αντί x λόγου: ελεύθερο στο διαδίκτυο το 14ο τεύχος

Στήλη: Διαδίκτυο

*

Τελευταία ημέρα του Καλοκαιριού και κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι μπορείτε να διαβάσετε (ηλεκτρονικά) ολόκληρο το 14ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού αντί x λόγου (Ιούνιος 2012).

Το 14ο τεύχος βρίσκεται ολόκληρο ελεύθερο στο διαδίκτυο για πρώτη φορά και μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του antiepilogou.gr ή να το διαβάσετε on-line.

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Κω και της «ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ»

Στήλη: Οικονομία

Δήμος Κω

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΚΑΙ ΤΗΣ «ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.»

Η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου Κω εναρμονισμένη με τις σύγχρονες προδιαγραφές και σύμφωνα με την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για το ζωικό κεφάλαιο της νήσου Κω αλλά και της ντόπιας αγοράς κρέατος.

Στηρίζει την παραγωγική τάξη των κτηνοτρόφων, των κρεοπωλών και συνολικά την τοπική μας οικονομία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κω με την απόφαση 224/2012 ενέκρινε την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου της Κω και της «ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ Επεξεργασίας & Εκμετάλλευσης Προϊόντων Ζωικής Παραγωγής ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» η οποία διαθέτει το κατάλληλο πιστοποιημένο προσωπικό με τα απαραίτητα προσόντα που διασφαλίζουν την αρτιότητα της υλοποίησης αυτού του σημαντικού έργου.

Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Κω, κ. Κώστα Καΐσερλη και της «ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ Επεξεργασίας & Εκμετάλλευσης Προϊόντων Ζωικής Παραγωγής ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» θα λάβει χώρα την Τετάρτη 05 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Βάσω Πη: «προσπαθούν ως ειδικοί στη λάσπη, να σπιλώσουν ανθρώπους»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Βάσω Πη

Η ΛΑΣΠΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΪΣΕΡΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝ

Εδώ και ένα περίπου χρόνο είναι γνωστό από την Περιφέρεια ότι , το νέο γυμνάσιο στην Λάμπη θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Νίκος Κανταρζής: ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Νίκος Κανταρζής

ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΙ ΜΕΝ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΙ ΔΕ;

κ. Πρόεδρε του Δ.Σ.

Δημοσιοποιήθηκε χθες το πρωί , δελτίο τύπου της Δημοτικής αρχής , όπου ευθέως καταγγέλλει σκανδαλώδη αγορά δύο ξύλινων αποδυτηρίων για λουόμενους από την προηγούμενη Δημοτική αρχή , με το ποσό των 53.110 ευρώ , αντί της πραγματικής αξίας , κατά την άποψή σας 4.000 ευρώ!

Αρχαιολογικοί Χώροι και Μνημεία με την πανσέληνο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Σας κοινοποιούμε το πρόγραμμα λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων αρμοδιότητας ΚΒ΄ ΕΠΚΑ και 4ης ΕΒΑ την ημέρα της πανσελήνου, Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012.

Οι αναγραφόμενοι χώροι θα λειτουργήσουν με ελεύθερη είσοδο από τις 21.00 – 24.00

Νίκος Μυλωνάς: Χάνι 2012

Στήλη: Δελτία Τύπου

Σ.Ε.

ΧΑΝΙ: Η ανασύνταξη της τοπικής κοινωνίας έχει ανάγκη το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού που ο ανιστόρητος και απαίδευτος κ. Κ. μας στερεί με τις έωλες επιλογες του!

Επί τέλους! το ΧΑΝΙ αποκτά ζωή.
Μα γιατί έπρεπε να περάσει κι αυτό το καλοκαίρι για να δοθεί σε χρήση το ιστορικό αυτό κτήριο;

Οικολόγοι Πράσινοι: συνέντευξη Τύπου στη μαρίνα της Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις


Οικολόγοι Πράσινοι

Σας προσκαλούμε σε Συνέντευξη Τύπου στο χώρο της Μαρίνας Κω αύριο Τετάρτη 29/8/2012, στις 10 πμ, με τα εξής θέματα:

1. Ενημέρωση για την προσπάθεια ένταξης νησιωτικών διαδρομών, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της Κω, στη Μεσογειακή Οδό EV8 του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ποδηλατικών Διαδρομών Eurovelo.

Δήμος Κω: Χωρίς ίχνος γενναιότητας ο κ. Κυρίτσης

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Χωρίς ίχνος γενναιότητας ο κ. Κυρίτσης. Να απαντήσει για την ταμπακιέρα: Πως ο τέως Δήμος Κω πλήρωσε 53.110 € για προμήθεια δύο αποδυτηρίων λουομένων αξίας 4.000€

Απόλυτα προβλέψιμος για μια ακόμα φορά ο κ. Κυρίτσης.

Χωρίς ίχνος γενναιότητας, προσπαθεί να φορτώσει τις δικές του ευθύνες σε τρίτους. Έτσι έκανε πάντα.

Δύναμη Αλλαγής: συνεχίζει τα σκανδαλώδη ψέματα ο κ. Καΐσερλης

Στήλη: Νέα


Δύναμη Αλλαγής

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΣΠΗ Ο Κ. ΚΑΪΣΕΡΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝ

Με ένα δελτίο τύπου, γεμάτο λάσπη, οι γνωστοί τύποι με τη «μεζούρα» στο χέρι, οι ίδιοι τύποι που μετρούσαν τα «λουλουδάκια της Ιπποκράτους» και κοστολογούσαν κάθε έργο της δημοτικής αρχής Κυρίτση, για να το απαξιώσουν και να γεμίσουν τον τόπο με λάσπη, συνεχίζουν την ίδια ελεεινή πρακτική που γνωρίζουν πολύ καλά.

Δήλωση Δημάρχου Κω για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων

Στήλη: Παιδεία


Κώστας Καΐσερλης

Μία ακόμα γενιά νέων ανθρώπων του νησιού μας ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της μακριά από την Κω επιδιώκοντας την γνώση και τις δεξιότητες εκείνες που θα τους εξασφαλίσουν στο μέλλον τα υλικά και πνευματικά αγαθά που ονειρεύονται οι ίδιοι, οι γονείς τους καθώς και οι καθηγητές τους, που όλοι μαζί έδωσαν και φέτος μία ιδιαίτερα σκληρή μάχη.

Διακαής πόθος του κάθε γονέα, που με θυσίες στέλνει το παιδί του να σπουδάσει, είναι να το δει να επιστρέφει μετά από κάποια χρόνια στον τόπο του και να προσφέρει με τις γνώσεις που απέκτησε στην ηθική και οικονομική ανάπτυξη της κοινωνίας μας.

Δήμος Κω: αγορά από τον κ. Κυρίτση ξύλινων αποδυτηρίων με 53.110 € αντί 4.000€

Στήλη: Νέα

timologio-Optimized

Σκανδαλώδης αγορά από τον κ. Κυρίτση δύο ξύλινων αποδυτηρίων λουομένων παραλίας με το ποσό των 53.110 €, αντί της πραγματικής αξίας των 4.000€.

Δίνουμε στη δημοσιότητα το τιμολόγιο αγοράς από τον τέως Δήμο Κω εξοπλισμού για την παραλία του Ναυτικού Ομίλου, το οποίο φέρει την υπογραφή του κ. Κυρίτση και ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου 2009.

Εισήγηση Γ. Κρητικού για Ryanair στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Έλαβα την πρόσκληση για την επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι για μια ακόμα φορά απουσιάζει το θέμα της υπογραφής σύμβασης με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair.

Νέων Γυναικών: «Χρυσές» οι Ελληνίδες στην Τσεχία

Στήλη: Αθλητισμός

222

Λίγο πριν την αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Γυναικών (Β΄ κατηγορία) που διεξάγεται στην Τσεχία, οι πρωταθλήτριες και πρωταγωνίστριες της Εθνικής μας ομάδας μίλησαν στο basket.gr για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και την επάνοδο στην Α΄ κατηγορία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει την Παρασκευή

Στήλη: Νέα


Δήμος Κω

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΩ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ, ΣΤΙΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012, ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΩΡΑ 19:30, ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:

1. Ενημέρωση κ. Δημάρχου για την μεταβίβαση του τουριστικού λιμένα Κω, στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και λήψη απόφασης.

Ιωάννης Π. Κρητικός: προς τους επιτυχόντες

Στήλη: Δελτία Τύπου


1

Αντιμάχεια

Δευτέρα, 27η Αυγούστου 2012

Αγαπητοί επιτυχόντες,

Θα ήθελα να σας συγχαρώ προσωπικά για την εισαγωγή σας σε Σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η μεγάλη αυτή επιτυχία είναι το αποτέλεσμα της πολύχρονης προσπάθειας τόσο της δικής σας όσο και της οικογένειάς σας και των καθηγητών σας. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι αυτοί που θέτουν στόχους στη ζωή τους και εργάζονται με υπομονή και επιμονή, αργά ή γρήγορα θα δικαιωθούν από το αποτέλεσμα.

Ντομάτες στη Φωτιά

Στήλη: Ποικίλα


Laceflower abstract, by aussiegall

Η μητέρα, αφού σφούγγισε τα πλαδαρά χέρια της στην ποδιά της, έλυσε το λευκό μαντίλι της και είπε:

« Θα περάσει και αυτός ο καημός. Και περάσαμε πολλούς• και δεν είδαμε χαΐρι και προκοπή », ενώ συνέχιζε να αναρριπίζει τον καυτό αέρα πάνω στο χαραγμένο από τον ήλιο πρόσωπό της, που είχε το χρώμα του ψημένου πηλού. « Ξεριζωθήκαμε από τη Γη του πατέρα μας, σαν τις ντομάτες και σαπίσαμε περιμένοντας μέρες στον ήλιο, πάνω στα φορτηγά. Έξι μέρες δουλεύανε οι άντρες και πληρωνόντουσαν τρεις, αν ήτανε τυχεροί ». Είχε και καλοπληρωτές, από το Πυλί που πληρώνανε έξι μέρες. « Τα θυμάμαι αυτά τα λόγια της μάνας μου• σαν να 'ταν χθες. Και έχουν περάσει τόσα χρόνια». Είμαι η Σταλαού, έτσι με φώναζε ο παππούς μου, γιατί όταν μαζεύαμε ντομάτες τα καλοκαίρια στα μικρά κτήματα μας, πρώτη ήμουν εγώ που ίδρωνα πάρα πολύ. Έσταζε ο ιδρώτας από πάνω μου σαν νερό.

Εγκαίνια του Εκθεσιακού Κέντρου Νεότερης Ιστορίας & Ιταλικής Αρχιτεκτονικής

Στήλη: Νέα

xani-Optimized

 Κλικ στην εικόνα για να δείτε το βίντεο!

Ο Δήμος Κω και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση "ΚΩΣ ΑΠΙΣ ΕΣΤΙΑ" έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στα εγκαίνια του Εκθεσιακού Κέντρου Νεότερης Ιστορίας & Ιταλικής Αρχιτεκτονικής που ανοίγει και επίσημα τις πύλες του στο κοινό την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012 και ώρα 19:30 στο "ΧΑΝΙ".

Ν. Μυλωνάς: για την γιορτή του μελιού στην εποχή της οικονομικής κρίσης

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι.
Ένα καλοκαίρι που το σκιάζει ο επερχόμενος χειμώνας.

Ο πρωθυπουργός μας πήγε στην Ευρώπη για να θύσει το θέμα παράτασης χρόνου στην εφαρμογή της μνημονικής πολιτικής κι από ότι φαίνεται δεν τον άφησαν καν να το διατυπώσει!

Τι μας περιμένει;

«Take Care»: 4η Συνάντηση Εργασίας της Αστικής Εταιρείας "Ιπποκράτης"

Στήλη: Υγεία

Αστική Εταιρεία "Ιπποκράτης"/Kέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

4η συνάντηση εργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Take Care» στην Κω από 27 έως 31 Αυγούστου 2012 με τη συμμετοχή εκπροσώπων δέκα χωρών

Την 4η Συνάντηση Εργασίας με την συμμετοχή 32 Αντιπροσώπων φιλοξενεί η Αστική Εταιρεία "Ιπποκράτης"/Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας εκπροσωπώντας τον ΟΚΑΝΑ, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, από 27 έως 31 Αυγούστου 2012.

Όπως γνωρίζετε, συμμετέχουμε μαζί με άλλες (10) δέκα χώρες στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με τίτλο: "ΤΑΚΕ CARE-Strategies towards responsible alcohol consumption for adolescents in Europe"(Στρατηγικές σχετικές με την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ από έφηβους στην Ευρώπη).

Ν. Μυλωνάς: για το Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Απασχόλησης

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Η αναζήτηση και η εύρεση θέσεων εργασίας είναι αντικείμενο πελατειακών σχέσεων, κέρδους και κερδοσκοπίας!

Ο κ. Δήμαρχος μας καλεί ''στα εγκαίνια του Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Απασχόλησης (ΚΕΠΑ), που αποτελεί προπομπό του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Έρευνας και Τεχνολογίας και έχει ως αποκλειστικό στόχο μέσα από μία επιστημονικά τεκμηριωμένη έρευνα διάγνωσης αναγκών, να παρέμβει δραστικά στον χάρτη της ανεργίας και της απασχόλησης στο νησί μας''.

Κλειστό την Παρασκευή το ΚΕΠ λόγω εργασιών μεταφοράς σε νέο κτίριο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας ότι το Κ.Ε.Π. της Δημοτικής Ενότητας Κω που εδρεύει στη διεύθυνση Κανάρη & Υγείας 2 (παιδική χαρά Πασσανικολάκη) θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 24/8 και τη Δευτέρα 27/8/2012 λόγω εργασιών μεταφοράς της υπηρεσίας σε νέο κτίριο επί της οδού Κανάρη 57, έναντι παιδικής χαράς Πασσανικολάκη.

Νέων Γυναικών: ασταμάτητη ακόμη και στα δύσκολα (64-63 με Βέλγιο)

Στήλη: Αθλητισμός

u

Τίποτα και κανένας δεν φαίνεται ικανός να σταματήσει την Εθνική Νέων Γυναικών (U20), η οποία προελαύνει αήττητη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Β' Κατηγορία)!

