παπαθεοδώρου

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΧΡΥΣΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΕΙΤΑΝΙΔΗΣ

Ο Γ.Σ. ΕΥΔΑΜΟΣ ΚΩ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΕΙΤΑΝΙΔΗ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑ ΣΤΕΦΘΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΑΣ ΧΡΥΣΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ .

Πανελλήνια πρωτιά για τον Παντελή Σεϊτανίδη στη Λάρισα

Στήλη: Αθλητισμός

Πανελλήνια πρωτιά για Σεϊτανίδη στη Λάρισα

Ένα πανελλήνιο ρεκόρ, δύο όρια για το Ταλίν και πολλές καλές επιδόσεις επεφύλασσε η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων- Νεανίδων που διεξάγεται στο ΕΑΚ Λάρισας (Πανελλήνιο ρεκόρ και όριο για Ταλίν η Κοΐνη στα 3.000μ. στιπλ- Όριο η Καρακατσάνη στα 1.500μ).

Εθνική Ομάδα Νέων Γυναικών: Ελλάδα - Βέλγιο 53-47, στο Ευρωπαϊκό

Στήλη: Αθλητισμός

-bb-

Τη δεύτερη νίκη της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών (Β' Κατηγορία) που διεξάγεται στην Οχρίδα σημείωσε η Εθνική Ομάδα. Η Ελλάδα επιβλήθηκε με 53-47 του Βελγίου έχοντας κάνει και πάλι, όπως χθες, ένα πολύ καλό τρίτο δεκάλεπτο με το επιμέρους σκορ να είναι 20-5.

Πανευρωπαϊκό Νέων Γυναικών: Αυστρία - Ελλάδα 52 -64

Στήλη: Αθλητισμός

1

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών (Β' Κατηγορία) που διεξάγεται στην Οχρίδα η εθνική ομάδα. Επικράτησε με 64-52 της Αυστρίας έχοντας πολύ καλή απόδοση στο τρίτο δεκάλεπτο.

Ιατρική Απόβαση στα Ακριτικά Νησιά

Στήλη: Υγεία

Ιατρική Απόβαση 2011

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το πρόγραμμα "Ιατρική Απόβαση στα Ακριτικά Νησιά" που διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (ΓΓΝΓ) από το 1997, σε συνεργασία με τους κατά τόπους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κ.Υ. και άλλους τοπικούς φορείς.

Συνέντευξη θα παραχωρήσει ο Δήμαρχος Κω για το 3ετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011 και ώρα 10πμ στο Γραφείο Δημάρχου, ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με θέμα την «Έναρξη της Διαδικασίας για την σύνταξη του 3ετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Κω».

Παρουσίαση των παιδικών βιβλίων της Ρένας Ρώσση – Ζαΐρη στο Πολύκεντρο

Στήλη: Ανακοινώσεις

-1

Το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση των παιδικών βιβλίων της Ρένας Ρώσση – Ζαΐρη που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολύκεντρου την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011 στις 7.00 μ.μ.

Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του «ΣΥΓΓΡΟΥ RIVER» της Μαρίας Τσιρπανλή – Καλατζοπούλου

Στήλη: Ανακοινώσεις

1-

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας Τσιρπανλή – Καλατζοπούλου, «ΣΥΓΓΡΟΥ RIVER», στο κατάμεστο από κόσμο, Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού.

Μείωση 42,0 % των νέων αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων το α' εξάμηνο του 2011

Στήλη: Αυτοκίνητο

Ελληνική Στατιστική Αρχή

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει ότι κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2011 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 72.048 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας μείωση 42,0 % ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Υπ. Παιδείας: διαβούλευση για τον σχολικό αθλητισμό

Στήλη: Αθλητισμός

«Σχολικός Αθλητισμός και δομές Εκπαιδευτικής Υποστήριξης & Αθλητικής Διευκόλυνσης μαθητών-τριών/ αθλητών-τριών υψηλών επιδόσεων»

Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με τίτλο «Σχολικός Αθλητισμός και δομές Εκπαιδευτικής Υποστήριξης & Αθλητικής Διευκόλυνσης μαθητών-τριών/ αθλητών-τριών υψηλών επιδόσεων».

Στην Οχρίδα με την Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών η Ανθή Χατζηγιακουμή

Στήλη: Αθλητισμός

-1-

Αναχώρησε για την Οχρίδα της FYROM όπου θα λάβει μέρος στο Πανευρωπαϊκό της Β΄ κατηγορίας που αρχίζει την Παρασκευή, η Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών-U20 που ουσιαστικά είναι η Εθνική νεανίδων με ορισμένες προσθήκες αφού θα μπορούσαν να αγωνίζονται σε αυτή αθλήτριες γεννηθείσες του 1991 και νεότερες.

Ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο – Cyberbullying»

Στήλη: Διαδίκτυο

«Ασφάλεια στο Διαδίκτυο – Cyberbullying»

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011 και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Κολοσσός» του ξενοδοχείου «Πανόραμα Κυπριώτης»** ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο – Cyberbullying».

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Δήμος Κω, η ΔΗΚΕΚΥΔ και ο Οργανισμός Παιδικών Σταθμών.

Χρυσόγελος και Γρηγοριάδης προς Περιφερειάρχη για τις φυλακές της Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολογικός Άνεμος

Προς

Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

κ. Ι. Μαχαιρίδη

Θέμα: αντιμετώπιση στοιχειωδών προβλημάτων φυλακών Κω

Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχη,

Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στις φυλακές της Κω είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι αλλά και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε αυτές τις φυλακές. Οι κρατούμενοι αυτή τη στιγμή είναι περίπου 120 ενώ οι δυνατότητες της φυλακής είναι να φιλοξενεί 90 άτομα μόνο.

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

Στήλη: Ανακοινώσεις

Από το γραφείο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Καθαριότητας του Δήμου Κω ανακοινώνεται ότι, οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση προνυμφικών σταδίων κουνουπιών και σκνιπών συνεχίζονται κανονικά στις περιοχές ΤΙΓΚΑΚΙΟΥ-ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ-ΠΥΛΙΟΥ.

Σταύρος Θεωνάς: «Διαίρει και βασίλευε»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Μια προσφιλής τακτική σχεδόν όλων των πολιτικών ηγεσιών σε κάθε βαθμίδα , όταν δεν θέλουν ή δεν μπορούν να λύσουν προβλήματα είναι το «διαίρει και βασίλευε», μια μέθοδος που εν πολλοίς , κατά την γνώμη μου , ευθύνεται για την οικονομική – πολιτική - κοινωνική κατάρρευση που ζούμε.

Εργασίες αποκατάστασης του χώρου στον πρώην σκουπιδότοπο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών ανακοινώνεται ότι απαγορεύεται η ρίψη πάσης φύσεως υλικών εντός του ΧΑΔΑ στη θέση Κοκκινόνερο (πρώην σκουπιδότοπος), στην περιοχή Άγιος Βασίλειος λόγω έναρξης εργασιών αποκατάστασης του χώρου.

Η ταινία «Attenberg» της Αθηνάς Τσαγκάρη υποψήφια για το βραβείο Lux 2011

Στήλη: Κινηματογράφος

Το Attenberg υποψήφιο για το βραβείο Lux 2011

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρουσίασε τις δέκα ταινίες, μεταξύ των οποίων και μια ελληνική, που έχουν επιλεγεί για το φετινό κινηματογραφικό βραβείο LUX. Οι ταινίες αποτελούν παραγωγές ή συμπαραγωγές από την Ελλάδα, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σουηδία, την Ελβετία και τη Βρετανία.

Πρόσκληση σε λαϊκή συνέλευση για την λειτουργία της Παλιάς Πόλης

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

«Πρόσκληση σε λαϊκή συνέλευση»

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε σε λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011 και ώρα 09:30 στον Κινηματογράφο Ορφέα.

Στόχος της συνέλευσης είναι να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν την λειτουργία της Παλιάς Πόλης, τα προβλήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες και τους μονίμους κατοίκους όπως η συνεχώς μειούμενη οικονομική δραστηριότητα εν μέσω οικονομικής κρίσης, τρόποι αναθέρμανσης και να κατατεθούν προτάσεις για βελτιωτικές παρεμβάσεις.

Το 3ο Τουρνουά Αιγαίου διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Κω

Στήλη: Αθλητισμός

3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΙΓΑΙΟΥ JUNIOR

Στις 8, 9 & 10 Ιουλίου, θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Κω στο Πελεζίκι, το 3ο Τουρνουά Αιγαίου, στο οποίο θα συμμετέχουν οι όμιλοι από Κω, Ρόδο, Μυτιλήνη και Χίο στις κατηγορίες «Αγόρια - Κορίτσια Κάτω των 10, 12, 14 & 18».