Ούτε το μαχητικό Βέλγιο δεν της στάθηκε εμπόδιο, με την αρμάδα του Θάνου Σόφτση να επικρατεί με 64-63, σε ένα συγκλονιστικό ματς, που έσπασαν καρδιές!

Επίσκεψη στα Δωδεκάνησα του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Ν. Χρυσόγελου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Μετά τη Σίφνο, Πάρο, Σαντορίνη και Νάξο, ο Νίκος Χρυσόγελος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ επισκέπτεται το διάστημα 22-29 Αυγούστου τα Δωδεκάνησα, συμμετέχοντας σε τοπικές εκδηλώσεις αλλά και για να ενημερώσει την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες στην Κάσο, την Κάρπαθο, την Κω, την Λέρο, την Πάτμο και την Κάλυμνο σχετικά με τις βασικές κατευθύνσεις των ευρωπαϊκών πολιτικών σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής, αγροτικής πολιτικής, αλιευτικής και θαλάσσιας πολιτικής, απασχόλησης.

Ερώτηση Γάκη για τις επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας στα Δωδεκάνησα

Στήλη: Δελτία Τύπου

 ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

- Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

- Υγείας

Θέμα: «Επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας στα νησιά της Δωδεκανήσου».

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2011, που καταργήθηκαν όλες οι υγειονομικές επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας που λειτουργούσαν στους Φ.Κ.Α., στις Νομαρχίες και το Δημόσιο και αντικαταστάθηκαν σύμφωνα με το Ν. 3863/2010 από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ΑμεΑ σε όλη την χώρα και ιδιαίτερα των ΑμεΑ, κατοίκων των νησιών των περιφερειακών ενοτήτων της Δωδεκανήσου.

Εγκαίνια του Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Απασχόλησης

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012* εγκαινιάζουμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο για την ανάπτυξη του νησιού μας, στοχεύοντας για πρώτη φορά, με μία επιστημονικά άρτια δομή, στην ορθή εκμετάλλευση του πλούσιου ανθρώπινου δυναμικού του τόπου μας.

Συμπαράταξη Ελπίδας: συνάντηση με ΕΒΕΔ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Συνάντηση εργασίας της Σ.Ε με την διοίκηση του τοπικού ΕΒΕΔ

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την κοινωνία μας που εχει σχέση με την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση βασικών δημοσίων υποδομών του νησιού ζητήσαμε και πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας της ΣΕ με την διοίκηση του τοπικού ΕΒΕΔ επικεντρώνοντας την συζήτηση μας στην εξέλιξη των θεμάτων του αεροδρόμιου και των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Η Εθνική Νέων Γυναικών νίκησε δίκαια 48-41 τη Γερμανία

Στήλη: Αθλητισμός

*

Νίκη Εθνικής υπερηφάνειας για τις νέες γυναίκες επί της Γερμανίας (48-41) με σούπερ Σπανού

Μια νίκη επί της Γερμανίας είναι αυτή την περίοδο πολύ σημαντική ψυχολογικά ακόμη και στο... χόκεϊ πόσο μάλλον στο γυναικείο μπάσκετ.

Πριν λίγη ώρα νοιώσαμε όλοι υπερήφανοι γιατί η Εθνική νέων γυναικών νίκησε δίκαια 48-41 την Γερμανία στο Κλάτοβι της Τσεχίας και διατήρησε το αήττητο αλλά και την μοναξιά της κορυφής του Πανευρωπαϊκού Β΄ κατηγορίας.

Φώτης Κουβέλης: «Η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει»

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΗΜΑΡ

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανιτάκη

Με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανιτάκη, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ποδηλατικός τουρισμός από την Πάτρα στα παράλια της Τουρκίας

Στήλη: Ανακοινώσεις

logo eurovelo1-660x268

Αύριο Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012, ποδηλάτες από την Ελλάδα και την Τουρκία, μέλη των Εθνικών Συντονιστικών Κέντρων του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ποδηλατικών Διαδρομών Eurovelo, ξεκινούν να ποδηλατούν την Μεσογειακή Οδό EV8 από την Πάτρα προς Πειραιά, Κρήτη, Ρόδο έως τα παράλια της Τουρκίας στην Μαρμαρίδα.

Η πορεία θα ξεκινήσει μετά τις 9:00 το πρωί όπου θα έχουν συνάντηση με εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σύλλογος παραδοσιακών χορών «Τερψιχόρη»: χορευτική βραδιά

Στήλη: Δελτία Τύπου

polikentro20812

Τετάρτη 29 Αυγούστου, χορευτική βραδιά στο Πολύκεντρο

Το Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού και ο σύλλογος παραδοσιακών χορών «Τερψιχόρη» σας προσκαλούν σε μία χορευτική βραδιά την Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα στο Πολύκεντρο.

Ο Ν. Μυλωνάς για το 2ο Γυμνάσιο

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

Για το 2ο γυμνάσιο: Αδυναμία και του Δημου μας στις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Ένα χρόνο τώρα καθυστέρει αδικαιολόγητα η ολοκλήρωση και παράδοση του έργου του 2ου Γυμνασίου Κω στην κοινωνία.

Η Βάσω Πη για διαγραφή λεωφορείου της Κ.Ε.Α.Σ.

Στήλη: Δελτία Τύπου

Βάσω Πη

Στις 10-8-20112 στην τακτική συνεδρίαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κω, η πρόεδρος της επιχείρησης κ. Ρούφα Ιωάννα , εισηγήθηκε ως έκτακτο θέμα την "ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΤΗΣ Κ.Ε.Α.Σ. με αριθμό ΚΧΒ 6262", αν και η άδεια του συγκεκριμένου λεωφορείου λήγει, την επόμενη ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ!

Ενώ υπήρχαν ακόμα δύο θέματα που αφορούσαν την Κ.Ε.Α.Σ. και τα οποία συμπεριλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη, το συγκεκριμένο ήρθε ως έκτακτο, παρόλο που και για τα τρία υπήρχε γραπτή, κοινή εισήγηση από τον υπεύθυνο αντιπρόεδρο της επιχείρησης κ. Μαραγκό.

Ιωάννα Ρούφα: ευχαριστήριο προς 80 Α.Δ.Τ.Ε.

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Θέμα: «Ευχαριστήρια επιστολή»

Κύριε Ταξίαρχε,

εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την άψογη συνεργασία μαζί σας στο κάλεσμά μας για την κινητοποίηση του δικτύου εθελοντών αιμοδοτών τόσο από τους στρατιωτικούς σας σχηματισμούς (Στρατιωτικοί και Οπλίτες) όσο και από εθελοντές αιμοδότες - κατοίκους της Κω.

Εκλογές στον Γ.Σ. «Εύδαμος»

Στήλη: Αθλητισμός

eudamos

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκαν στο Αθλητικό Πολύκεντρο, Γενική Συνέλευση του Γ.Σ ΕΥΔΑΜΟΣ, που παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός της διαχειριστικής χρήσης από 15/9/11 έως 31/7/2012 και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Δύναμη Αλλαγής: πέρα από την Εξουσία υπάρχει και η Ουσία

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

Κύριοι της Δημοτικής αρχής , εκτός από την έλλειψη συνοχής και καθαρότητας πολιτικού λόγου , φαίνεται υστερείτε και σε απλοϊκό τρόπο σκέψης, με αποτέλεσμα να μη λαμβάνετε το μήνυμα του συνόλου της τοπικής κοινωνίας για συναίνεση, συνεργασία ,συμπόρευση και συνευθύνη!

κ.Δήμαρχε , ορισμένες επισημάνσεις για το διχαστικό δελτίο τύπου σας.

Ανακοίνωση ακύρωσης συναυλίας του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην Κω

Στήλη: Πολιτισμός

ΒΑΣΙΛΗΣΤΑΝΙΑ-Optimized

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κατ' αρχάς θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη απ' όλους τους φίλους του Βασίλη για όλη την αναστάτωση που προκαλέσαμε με την ακύρωση της συναυλίας στο στάδιο Ανταγόρα στην Κω την Παρασκευή 17 Αυγούστου.

Θεωρούμε σκόπιμο να γνωστοποιήσουμε σε όλους τους λόγους που μας οδήγησαν να πάρουμε αυτή την απόφαση.

Ευχές για το ΡΑΜΑΖΑΝΙ στους Μουσουλμάνους κατοίκους της Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Με την ευκαιρία της γιορτής του ΡΑΜΑΖΑΝ ΜΠΑΪΡΑΜ ευχόμαστε στους πολίτες Μουσουλμάνους της πόλης μας και τους Μετανάστες Μουσουλμάνους που ζουν και εργάζονται στο νησί μας:
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

H συμβίωση πολιτών με διαφορετικά πολιτισμικά και εθνικά χαρακτηριστικά είναι κανόνας. Όλη η ΕΥΡΩΠΗ και ειδικά η Eυρωπαϊκή Eνωση είναι μια πολυεθνική και πολυ-θρησκευτική κοινωνία. Χρέος όλων μας είναι η αλληλοκατανόηση, η αλληλοβοήθεια και ο αλληλοσεβασμός. Γι αυτό και οι ευχές μας είναι ειλικρινείς και φυσιολογικές.

Δήμος Κω: η ιδιωτικοποίηση λιμανιού - μαρίνας όπως την αντιλαμβάνεται ο κ. Κυρίτσης

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Με αφορμή τη συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και της Μαρίνας όπως την αντιλαμβάνεται ο κ. Κυρίτσης...

Ας θυμηθούμε τι είπαν πολύ πρόσφατα μέλη της Δύναμης Αλλαγής...

Πρόταση για τα λιμάνια στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Πολίτες κόντρα στον Καιρό

Προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου
κ. Γ. Γκούφα. Κοιν: Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακούς Συμβούλους

ΘΕΜΑ: Συζήτηση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο του Θέματος: «Αποκρατικοποιήσεις λιμένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου - Έκφραση Θέσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου»

Νικηφόρο ξεκίνημα στη Τσεχία για την Εθνική Νέων Γυναικών

Στήλη: Αθλητισμός

*

Με το δεξί ξεκίνησε την προσπάθειά της για άνοδο στην πρώτη κατηγορία η Εθνική Νέων Γυναικών που επικράτησε με 55-48 της Βουλγαρίας.

Χατζηγιακουμή και Σπανού οργίασαν πετυχαίνοντας ντάμπλ-ντάμπλ, ενώ εξαιρετικές ήταν και οι Σταμολάμπρου, Τάρλα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα λιμάνια

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ

Τα μεγάλα εγκλήματα γίνονται σε περιόδους διακοπών και εορτών.

Έτσι και η τρόικα εσωτερικού αποφάσισε να ξεπουλήσει 23 σημαντικά λιμάνια μέσα στο 15αύγουστο.

Συνάντηση «Top Kinisis» Κύπρου με Θ. Νικηταρά - Ν. Σοφό

Στήλη: Τουρισμός

Ε.Φ.Τ. Κω - Νισύρου

Ο Διευθυντής του Κυπριακού διοργανωτή ταξιδιών «Top Kinisis», κ. Θεμιστοκλής Μαντής θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή Δημάρχου κ. Θεοδόση Νικηταρά και τον Διευθυντή του ΕΦΤ Κω – Νισύρου κ. Νίκο Σοφό, στο πλαίσιο συνεργασίας με την Κυπριακή τουριστική αγορά.

Να συμφωνήσουμε σε αυτά που μας ενώνουν

Στήλη: Απόψεις

Νίκος Κανταρζής

Το τελευταίο διάστημα , διαπιστώνουμε και στο νησί μας ότι η οικονομική , αλλά και πολιτική κρίση, δεν είναι ένα πρόσκαιρο φαινόμενο το οποίο θα υποχωρήσει σύντομα, αντίθετα είναι φαινόμενο που απορρέει απο σωρεία λαθών δεκαετιών και θα έχει διάρκεια, άρα η αντιμετώπισή του είναι αναγκαία και επιβεβλημμένη!

Και οφείλουμε όλοι, ως μέλη αυτής της κοινωνίας να συμβάλουμε,ο καθένας απο τον χώρο του, στην αντιμετώπιση αυτής της πολύπλευρης κρίσης.

Ιπποκράτεια - αλλαγή προγράμματος

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΔΟΠΑΒΣ Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: " Μουσικοί Δρόμοι- Συναυλίες :Αλλαγή Προγράμματος Συγκροτήματος "ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ "

Σας γνωρίζουμε ότι , στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ –ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ για τα " Ιπποκράτεια 2012" , το μουσικό σχήμα "ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ" δεν θα πραγματοποιήσει τη Συναυλία του στο Λιμάνι στον ΑΝΘΟΚΗΠΟ στις 21:00 την Τετάρτη 15/08/2012.

«Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ: ζωντανή σύνδεση με την Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

eft

Ζωντανή σύνδεση με την Κω πραγματοποιήθηκε σήμερα 14 Αυγούστου στις 9 το πρωί στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 3 εβδομάδων που η Κως βγαίνει ζωντανά σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, δωρεάν μέσω του ανταποκριτή της, κ. Πέτρου Καμπισέλη.

Παρέμβαση Δ. Γερασκλή - Π. Θαλασσινού για το λιμάνι και τη μαρίνα

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

Σε μία πολιτική συγκυρία καθόλου ευνοϊκή για την οικονομία της χώρας, η ανακοίνωση για την ιδιωτικοποίηση λιμενικών εγκαταστάσεων μεταξύ των οποίων και αυτές της Κω, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί λίγο ως πολύ αναμενόμενη.

Δήμος Κω: αιτία σύγκρουσης η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Αιτία κάθετης σύγκρουσης για τη Δημοτική Αρχή η καταρχήν απόφαση της Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, για την ιδιωτικοποίηση μεταξύ των άλλων και του λιμένα Κω.

Η πρόσφατη απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων για το «δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, και διαχείρισης 23 λιμένων», μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το λιμάνι της Κω, αποτελεί για τη Δημοτική Αρχή «κόκκινη γραμμή».

Επιστολή Ιωάννας Ρούφα για Χρηματοδότηση Προνοιακών Δομών

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Προς:
Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη

Κοινοποίηση:
Όπως πίνακα αποδεκτών

Θέμα: «Χρηματοδότηση προνοιακών δομών Δήμου Κω για την περίοδο 2011-2013»

Κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κω συμμετείχε στην αριθμό πρωτοκόλλου 757/24-05-2011 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» με επιτυχή τη διετή ένταξη των Δομών:

Ν. Μυλωνάς: αντίδραση για το λιμάνι της Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Τι προτίθεται να κάνει η δημοτική πλειοψηφία για την πώληση και του Λιμένα Κω;

---Διαβάζουμε ότι: το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η Διϋπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε την μεταφορά στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) του δικαιώματος παραχώρησης σε τρίτους κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων: Ζάκυνθο, Κατάκολο, Τούρλο Μυκόνου, Χίο, Πύλο Μεσσηνίας, Νέα Επίδαυρο, Γλυφάδα, Πόρο, Σκιάθο, Σκύρο, Αγ. Νικόλαο Κρήτης, Ιτέα Φωκίδος, Καλαμαριά (Αρετσού), Κω, Άλιμο, Ύδρα, Ρέθυμνο, Ρόδο (Ακαντιά και Μανδράκι), Σούδα και Αργοστόλι.

Τι προτίθεται να κάνει η δημοτική πλειοψηφία;

Οικολόγοι Πράσινοι: συγχαρητήριο για τον Σάββα Καραγιάννη

Στήλη: Δελτία Τύπου

 Οικολόγοι Πράσινοι

Αγαπητέ Σάββα,

Με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου, θα θέλαμε να σου ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο ομολογουμένως δύσκολο έργο που αναλαμβάνεις.

Σε μια πραγματικά δύσκολη για την περιοχή μας αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα περίοδο όπου τα σχέδια της Τουρκίας για νέα πυρηνικά εργοστάσια βρίσκονται, απ' ότι φαίνεται, σε πλήρη ανάπτυξη, το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου καλείται να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για να σταματήσει τις αρνητικές αυτές εξελίξεις.

Ν. Μυλωνάς: διορισμοί και προσλήψεις άνωθεν με το 50% των νέων είναι άνεργοι

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Έγιναν δύσκολα.
Μέρα με την μέρα γίνονται όλο και πιο δύσκολα.

Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν περιμένεις περισσότερη σύνεση από αυτούς που διαχειρί-ζονται την εξουσία.

Ερώτηση για τους παιδικούς σταθμούς

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΗΜΑΡ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς: 1. Εσωτερικών
2. Εργασίας, Κοινωνικής ασφάλισης, Πρόνοιας
3. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών,
Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Ανάγκη ενίσχυσης της δράσης "Εναρμόνιση οικογενειακής και
επαγγελματικής ζωής" για τη διευκόλυνση όσο το δυνατόν
περισσότερων μητέρων βρεφών, νηπίων και παιδιών

Επιστολή επισκέπτη της Ρόδου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Μια επιστολή ενός επισκέπτη του νησιού της Ρόδου που πρέπει να μας προβληματίσει όλους

Στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων έφτασε πριν από μερικές μέρες μια επιστολή ενός επισκέπτη στο νησί της Ρόδου αλλά και τακτικού επισκέπτη της χώρας μας. Θίγει δυο σοβαρά θέματα Που πιστεύουμε ότι πρέπει να μας προβληματίσουν όλους.

Λέσχη 4x4: υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Στήλη: Εθελοντισμός

1

H Λέσχη 4x4 της Κω σας ενημερώνει για Δελτίο Τύπου της πολιτικής προστασίας με χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που ισχύει για αύριο Σάββατο 11/8/2012:

ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (3) ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ 11/8 ΣΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

Απάντηση στην πρόσκληση του κ. Κυρίτση

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

κ. Κυρίτση,
συνειδητά η παράταξη μας δεν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση για απόψε το βράδυ στην αίθουσα της Αγίας Τριάδας , με θέμα της Low cost Εταιρείες και συγκεκριμένα για την Ryan air , για τους παρακάτω λόγους.

Θεωρούμε ότι αυτές οι κινήσεις είναι πρόχειρες και ευκαιριακές για να εκμεταλλευτείτε την αγωνία των συμπολιτών που εκπροσωπούν τις μικρές επιχειρήσεις του Νησιού , όταν όντας σαν δήμαρχος και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ακολουθήσατε μια πολιτική υπέρ των μικρών επιχειρήσεων αλλά ακολουθήσατε την πεπατημένη.

Δήμος Κω: για την πυρκαγιά στην Καρδάμαινα

Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Ο Δήμος Κω ευχαριστεί όλους όσοι με θάρρος, ανιδιοτέλεια και κίνδυνο της ζωής τους συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Καρδάμαινα (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Εθελοντικές Ομάδες, Στρατό, Εργαζόμενους του Δήμου Κω, υπαλλήλους των παρακείμενων ξενοδοχείων, απλούς πολίτες).

Όσο για τον επιλεκτικά προσδιοριζόμενο «Καρδαμιώτη» κ. Κυρίτση είναι προφανές ότι προτίμησε να μείνει τις κρίσιμες εκείνες ώρες μακριά από τις εστίες της φωτιάς, σε θερμοκρασία δωματίου με κλιματισμούς και ανέσεις, προκειμένου να προετοιμάσει την επικοινωνιακή του αντεπίθεση. Αυτή ήταν από ότι φάνηκε η προτεραιότητα του.

ΔΟΠΑΒΣ: για επιχορηγήσεις αθλητικών συλλόγων

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΔΟΠΑΒΣ Κω

Σχετικά με το θέμα της Επιχορήγησης των Αθλητικών Συλλόγων για την οποία γράφονται διάφορα σχόλια, και για την αποκατάσταση της αλήθειας, γνωρίζουμε στους συμπολίτες μας τα εξής :

1. Η διαδικασία και ο τρόπος με τον οποίο ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών τα τελευταία δύο χρόνια και ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού τα προηγούμενα 16 χρόνια εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Επιχορήγηση των Αθλητικών Συλλόγων ακολουθείται πάγια και δεν έχει αλλάξει.

Ο Ν. Κιλιμάτος για τα τροφεία των βρεφονηπιακών σταθμών

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΟΠΑΒΣ Κω

Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών συζητήθηκαν δύο ιδιαίτερα σοβαρά θέματα τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης πολιτικής σοβαρότητας και δεν επιδέχονται φτηνό λαϊκισμό και πολιτική εκμετάλλευση.

Τόσο ο κανονισμός λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας, που για πρώτη φορά ψηφίζεται, όσο και η πολιτική των τροφείων είναι δύο θέματα η προσέγγιση των οποίων έγινε με ιδιαίτερη λεπτότητα λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής.

Ο Νίκος Τσακίρης για τη φωτιά στην Καρδάμαινα

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Η ανεύθυνη περιβαλλοντολογική πολιτική της δημοτικής αρχής δημιουργεί τις εστίες φωτιάς.

Η φωτιά στο ΧΥΤΑ που συνέβη πέρυσι προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά. Φέτος είχαμε αυτανάφλεξη στους παλαιούς σκουπιδότοπους του νησιού , οι οποίοι έπρεπε όχι μόνο να ήταν κλειστοί αλλά και να είχαν αποκατασταθεί.

Δωρεάν πρόσβαση και πάλι σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους για τους εκπαιδευτικούς

Στήλη: Παιδεία

kosalive.gr

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τζαβάρας, ανταποκρινόμενος στο δίκαιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, ανακοίνωσε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε Μνημεία, οργανωμένους Αρχαιολογικούς Χώρους, Ιστορικούς Τόπους και Μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο. Η σχετική απόφαση θα ισχύσει από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ιστιοφόρο προσάραξε στη Λέρο

Στήλη: Θάλασσα

*

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λέρου, για προσάραξη σε αμμώδη βυθό του ιστιοφόρου σκάφους «ALPINA BY FINIMMO» σημαίας Αγγλίας στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Αρχαγγέλου Λέρου.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν πλωτό περιπολικό και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ενημερώθηκαν και τα παραπλέοντα.

Ενθαρρυντικά τα στοιχεία από το πρόγραμμα τουριστικής βίζας

Στήλη: Τουρισμός

*

Στοιχεία για χορήγηση θεωρήσεων σε τουριστικές αγορές και λειτουργία πιλοτικού προγράμματος για τουριστικές επισκέψεις βραχείας διάρκειας για πολίτες τρίτων χωρών που ταξιδεύουν από την Τουρκία σε Ρόδο, Κω, Σάμο, Χίο και Λέσβο

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη επεξεργάσθηκαν και παρουσίασαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτάσεις για διευκόλυνση και απλούστευση της διαδικασίας εισόδου στα μεγαλύτερα νησιά μας του Ανατολικού Αιγαίου.

Η Δύναμη Αλλαγής για την πυρκαγιά στην Καρδάμαινα

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Η χθεσινή πυρκαγιά στην Καρδάμαινα, φανέρωσε την παντελή έλλειψη οργάνωσης και σχεδιασμού του δήμου με συνέπεια τις μεγάλες καταστροφές που έγιναν.

Από την μία οι δραματικές καθυστερήσεις στις διαδικασίες αποκατάστασης όλων των παλιών σκουπιδότοπων και ταυτόχρονα η πλήρης εγκατάλειψη των δημοτικών κοινοτήτων δημιούργησαν τις συνθήκες για την εκδήλωση της φωτιάς.

Ο Νίκος Τσακίρης για τους παιδικούς σταθμούς

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Στην σημερινή εποχή της κρίσης, περισσότερο από κάθε άλλη φορά δεν επιτρέπονται πολιτικές διακρίσεων ανάμεσα σε δημοτικούς, κρατικούς, ιδιωτικούς κλπ υπαλλήλους.

Καθημερινά ο πολίτης της Κω βιώνει την μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί κυβέρνηση , με αποτέλεσμα να βλέπει να μειώνονται το εισόδημα του, να καταρρέει το κράτος της πρόνοιας και εκ των πραγμάτων αναγκάζεται να πληρώνει ο ίδιος τις βασικές κοινωνικές ανάγκες.

Καύσωνες και Κλιματική Αλλαγή

Στήλη: Δελτία Τύπου

Summer is burning in me-Optimized

Το φετινό καλοκαίρι στη χώρα μας σηματοδοτείται ήδη από τρεις παρατεταμένης διάρκειας καύσωνες. Σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους (στο τελευταίο δεκαήμερο Ιουνίου, στα μέσα Ιουλίου και τώρα, τις πρώτες μέρες Αυγούστου) οι θερμοκρασίες στα περισσότερα διαμερίσματα της χώρας ξεπέρασαν τους 40ο C, ενώ η διάρκεια τους σε κάθε φάση άγγιξε ή ξεπέρασε τις πέντε μέρες.

Ανάλογα φαινόμενα είχαν παρατηρηθεί στη χώρα μας και το 2007, με τρεις επίσης περιόδους καύσωνα με μικρότερη διάρκεια η κάθε μια αλλά με εξαιρετική ένταση που οδήγησε στο θάνατο αρκετών ανθρώπων.

Συναυλία με τον Πάνο Κιάμο διοργανώνει ο Α.Σ.«Ιπποκράτης»

Στήλη: Δελτία Τύπου

kiamos-Optimized

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012 και περί ώρα 21:30 – 01:00, θα διοργανώσουμε καλλιτεχνική συναυλία στο παλαιό Δημοτικό στάδιο «ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ» με προσκεκλημένο μας το λαϊκο τραγουδιστή Παναγιώτη Κιάμο.

Φωτιά στην Καρδάμαινα

Στήλη: Νέα

φωτογραφία αρχείου

Σε ύφεση από το απόγευμα της Τετάρτης η φωτιά στην Καρδάμαινα, που ξέσπασε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση - σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή του παλιού σκουπιδότοπου.

Η φωτιά απείλησε τέσσερα ξενοδοχεία της περιοχής, τα οποία έχουν εκκενωθεί. Η εκκένωση έγινε για προληπτικούς λόγους, κυρίως λόγω του καπνού που προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα.

Summer Live Art Festival στο «Σφαγείο»

Στήλη: Πολιτισμός

Live Art Festival

Σε συνέχεια του ανοιξιάτικου "Live Art Festival" που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2012 στο "Θέατρο Πολυχώρος Σφαγείο" στην Κω, θα γίνει το 2ο festival, αυτή τη φορά στον αίθριο του "Σφαγείου"

Με τη συμμετοχή 40+ καλλιτεχνών απ´ όλους τους χώρους της τέχνης και θα περιλαμβάνει ζωγραφική, εργαστήριο κεραμικής, πλέξιμο, σιδηρογλυπτική, χαρακτική σε πέτρα, οργανοποιία, βιτρώ, installation, κηροπλαστική, κατασκευή χάντρας, φωτογραφία, video art, φυτοσυνθετική, ανθοκομία, κοσμηματοποιία, δημιουργίες με γυαλί, πουαντιγισμό, performance art, ψηφιδωτό, graffiti, σκιτσογραφία.

Επίσκεψη του Βρετανού Πρέσβη στην Κω και τη Ρόδο

Στήλη: Νέα

Dr David Landsman

Επίσκεψη του Βρετανού Πρέσβη στην Κω και τη Ρόδο, 8 - 10 Αυγούστου

Ο Βρετανός Πρέσβης Δρ Ντέιβιντ Λάντσμαν θα βρίσκεται στην Κω και τη Ρόδο (8, 9 και 10 Αυγούστου) στα πλαίσια των επισκέψεών του στα Βρετανικά προξενεία ανά την Ελλάδα. Ο Πρέσβης και η Γενική Πρόξενος κα Μπέβερλι Λιούις, θα έχουν σειρά συναντήσεων με τις τοπικές αρχές των δύο νησιών και θα συζητήσουν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, με έμφαση σε θέματα τουρισμού και περιφερειακής ανάπτυξης.

Το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας συνεδριάζει

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρακαλούμε να παρευρεθείτε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Υγείας & Αστικής Συγκοινωνίας Δήμου Κω την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 και ώρα 19:30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιχείρησης επί της οδού Παλαιών Εθελοντών Πολεμιστών, Λάμπη με τα παρακάτω θέματα:

Μπιτς βόλεϊ του Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω - αποτελέσματα

Στήλη: Αθλητισμός

ΔΟΠΑΒΣ Κω

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έγινε τελικά το εσωτερικό πρωτάθλημα Μπιτς βόλεϊ του Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω.