Ιωάννα Ρούφα: επιστολή για την απόρριψη θέσεων από το «Βοήθεια στο Σπίτι»»

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θέμα: «Συνέχιση του «Βοήθεια στο Σπίτι»»

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Ιουνίου 2011 αναρτήθηκε μέρος των οριστικών πινάκων των ωφελούμενων και εξυπηρετούμενων των Δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» για όλη την επικράτεια.

Προς μεγάλη μας έκπληξη δηλώνουμε την αδυναμία μας να εξηγήσουμε με λογικά επιχειρήματα το μηχανισμό επιλογής και απόρριψης των αιτούντων συνδημοτών μας από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

Ενδεικτικά:

Aν μιλάμε διαφορετική γλώσσα...

Στήλη: Απόψεις

Alan Cleaver, Personal finance

-γράφει ο Γιώργος Κανετάκης-

Θα παρακαλούσα θερμά κάποιον από τους εξαίρετους ακαδημαϊκούς μας, να γνωστοποιήσει στους κυβερνώντες μας που, δυστυχώς, ελάχιστη έως στρεβλή σχέση έχουν με την Ελληνική Παιδεία και κουλτούρα, ότι οι λέξεις "κρίση" και "δάνειο", έχουν διαφορετική έννοια στην Ελληνική, απ' ότι στις Δυτικές γλώσσες.

Περιφερειακό Συμβούλιο και Επισκέψεις Οικολογικού Ανέμου στην Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

 Οικολογικός Άνεμος

"Ξεπέταγμα" θεμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Εντελώς ανεπαρκής η Περιφέρεια για το ρόλο που πρέπει να παίξει

Οι θέσεις του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ στην 8η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Δήμος Κω: ανακοίνωση για την ανακύκλωση

Στήλη: Ανακοινώσεις

Από το γραφείο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Καθαριότητας του Δήμου Κω ανακοινώνεται ότι, από Δευτέρα 4/7/2011 ξεκινάει η νέα λειτουργία αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών από την πηγή, (δηλαδή η ανάκτηση οικιακών συσκευασιών από τα νοικοκυριά ).

Αναλυτικά το πρόγραμμα αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών που προέρχονται από νοικοκυριά είναι το ακόλουθο :

Δήμος Κω: «όταν έργα συναντούν τη μικρότητα και την ανευθυνότητα του κ. Κυρίτση…»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Διαγραμμίσεις οδών: Όταν έργα χρήσιμα για τον τόπο μας, συναντούν τη μικρότητα και την ανευθυνότητα του κ. Κυρίτση...

Ο Δήμος μας, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, προχωρά στη διαγράμμιση των διαβάσεων μεγάλου μέρους του οδικού δικτύου της πόλης.

Αυτή τη βδομάδα στα «Ιπποκράτεια»

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ιπποκράτεια 2011

Μέχρι την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ
Πλ. Ελευθερίας, Είσοδος ελεύθερη, Ώρα: 21:00 Υπό την Αιγίδα του Τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

1ο Συνέδριο του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου

Στήλη: Νέα

ΕΑΔ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011, πραγματοποιείται στην Αθήνα το 1ο Συνέδριο του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει με ομιλία του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

Επικοινωνία Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επικοινώνησε σήμερα με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Mahmud Abbas.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό, καθώς και τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και τις κινήσεις του Κουαρτέτου στο πλαίσιο των προσπαθειών επανέναρξης της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Πολίτες κόντρα στον Καιρό: κίνδυνος να μείνει χωρίς πόρους το Ν. Αιγαίο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Πολίτες κόντρα στον Καιρό

8η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου 2/7/2011

Αμεσος κίνδυνος να μείνει χωρίς πόρους το Ν. Αιγαίο

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που έγινε στις 2/7/2011, οι εκπρόσωποι μας Νίκος Συρμαλένιος και Παύλος Χρυσαφίδης, καταρχήν χαιρέτισαν την παρουσία του συμβουλίου στο νησί της Κώ και έθεσαν για μια ακόμα φορά το θέμα της λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου και της απαξίωσης της μειοψηφίας, αφού μέχρι σήμερα η περιφερειακή αρχή δεν έχει απαντήσει είτε προφορικά, είτε γραπτά ούτε σε μιά Ερώτηση ή Επερώτηση από όσες έχουν επανειλημμένα κατατεθεί.

Επίσης και με αφορμή έγγραφο της δημοτικής κίνησης της Κώ "Συμπαράταξη Ελπίδας" ζήτησαν να συζητηθούν θέματα που αφορούν το νησί της Κώ, ορισμένα εκ των οποίων (διαχείριση απορριμμάτων, διαφαινόμενη κατάργηση των Δ.Ο.Υ.), είχαν τεθεί και από την παράταξη εδώ και αρκετό καιρό.

E. coli σε κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος προέλευσης Γερμανίας, στη Βόρεια Ελλάδα

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη διάρκεια ελέγχου, διαπίστωσε τη διακίνηση α) κατεψυγμένου προϊόντος κιμά από βοδινό κρέας, β) κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, προέλευσης Γερμανίας, στα οποία ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli O157.

BLUE STAR FERRIES: Ανακοίνωση για το BLUE STAR 2

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Blue Star Ferries ανακοινώνει ότι εξαιτίας της απεργίας της Π.Ν.Ο. την Πέμπτη 30/06/11 και της καθυστερημένης αναχώρησης του F/B BLUE STAR 2 από τον Πειραιά, το πλοίο αναμένεται σήμερα Παρασκευή 01/07/11 στο λιμάνι του Πειραιά την 21:30.

Τα δρομολόγια του πλοίου θα διαμορφωθούν ως ακολούθως:

Ποιός κοροιδεύει ποιόν...

Στήλη: Απόψεις

tv

-γράφει ο Γιώργος Κανετάκης-

Πραγματικά σ αυτή τη χώρα μπορεί κάποιος να καταλάβει τι συμβαίνει, αντιστρέφοντας το νόημα αυτών που ακούει.

Συνάντηση της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης του Πολύκεντρου με τη Τζένη Θεοφανοπούλου

Στήλη: Ανακοινώσεις

Παρασκευή 8 Ιουλίου παρέα με την συγγραφέα Τζένη Θεοφανοπούλου

Έγινε η συνάντηση των παιδιών της Λέσχης Αναγνωσης, στην οποία έγινε ηλεκτρονική παρουσίαση των εικονογράφων παιδικών βιβλίων. Επίσης διαβάστηκε το βιβλίο του ΠΙΝΟΚΙΟ του Κάρλο Κολόντι και έγινε προβολή μέρους της ταινίας.

Η Τζένη Θεοφανοπούλου στη Λέσχη Ανάγνωσης του 1ου Γυμνασίου Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Παρουσίαση του βιβλίου της Τζένης Θεοφανοπούλου, «ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ»

Το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Ν.ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ (Κορυτσάς και Αργυροκάστρου, Κως, τηλ. 2242028907), η ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΩ και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Τζένης Θεοφανοπούλου, «ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ», το Σάββατο 9 Ιουλίου 2011 και ώρα 7.30 μ.μ. που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολύκεντρου.

Μπάσκετ, Εθνική Νεανίδων: Ελλάδα - Πορτογαλία 61 - 46. Πρώτη σκόρερ η Ανθή

Στήλη: Αθλητισμός

 


Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της σημείωσε η Εθνική Ομάδα των Νεανίδων για τον Α΄Ομιλο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Β Κατηγορίας) στην Ρουμανία. Η ομάδα του Τάκη Μπακογεώργου κέρδισε την Πορτογαλία (61-46) και εξασφάλισε έτσι την πρόκριση στην επόμενη φάση (όμιλοι) του τουρνουά.

Συμπαράταξη Ελπίδας: επιτέλους! Έστω και με προσωρινή άδεια τα νέα σφαγεία λειτουργούν

Στήλη: Δελτία Τύπου

Μικρό ιστορικό των νέων σφαγείων μας:
Τελική Δημοπράτηση 18-3-2008. Η Εγκατάσταση εργολάβου 15-05-2008
Συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης 15-5-2009. Μετά τις 2 νόμιμες παρατάσεις τελική μέρα ολοκλήρωσης 15-9-2009. Όμως η Βεβαίωση περάτωσης είναι 29-9-2009

Η Μουσική κατά της Φτώχειας - Μουσικός Διαγωνισμός για νέους 15 - 25 ετών

Στήλη: Πολιτισμός

Credit © European Union, 2010

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει τον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό, που καλεί τους νέους Ευρωπαίους μεταξύ 15 και 25 ετών να υποβάλουν ένα τραγούδι που να εκφράζει την υποστήριξη του αγώνα κατά της φτώχειας στον κόσμο. Κάθε συμμετέχων θα δημιουργήσει ένα πρωτότυπο τραγούδι για το γενικό θέμα της ανάπτυξης και ιδίως για τους οκτώ Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας.