Το τουρνουά ήταν προγραμματισμένο και ενταγμένο στο πλαίσιο των Αθλητικών Ιπποκρατείων 2012 για την επόμενη εβδομάδα. Όμως το άλλο σαββατοκύριακο τρεις ομάδες από το σύλλογο θα συμμετάσχουν στο 2ο τουρνουά που διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο. Ως εκ τούτου διεξήχθη νωρίτερα κατόπιν επιθυμίας των υπεύθυνων του Αθλητικού Σωματείου Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω.

Συνάντηση Διοίκησης και στελεχών ΔΟΠΑΒΣ ΚΩ

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΟΠΑΒΣ Κω

Συνάντηση της Διοίκησης με τα στελέχη του ΔΟΠΑΒΣ πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 7 Αυγούστου 2012 , στα γραφεία του Οργανισμού.

Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τον ΔΟΠΑΒΣ , όπως είναι η εξέλιξη των « Ιπποκρατείων 2012» , η προετοιμασία των βρεφονηπιακών σταθμών , η προετοιμασία των Χειμερινών Ιπποκρατείων και η προετοιμασία εκδηλώσεων.

Δύναμη Αλλαγής: για άλλη μια φορά ο κ. Δήμαρχος απογοητεύει

Στήλη: Δελτία Τύπου


Δύναμη Αλλαγής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για άλλη μια φορά , ο κ. Δήμαρχος απογοητεύει την κοινωνία του νησιού μας!

Για άλλη μια φορά , δείχνει πόσο μακριά βρίσκεται από τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας , αλλά και από τις ευθύνες της θέσης την οποία κατέχει!

O Νίκος Μυλωνάς για τη συνέντευξη του Γ. Κυρίτση

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: τα περί γενναίων αποφάσεων του κ. Γ. Κυρίτση αποδεδείχθηκαν μια από τα ίδια!!!

Οι γενναίες αποφάσεις του κ. Γ.Κ. αποδεδείχθηκαν χιλιοειπωμένα λόγια μιας χιλιοφθαρμενης συνταγής μεγάλων υποσχέσεων για: νέο νοσοκομείο, νέο λιμάνι, πράσινη ανάπτυξη, πολιτιστική αναγέννηση, τουριστική ανάπτυξη, δουλειά για όλους κλπ. κλπ. Ξέχασε μόνο να αναφέρει την .. Ιατρική σχολή... που μας ανήκει, σύμφωνα με περασμένες εξαγγελίες του!!!

Δήμος Κω: με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Κυρίτση

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του κ. Κυρίτση:

Ο άνθρωπος που κυριολεκτικά και μεταφορικά πήρε όσα ελάχιστοι από το ΠΑΣΟΚ στα χρόνια της παντοδυναμίας του, σήμερα ρίχνει με περισσή αγνωμοσύνη το λίθο του αναθέματος σε αυτό.

Ο «Ξένιος Ζευς» δε μένει πια εδώ!

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Η νέα επιχείρηση εκκαθάρισης του κέντρου της Αθήνας από τους μετανάστες που εξαπέλυσε η ΕΛ.ΑΣ το τελευταίο τριήμερο είναι προφανές ότι αποτελεί έναν ακόμα επικοινωνιακό τακτικισμό από την πλευρά της κυβέρνησης, που δεν πρόκειται να δώσει ουσιαστική λύση στο μακροπρόθεσμο ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.

Ερώτηση Γάκη για άρνηση μεταφοράς νεαρού ασθενούς από το Καστελόριζο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Θέμα: «Η Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των θεμάτων προσβασιμότητας των κατοίκων των απομακρυσμένων νησιών του Νοτίου Αιγαίου σε υπηρεσίες υγείας – το συμβάν με την Ολυμπιακή στο Καστελόριζο».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Δημήτρης Γάκης κατέθεσε σήμερα, ερώτηση στη Βουλή, που απευθύνεται στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στους συναρμόδιους υπουργούς Υγείας, Ναυτιλίας και Αιγαίου και Εξωτερικών, σχετικά με το θέμα της άμεσης μεταφοράς στο νοσοκομείο της Ρόδου, νεαρού κατοίκου του Καστελόριζου.

Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Στήλη: Ανακοινώσεις

Λέσχη 4x4 Κω

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ 6/8/2012 ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/8/2012

Ενημέρωση από τη Λέσχη 4x4 Κω

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδίδει η ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο τις προσεχείς ημέρες στη χώρα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 41 και κατά τόπους τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Τελετή παράδοσης – παραλαβής Διοικήσεως της 80 ΑΔΤΕ την Τετάρτη

Στήλη: Ανακοινώσεις

80 ΑNΩΤΕΡΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ«ΚΩΣ»
7ο ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
05 Αυγ 12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γνωρίζεται ότι την Τετάρτη 08 Αυγούστου 2012 και ώρα 10:30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής Διοικήσεως της 80 ΑΔΤΕ από τον Υποστράτηγο κ. Ευάγγελο Σπανό στον Ταξίαρχο κ. Ευάγγελο Λιακόπουλο στο Στρατόπεδο « ΚΩΝ/ΝΟΥ ΙΑ΄ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ» στο Λινοπότι της ν. ΚΩ.

ΔΟΠΑΒΣ: για το λεωφορείο και τη Φιλαρμονική

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΔΟΠΑΒΣ

Με αφορμή διάφορα σχόλια που αναρτήθηκαν σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με την Παρέλαση της Φιλαρμονικής Κω στη Ζιά, Τιγκάκι και Πυλί και προς αποκατάσταση της αλήθειας σας γνωρίζουμε τα εξής :

Η εισήγηση του Γ. Κυρίτση στη συνέντευξη Τύπου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Γιώργος Κυρίτσης

Με τη σημερινή Σ.Τ κλείνει ο κύκλος μιας σειράς δράσεων και παρεμβάσεων της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τα στελέχη μας.

Εκτός των διαπιστώσεων, που είναι φυσικό να καταθέσουμε, οφείλουμε να σηματοδοτήσουμε τη δική μας πρόταση, αφού είδαμε, όπως βλέπουν όλοι οι Κώοι, την επικίνδυνη ανυπαρξία της δημοτικής αρχής.

ΕneraNET: ημερίδα για την ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων

Στήλη: Ανακοινώσεις

enera

Η ΕneraNET σε συνεργασία με την gateProtect , ESET Hellas, Fair Computer Systems και SEP σας προσκαλούν στην ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ – IT SEC DAY, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 14:30 στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ στην ΚΩ

Φόρτωμα Καρπουζιών

Στήλη: Ποικίλα

 

Φόρτωμα Καρπουζιών

Αύγουστος και έρχεται της Παναγιάς. Τα καρπούζια και τα πεπόνια ωριμάζουν μέρα με τη μέρα στο χωράφι. Όταν βρίσκουμε κάποιο που κοκκινίζει και δεν προλαβαίνει να ωριμάσει, το τρώμε. Ήρθε 'διαταγή' από τον παππού μου τον Στεφάναρο.

Τοποθέτηση και ερωτήματα Δ. Γάκη στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ
Θέμα: «Τοποθέτηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας».

Στη συνεδρίαση Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής που διεξήχθη την 02.08.12, με θέμα την ενημέρωση της επιτροπής από τον ΥΝΑ κ. Κ. Μουσουρούλη, για ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου ναυτιλίας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Δημήτρης Γάκης, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση και έθεσε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου συγκεκριμένα ερωτήματα:

Η Δύναμη Αλλαγής για την παρέμβαση Μυλωνά

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Με χαρά δεχτήκαμε την παρέμβαση του Νίκου Μυλωνά στην πρόταση μας για τις «ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ» που έχει ανάγκη η Κως, ώστε να διασφαλίσουμε μέσα από τη συναίνεση, τη συναπόφαση και τη δέσμευση όλων, για ΟΛΑ εκείνα που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Ν. Μυλωνάς: σχόλιο στα περί γενναίων αποφάσεων του Γ. Κυριτση

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ενωτικό κάλεσμα για την δημιουργία εντυπώσεων.
(σχόλιο στα περί γενναίων αποφάσεων του Γ. Κυριτση)

Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν πολιτικές ειδήσεις! Εν τούτοις ο κ. Γ.Κ. εν μέσω του καύσωνα του καλοκαιριού θεώρησε χρήσιμο να υψώσει ενωτική φωνή για τα προβλήματα του τόπου μας. Η παρουσία του όμως εντός του δημοτικού συμβουλίου κάθε άλλο από συναινετική και διαλλακτική είναι.

Δύναμη Αλλαγής: «παράνομη η συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Η δημοτική αρχή για μία ακόμα φορά, δείχνοντας εμφανή σημάδια αποσύνθεσης, δεν κατάφερε σε ένα όργανο κρίσιμο, για την λειτουργία του δήμου, να μην έχει την απαιτούμενη απαρτία για να συνεδριάσει.

Στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 13:00 και ενώ οι εκπρόσωποι της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ήταν όλοι παρόντες, για μία ακόμα φορά 2 εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής απουσίαζαν.

Εισήγηση Κώστα Καΐσερλη για νέα πολιτική του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού

Στήλη: Τουρισμός

Κώστας Καΐσερλης

Εισήγηση για τις βασικές αρχές της νέας τουριστικής πολιτικής του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω Νισύρου

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης που διέρχεται ο τόπος μας οφείλουμε όλοι και πρώτα από όλα οι θεσμικοί παράγοντες να διερευνούμε όλους τους δυνατούς τρόπους προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και να στηριχθεί η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας που είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε νησιά του Ν. Αιγαίου ο Ν. Χρυσόγελος

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Σε νησιά του Ν. Αιγαίου για συζητήσεις με πολίτες και φορείς για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης ο Ν. Χρυσόγελος

Συζήτηση με πολίτες και φορείς από τις νησιωτικές κοινωνίες έχει ξεκινήσει ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νότιο Αιγαίο με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ σε σχέση με τα θέματα της περιφερειακής ανάπτυξης και τις προοπτικές που ανοίγονται για τα νησιά την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ - HATTA

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με εκπροσώπους του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA)

Τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Τουρισμός αποτέλεσαν το επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και εκπροσώπων του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) στη Βουλή.

Η ΔΗΜΑΡ για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δημοκρατική Αριστερά

Τα ολοκαυτώματα δεν διακρίνονται σε καλά και κακά, δεν είναι ανεκτά όταν αφορούν σε ομάδες στις οποίες δεν ανήκουμε και καταδικαστέα όταν αφορούν στις κυρίαρχες τάξεις.

Η ΔΗΜΑΡ έχει πάγια θέση την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανεξάρτητα φυλής, χρώματος, φύλου, ηλικίας, μόρφωσης και σεβόμενη το δικαίωμα στη διαφορά και στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού θεωρεί ότι όσο πιο ευάλωτη είναι η βαλλόμενη ομάδα τόσο μεγαλύτερη είναι η ευθύνη μας.

Μία αληθινή ιστορία στο Πολύκεντρο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Γκασταρμπάιτερ – η οδυνηρή φυγή

Μία αληθινή ιστορία , η Έ. Αρτζανίδου, ο Ν. Γκαναβούρας και η Δ. Παπαθεοδώρου- Κιλιμάτου στο Roof garden του Πολύκεντρου

Το Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού και οι manus scripta σας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή βραδιά πολιτισμού την Δευτέρα 6 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο roof garden του Πολύκεντρου.

Ιπποκράτεια 2012: πρόγραμμα από 7 μέχρι 10/8

Στήλη: Πολιτισμός

ΔΟΠΑΒΣ Κω

Πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν για το φετινό καλοκαίρι.

Από τις 07/08/12 μέχρι και τις 10/08/12 , σχεδόν κάθε βράδυ οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης και των Δημοτικών Κοινοτήτων της Κω, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις.

Τα «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ 2012» φέρνουν κοντά μας θαυμάσιους καλλιτέχνες , σε έναν εορτασμό μουσικής , χορού και εικαστικών τεχνών.

Αναγκαίος ο σχεδιασμός της μεταναστευτικής πολιτικής

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Νέα καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για απάνθρωπη μεταχείριση προσφύγων στην Παγανή Λέσβου

Η χθεσινή νέα καταδίκη της Ελλάδας και το πρόστιμο που της επιβλήθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για απάνθρωπη μεταχείριση μιας οικογένειας Αφγανών προσφύγων στην Παγανή Λέσβου, μεταξύ των οποίων μια έγκυος γυναίκα και τέσσερα παιδιά, είναι χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών σε ολόκληρη τη χώρα. Τα κέντρα αυτά έχουν πλέον καταστεί σύγχρονα κολαστήρια ανθρώπινων ψυχών. Το Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση των διατάξεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (άρθρα 3,5 και 13) που απαγορεύουν την ταπεινωτική μεταχείριση, για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία και την ασφάλεια και για παραβίαση του δικαιώματος υποβολής μιας πραγματικής προσφυγής.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχοντας παρέμβει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια για το θέμα του Κέντρου Κράτησης Παγανής, έχουν επισημάνει τη δραματική κατάσταση που βιώνουν στοιβαγμένοι σε απάνθρωπες συνθήκες εκατοντάδες πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά, ασθενείς και θύματα βασανιστηρίων, ενώ το θέμα έφερε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το Σεπτέμβριο του 2009 ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στην Αντιμάχεια της Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

tsaligopoulou-Optimized

Συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, διοργανώνει ο Α.Σ. Αντίμαχος Κω, την Κυριακή 5 Αυγούστου στο γήπεδο Αντιμάχειας, στο πλαίσιο των Ιπποκρατείων 2012.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου είναι μια από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες της Ελληνικής μουσικής σκηνής. Πάθος, αυθεντικότητα και άρωμα Ελλάδας είναι κάποια μόνο από τα στοιχεία που ταυτίζονται με την ξεχωριστή φωνή της.

Δήμος Κω: πρόσληψη 45 εποχικών υπαλλήλων - αποτελέσματα

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΣΟΧ1/2012

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους πως τα αποτελέσματα της προκήρυξης του Δήμου Κω (ΣΟΧ1/2012) για την πρόσληψη 45 εποχικών υπαλλήλων έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχείου καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου της Κω www.kos.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Συνεδρίαση του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Καλούνται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου σε συνεδρίαση, την Παρασκευή 03/08/2012 και ώρα 15:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Νίκος Μυλωνάς: ιδιωτικοποίηση ΑΤΕ και Δήμος Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

ΘΕΜΑ: παρεμβαση του δημοτικού συμβουλίου και δημάρχου Κω για τις αξιώσεις της τοπικής κοινωνίας στο θέμα της νέας ΑΒΙΚΩ εν όψει της μεταβίβασης της ΑΤΕ στην τράπεζα Πειραιώς

Το γεγονός των ημερών που επηρεάζει άμεσα τα συμφέροντα του Δημου των Κώων είναι το πέρασμα της ΑΤΕ στην (φοροδιαφεύγουσα κατά την ευρωπαϊκή εφημερίδα INDEPENDED) Τράπεζα Πειραιώς λογω των 15 στρεμμάτων της νέας ΑΒΙΚΩ.

Ακρίβεια σε είδη βασικής ανάγκης

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΗΜΑΡ

Προς τους κ.κ Υπουργούς
- Οικονομικών
- Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

Την ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις στη χώρα μας συρρικνώνονται διαρκώς και το επίπεδο ζωής υποχωρεί δραματικά αποτελεί κοινή πεποίθηση, και τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT δεν τη διαψεύδουν, ότι την ίδια ακριβώς περίοδο «παραδόξως» οι τιμές σε αγαθά και κυρίως σε μια σειρά πρώτης ανάγκης συνεχίζουν σκανδαλωδώς να είναι υψηλές.

Οικολόγοι Πράσινοι: «καλοκαιρινές πυρκαγιές, δυστυχώς, μια από τα ίδια»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πολίτες που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα στη Βιάννο Ηρακλείου και την έντονη ανησυχία μας για το μέλλον των δασικών εκτάσεων της χώρας.

Δύναμη Αλλαγής: γενναίες αποφάσεις

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Ήταν αρκετοί δεκαεννέα (19) μήνες για να μας προσγειώσει αυτή η δημοτική αρχή στην πραγματικότητα. και η πραγματικότητα που ζούμε, δυστυχώς, δείχνει στην πράξη τι μπορεί να δώσει η παράταξη Καϊσερλη που φυλλοροεί, συνεχώς, από το πρώτο εξάμηνο της θητείας της.

ΣΥΡΙΖΑ: ερώτηση για το πλωτό Πολυϊατρείο και δήλωση για ΑΤΕ

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ

Θέμα: «Η Κυβέρνηση οφείλει να πάρει άμεσα μέτρα για το πλωτό πολυϊατρέιο που εξυπηρετεί τις ανάγκες για υπηρεσίες υγείας των απομακρυσμένων νησιών του Ν. Αιγαίου».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Δημήτρης Γάκης και Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσαν στις 31 Ιουλίου, ερώτηση στη Βουλή, που απευθύνεται στους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας, σχετικά με τη συνέχιση λειτουργίας του πλωτού πολυϊατρείου στα απομακρυσμένα νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Πολίτες κόντρα στον Καιρό: 10η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Πολίτες κόντρα στον Καιρό

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που έγινε στη Ρόδο, για μια ακόμα φορά σοβαρά θέματα που παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει να συζητηθούν (ΦΠΑ στην εστίαση, Σύνθετη Τουριστική Κατοικία κ.α.), δεν συζητήθηκαν.

Στην Κω το βλέμμα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Προσώπου (IMAFR 2011) από τις 1 ως τις 3 Σεπτεμβρίου 2011 και του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS 2011) από τις 29 ως τις 31 Αυγούστου 2011, το βλέμμα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας εστιάστηκε στο πανέμορφο Ιπποκρατικό νησί της Κώ.

Έκδοση Εργόσημου από τα ΕΛΤΑ και τις Τράπεζες

Στήλη: Ανακοινώσεις

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2011 ξεκινάει η έκδοση Εργόσημου από τα ΕΛΤΑ και στις 20 Σεπτεμβρίου η έκδοση του από τις τράπεζες Εθνική, Αγροτική, Εμπορική, Πειραιώς, Alpha Bank και EFG Eurobank, μετά από αίτημα τους για παράταση της ημερομηνίας έκδοσης του Εργόσημου προκειμένου να ολοκληρωθεί η αναγκαία προσαρμογή του μηχανογραφικού τους συστήματος.

Υπ. Παιδείας: Οδηγίες για τη διδασκαλία της Ερευνητικής Εργασίας της Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου

Στήλη: Ανακοινώσεις

Οδηγίες για τη διδασκαλία της Ερευνητικής Εργασίας της Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας σήμερα, 30/08/2011, στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα αρμόδια Γραφεία.

Δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων και κατοχή φυσιγγιών πολεμικού όπλου στην Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κω, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή πορνογραφικού υλικού και κατοχή φυσιγγιών πολεμικού όπλου, σε βάρος ενός 49χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται.

Νέο «Αστροπάρτυ» από τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας Κω

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

Νέο «Αστροπάρτυ» από τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας Κω

Μετά την μεγάλη επιτυχία του πρώτου αστροπάρτυ του Ομίλου, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου 2011 (με αφορμή την ολική έκλειψη Σελήνης), στα πλαίσια των εφετινών Ιπποκρατείων, με την αρωγή του Δήμου Κω, ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Κω, οργανώνει νέο αστροπάρτυ στον ίδιο χώρο του υδροβιότοπου στο Ψαλίδι, με στόχο την εξερεύνηση του νυχτερινού ουρανού, την παρατήρηση εκπληκτικών ουράνιων σωμάτων και φαινομένων.

Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού: συμμετοχή στη σύσταση νομικού προσώπου με την επωνυμία Communia Association

Στήλη: Ανακοινώσεις

Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (http://eellak.gr/), στο πλαίσιο του στόχου της για την ανάληψη πρωτοβουλιών για συνεχή δυναμική προώθηση και ανάπτυξη του ΕΛ/ΛΑΚ (Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα) και ΕΛ/ΑΠ (Ελεύθερο/ Ανοιχτό Περιεχόμενο) αποφάσισε να συμμετέχει στη σύσταση νομικού προσώπου με την επωνυμία Communia Association.

Ιπποκράτεια: ματαίωση παράστασης

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η προγραμματισμένη παρουσίαση ποντιακών χορών και τραγουδιών από τον Σύλλογο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών « ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ », τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011 στην πλ. Ελευθερίας, ματαιώνεται λόγω αδυναμίας του Συλλόγου.

Πολίτες κόντρα στον Καιρό: επίσκεψη στην Κάρπαθο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Πολίτες κόντρα στον Καιρό

Ο επικεφαλής της παράταξης "ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ" και μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού, Νίκος Συρμαλένιος, συνοδευόμενος από τον Νεκτάριο Σαντορινιό, Γραμματέα της Ν.Ε. Συνασπισμού Νότιας Δωδεκανήσου, θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο νησί της Καρπάθου την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου.

Άλλες 22 περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας απετράπησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Στήλη: Ανακοινώσεις

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το τελευταίο δεκαήμερο, απετράπησαν άλλες 22 περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκαν μέσω διαδικτύου.

Η «υπόγεια» Ιστορία της Ελλάδας

Στήλη: Ανακοινώσεις

Πέτρος Τατσόπουλος

Το νέο βιβλίο του Πέτρου Τατσόπουλου είναι μια συναρπαστική κατάδυση στην cult κουλτούρα της μεταπολεμικής Ελλάδας. Η αφήγησή του εστιάζεται εκεί όπου διασταυρώνονται αναπάντεχα οι διαδρομές των ανθρώπων: από τον Χατζιδάκι στον Φλωρινιώτη και από τον Χάρρυ Κλυνν στον Γκουσγκούνη, σε ένα αλλόκοτο πολιτισμικό ψηφιδωτό.

Υπ. Παιδείας: ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Στήλη: Ανακοινώσεις

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επιλογής των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Α. Οι διαδικασίες επιλογής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αφορούν αποφοίτους:

Λεωνίδας Κύρκος (1924 - 2011)

Στήλη: Νέα

wikimedia

Ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1924 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Γιος του πολιτικού Μιχαήλ Κύρκου, ο οποίος μαζί με τον Ιωάννη Πασαλίδη και με άλλες προσωπικότητες από τον χώρο της Αριστεράς ίδρυσαν την Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (ΕΔΑ).

Διακρατικά Προγράμματα Συνεργασίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Διαδρομές

Στήλη: Τουρισμός

cip

Η Γενική Διεύθυνση Επιχείρηση και Βιομηχανία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκηρύσσει σε τακτά χρονικά διαστήματα προσκλήσεις ενδιαφέροντος οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο συμβάσεων δημοσίων έργων.

Επιστολή Ν. Χρυσόγελου προς τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολογικός Άνεμος

Με την ευκαιρία του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει στη Ρόδο την Τρίτη 30 Αυγούστου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Χρυσόγελος απέστειλε επιστολή προς τον περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχες, τον πρόεδρο του ΠΣ αλλά και όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους.

2275,33 ευρώ το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου Ελληνικού νοικοκυριού

Στήλη: Οικονομία

ΕΛΚΕΚΑ

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου Ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2275,33 ευρώ τον Ιούλιο του 2011 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2010,που κόστιζε 2222,04 ευρώ. Έχουμε μία αύξηση 53,28 ευρώ , ποσοστό 2,4% .

Αγελαδινό βούτυρο με salmonella

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την επιχείρηση «Όμιλος Carrefour - Carrefour Μαρινόπουλος» για τη διακίνηση προϊόντος αγελαδινού βουτύρου στο οποίο, ύστερα από αυτοελέγχους της επιχείρησης, ανιχνεύτηκε Salmonella spp.

Πυρκαγιά σε σκάφος αναψυχής στην Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Πυρκαγιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκδηλώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες στο μηχανοστάσιο της Θ/Γ «MARE NOSTRUM» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 20ν.μ. βορειοδυτικά της ν. Κω, με δύο επιβαίνοντες.

Αφιέρωμα στον Γεώργιο Σουρή από το Αρχείο της ΕΡΤ

Στήλη: Ανακοινώσεις

wikimedia

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του Γεωργίου Σουρή (26 Αυγούστου 1919) ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr & www.ert.gr το επεισόδιο της εκπομπής «ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ» του Τάσου Ψαρρά, που αναφέρεται στη ζωή και το έργο του σατιρικού ποιητή.

Επικίνδυνη χημική ουσία σε χαρτιά αποδείξεων και πλαστικά ευρείας χρήσης

Στήλη: Υγεία

256

Τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία που εγκυμονεί η τοξικότητα της δισφαινόλης Α (BPA) φέρνει στο προσκήνιο ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης, με γραπτή ερώτηση του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ηλίας Σιφάκης: «η Κως, κομπάρσος των εξελίξεων και φτωχός συγγενής της Ρόδου»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ηλίας Δ. Σιφάκης

Για ακόμα μία φορά η Δημοτική Αρχή αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και δυστυχώς οδήγησε την Κω από πρωταγωνιστή διαμόρφωσης των εξελίξεων στην περίοδο Κυρίτση, σε κομπάρσο των εξελίξεων και σε φτωχό συγγενή της Ρόδου, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις Δημοτικές Αρχές Καίσερλη και τις στηριζόμενες από αυτόν Δημοτικές Αρχές.

Οι Νύμφες του Hindu Kush

Στήλη: Κινηματογράφος

Οι Νύμφες του Hindu Kush

Το ντοκιμαντέρ συμπαραγωγής ΕΡΤ «Οι Νύμφες του Hindu Kush» σε σκηνοθεσία Αννέτας Παπαθανασίου, κάνει επίσημη πρεμιέρα την Τετάρτη 31 Αυγούστου στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ (Λεωφ. Κηφισίας 109, στην Αθήνα).

Δύναμη Αλλαγής: Οι ευθύνες του κ. Καΐσερλη για την καταστροφή του ΧΥΤΑ είναι δεδομένες

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Η απάντηση της δημοτικής αρχής στο τεράστιο ζήτημα της σοβαρής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και απέναντι σε σύσσωμη τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αυτό το πραγματικά καταπληκτικό δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες.

Γκαλά με το Κλασικό Μπαλέτο της Μόσχας

Στήλη: Ανακοινώσεις

1

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα στα πλαίσια της περιοδείας του Κρατικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου Κλασικού Μπαλέτου της Μόσχας (GRAND MOSCOW CLASSICAL BALLET), η πρίμα μπαλαρίνα Διακεκριμένη καλλιτέχνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μαρίνα ΡΖΑΝΝΙΚΟΒΑ και 20 βραβευμένοι σολίστες των Κρατικών Μπαλέτων της Μόσχας παρουσιάζουν στους φιλότεχνους έλληνες και ξένους θεατές εξαιρετικό GALA Αστέρων Μπαλέτου της Μόσχας.

Συνέντευξη των οργανώσεων της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος Κω

Αύριο Τρίτη 23 Αυγούστου 2011 και ώρα 11:30 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω οι εθελοντικές οργανώσεις που συγκροτούν την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών Κω θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου, παρουσία του Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη, για τις αρχές και τους σκοπούς της κοινής τους δράσης στον νευραλγικό τομέα της πολιτικής προστασίας και εν γένει της ανιδιοτελούς προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Παράταση έως το τέλος του 2012 του προγράμματος του ΕΤΕΑΝ για τη δανειοδότηση επιχειρήσεων

Στήλη: Ανακοινώσεις

Παρατείνεται έως το τέλος του 2012 η ισχύς του εγγυοδοτικού προγράμματος του ΕΤΕΑΝ «Εγγύηση χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών», μετά από την υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Η επιστολή του Δημάρχου Κω προς ΕΒΕΔ για το θέμα της Ryan Air

Στήλη: Τουρισμός

wikimedia

Αγαπητοί φίλοι,

Όπως γνωρίζετε, πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής της Κω αποτελεί η διεύρυνση, με κάθε πρόσφορο μέσο, της τουριστικής περιόδου και τους χειμερινούς μήνες. Στα πλαίσια αυτά στηρίξαμε και στηρίζουμε, πολιτικά και οικονομικά, κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Δήμος Κω για την εισήγηση της Μειοψηφίας για τον ΧΥΤΑ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ολοκλήρωση, σήμερα Δευτέρα, του φιάσκου των συνεδριάσεων της μειοψηφίας δήθεν για το θέμα του ΧΥΤΑ, αποτελεί μνημείο μικρόψυχης και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης ενός ιδιαίτερα σοβαρού ζητήματος όπως είναι η λειτουργία του ΧΥΤΑ και ευρύτερα η διαχείριση των απορριμμάτων του νησιού μας.