Οι νικητές – που θα επιλεγούν κατόπιν επιγραμμικής (on line) ψηφοφορίας και από μία κριτική επιτροπή επαγγελματιών στον τομέα της μουσικής - θα έχουν την ευκαιρία να ηχογραφήσουν το τραγούδι τους σε ένα επαγγελματικό στούντιο και θα προσκληθούν να το παρουσιάσουν στο κοινό κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Ημερών για την Ανάπτυξη, το Δεκέμβριο του 2010, στις Βρυξέλλες.

Χοροί από τον Σύλλογο Μουσουλμάνων και το παιδικό τμήμα παραδοσιακών χορών της ΚΕΠΟΔΚ

Στήλη: Ιπποκράτεια 2010 - Φωτογραφίες

Φωτογραφίες από την εκδήλωση που παρουσίασε ο Σύλλογος Μουσουλμάνων Κω "Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ" μαζί με το παιδικό τμήμα παραδοσιακών χορών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Δήμου Κω, την Τετάρτη 28/7, στην Πλατεία Καζούλη

Ειδοποίηση για έργα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Σας ενημερώνουμε ότι ενόψει της έναρξης των εργασιών του έργου:

«Ανάπλαση-Διαμόρφωση Πάρκου 0.Τ.188», από την Δευτέρα 2 Αυγούστου παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες οχημάτων να μη σταθμεύουν τα οχήματά τους, στις συμβολές των οδών: Αμερικής και Αλικαρνασσού, Αμερικής και Ψαρρών , Αλικαρνασσού και Ψαρρών προς την πλευρά του κοινόχρηστου χώρου. έτσι ώστε να μην εμποδίζονται οι εργασίες των συνεργείων του Δήμου.

Γ.Σ.Ε.Ε.: οι δεσμεύσεις της χώρας προς τους διεθνείς πιστωτές της δεν μπορούν να αποτελέσουν επιχείρημα για τον περιορισμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων

Στήλη: Οικονομία

Η Γ.Σ.Ε.Ε. με υπόμνημά της που κατέθεσε στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) ζητά την επείγουσα ενεργοποίηση του τακτικού ελεγκτικού μηχανισμού της εξαιτίας της παραβίασης θεμελιωδών Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας από τα νομοθετικά μέτρα της Κυβέρνησης για την εφαρμογή του διεθνούς μηχανισμού δανεισμού της χώρας.

Από τις δραστηριότητες της ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Υ.Δ.

Στήλη: Δελτία Τύπου

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πυλίου γιόρτασαν, τραγουδώντας και χορεύοντας τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού Πυλίου, σε μια εκδήλωση άψογα οργανωμένη. Η παράσταση των παιδιών απέσπασε το παρατεταμένο χειροκρότημα.

Ο Παναγιώτης Θαλασσινός για τη Δημιουργική Απασχόληση 2010

Στήλη: Πολιτισμός

Το 2009 δώσαμε σε όλα τα παιδιά μια υπόσχεση: ότι το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης θα συνεχιστεί πιο πλούσιο, με περισσότερες δραστηριότητες, για περισσότερες ώρες.

Το 2010 η υπόσχεση μας γίνεται πράξη.

Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: εφικτές οι διασυνδέσεις των Νησιών του Αιγαίου στο Ηπειρωτικό Σύστημα

Στήλη: Νέα

KoSALive.gr
Τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της Μελέτης «Διασυνδέσεις των Νησιών του Αιγαίου στο Ηπειρωτικό Σύστημα» παρουσιάστηκαν σήμερα σε ενεργειακούς φορείς, εταιρείες, εκπροσώπους Υπουργείων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Φόρτωμα καρπουζιών στον Πρωτοκάραβο

Στήλη: Απόψεις

Γράφει ο Νίκος Μυλωνάς*

Ταξίδι στο χρόνο και το χώρο, για αυτούς που γυρίζουν και ξαναγυρίζουν στο νησί μας αναζητώντας την συνέχεια τους (λίαν αστόχως, αποδήμους τους λένε)

Είναι δύσκολο να ταξιδέψουμε στον χρόνο. Θα το προσπαθήσουμε με μια φωτογραφία.

Μέρες του 19...., Αύγουστος κι έρχεται της Παναγιάς. Τα πλυζήνια και τα πιπόνια ωριμάζουν μέρα με την μέρα. Κάθε που βρίσκουμε και κάποιο να κοκκινίζει, δεν προλαβαίνει να ωριμάσει.... το τρώμε!

Αρχή με Λουξεμβούργο για την Ανθή και την εθνική ομάδα των Νεανίδων

Στήλη: Αθλητισμός

Στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Τιμισοάρα βρίσκεται η εθνική ομάδα μπάσκετ των Νεανίδων όπου αύριο ρίχνεται στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Β' Κατηγορίας). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκινά τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση με αντίπαλο το Λουξεμβούργο στις 8.15μ.μ.

Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: οι 3 υποψήφιες ταινίες

Στήλη: Κινηματογράφος

Οι ταινίες "Ακαδημία Πλάτωνος", " Die Fremde" και " Illégal" επιλέχθηκαν την Τρίτη (27/07/2010) ως οι τελικοί διαγωνιζόμενοι για το Κινηματογραφικό Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Οι ταινίες αυτές μιλούν στις καρδιές των Ευρωπαίων πολιτών, τους ενθαρρύνουν να προβληματιστούν σχετικά με πολιτιστικά και οικογενειακά ζητήματα, καθώς και σχετικά με τους κανόνες που διέπουν την καθημερινότητά τους.

29 με 31 Ιουλίου το Πρώτο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου

Στήλη: Πολιτισμός

wikimedia
Η οικονομική κρίση δεν διαγράφει μια ομαλή πορεία προς το μέλλον. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ο πολιτισμός καλείται να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η λογοτεχνία μάς δίνει δύναμη να αντέχουμε όσα τρέχουν γύρω μας. Το βιβλίο είναι η απάντηση στη βαρβαρότητα και μας ανοίγει μια διέξοδο, μας οδηγεί σε πιθανότητες έξω από την καθημερινότητα!

Άδεια Λειτουργίας σε 30 κολέγια

Στήλη: Παιδεία

wikimedia
Η Υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, αποδεχόμενη σχετικές εισηγήσεις του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης, υπέγραψε σήμερα, Τρίτη, 27/07/2010, τις νέες άδειες λειτουργίας των Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης (ΚΕΜΕ). Υπεγράφησαν 30 άδειες από τις 40 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί.

Μνημόνια Συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό

Στήλη: Νέα

Σήμερα στη Σόφια, παρουσία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Βουλγάρου ομολόγου του Boyko Borisov, έγινε συνάντηση των υπουργικών συμβουλίων των δυο χωρών στο πλαίσιο της 1ης Συνάντησης Ανωτάτου Συμβουλίου Ελλάδας - Βουλγαρίας.

Αισιόδοξα μηνύματα από τη Μόσχα

Στήλη: Τουρισμός

wikimedia

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που καταγράφει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης, στις επαφές που πραγματοποιεί στη Μόσχα με εκπροσώπους μεγάλων tour operator's και μέλη της Ρωσικής Κυβέρνησης, αρμόδια για θέματα τουρισμού. Σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Μόσχας, αναμένεται το 2011 να αυξηθεί η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία προς τη χώρα μας, σε ποσοστό έως και 30%.

Αύξηση του ποσοστού επιδότησης σε νέους αγρότες

Στήλη: Οικονομία

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοινώνει την αύξηση του ποσοστού της πρώτης δόσης του εγκεκριμένου πριμ Πρώτης Εγκατάστασης για τους δικαιούχους Νέους Γεωργούς, από 40% σε 70%.

«Anoiktes Thalasses» - φωτογραφίες

Στήλη: ΠολιτισμόςΤην Παρασκευή 23 Ιουλίου, η Λέσχη Lions Κω παρουσίασε στο Ρωμαϊκό Ωδείο το μουσικό σχήμα «Anoiktes Thalasses», σε έργα γραμμένα από τους ίδιους αλλά και γνωστά τραγούδια λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής διασκευασμένα με τεχνικές και ήχους από την κλασική και τζαζ μουσική. Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού για το οφθαλμολογικό και ωτορινολαρυγγολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Κω.

 

«Της Κακομοίρας» - φωτογραφίες

Στήλη: Ιπποκράτεια 2010 - ΦωτογραφίεςΦωτογραφίες από τη θεατρική παράσταση «Της Κακομοίρας» του Χρήστου και Γιάννη Γιαννακόπουλου που παρουσίασε η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου και Λυκείου Αντιμάχειας στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Κω, την Κυριακή 25 Ιουλίου.