Δύναμη Αλλαγής: αναφορά στο ΣΕΕΔΔ για Αίγλη, ΒΙΜΕΛ, Υπηρεσία Καθαριότητας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 18 Ιουλίου 2011 σύσσωμη η δημοτική ομάδα της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κατέθεσε αναφορά στο ΣΩΜΑ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΣΕΕΔΔ) αναφορικά με τη λειτουργία της «ΑΙΓΛΗΣ» της «ΒΙΜΕΛ» και της «ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ» του Δήμου της ΚΩ.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για προσλήψεις υπεράριθμων κληρικών

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

19.8.2011

«Να μας έχει ο Θεός (και οι επί της γης εκπρόσωποι του) καλά...»

Σχολιάζοντας, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να προβεί σε προσλήψεις υπεράριθμων κληρικών, η εκπρόσωπος τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Φιλολογική βραδιά με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, από τον «Απελλή»

Στήλη: Πολιτισμός

wikimedia

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυλίου «Απελλής» με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, διοργανώνει φιλολογική βραδιά με κεντρικό ομιλητή τον κ. Νούτσο Παναγιώτη καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τρίτη (και τελευταία) πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Κω από τη Μειοψηφία

Στήλη: Ανακοινώσεις

Λόγω έλλειψης απαρτίας του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου της 18-08-2011 (μετά από την έλλειψης απαρτίας και του αντίστοιχου δημοτικού συμβουλίου της 11-08-2011) επαναλαμβάνουμε την πρόσκληση σύμφωνα με το αρθρο 95 του Ν. 3463/2006 και το αρθρο 67 του Ν. 3852/2010 για τρίτη και τελευταία φορά και καλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω στην Αίθουσα Συνεδριάσεών του στις 22 Αυγούστου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, με το παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

Ο Σωκράτης Μάλαμας στη Ρόδο

Στήλη: Ανακοινώσεις

Μάλαμας 2011

Ο Σωκράτης Μάλαμας συνεχίζει τις καλοκαιρινές του συναυλίες και δίνει το ραντεβού του με το κοινό της Ρόδου, το Σάββατο 20 Αυγούστου στην παραλία Τσαμπίκα.

Δήμος Κω: «Μαζί με την κοινωνία σχεδιάζουμε, αποφασίζουμε & υλοποιούμε»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Με την εισήγηση του Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη ξεκινάει από σήμερα το απόγευμα (18.08.2011) η τελική επεξεργασία στην Εκτελεστική Επιτροπή της πρότασης του τριετούς επιχειρησιακού προγράμματος ανάπτυξης της Κω 2012-2014, του προγράμματος έργων και υπηρεσιών του 2012 και του προϋπολογισμού 2012.

Δήμος Κω: απάντηση στις καταγγελίες για τα σκουπίδια στην Καρδάμαινα

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις καθημερινές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την ανασύνταξη της Κωακής κοινωνίας μέσα από διάλογο και σύνθεση απόψεων τόσο με τους πολίτες όσο και με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, κάποιοι τις βλέπουν ως απειλή για τα φιλόδοξα σχέδιά τους.

Δήμος Κω: «Ένας φοίνικας δεν φέρνει την παραταξιακή άνοιξη»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δυστυχώς για πολλοστή φορά διαβάζουμε μία ανακοίνωση της Δ.Α. χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς προτάσεις και με αποκλειστικό στόχο τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων για το παραγόμενο έργο της Δημοτικής Αρχής.

Η Βάσω Πη με αφορμή την συνεχιζόμενη καταστροφή των φοινικόδεντρων

Στήλη: Δελτία Τύπου

1

Στις 16-2-2011 παρακολουθήσαμε άλλη μία "ΜΕΤΑ ΒΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ" εξαγγελία της Δημοτικής αρχής για την σύσταση συνεργείου «Διαρκούς Παρέμβασης και Ελέγχου Φοινικόδεντρων» με στόχο την καταγραφή-χαρτογράφηση και διαχείριση των προσβεβλημένων δέντρων από το κόκκινο σκαθάρι.

Περιστατικό έρευνας και διάσωσης παράνομων αλλοδαπών ανατολικά της νήσου Αστυπάλαιας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ενημερώθηκε, χθες στις 18:15, η Λιμενική Αρχή Κω από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για ύπαρξη ακυβέρνητου ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους, με όνομα «AYAS», σημαίας Τουρκίας, λευκού χρώματος, 11 περίπου μέτρων μήκους και 3 περίπου μέτρων πλάτους, στη θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. ανατολικά ν. Αστυπάλαιας, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση, με 35 περίπου επιβαίνοντες σε αυτό.

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

Στήλη: Ανακοινώσεις

wikimedia

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου Ισπανού ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα (19 Αυγούστου 1936), ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr , το θεατρικό έργο «Ο ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ», σε παραγωγή του 1988, ειδικά εκτελεσμένη για «Το Θέατρο της Δευτέρας».

Οι Προοπτικές της Παγκόσμιας Οικονομίας για το τρίτο τρίμηνο του 2011

Στήλη: Οικονομία

1

Στην αναφορά που κατήρτισε η Deloitte Research, οι οικονομολόγοι των εταιριών-μελών του δικτύου της, εξετάζουν το υφιστάμενο αλλά και το μελλοντικό οικονομικό περιβάλλον στις ΗΠΑ, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Τουρκία.

Η επιστολή του Δημάρχου Κω προς τους δημότες με θέμα τον πρωτογενή τομέα

Στήλη: Ανακοινώσεις

Κώστας Καΐσερλης

Θέμα: Λειτουργία Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομίας & Πρωτογενής Τομέας Παραγωγής

Αγαπητέ συνδημότη,

Όπως δεσμευτήκαμε απέναντι σας προεκλογικά, έτσι και τώρα, ως Δημοτική Αρχή, επιμένουμε έμπρακτα να στηρίζουμε τις οικογενειακές επιχειρήσεις του νησιού μας, την αύξηση του τοπικού εισοδήματος και τη δικαιότερη κατανομή του.

Κ.Ε.Δ.Η.Κ. - ευχαριστήριο

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η Πρόεδρος, το προσωπικό, οι γονείς και τα παιδιά του ΚΔΑΠ- ΜΕΑ ΚΩ ευχαριστούν θερμά το ζεύγος Αντώνη και Ντόν Μαύρου για το φιλόξενο κέρασμά τους στην καφετέρια SPATZ NEST στο Μαρμάρι στο πλαίσιο της τελετής λήξης του προγράμματος «Γνωρίζω τις ακτές του νησιού μου 2011»

Δεύτερη θέση στην Ευρώπη για την Εθνική Νεανίδων και την Ανθή

Στήλη: Νέα

u20

Γλυκιά ήττα (49-63) από την Κροατία γνώρισε η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των Νεανίδων στον τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Β' Κατηγορίας) στο Μίσκολτς της Ουγγαρίας. Ο βασικός της στόχος, η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία, είχε εξασφαλιστεί, αυτόματα, με τη συμμετοχή στον τελικό.

«Μπαμπάδες με ρούμι» στον Ορφέα την Πέμπτη

Στήλη: Πολιτισμός

Μπαμπάδες με ρούμι - Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφάλου

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφάλου ανεβάζει την θεατρική παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι», του Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, την Πέμπτη 18 Αυγούστου στο Χειμερινό Κινηματοθέατρο ΟΡΦΕΑΣ και ώρα 21:00.

Στον τελικό και στη μεγάλη κατηγορία η Εθνική Νεανίδων στο Πανευρωπαϊκό

Στήλη: Αθλητισμός

u20

Το είπαν και το έκαναν. Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των Νεανίδων με την νίκη της (67-45) επί της Φινλανδία στον ημιτελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Β' Κατηγορίας) στο Μίσκολτς της Ουγγαρία πήρε το εισιτήριο για το τελικό και πέτυχε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία που ήταν ο στόχος της.

Στα ημιτελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική Νεανίδων

Στήλη: Αθλητισμός

u20-12-8-11

Στα ημιτελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Β' Κατηγορίας) προκρίθηκε η Εθνική Ομάδα των Νεανίδων. Οι παίκτριες του Τάκη Μπακογεώργου επανήλθαν στα θετικά αποτελέσματα κερδίζοντας με 59-45 τη Λευκορωσία.

Νέα πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω από την Μειοψηφία

Στήλη: Ανακοινώσεις

Λόγω έλλειψης απαρτίας του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου της 11-08-2011 επαναλαμβάνουμε την πρόσκληση σύμφωνα με το αρθρο 95 του Ν. 3463/2006 και το αρθρο 67 του Ν. 3852/2010 για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω στην Αίθουσα Συνεδριάσεών του στις 18 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00, με το παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

Πολίτες κόντρα στον Καιρό: προσφυγή κατά απόφασης του Π.Σ.

Στήλη: Δελτία Τύπου

Πολίτες κόντρα στον Καιρό

ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Νικόλαου Συρμαλένιου, Περιφερειακού Συμβούλου Ρόδου κατοίκου Αθηνών,

Παύλου Χρυσαφίδη, Περιφερειακού Συμβούλου Μήλου κατοίκου Σύρου,

Νεκτάριου Σαντοριναίου, δημότη και κατοίκου Ρόδου.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΘΡΟΥ 7 του Ν.2839/2000 της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ή OΠΟΙΑΣ ΤΥΧΟΝ ΑΛΛΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κατά

α)Της με αριθμό 75/2011 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου της 9ης συνεδρίασης της 1-8-201, και

β)Κάθε συναφούς πράξης που έλαβε χώρα βάσει της πιο πάνω απόφασης.

Επιστολή Δημάρχου Κω προς Επικεφαλής Παρατάξεων

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Κυρία & Κύριοι,

Εμβρόντητος ενημερώθηκα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, κ. Βασίλη Δρόσο για την απαράδεκτη συμπεριφορά των κυρίων Μυλωνά και Κυρίτση προς τη Νομική Σύμβουλο του Δήμου Κω, κ. Τσάμπαλα Ευαγγελία, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν αμφότεροι μαζί της.

Εξεταστέα - διδακτέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων

Στήλη: Παιδεία

1

Δημοσιοποιήθηκαν οι αποφάσεις που καθορίζουν την εξεταστέα - διδακτέα ύλη στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου και της Δ΄ τάξης του Εσπερινού Γενικού Λυκείου, για το σχολικό έτος 2011-2012.

Συναντήσεις Γ. Νικητιάδη με τους επτά μεγαλύτερους Tours Operators της Ρωσίας

Στήλη: Τουρισμός

1

Διαδοχικές συναντήσεις με τους επτά μεγαλύτερους Tours Operators της Ρωσίας πραγματοποίησε το τελευταίο διήμερο ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης με στόχο να προσδιοριστούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η ανοδική τάση που ήδη καταγράφεται στις επισκέψεις ρώσων στην Ελλάδα.

Στο παρά 5΄ δημοτική απαγόρευση σχετικά με το αίτημα έκτακτης σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Κω

Στήλη: Δελτία Τύπου

Σήμερα, ώρα 13.21 μας ειδοποιεί η γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου να δούμε την γνωμάτευση του προέδρου του δημ. συμβ. και της νομικής συμβούλου του Δήμου για το θέμα της από 5-8-11 πρόσκλησης του δημοτικού συμβουλίου από 13 μέλη του που θα γίνει, έτσι κι αλλιώς, σήμερα στις 18.00μμ.

Η Πολιτική Κίνηση Δωδεκανήσου των Οικολόγων Πράσινων για τρία θέματα της επικαιρότητας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Ας μην βάζουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί πλέον

Η πολιτεία, περιλαμβανομένου και του Δήμου Ρόδου, πρέπει να έχει θέσεις αλλά και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες εκτός από το να διαχειρίζεται την καθημερινότητα όπως αυτή προκύπτει.

Χρηματοδότηση της Προστασίας της Υδρόβιας Πανίδας και των Δαπανών του «Leader Αλιείας»

Στήλη: Θάλασσα

1

Υπεγράφη την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011 από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Χάρη Παμπούκη η 3η Πρόσκληση του Μέτρου 3.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007- 2013 για την «Προστασία και ανάπτυξη της υδρόβιας πανίδας και χλωρίδας».

Η γεωλογία της μπίρας

Στήλη: Ποικίλα

1

-γράφει ο Γεωδίφης-

Θεωρείται ένα από τα παλαιότερα και πιο αγαπημένα ποτά του κόσμου. Χημικά που βρέθηκαν σε θραύσματα σε ένα παλιό βάζο 4.000 χρονών, δείχνουν ότι οι Μεσοποτάμιοι είχαν εγγυηθεί την καθαρότητα της με έναν νόμο που απειλούσε με θάνατο όποιον αλλοίωνε τις παραδοσιακές συνταγές.

Διεύρυνση της δυνατότητας χορήγησης άδειας άνευ αποδοχών έως 5 χρόνια ή μειωμένο ωράριο για υπαλλήλους του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α.

Στήλη: Ανακοινώσεις

Διεύρυνση της δυνατότητας χορήγησης άδειας άνευ αποδοχών έως 5 χρόνια ή μειωμένο ωράριο για ανάλογο χρονικό διάστημα, προβλέπουν νέες ρυθμίσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α.

Δράσεις με στόχο τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων το 2012

Στήλη: Ομογένεια

Δήμος Κω

Με στόχο την ενεργή συμμετοχή και της νέας γενιάς στους Συλλόγους των Αποδήμων μας, προετοιμάζονται οι δράσεις που θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2012 με τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων.