Συνεχίζονται οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στα ΔΙΚΑΙΑ 2010

Στήλη: Πολιτισμός


Συνεχίζονται οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις στα ΔΙΚΑΙΑ 2010 με την συναυλία των μαθητών του φροντιστηρίου μουσικής του Παναγιώτη Βουλιάκη με τίτλο «Από το παλιό στο νέο », την Τετάρτη 28 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλίου .

Ο επικήδειος που εκφώνησε ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, το Σάββατο 24 Ιουλίου 2010, στην κηδεία του αείμνηστου Αχιλλέα Κοντοβερού

Στήλη: Ανακοινώσεις

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

 

ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ

Και τώρα…!

Ποιος θα μου μιλά για τους ψαράδες και τα προβλήματά τους;

Ποιος θα μου μιλά για τα λιμάνια μας και τις ανάγκες τους;

Τα λάθη που κάναμε στο σχεδιασμό τους και τους αέρηδες που κάποιοι νόμιζαν πως η δύναμή τους δεν ήταν δα και κάτι δύσκολο ν’ αντιμετωπιστεί;

Φιλαρμονική Δήμου Κω - Έκφραση Ευχαριστιών

Στήλη: Ανακοινώσεις

Κατά κοινή ομολογία των 60 Μαέστρων από όλο τον κόσμο, αλλά και κατά τις δηλώσεις του διακεκριμένου Μαέστρου και προέδρου του Παγκοσμίου Συλλόγου Μαέστρων «WASBE», κ. LEON J. BLY, στη λήξη του σεμιναρίου, είναι ότι η φιλοξενία, η οργάνωση και οι άριστες εγκαταστάσεις, συνέβαλαν σημαντικά ώστε να αναδειχθεί το Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην Κω ως ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ του 2010 στην Ελλάδα.

H Οικολογική Παρέμβαση για την άσφαλτο στη Τσουκαλαριά

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ, ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η «ΛΕΩΦΟΡΟΣ» ΤΣΟΥΚΑΛΑΡΙΑΣ-ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ

Νίκος Χρυσόγελος: μαζί στα νησιά του Νότιου Αιγαίου

Στήλη: Δελτία Τύπου


Αν είσαστε στη Σίφνο αυτές τις μέρες, ελάτε στη "μουσική πανσέληνο" με μουσική Jazz, διασκευές από Μ. Χατζηδάκη και παλιά ιταλική μουσική από τους ΑlJAZZera και τον τενόρο Οττο Meller στην πλατεία Θεολόγου, στο Κάστρο Σίφνοιυ. Θα είναι πολύ ωραία.

Φωτογραφίες από την έκθεση & συναυλία "Από το Παλιό στο Καινούργιο"

Στήλη: Ιπποκράτεια 2010 - Φωτογραφίες

Φωτογραφίες από την έκθεση μαθητών της Μαρίας Χατζηγιακουμή και τη συναυλία μαθητών του Παναγιώτη Βουλιάκη, χθες, 24 Ιουλίου 2010, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο "Νίκος Θαλασσινός", στα πλαίσια των Ιπποκρατείων 2010.

Υπουργείο Παιδείας: ανατύπωση με βελτιώσεις του βιβλίου της Ιστορίας της Γ’ Γυμνασίου

Στήλη: Παιδεία

Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, με υπουργική απόφαση που υπέγραψε στις 19/10/2009, κατόπιν εισήγησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ενέκρινε την ανατύπωση με βελτιώσεις από τον ΟΕΔΒ για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών -μεταξύ άλλων- και του βιβλίου της Ιστορίας της Γ' Γυμνασίου, «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία», του οποίου η πρώτη έκδοση έγινε το 2007.

Παράταση μέχρι την Πέμπτη για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

Στήλη: Νέα

Από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Οικονομικών, ανακοινώνεται το εξής :

Με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα πραγματοποιείται η απογραφή του πάσης φύσεως προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης.

Το Εικαστικό Φεστιβάλ «Περνάς Απέναντι» στην Κω από 7 μέχρι 21 Αυγούστου

Στήλη: Πολιτισμός

Το Εικαστικό Φεστιβάλ «Περνάς Απέναντι» στην Κω από 7 μέχρι 21 Αυγούστου

To Εικαστικό Φεστιβάλ "Περνάς Απέναντι" του Αsh Ιn Art συνεχίζει το ταξίδι του. Επόμενος σταθμός, η Κως και συγκεκριμένα ο εκθεσιακός χώρος του Πολιτιστικού Πολύκεντρου "Νίκος Θαλασσινός".

Συναντήσεις του Δημάρχου Κω με τον Διευθυντή Δωδεκανήσου, τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Κω και τον μητροπολίτη Ελβετίας

Στήλη: Νέα

Τον Δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση, επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή 23 Ιουλίου και ώρα 10:30 π.μ., ο Διευθυντής Δωδεκανήσου, Ταξίαρχος κ. Εταιρίδης Νικόλαος συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Κω, κ. Σεντονά Στέργο, με τους οποίους συνομίλησε για θέματα που αφορούν στην πόλη μας και τη συνεργασία Δήμου – Αστυνομίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη σε θέματα τάξης και ασφάλειας.

Συνάντηση του Προέδρου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού με το Προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού

Στήλη: Ομογένεια

Στενή συνεργασία και συντονισμός μεταξύ του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (ΠΑΔEΕ), στην προώθηση θεμάτων που απασχολούν την Ελλάδα και τους απανταχού ομογενείς, είναι το μήνυμα που στέλνουν οι δύο οργανώσεις.

Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για την Εθνική Στρατηγική Έρευνας

Στήλη: Παιδεία

Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου και ο Υφυπουργός Ιωάννης Πανάρετος, θα συναντηθούν την Παρασκευή 23/07/2010, στις 10:00, με δημόσιους φορείς, εκπροσώπους του παραγωγικού τομέα, ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα και επιχειρήσεις με σημαντική ερευνητική δραστηριότητα με θέμα:

«Η Έρευνα και η Τεχνολογία βασικός μοχλός ανάπτυξης. Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για την ανάδειξη των κεντρικών προτεραιοτήτων της Εθνικής Στρατηγικής Έρευνας»

Επίσκεψη Νικητιάδη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Στήλη: Αθλητισμός

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες ημέρες, επισκέφθηκε τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπου είχε: στις 8.30 π.μ. συνάντηση και συνεργασία με τη διοίκηση του συλλόγου των εργαζομένων, με την οποία συζήτησε προβλήματα, αλλά και τον προγραμματισμό για τα όσα πρέπει να γίνουν άμεσα.

Εισήγηση του Δημάρχου Κω στην παρουσίαση της μελέτης: «Διερεύνηση σκοπιμότητας, βέλτιστη θέση κατασκευής προτεινόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά Νέου Εμπορικού Λιμένα Κω»

Στήλη: Νέα

Σας παραθέτουμε την ομιλία του Δημάρχου Κω κ. Γιώργου Κυρίτση, στη παρουσίαση της μελέτης με θέμα: "Διερεύνηση σκοπιμότητας, βέλτιστη θέση κατασκευής προτεινόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά Νέου Εμπορικού Λιμένα Κω", η οποία διοργανώθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω, σήμερα στις 11:00 π.μ. στο Ξενοδοχείο "ΚΩΣ".

Την μελέτη εκπόνησε η ομάδα του καθηγητή κ. Ψαραύτη (φωτογραφία)

Συνδέθηκε με το δίκτυο ο μεγαλύτερος Φωτοβολταϊκός Σταθμός στην Ελλάδα

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

KoSALive.gr
Συνδέθηκε με το δίκτυο Μέσης Τάσης, Φωτοβολταϊκός Σταθμός ισχύος 1MW στη ΒΙ.ΠΕ. Καρδίτσας, της εταιρίας ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Α.Ε. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση Φ/Β στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο με χρήση της τεχνολογίας thin-film.

Αλλαγή ημερομηνίας για τους αγώνες SIMULTANE στο σκάκι

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η προγραμματισμένη εκδήλωση αγώνων Σκακιού, SIMULTANE με την παρουσία μετρ, στα Ιπποκράτεια 2010, του Κωακού Αθλητικού Ομίλου ‘‘ Φιλίνος’’ την ΠΕΜΠΤΗ 22 Ιουλίου 2010, θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 25 Ιουλίου στο Δημοτικό Καφενείο και ώρα 18:30.

Τον παιδικό σταθμό της Αντιμάχειας και τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" του Δήμου Ηρακλειδών επισκέφτηκαν ο Γ. Κυρίτσης και ο Ν. Φρατζής

Στήλη: Δελτία Τύπου

Τον παιδικό σταθμό, του Δημοτικού διαμερίσματος της Αντιμάχειας καθώς και τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" του Δήμου Ηρακλειδών, επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010 ο Δήμαρχος Κω και υποψήφιος Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου κ. Γιώργος Κυρίτσης, συνοδευόμενος από το στέλεχος της παράταξης της "ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ" κ. Νίκο Φρατζή γραμματέα της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Δήμου Ηρακλειδών.