«Μπαμπάδες με ρούμι» στον Ορφέα

Στήλη: Ανακοινώσεις

2

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφάλου ανεβάζει την θεατρική παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι», του Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, την Πέμπτη 18 Αυγούστου στο Χειμερινό Κινηματοθέατρο ΟΡΦΕΑΣ και ώρα 21:00.

Ιπποκράτεια 2011: σε άλλο χώρο η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων

Στήλη: Ανακοινώσεις

1

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, η προγραμματισμένη εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Καρδάμαινας την 17η Αυγούστου μεταφέρεται από το θεατράκι Καρδάμαινας, στον Ιερό Ναό Γεννέσως της Θεοτόκου και ώρα 20:30.

Κ.Ε.ΔΗ.Κ.: απονομή διπλωμάτων για το πρόγραμμα «Γνωρίζω τις ακτές του νησιού μου»

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Παρασκευή 12-08-2011 στις 10:30 π.μ. τα παιδιά του ΚΔΑΠ –ΜΕΑ ΚΩ σας προσκαλούν στην καφετέρια SPATZ NEST στο Μαρμάρι για να γιορτάσουμε την επιτυχή λήξη του προγράμματος «Γνωρίζω τις ακτές του νησιού μου 2011» (θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα).

Νεανίδων: Νίκη και με Δανία (61-42) στο Πανευρωπαϊκό

Στήλη: Αθλητισμός

u20

Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των Νεανίδων συνεχίζει το νικηφόρο σερί της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Β' Κατηγορίας).Η Δανία ήταν το τελευταίο «θύμα » της. Με το τελικό 61-42 σφράγισε και τη πρόκριση της στην 8άδα της διοργάνωσης.

Αναβολή έκθεσης Φωτογραφίας

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η έκθεση Φωτογραφίας από την Ομάδα Πολιτών Κεφάλου Κω, « Η Κέφαλος μέσα στο χρόνο », που ήταν προγραμματισμένη το Σάββατο 13 Αυγούστου 2011, στο Δημοτικό Σχολείο Κεφάλου, αναβάλλεται λόγω αδυναμίας διάθεσης του χώρου.

Η πείνα της ύπαρξης

Στήλη: Ανακοινώσεις

Σπύρος Α. Γεωργίου

«Η ιέρεια Κυμαία Σίβυλλα έστρεψε την πλάτη στον έρωτα κοίταξε άπληστα τη ζωή, μόρφασε σαρκαστικά μπροστά στο θάνατο. Ένα ανθρώπινο όν στοιχειωμένο από την πείνα της ύπαρξης που εγκλωβίστηκε σε έναν ιδιότυπο διάλογο με τον θεό Απόλλωνα».

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Νεανίδων: Ελλάδα – Νορβηγία 80-43

Στήλη: Αθλητισμός

1

Κανένα πρόβλημα δεν συνάντησε η εθνική νεανίδων ούτε στο τρίτο παιχνίδι για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Β' Κατηγορίας) που διεξάγεται στο Μίσκολτς της Ουγγαρίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε άνετα της Νορβηγίας με 80-43 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του Δ' ομίλου.

Χάρτινες κούκλες και παιχνίδι με την Έλενα Αρτζανίδου στο Πολύκεντρο

Στήλη: Ανακοινώσεις

1

Στο Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού, τα παιδιά γνώρισαν την συγγραφέα , διάβασαν αποσπάσματα από τα βιβλία της αναδεικνύοντας τα ξεχωριστά μηνύματα τους για την ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Βραδυνή ποδηλατοβόλτα από τον Ποδηλατικό Όμιλο Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

1Στο πλαίσιο των αθλητικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω, διοργανώνει βραδινή βόλτα με ποδήλατο μέχρι τον υδροβιότοπο Ψαλιδίου Κώ, το Σάββατο 13 Αυγούστου 2011 και ώρα 8:00μμ.

Αντώνης Μίχας: η Υγεία απαιτεί συγκροτημένες και τεκμηριωμένες προτάσεις

Στήλη: Δελτία Τύπου

Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας

Με πολύ ενδιαφέρον ακούσαμε τις θέσεις της δημοτικής αρχής σε θέματα υγείας . Είναι ένας πολύ ευαίσθητος τομέας, που αφορά σχεδόν τον κάθε συμπολίτη μας.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ, δεν ασκεί στείρα αντιπολίτευση προσπαθώντας να απορρίψει τις όποιες ενδιαφέρουσες ιδέες και προγράμματα έχει η δημοτική αρχή. Ειδικότερα σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως είναι η υγεία.

Ζευγάρωσε τις νίκες της η Εθνική Μπάσκετ των Νεανίδων στο Πανευρωπαϊκό

Στήλη: Αθλητισμός

1

Ζευγάρωσε τις νίκες της η Εθνική Ομάδα των Νεανίδων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Β' Κατηγορίας).Την Αυστρία κέρδισε με 59 – 31 και έτσι εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Σύστημα Ανίχνευσης Εκπαιδευτικών - Επιμορφωτικών Αναγκών στη Δημόσια Διοίκηση

Στήλη: Νέα

1

Για πρώτη φορά καθιερώνεται Σύστημα Ανίχνευσης Εκπαιδευτικών - Επιμορφωτικών Αναγκών στη Δημόσια Διοίκηση με δύο Υπουργικές Αποφάσεις που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνος Ρόβλιας.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Επιχειρήσεις Κοινωνικής Οικονομίας

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Δημοτική Κοινότητα Κω ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο, καλοπροαίρετο ή μη, πως το νομοσχέδιο για τις Επιχειρήσεις Κοινωνικής Οικονομίας κατατέθηκε, χθες 04.08.2011, προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων.

Πλαφόν στη βενζίνη από το Σάββατο στα Δωδεκάνησα

Στήλη: Ανακοινώσεις

Την επιβολή Ανώτατης Τιμής Καταναλωτή στην απλή αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων, στις περιφερειακές ενότητες Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και Χίου, και ταυτόχρονα Ανώτατης Τιμής Χονδρικής πώλησης στις ενότητες Δωδεκανήσου και Χίου, αποφάσισε το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Δήμος Κω: ανακοίνωση για τα «οικονομικά»

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Η ευκολία και η ελαφρότητα με την οποία οι παρατάξεις της μειοψηφίας δημοσιεύουν ανακοινώσεις επί παντός επιστητού χωρίς καμιά προηγουμένη τεκμηρίωση των ισχυρισμών τους, με μοναδικό στόχο να τρομοκρατήσουν τους πολίτες εκμεταλλευόμενοι την ήδη δύσκολη περίοδο για την οικονομία της χώρας και του νησιού μας, αποτελεί σοβαρό ατόπημα για τον θεσμικό τους ρόλο.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του ΔΟΠΑΒ

Στήλη: Ανακοινώσεις

Παρακαλούμε να παρευρεθείτε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω τη Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011 και ώρα 13:00 στα γραφεία τού Πν/κού Κέντρου Δήμου Κω (Βασ. Γεωργίου 3) με τα παρακάτω θέματα:

Ηγετική εμφάνιση της Ανθής στη νίκη επί της Λετονίας

Στήλη: Αθλητισμός

Ανθή Χατζηγιακουμή

Σ' ένα συναρπαστικό αγώνα η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των Νεανίδων μπήκε νικηφόρα στην προσπάθεια της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στο Μίσκολτς της Ουγγαρίας επιβλήθηκε με 70 – 68 στην παράταση (59 – 59 κ.α.) της Λετονίας

Εθνική Νεανίδων: Πρεμιέρα απόψε με Λετονία

Στήλη: Αθλητισμός

1

Άνοδος: Αυτό και μόνο σκέφτονται και ονειρεύονται οι παίκτριες της Εθνικής Ομάδας των Νεανίδων που μπαίνουν στη μάχη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Β' κατηγορίας). Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στη πόλη Μισκόλτς της Ουγγαρίας (4-14 Αυγούστου)

Νίκος Μυλωνάς: καταστροφή ιστορικού ελαιώνα, μη εφαρμογή εγκεκριμένης αρχιτεκτονικής μελέτης και παράνομη αλλαγή του χαρακτήρα του κοινόχρηστου χώρου-πρασίνου (Ο.Τ 224) σε πάρκινγκ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Ο Δήμος Κω δια των τεχνικών υπηρεσιών εκτελεί με αυτεπιστασία το έργο διαμόρφωσης του χαρακτηρισμένου κοινόχρηστου χώρου πρασίνου στο Ο.Τ. 224, στο σχέδιο πόλεως Κω.

Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου στις αιτήσεις για την Επιχειρηματικότητα των Νέων

Στήλη: Οικονομία

1

Παράταση κατά 1 μήνα δίνεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Ειδικό Καθεστώς της Επιχειρηματικότητας των Νέων του Επενδυτικού Νόμου. Αντί για τις 31 Αύγουστου 2011, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τα επενδυτικά τους σχέδια έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2011.

Οικολόγοι Πράσινοι: Πρόταση για δημιουργία Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στη Ρόδο

Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Η Συντονιστική Γραμματεία της Πολιτικής Κίνησης Δωδεκανήσου των Οικολόγων Πράσινων απέστειλε επιστολή στο δήμαρχο Ρόδου για την κατασκευή Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στο νησί της Ρόδου:

Επικίνδυνα κακόβουλα προγράμματα πίσω από ψεύτικες προσκλήσεις για το Google Plus

Στήλη: Διαδίκτυο

google plus

Έχοντας λανσαριστεί μόλις στα τέλη Ιουνίου, το Google Plus αναπτύσσεται ταχύτατα, προσελκύοντας πάνω από 10 εκατομμύρια χρήστες μέσα στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του. Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η τάση για υπερβολική ανταλλαγή πληροφοριών συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία.

Πίνακας γυναικών που εξασφάλισαν τη δωρεάν φοίτηση των παιδιών τους στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

H Κ.Ε.ΔΗ.Κ. ανακοινώνει τον οριστικό πίνακα ωφελούμενων γυναικών, που εξασφάλισαν τη δωρεάν φοίτηση των παιδιών τους στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ Κω, (από 01/09/2011 – 31/07/2012) μέσω της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»:

Γιορτή Καλοκαιριού από την «Πρόοδο» στο Μαστιχάρι

Στήλη: Ανακοινώσεις

1

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αντιμάχειας ''Η ΠΡΟΟΔΟΣ'' διοργανώνει το Σάββατο 6 Αυγούστου και ώρα 20:30 τη Γιορτή Καλοκαιριού, στο Δημοτικό Σχολείο Μαστιχαρίου.

Κυκλοφόρησαν δύο νέα βιβλία του ιστορικού Κωνσταντίνου Μαντά

Στήλη: Ανακοινώσεις

1

ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΜΑΪΚΟ ΚΟΣΜΟ

Δώδεκα ιστορικά δοκίμια για τον Ελληνο-ρωμαϊκό πολιτισμό, την υγεία και την ασθένεια στην αρχαιότητα, και για την συμμετοχή του γυναικείου φύλου στην οικονομία, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό ανά τους αιώνες

Δήμος Κω: απάντηση για το βίντεο - τουριστικό οδηγό

Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά, επιβεβαιωνόμαστε στις εκκλήσεις μας προς τη μείζονα μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, να σεβαστεί το θεσμικό της ρόλο και να σταματήσει να αποχωρεί από τα Δημοτικά Συμβούλια απλά για το θεαθήναι.

Παναγιώτης Ν. Θαλασσινός: Η δικαίωση και η ...επικίνδυνη πορεία της ΔΕΥΑΚ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Παναγιώτης Ν. Θαλασσινός

Μετά τα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια και τις εξελίξεις στα θέματα της ΔΕΥΑΚ και του ΧΥΤΑ η Δημοτική Αρχή εμφανίζεται όχι απλώς να υπολειτουργεί αλλά δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις να μην ξέρει τι κάνει.

Προσυνεδριακός Διάλογος για το Παγκόσμιο Συνέδριο Κώων Αποδήμων

Στήλη: Ομογένεια

Δήμος Κω

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, καλούνται οι αντιπρόσωποι των συλλόγων όλων των Κώων της διασποράς, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Πυλίου, για να καταθέσουν τις προτάσεις τους στον ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΩΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ το οποίο θα πραγματοποιηθεί το 2012.

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Κω με τους νέους που συμμετείχαν στα σεμινάρια κοινωνικής οικονομίας

Στήλη: Νέα

1

Σε ένα αμφιθέατρο γεμάτο από ελπίδα, ζωντάνια και όρεξη για δουλειά πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη και των μελών του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κω με τους νέους που συμμετείχαν στα σεμινάρια κοινωνικής οικονομίας καθώς και αρκετούς που ήρθαν να ενημερωθούν για την πρωτοπόρα αυτή πρωτοβουλία του Δήμου.

Συνεδρίασε ο νεοσύστατος ΔΟΠΑΒ

Στήλη: Πολιτισμός

Δήμος ΚωΣυνεδρίασε σήμερα (01.08.2011) το Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσύστατου Νομικού Προσώπου «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη.

Συνέντευξη Γιώργου Κυρίτση (1/8/2011)

Στήλη: Δελτία Τύπου

1

Πέρασαν επτά , πλήρεις, μήνες με την Κω, όπως το σύνολο των νησιών, να λειτουργεί σύμφωνα με το νέο χάρτη της Τ.Α.

Δηλαδή, με ενιαία διοίκηση και μια σειρά εργαλεία και δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος – τομή στη διοίκηση ο γνωστός «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

Ενιαία διοίκηση, που δυστυχώς δεν το έχει αποδείξει καθόλου μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή, αφού όλοι είμαστε και είστε δέκτες των παραπόνων για την εγκατάλειψη των πρώην δήμων Δικαίου και Ηρακλειδών, την απαξίωση των Δημοτικών Κοινοτήτων και τη μηδενική παρουσία και έργο αυτής της Δημοτικής αρχής.

Καλοκαιρινές βραδιές υπό τους ήχους μελωδιών από την Αυστρία

Στήλη: Δελτία Τύπου

Καλοκαιρινές βραδιές στο ελληνικό Αιγαίο υπό τους ήχους μελωδιών από την Αυστρία

Παρουσία του Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, Dr. Michael Linhart, θα πραγματοποιηθούν εκ νέου τον Αύγουστο πολλές θερινές συναυλίες στην Ελλάδα.