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης - πανελλήνιος διαγωνισμός «Νέοι Καλλιτέχνες»

Στήλη: Πολιτισμός

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, όπως κάθε χρόνο, σε διαφορετικό πλαίσιο αλλά με την ίδια θέρμη, στηρίζει τους νέους ταλαντούχους Έλληνες μουσικούς, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στον τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού «Νέοι Καλλιτέχνες», ο οποίος φέτος αφορά το λυρικό τραγούδι.

Από τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010 μέχρι την 31η Μαρτίου 2011 οι αιτήσεις για την ένταξη στο «Καθεστώς Ενίσχυσης για την Ενθάρρυνση των Επενδύσεων Μικρού Κόστους στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις»

Στήλη: Ανακοινώσεις

wikimedia
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει την υπογραφή της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης για την ένταξη στο «Καθεστώς Ενίσχυσης για την Ενθάρρυνση των Επενδύσεων Μικρού Κόστους στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις με στόχο τη βελτίωση των συνολικών τους επιδόσεων - Μικρά Σχέδια Βελτίωσης», στα πλαίσια του μέτρου 121 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Μείωση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα

Στήλη: Νέα

Σημαντική μείωση στις κλοπές, τις διαρρήξεις και τις ληστείες σε όλη τη χώρα και ταυτόχρονη αύξηση των εξιχνιάσεων καταγράφεται σταδιακά έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2010.

ΟΑΕΔ- Πρόγραμμα διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 70.000 ανέργων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εποχικής και συνεχούς λειτουργίας

Στήλη: Ανακοινώσεις

O ΟΑΕΔ ενημερώνει ότι από τις 21 Ιουλίου 2010 οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας καθώς και οι νέες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εποχικής ή συνεχούς λειτουργίας μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπαγωγή στο «Πρόγραμμα διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 70.000 ανέργων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εποχικής και συνεχούς λειτουργίας» (ΚΥΑ 8653/318/7-7-2010 ΦΕΚ 1075/Β/14-7-2010) στο δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

ΟΑΕΔ- Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας.

Στήλη: Ανακοινώσεις

O ΟΑΕΔ ενημερώνει ότι από τις 23-7-2010 έως και τις 14-9-2010 οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπαγωγή στο «Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας», σύμφωνα με την με αριθμό 11358/7-7-2010 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1075/Β/14-7-2010), στο δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Τράπεζα της Ελλάδος: Ισοζύγιο Πληρωμών

Στήλη: Ανακοινώσεις

Τον Μάιο του 2010 το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών παρουσίασε πλεόνασμα ύψους 250 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1.932 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2009. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στη μεγάλη άνοδο του πλεονάσματος του ισοζυγίου τρεχουσών μεταβιβάσεων, η οποία αντανακλά την εισροή πόρων από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων για την καταβολή άμεσων ενισχύσεων στο πλαίσιο της ΚΑΠ, η οποία αναμενόταν (όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενα δελτία τύπου). Παράλληλα, παρατηρήθηκε μείωση των ελλειμμάτων του εμπορικού ισοζυγίου και του ισοζυγίου των εισοδημάτων και αύξηση του πλεονάσματος του ισοζυγίου των υπηρεσιών.

Διεθνής Διαγωνισμός Εικονογραφημένης Ιστορίας, για νέους 12 έως 18 ετών, από το Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO (2010-2011)

Στήλη: Πολιτισμός

Οι περιπέτειες του Patrimonito και η Παγκόσμια Κληρονομιά

To Kέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό Εικονογραφημένης Ιστορίας, για τη δημιουργία του επόμενου επεισοδίου της σειράς κινουμένων σχεδίων: "Οι περιπέτειες του Patrimonito και η Παγκόσμια Κληρονομιά".

Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»

Στήλη: Οικονομία

Υπογράφηκε σήμερα, Τρίτη 20 Ιουλίου, από την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Τ. Κατσέλη, την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Τίνα Μπιρμπίλη, και τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη σύσταση του Ειδικού Ταμείου Χρηματοδότησης «Εξοικονομώ κατ' οίκον».

Η ομιλία του Δημάρχου Κω και σύντομο memo του έργου από τη σημερινή συνέντευξη τύπου

Στήλη: Νέα

Η ομιλία του Δημάρχου Κω Γιώργου Κυρίτση από τη σημερινή συνέντευξη τύπου, με θέμα την ένταξη και έγκριση χρηματοδότησης των δύο έργων («Αποκατάσταση Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (Χ.Α.Δ.Α.)» Δήμου Κω, στη θέση "Κοκκινόνερο", με το ποσό των 1.174.219,80€ και «Προμήθεια Συστήματος Ελέγχου και μείωσης διαρροών στο Προβληματικό Δίκτυο Ύδρευσης της ΔΕΥΑ ΚΩ» με το ποσό των 2.776.448,14€.) από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013»:

Ολοκληρώθηκε στα «ΔΙΚΑΙΑ» η εβδομάδα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά

Στήλη: Πολιτισμός

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος στα «ΔΙΚΑΙΑ» η εβδομάδα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που διοργάνωσε ο Ο.Π.Α.Δ.ΔΙ σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Δικαίου μετατρέποντας τις αυλές των σχολείων στο Πυλί και στο Ζηπάρι, σε χώρους πολιτισμού, αθλητισμού και ψυχαγωγίας.

Το ταξίδι της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων

Στήλη: Αθλητισμός

Με την έναρξη του ταξιδιού της «Ολυμπιακής Φλόγας Νέων», ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τους πρώτους στην ιστορία «Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων Σιγκαπούρη 2010». Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας Νέων για τη διοργάνωση Σιγκαπούρη 2010 πρόκειται να τελεστεί την προσεχή Παρασκευή 23 Ιουλίου στην Αρχαία Ολυμπία ακολουθώντας τη διαδικασία που ακολουθείται κατά τους κλασικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια που καταγράφεται αρνητική μεταβολή στις πωλήσεις των ελληνικών επιχειρήσεων

Στήλη: Οικονομία

Μέση μείωση πωλήσεων κατά 7% το 2009 και με έντονη υποχώρηση κατά 12,6% των κερδών

Αύξηση των αναγκών σε κεφάλαια κίνησης – μείωση της τραπεζικής χρηματοδότησης

Οι Ελληνικές εξαγωγές υστερούν σε ρυθμό ανάπτυξης κατά 10% έναντι των Ευρωπαϊκών

Στήλη: Οικονομία

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat για τις εμπορευματικές συναλλαγές για το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, Ιαν-Απρίλιος 2010, οι ευρωπαϊκές εξαγωγές αγαθών παρουσίασαν συνολική αύξηση κατά 12,6%, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, ενώ συνολικά ανήλθαν σε περίπου €1,2 τρις. Επισημαίνεται, ότι παρά την αύξηση που σημείωσαν οι Ευρωπαϊκές εξαγωγές το εξεταζόμενο διάστημα, σε απόλυτες τιμές βρίσκονται στο επίπεδο του 2006.

Νίκος Μυλωνάς: Και την Δευτέρα ο αρχαιολογικός χώρος αρχαίου λιμένος πρέπει να είναι ανοικτός στο κοινό

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ο αρχαιολογικός χώρος με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα που συνδυάζεται με το περπάτημα στο κέντρο της πόλης μας, είναι αυτός μεταξύ της Χανδάκας (Ιπποκράτους) του Πλατάνου του Ιπποκράτους και λιμανιού μας. Όμως κάθε Δευτέρα ο αρχαιολογικός αυτός χώρος, ''χώρος του αρχαίου λιμένος'' είναι κλειστός. Δεν κατηγορούμε την αρχαιολογική υπηρεσία.

Δωρεάν σεμινάρια προετοιμασίας υποψηφίων για τις εξετάσεις των Δραματικών Σχολών από το ΚΘΒΕ

Στήλη: Ανακοινώσεις

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής οργανώνει σεμινάρια προετοιμασίας υποψηφίων για τις εισαγωγικές εξετάσεις των Δραματικών Σχολών της χώρας.

Υπογραφή του Συμβολαίου Στήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Στήλη: Οικονομία

wikimedia
Η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Τ. Κατσέλη, υπέγραψε σήμερα το Συμβόλαιο Στήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με εκπροσώπους όλων των παραγωγικών φορέων και του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας

Καλλιτεχνική βραδιά από τον Ο.Π.Α.Δ.ΔΙ. στα «ΔΙΚΑΙΑ 2010»

Στήλη: Πολιτισμός

Καλλιτεχνική βραδιά διοργανώνει ο Ο.Π.Α.Δ.ΔΙ. στα «ΔΙΚΑΙΑ 2010» το Σάββατο 24 Ιουλίου στις 8:30 το βράδυ στο θεατράκι Ζηπαρίου με τη συμμετοχή της Λέσχης Φιλίας 3ης ηλικίας του Δήμου Δικαίου και του ΚΑΠΗ Δήμου Κω.

Ο Δήμαρχος Κω για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» - συνέντευξη

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, με αφορμή την απόφαση ένταξης και έγκριση χρηματοδότησης των δύο έργων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013»:

Τα κόμματα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια

Στήλη: Νέα

troktiko
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια προκαλεί αισθήματα αποτροπιασμού στην κοινή γνώμη και συγκλονίζει τη δημοσιογραφική οικογένεια, της οποίας το θύμα υπήρξε διακεκριμένο μέλος.

Εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια

Στήλη: Νέα

Στη μείωση των κρατικών δαπανών και στην προστασία του περιβάλλοντος θα οδηγήσει η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του δημόσιου τομέα με τη χρήση τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών καθώς και εξοικονόμησης ενέργειας, διαδικασία που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Δήμαρχος Κω για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα volley u-23

Στήλη: Αθλητισμός

Ο Δήμαρχος Κω, Γ. Κυρίτσης

"Φίλες και φίλοι,

Η Δημοτική Αρχή με τις επιλογές της και στον αθλητισμό, ουσιαστικά επενδύει ανεπιφύλακτα στον άνθρωπο, στον πολίτη της Κω, του τόπου μας.

Ο αθλητισμός από τους πιο σημαντικούς τομείς της καθημερινότητας μας, δίνει τη δυνατότητα σε όλους και όλες να ξεφεύγουν από την πίεση της καθημερινότητας και είτε αθλούμενοι, είτε συμμετέχοντας ή παρακολουθώντας διοργανώσεις αγώνων, να αξιοποιούν την ενέργειά τους με εποικοδομητικό τρόπο.

Δήμος Κω: απάντηση στην ιστοσελίδα troktiko

Στήλη: Δελτία Τύπου

Στην ιστοσελίδα troktiko αναρτήθηκε δυσφημιστικό για το Δήμο της Κω μήνυμα που αφορά στην ιστοσελίδα του Δήμου και ειδικότερα στην ΑΥΤΟΜΑΤΗ μέσω του GOOGLE μετάφραση σε όλες τις γλώσσες που το παγκόσμιο αυτό δίκτυο έχει καταχωρημένες στο σύστημά του.

Παναγιώτης Θαλασσινός: Ολοκληρώθηκε η Β’ Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΔΕΥΑ ΚΩ

Στήλη: Νέα

Ολοκληρώθηκε η Β' Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΔΕΥΑ ΚΩ που αφορά στον Επιχειρησιακό της Σχεδιασμό (έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΚ: www.deyakos.gr). Η Φάση αυτή αποτελεί ουσιαστικά το κύριο και πιο σημαντικό μέρος του Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΔΕΥΑ ΚΩ, αφού περιλαμβάνει το σύνολο των δράσεων της σε χρονικό ορίζοντα τετραετίας.

Νίκος Μυλωνάς: Δευτέρα-Τρίτη το πρόβλημα αποκομιδής των φυκιών θα έχει λυθεί

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΘΕΜΑ: Ανακοινώνουμε ότι την Δευτέρα-Τρίτη το πρόβλημα αποκομιδής των φυκιών θα έχει λυθεί!
αποκλειστικές οι ευθύνες για την μη έγκαιρη απομάκρυνση των φυκιών στο Μαστιχάρι
του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου

Μελέτη του Δικτύου Πληροφόρησης «ΕΥΡΥΔΙΚΗ» για την ισότητα των φύλων στην Εκπαίδευση

Στήλη: Παιδεία

Δημοσιεύθηκε η νέα μελέτη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πληροφόρησης «ΕΥΡΥΔΙΚΗ», σχετικά με την ισότητα των φύλων στην εκπαίδευση. Η μελέτη καλύπτει τα κράτη μέλη της ΕΕ. Τα κύρια πορίσματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

Ημέρες Ομήρου στην Κω

Στήλη: Πολιτισμός

Μετά από τεράστιες επιτυχίες ανά τον κόσμο και προσφάτως στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, οι 'Ημέρες Ομήρου' επιστρέφουν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ιπποκράτεια 2010 της Κω.

Δημήτρης Βαγγέλης: για τον αναπτυξιακό νόμο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Α.
Η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στο νησί μας σήμερα.
Το πρόβλημα: η ισχυρότατη συγκέντρωση πλούτου και κερδών
Συμμετέχοντας στον διάλογο της Συμπαράταξη Ελπίδας για τις προτάσεις που πρέπει να γίνουν μέσω του δημοτικού μας συμβουλίου για τον αναπτυξιακό νόμο διατυπώνουμε λίγες σκέψεις.

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού: H απόφαση που επικύρωσε η UNESCO για τον Καραγκιόζη το Σεπτέμβριο του 2009.

Στήλη: Πολιτισμός

Kıvanç Niş, φιγούρες του Καραγκιόζη και του Χατζηαβάτη από το Μουσείο Παιχνιδιών της Κωνσταντινούπολης
Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη γνωμοδότηση της UNESCO «ότι ο Καραγκιόζης έχει τουρκική υπηκοότητα», μια γνωμοδότηση που ελήφθη τον Ιούνιο του 2009 και επικυρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2009, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Διεθνής διάκριση για την ομάδα Mertacor του Α.Π.Θ.

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

Το πρώτο βραβείο στον ετήσιο Διεθνή Διαγωνισμό Πρακτόρων για Ηλεκτρονικές Συναλλαγές Trading Agent Competition (TAC 2010 - http://www.sics.se/tac/ ) στο Πανεπιστήμιο του Harvard των Η.Π.Α. κέρδισε η ομάδα του Α.Π.Θ. από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, για τη δημιουργία ενός ευφυούς προγράμματος λογισμικού που εκτελεί αυτόματα και αυτόνομα ηλεκτρονικές συναλλαγές και συμμετέχει σε ηλεκτρονικές δημοπρασίες στο διαδίκτυο.

Επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης

Στήλη: Νέα

Η πρώτη δέσμη μέτρων που αφορά στην επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης και της επίλυσης των διαφορών περιλαμβάνεται σε δύο νομοσχέδια που πολύ σύντομα θα εισαχθούν στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση. Μερικά από τα πιο σημαντικά μέτρα είναι τα ακόλουθα:

Τώρα και καλλυντικά από τη Μελισσοκομική Δωδεκανήσου

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Α.Ε.Β.Ε. μετά από χρόνια έρευνας παρουσιάζει την σειρά καλλυντικών HONEY & OLIVE. Η σειρά αυτή αποτελείται από Σαμπουάν, Μαλλακτική Κρέμα Μαλλιών, Αφρόλουτρο, Body Lotion, Body Butter, κρέμα χεριών, κρέμα προσώπου με βασιλικό πολτό και σαπούνια σε 5 διαφορετικά αρώματα(λεβάντα, μανόλια, βανίλια, μέλι & aloe vera).

Συμπαράταξη Ελπίδας: οι εισηγήσεις στη συνέντευξη Τύπου

Στήλη: Δελτία Τύπου

- Οι δημοτικές εκλογές είναι μια ευκαιρία για αλλαγές με την πιο πλατιά λαϊκή παρέμβαση.

Μας απασχολoύν τα προβλήματα στο νησί μας σε σχέση με την προσεχή εκλογική διαδικασία. Οι εκλογές είναι μια ευκαιρία για μικρές ή μεγάλες αλλαγές με όσο γίνεται πιο πλατιά λαϊκή παρέμβαση.

Το Δ.Σ. του Δήμου Δικαίου συνεδριάζει

Στήλη: Δελτία Τύπου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα την 21η του μήνα Ιουλίου του έτους 2010 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 με τα ακόλουθα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Δήλωση Νικητιάδη για το σύστημα «all inclusive»

Στήλη: Τουρισμός

Μετά την παρανόηση που δημιουργήθηκε για τις προτάσεις του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη στην Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λ. Κατσέλη περί, δήθεν κατάργησης, της χρηματοδότησης στα ξενοδοχεία που λειτουργούν με το σύστημα «all inclusive» ο κ. Νικητιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΑΔΕΔΥ- Συνάντηση Συνδικάτων της Μεσογείου στην Ρώμη

Στήλη: Νέα

Η αντιμετώπιση της κρίσης που συνοδεύεται από επώδυνα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και ο συντονισμός των ευρωπαϊκών συνδικάτων, βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης και συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ρώμη με τη συμμετοχή των συνδικαλιστικών φορέων από τις χώρες της Μεσογείου.

Θανάσης Πουλιού: απάντηση στην διαμαρτυρία των (επιστολογράφων) Καλύμνιων της Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις


2ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ορχηστρών στην Κω  4 – 8 Ιουλίου 2010.

ΠΡΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΚΩ

Απάντηση στην διαμαρτυρία των (επιστολογράφων) Καλύμνιων της Κω για την μη πρόσκληση στο Φεστιβάλ.

Αγαπητοί φίλοι του συλλόγου Καλύμνιων της Κω.

Δεν συνηθίζω να απαντώ σε δημοσιεύματα τα οποία θεωρώ ότι έχουν πολιτικές σκοπιμότητες, όμως θα πρέπει να σας κάνω μια ενημέρωση για τις σχέσεις των δύο νησιών και των δύο φιλαρμονικών, πάντα βέβαια σε ότι αφορά τα πολιτιστικά και τα Φεστιβάλ Φιλαρμονικών και μόνο.

KoSALive.gr - "Μπήκαμε" στο top 10 των ιστοσελίδων της Κω

Στήλη: Διαδίκτυο

KoSALive.gr
Οι μετρήσεις της alexa, μπορεί να μην είναι απόλυτες, αφού συλλέγει στοιχεία μόνο από τις περιηγήσεις των χρηστών που έχουν εγκαταστήσει την alexa toolbar στον περιηγητή τους, δίνουν όμως μια εικόνα για την επισκεψιμότητα μιας ιστοσελίδας. Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα του μπλογκ filoianthropinispolis.blogspot.com, με βάση τα δεδομένα της alexa, τα top-10 sites της Κω είναι: 

Ανεύρεση αρχαιοτήτων στους Αρκιούς

Στήλη: Νέα

KoSALive.gr
Χθες το απόγευμα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, ενημερώθηκε από το πλήρωμα του Α/Κ «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ» Ν. Καλ. 415 (σπογγαλιευτικό), ότι κατά τη διάρκεια αλιείας στη θαλάσσια περιοχή νήσων Αρκιών Δωδεκανήσου, σε βάθος περίπου 50 μέτρων, είχαν εντοπισθεί στο βυθό, 10 μαρμάρινες στρογγυλές κολώνες, μήκους 3-4 μέτρων έκαστη.

Δήμος Κω: απάντηση σε δελτίο τύπου της παράταξης «Όραμα»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ευχής έργο θα ήταν ο τέως δήμαρχος, βουλευτής και υφυπουργός, να γνωρίζει το αρχαίο γνωμικό: "κρείτων σιγάν..." που στα απλά νεοελληνικά πάει να πει "καλύτερα να σιωπά...", και να το εφαρμόζει τακτικά, ειδικά όμως για το "Βατοπέδι" της Κω.

Η Συμπαράταξη Ελπίδας για το πρόβλημα συσσώρευσης φυκιών στο Μαστιχάρι

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΘΕΜΑ: ευθύνες στο Λιμενικό Ταμείο για την μη έγκαιρη απομάκρυνση των φυκιών στο Μαστιχάρι

Κάτοικοι του Μαστιχαρίου, μας τηλεφωνούν παραπονούμενοι για την ανεπιτυχή αντιμετώπιση του προβλήματος της συσσώρευσης φυκιών στο Λιμάνι Μαστιχαρίου που εν μέσω του θέρους και της τουριστικής σαιζόν δημιουργούν μια απωθητική ατμόσφαιρα στην περιοχή. Ενώ έχουν απευθυνθεί στο Λιμενικό Ταμείο και στις δημοτικές αρχές, το πρόβλημα παραμένει εδώ και πολλές μέρες. Εκφράζοντας την αγανάκτηση τους απευθύνονται και σε μας, παρά το ότι γνωρίζουν ότι δεν έχουμε την δυνατότητα να βοηθήσουμε.

Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» 2010-2011

Στήλη: Τουρισμός

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού υλοποιεί και εφέτος το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» προκειμένου να συμβάλει στην εξασφάλιση διακοπών χαμηλού κόστους για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες σε τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας. Συγχρόνως, το πρόγραμμα τονώνει την εσωτερική τουριστική αγορά στην παρούσα φάση της οικονομικής ύφεσης.

Εγκαίνια ανεμόμυλων στην Πάτμο από τον Γιώργο Νικητιάδη

Στήλη: Πολιτισμός

wikimedia
Τη διαχρονική συμβολή των ανεμόμυλων στις τοπικές κοινωνίες της νησιωτικής Ελλάδας, επισήμανε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων, τριών ανακαινισμένων παραδοσιακών αλευρόμυλων στην Πάτμο.

Ο νέος... είναι ωραίος

Στήλη: Απόψεις

Rama (wikimedia)

Γράφει η Χριστίνα Βασ. Μπαρμπαρούση

Αυτές τις δημοτικές εκλογές ο ανεξάρτητος υποψήφιος κερδίζει.

 Τα τελευταία χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παρατηρείται τάση αλλαγής των προτιμήσεων της εκλογικής βάσης. Οι πολίτες ψηφοφόροι εκλέγουν για δημάρχους νέους, ανεξάρτητους υποψηφίους, που είναι πιο κοντά σε αυτούς και πιο μακριά από κομματικούς χώρους (αν όχι ιδεολογικά, τουλάχιστον πρακτικά). Ο λόγος είναι, ότι ο πιο ευαισθητοποιημένος συμπολίτης είναι ο καλύτερος πολιτικός. Επειδή ο νέος είναι ωραίος, αυτές τις δημοτικές εκλογές ο ανεξάρτητος υποψήφιος κερδίζει.

Πασχάλης Χατζηνικολάου: ο νέος αναπτυξιακός νόμος να απαντά στα οικονομικά προβλήματα που έχουμε

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμμετέχοντας στον διάλογο της Συμπαράταξη Ελπίδας για τις προτάσεις που πρέπει να γίνουν μέσω του δημοτικού μας συμβουλίου για τον αναπτυξιακό νόμο διατυπώνουμε λίγες σκέψεις.

Κίνητρα για τον περιορισμό του συστήματος «all inclusive» στα ξενοδοχεία

Στήλη: Τουρισμός

Κίνητρα για τον περιορισμό του συστήματος «all inclusive» στα ξενοδοχεία, περιλαμβάνονται στις προτάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού προς το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σχετικά με τα κριτήρια βαρύτητας στη βαθμολογία των τουριστικών επενδύσεων στο Νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

Δήμος Κω: απάντηση σε δημοσίευμα σχετικό με υπόθεση δημιουργίας χώρου πάρκινγκ σε οικόπεδο μουσουλμάνων

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με έκπληξη είδαμε να δημοσιεύεται στον Τύπο υπογεγραμμένη από πέντε (5) συνδημότες μας, επιστολή ερώτηση για Δελτίο Τύπου του Γραφείου Τύπου Δήμου Κω, που αφορούσε υπόθεση δημιουργίας χώρου πάρκινγκ σε οικόπεδο μουσουλμάνων πρώην συμπολιτών μας και στη διαδικασία ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ του Δήμου.

Εξορθολογισμός για τις μετεγγραφές φοιτητών

Στήλη: Παιδεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες εξαιτίας της οικονομικής συγκυρίας, προτίθεται να προχωρήσει σε ρυθμίσεις στο πλαίσιο των μετεγγραφών που αφενός θα σέβονται τον προγραμματισμό των μαθητών και των οικογενειών τους και αφετέρου θα ενισχύουν τη σωστότερη λειτουργία των Ιδρυμάτων.

Ελληνο- Ιαπωνική Ενεργειακή Συνεργασία

Στήλη: Νέα

Οι αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές στον τομέα της ενέργειας ήταν το θέμα της χθεσινής Ελληνο- Ιαπωνικής συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Μελωδικό τριήμερο και στα φετινά ΔΙΚΑΙΑ με τις παρελάσεις φιλαρμονικών

Στήλη: Πολιτισμός

Με παρελάσεις των δημοφιλών και καταξιωμένων Φιλαρμονικών Πνευστών Οργάνων Papa City Ουγγαρίας μαζί με τις μαζορέτες SARVAR Ουγγαρίας, της φιλαρμονικής του Δήμου Τρικκαίων και Καλλιθέας Ρόδου, εμπλουτίστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων « ΔΙΚΑΙΑ 2010 » του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού Δήμου Δικαίου στο πλαίσιο του δεύτερου φεστιβάλ φιλαρμονικών που διοργάνωσε ο Δήμος Κω και η ΚΕΠΟΔΚ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά την απαγόρευση τροφίμων από κλωνοποιημένα ζώα

Στήλη: Νέα

kalypso nikolaidis - eu
Οι ευρωβουλευτές έκαναν εκ νέου έκκληση για απαγόρευση στα τρόφιμα από κλωνοποιημένα ζώα στην ψηφοφορία για τα νέα τρόφιμα την Τετάρτη. Ζήτησαν επίσης μορατόριουμ στα τρόφιμα που παράγονται με χρήση νανοτεχνολογίας έως ότου αποκλειστούν ενδεχόμενοι κίνδυνοι για την υγεία των καταναλωτών.

Πράσινο Ταμείο και Δασικοί Χάρτες: εγκρίθηκαν

Στήλη: Νέα

Έγκριση πήρε από το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο τα σχέδιο νόμο για τους Δασικούς Χάρτες και το Πράσινο Ταμείο, δύο πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που θα βάλουν τις βάσεις για την προστασία του δασικού πλούτου της Ελλάδας και για τη διαφάνεια στις χρηματοδοτήσεις των περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, αντίστοιχα.

Σύνοδος κατά της φτώχειας: «Σημείο εκκίνησης για μια νέα συμφωνία»

Στήλη: Νέα

EAPN
• Απευθείας διάλογος ανάμεσα σε πολιτικούς φορείς και εκπροσώπους των ανθρώπων που βιώνουν τη φτώχεια

• Καθορισμός σχεδίου δράσης για τα επόμενα 10 χρόνια

Η καταπολέμηση της φτώχειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τέθηκε στο επίκεντρο σχετικής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στα τέλη Ιουνίου, σε Σύνοδο μεταξύ των φορέων χάραξης πολιτικής της ΕΕ με τους ανθρώπους που βιώνουν τη φτώχεια σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δημόσια διαβούλευση για το «Σχέδιο Νόμου για την ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης»

Στήλη: Παιδεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θέτει σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, από τη Δευτέρα 5/7/2010 έως την Κυριακή 11/7/2010, το σχέδιο Νόμου για την ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης.

Το Windows Live Messenger δημοφιλέστερη πλατφόρμα άμεσης επικοινωνίας στην Ελλάδα

Στήλη: Διαδίκτυο

twenty5pics, Windows Live Messenger 8.5 BETA
To Windows Live Messenger είναι η δημοφιλέστερη πλατφόρμα επικοινωνίας στην Ελλάδα σύμφωνα με την έρευνα της AGB/Nielsen (2.440.937 Unique Users Ιούνιος 2010).

Βάσει στοιχείων της Microsoft, ο μέσος χρόνος παραμονής των Ελλήνων χρηστών της υπηρεσίας ξεπερνάει το εντυπωσιακό νούμερο των 12.30 ωρών σε μηναία βάση.

To Cineman.gr έγινε αγγλόφωνο!

Στήλη: Κινηματογράφος

cineman.gr

Το Cineman.gr μετά από ενάμιση χρόνο λειτουργίας έγινε αποκλειστικά αγγλόφωνο, χωρίς ωστόσο να σταματήσει να καλύπτει ταινίες και σημαντικά κινηματογραφικά γεγονότα του ελληνικού χώρου.

Με αυτή την επιλογή, φιλοδοξεί να ενεργήσει και ως κινηματογραφικός πρεσβευτής: να δείξει το διαφορετικό, κινηματογραφικό πρόσωπο της Ελλάδας στο εξωτερικό και τον αγγλόφωνο διαδικτυακό ιστοχώρο.

 

«Το Δέντρο» - νέο τεύχος

Στήλη: Πολιτισμός

Το Δέντρο

Κυκλοφόρησε σήμερα νέο τεύχους του «Δέντρου», με αφιέρωμα στον Καρυωτάκη: 32 έλληνες συγγραφείς ξαναδιαβάζουν το έργο και την εποχή.

Έως το τέλος Ιουλίου η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ζωγραφική τυφλών όψεων κτιρίων»

Στήλη: Πολιτισμός

DanBrady, Bansky street cleaner - Chalk Farm

Έως το τέλος Ιουλίου παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα "Ζωγραφική τυφλών όψεων κτιρίων", προϊόν συνεργασίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Μέσω της τέχνης, επιδιώκεται η αναβάθμιση της εικόνα της πόλης, οδηγώντας σε νέες μορφές κοινωνικότητας και ενεργοποίησης των πολιτών.

Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι

Στήλη: Ψυχαγωγία


Μία ταινία των μαθητών του Ηλεκτρονικού τομέα του 1ου ΕΠΑΛ και ΣΕΚ ΑΡΓΟΥΣ που βραβεύτηκε στο 5ο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Θεσσνίκης CRASHFEST 2010.
Προς το τέλος της δεκαετίας του 1950, όπου το λαϊκό τραγούδι είχε πλέον διαμορφωθεί και βάδιζε παράλληλα με το ελαφρό τραγούδι, δυο συνθέτες οι Μάνος Χατζιδάκις και Μίκης Θεοδωράκης έχοντας πλέον ωριμάσει συνθετικά έκαναν αισθητή την παρουσία τους...

 

Οικολογική Παρέμβαση: εμφιαλωμένο νερό vs νερό βρύσης

Στήλη: Δελτία Τύπου

Εκτός από τις καταστάσεις όπου -ακραία- η χρήση εμφιαλωμένου νερού είναι "δικαιολογημένη" για τους πολίτες, υπάρχει και ένα πολύ σημαντικό θέμα κουλτούρας υπέρ του εμφιαλωμένου σε πόλεις με καλής ποιότητας νερό όπως η Κως και η Ρόδος.

Σε ανοιχτή διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τη βιοποικιλότητα

Στήλη: Νέα

Σε ένα αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας της βιοποικιλότητας, στην απλοποίηση των διαδικασιών χαρακτηρισμού προστατευόμενων περιοχών, στον εκσυγχρονισμό της σχετικής νομοθεσίας και την εναρμόνισή της με την αντίστοιχη κοινοτική, στοχεύει το σχέδιο νόμου «Προστασία της βιοποικιλότητας» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο τίθεται, από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, σε ανοιχτή διαβούλευση στο www.opengov.gr.

Δύναμη Αλλαγής: απάντηση σε δελτίο τύπου της παράταξης «Όραμα»

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΩΠΑΙΝΕΙΣ

Φαίνεται ότι όσοι περιστοιχίζουν τον εκπρόσωπο του παρελθόντος δεν έχουν τίποτα να πουν, όπως άλλωστε και ο ίδιος δε λέει τίποτα εδώ και πολύ καιρό και έτσι περιορίζονται σε αυτά που ξέρουν πολύ καλά.

Ένταξη της Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση: προκλήσεις και ευκαιρίες

Στήλη: Παιδεία

Οι αυριανοί αρχιτέκτονες, μηχανικοί, οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας και τα στελέχη διοίκησης επιχειρήσεων πρέπει να είναι ενήμεροι για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία (ΕΑΥ) και να ενσωματώνουν στην καθημερινή εργασιακή ζωή τους τη διαχείριση κινδύνων, εάν θέλουν να παραμένουν ασφαλείς οι ίδιοι (και όσοι τους περιβάλλουν) στον χώρο εργασίας τους.

Με την Αυστριακή ομόλογό του συναντήθηκε o Γιώργος Νικητιάδης

Στήλη: Τουρισμός

wikimedia
Με την Αυστριακή ομόλογό του αρμόδια για θέματα τουρισμού, Christine Marek συναντήθηκε σήμερα στη Βιέννη ο Έλληνας Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί για την στήριξη και προβολή του ελληνικού τουρισμού.

Η Συμπαράταξη Ελπίδας για το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση χρεών από νοικοκυριά

Στήλη: Δελτία Τύπου

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση χρεών από νοικοκυριά. Ανθρακες ο θησαυρός!
Αφορά όλα τα χρέη προς τράπεζες, (καταναλωτικά, στεγαστικά, επαγγελματικά δάνεια) και προς τρίτους

Ολική έκλειψη Ηλίου στο Νησί του Πάσχα

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

wikimedia

Με επικεφαλής τον Καθηγητή Φυσικής του Α.Π.Θ., Γιάννη Σειραδάκη αναχωρεί την Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010 από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» η ελληνική αποστολή, η οποία θα συμμετάσχει σε αστρονομικά πειράματα και παρατηρήσεις, που θα διεξαχθούν σε μια από τις πιο απόμακρες για τη χώρα μας περιοχές του πλανήτη μας. Οι παρατηρήσεις θα διεξαχθούν στο Νησί του Πάσχα (ανήκει διοικητικά στη Χιλή και οι ντόπιοι το λένε Ράπα Νούϊ) κατά τη διάρκεια της ολικής έκλειψης Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουλίου 2010.

Αρθούρος Ζερβός προς τον Δήμαρχο Δικαίου: το 2012 το υπόγειο δίκτυο της ΔΕΗ στην Κω

Στήλη: Νέα

Οι υπηρεσίες της ΔΕΗ καταβάλλουν προσπάθειες για την έγκαιρη υλοποίηση των έργων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας που αναμένονται το 2012 και την αναβάθμιση της υποδομής του ηλεκτρικού συστήματος στην Κω. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων μεταφοράς ανέρχεται σε 31 εκατ. €.