Έτσι θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Φεστιβάλ Δωδεκανήσου, το οποίο διοργανώνεται εδώ και αρκετά χρόνια από την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα σε συνεργασία με τους αντίστοιχους δήμους.

Γιάννης Μπαλαλής: ενημέρωση για επερχόμενους καύσωνες

Στήλη: Ανακοινώσεις

Δήμος ΚωΣτα πλαίσια της προστασίας των πολιτών και των επισκεπτών μας από τους επερχόμενους καύσωνες, ο Αντιδήμαρχος του τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Γιάννης Μπαλαλής ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς και τις τουριστικές επιχειρήσεις, για τα προστατευτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν, αποστέλλοντας τους το ειδικό έντυπο του Υπουργείου Υγείας.

Πίνακας γυναικών που εξασφάλισαν τη δωρεάν φοίτηση των παιδιών τους στον Παιδικό Σταθμό Πυλίου

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Υ.Δ. ανακοινώνει τον οριστικό πίνακα ωφελούμενων γυναικών, που εξασφάλισαν τη δωρεάν φοίτηση των παιδιών τους στον Παιδικό Σταθμό Πυλίου (από 01/09/2011 – 31/07/2012) μέσω της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»:

Ο Ηλίας Σιφάκης για την αναγκαιότητα του νέου βίντεο - τουριστικού οδηγού

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ηλίας Δ. Σιφάκης

Προς: τον κ. Ι. Μπαλαλή (Αντιδ.Κω) Κοιν: 1.Ένωση Ξενοδόχων Κω 2.Ένωση Επιπλ/νων Διαμ/των Κω 3.Ένωση Τουριστικών Πρακτ. Κω 4. ΜΜΕ

Θέμα: Νέο βίντεο, τουριστικός οδηγός Κω

Κύριε Αντιδήμαρχε και Πρόεδρε του ΕΦΤ,

Στην τελευταία τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Ιουλίου 2011, ο αντιδήμαρχος επί των οικονομικών κατέθεσε προς ψήφιση αναμόρφωση προϋπολογισμού όπου, με πολύ μεγάλη έκπληξη, διαβάσαμε το άνοιγμα νέου κωδικού, για «δημιουργία Βίντεο Οδηγού για το νησί της Κω» με προϋπολογισμό 60.000,00 ευρώ (Κ.Α. 15.7135.00).

Διαγωνισμός Μαγειρικής από τον Σύλλογο Γυναικών Πυλίου

Στήλη: Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πυλίου ΑΝΑΞΙΚΛΕΙΑ σας προσκαλεί στον 4ο Διαγωνισμό Μαγειρικής το Σάββατο 6 Αυγούστου 2011 στις 9 το βράδυ στο Κέντρο "Παλαιά Φαντασία" στη Ζιά.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

SOS Νομάρχη Πειραιά για τον Ελληνικό Νηογνώμονα

Στήλη: Θάλασσα

Την παρέμβαση της Πολιτείας για να αποτραπεί επικείμενο ναυάγιο του Ελληνικού Νηογνώμονα που θα συμπαρασύρει στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενους αλλά και θα κλονίσει το χώρο της ελληνικής ναυτιλίας, ζητά με σημερινή επιστολή του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας από τους αρμόδιους Υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Απασχόλησης Ανδρέα Λοβέρδο.

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Μουσειοπαιδαγωγικά Προγράμματα 2010-11

Στήλη: Πολιτισμός

 

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ήδη από τη δεκαετία του 1980, σχεδιάζει και υλοποιεί μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, καθώς, ανάμεσα στους στόχους του, πρωτεύουσα θέση έχει η καλλιέργεια, η εκπαίδευση και η ψυχαγωγία μέσα από την τέχνη.

Διεθνές Συνέδριο Εκπαιδευτών Οδήγησης για την Κυκλοφοριακή Αγωγή και την Οδική Ασφάλεια

Στήλη: Αυτοκίνητο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης και το Πανεπιστήμιο Πατρών, διοργανώνουν το πρώτο διεθνές συνέδριο για την Κυκλοφοριακή Αγωγή και την Οδική Ασφάλεια που θα γίνει στην Αθήνα.

Πολιτιστικός Σύλλογος Πυλίου «Απελλής»: Παραδοσιακά ακούσματα και χοροί με τη συνοδεία βιολιού - Φωτογραφίες

Στήλη: Ιπποκράτεια 2010 - Φωτογραφίες

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυλίου «Απελλής», παρουσίασε «Παραδοσιακά ακούσματα και χορούς με τη συνοδεία βιολιού», με υπεύθυνη την Αργυρώ Κεφαλιανού, στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κω, στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Ιπποκράτεια 2010" (29/8/2010)

Ας πούμε αλήθειες και ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας

Στήλη: Απόψεις

reintjedevos, Floating Voter

γράφει η Ιωάννα Ρούφα - Έψιμου

Ο Καλλικράτης έρχεται. Οι εκλογές έρχονται. Οι παρατάξεις δεδομένες, τουλάχιστον σε επίπεδο υποψηφίων δημάρχων. Οι εν δυνάμει υποψήφιοι δυσκολεύονται να πάρουν αποφάσεις μέσα σε ένα εξαιρετικά απολίτικο σκηνικό.

Ο Γιώργος Νικητιάδης θα εγκαινιάσει την έκθεση γλυπτών «Η αρπαγή της Ευρώπης»

Στήλη: Νέα

Το νέο Δελτίο Τύπου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κω και η πρόσκληση – πρόγραμμα της έκθεσης γλυπτών και σχεδίων έργων των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό επιλογής του γλυπτού που πρόκειται να τοποθετηθεί στην είσοδο της πόλης με θέμα: «Η αρπαγή της Ευρώπης»

Η Λένα Διβάνη στην Κω για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου

Στήλη: Πολιτισμός

Η Λέσχη Ανάγνωσης Κω, σας προσκαλεί στη συνάντηση με την συγγραφέα Λένα Διβάνη, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, 6:30 μ.μ. - 9:00 μ.μ., στο Πολύκεντρο Θαλασσινού, για την παρουσίαση του καινούριου βιβλίου της «Ένα πεινασμένο στόμα».

«Εργαστήρι του Βιβλίου»: Νέος κύκλος σεμιναρίων από το EKEBI

Στήλη: Πολιτισμός

Στον έκτο χρόνο λειτουργίας του, το «Εργαστήρι του Βιβλίου» οργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με στόχο την ανάδειξη νέων ταλαντούχων επαγγελματιών στον ευρύτερο χώρο του ελληνικού βιβλίου.

Ευρωπαϊκή εποπτεία των διεθνών οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης

Στήλη: Οικονομία

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Ροδούλα Ζήση, προήδρευσε κατά την κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης την εξέταση της πρότασης Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.

Επιστροφή με πέντε μετάλλια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

Στήλη: Αθλητισμός

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής υποδέχθηκε σήμερα το πρωί, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», την ελληνική αποστολή, η οποία έλαβε μέρος στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη που έγιναν από 14-26 Αυγούστου 2010.

O Γιάννης Φουντωτός απαντά σε δελτίο τύπου για χρέη των δήμων

Στήλη: Δελτία Τύπου

Για ακόμα μία φορά γίνεται προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και παραπλάνησης των πολιτών από δήθεν βεβαιωμένα χρέη ύψους 2.053.000,00 € του Δήμου Κω που θα επιβαρυνθούν οι δημότες των άλλων δύο Δήμων εν' όψη Καλλικράτη.

Γιορτή Κρασιού στην Ευαγγελίστρια

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασφενδιού «ΘΕΟΚΡΙΤΟΣ» και ο Ο.Π.Α.Δ.ΔΙ., σας προσκαλούν το Σάββατο 04 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα 20:30 στο Θεατράκι Ευαγγελίστριας στο Ασφενδιού για την καθιερωμένη «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ», με άφθονο κρασί, μεζέδες, παραδοσιακή μουσική και χορούς.


 

 

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου της Κω στους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στήλη: Ανακοινώσεις

Θερμά συγχαρητήρια για την πρώτη μεγάλη επιτυχία σας, την σπουδαιότερη ίσως μέχρι τώρα, αυτήν της εισαγωγής σας στις Ανώτατες Πανεπιστημιακές και Τεχνολογικές Σχολές, που έρχεται ως δικαίωση και ταυτόχρονα επιβράβευση στον δύσκολο αγώνα και στην πολυετή προσπάθεια που καταβάλατε, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο της σχολικής μόρφωσης, ανοίγοντας σήμερα τον επόμενο κύκλο αυτόν της τριτοβάθμιας εκπαίδευσής σας.

Πρόσκληση για υποβολή ιδεών σε video με θέμα: «Οι πολίτες δημιουργούν φορολογική συνείδηση»

Στήλη: Νέα

 ShaZ Ni [pretty busy T_T], for a better visual

Το Υπουργείο Οικονομικών, στην προσπάθεια για την εμπέδωση φορολογικής συνείδησης, υποστηρίζει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών για τη διαμόρφωση ενός πιο δίκαιου φορολογικού συστήματος.

Εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στη Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας

Στήλη: Πολιτισμός

Υπό τον τίτλο «Κιβωτός, παλαιοί σπόροι για τις νέες μητροπολιτικές καλλιέργειες» εγκαινιάζεται αύριο στη Βενετία, το ελληνικό περίπτερο της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Αρχιτεκτονικής BIENNALE, που θα διαρκέσει έως τις 21 Νοεμβρίου. Την ελληνική συμμετοχή έχει διοργανώσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στοχεύοντας στην αναβάθμιση και διεθνή προβολή του ελληνικού αρχιτεκτονικού έργου.

Συμπαράταξη Ελπίδας: Τα χρέη των Δήμων του νησιού μας

Στήλη: Δελτία Τύπου

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται τα χρέη των Δήμων προς τις τράπεζες, σύμφωνα με τη σημερινή δημοσίευση του http://www.eklogika.gr και τα στοιχεία της Ένωσης Τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδας, όπως επικαλείται.

Η συνέντευξη τύπου στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας για το 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ για θέματα Υγείας ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Στήλη: Κινηματογράφος

Στη συνέντευξη τύπου που έγινε την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας, ανακοινώθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις, η κριτική επιτροπή, το πρόγραμμα προβολών, οι εξέχουσες προσωπικότητες, οι ιατροί και σκηνοθέτες που θα παραστούν στο 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό  Φεστιβάλ για θέματα Υγείας  ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, καθώς επίσης  και οι σημαντικότατες παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ,  το οποίο ξεκινά με μια πανηγυρική τελετή έναρξης στην Κω  1-6 Σεπτεμβρίου 2010.

Στη Σαγκάη την Παρασκευή και το Σάββατο ο Παύλος Γερουλάνος

Στήλη: Τουρισμός

Στη Σαγκάη θα βρίσκεται την Παρασκευή και το Σάββατο ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. Θα εγκαινιάσει την έκθεση You in Greece στη Bιβλιοθήκη της πόλης στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας Τουρισμού στην Κίνα και θα επισκεφτεί το ελληνικό περίπτερο στην EXPO 2010.

Ανοιχτή Γραμμή Εξυπηρέτησης Φοιτητών από το ΑΠΘ

Στήλη: Ανακοινώσεις

Οι Πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου φρόντισαν να λειτουργήσει και φέτος Ανοιχτή Γραμμή Εξυπηρέτησης, από σήμερα 26 Αυγούστου έως και τις 31 Οκτωβρίου 2010, προκειμένου οι πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες του Ιδρύματος να βοηθηθούν στην αναζήτηση και εύρεση στέγης.

Δωρεάν Παροχή Βιβλίων από τον ΟΓΑ για 200.000 δικαιούχους

Στήλη: Νέα

Ο ΟΓΑ με στόχο την ενίσχυση των ψυχαγωγικών και πολιτιστικών παροχών προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του, ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των δράσεων της Αγροτικής Εστίας θα εφαρμόσει και για την φετινή περίοδο 2010 το Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων.

Μόνιμη στέγη για το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος από τον επόμενο μήνα

Στήλη: Πολιτισμός

Λύση στο χρόνιο στεγαστικό πρόβλημα του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος έδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει μεταφερθεί στη μόνιμη έδρα του στην οδό Βαλτετσίου 42, με αποτέλεσμα να εξοικονομηθεί το ποσό των 90.000 ευρώ που κατέβαλε κάθε χρόνο για ενοίκια.

Επτά νέοι άνθρωποι με τον Αλκιβιάδη

Στήλη: Ανακοινώσεις

Από την "Ανθρώπινη Κω" ανακοινώθηκε ότι επτά νέοι άνθρωποι : Δρόσου Ελβίρα (κοινωνιολόγος) και Κυριάκου Απόστολος( επιχειρηματίας) από το δήμο της Κω, Κάννης Σάββας( ταχυδρομικός υπάλληλος) από το δήμο Δικαίου, Κατσίλλης Ιωάννης(επιχειρηματίας), Μαυλίος Γιώργος(τεχνικός Η/Υ), Καλοτίνης Μιχαήλ(επιχειρηματίας) και Τσαγγάρης Νικόλαος(ιδ. Υπάλληλος) από τον Δήμο Ηρακλειδών, γνώστες των προβλημάτων του τόπου μας και με μεγάλη κοινωνική προσφορά , συστρατεύονται με την «Ανθρώπινη Κω» στον αγώνα για την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού μας, με επίκεντρο τον άνθρωπο!

 

«Και με Κλειστά Μάτια θα Βλέπω» παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Παύλου Θ. Κάγιου

Στήλη: Ανακοινώσεις

Εκδόσεις Καστανιώτη

Παύλος Θ. Κάγιος

Και με κλειστά μάτια θα βλέπω

Μυθιστόρημα 

Φυλάω τ’ αστέρια να μην τα σβήσουν...

Στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κω, την  Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου στις 19.00, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο « Νίκος Θαλασσινός », πρόκειται να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση τού νέου μυθιστορήματος του Παύλου Θ. Κάγιου, με τίτλο «Και με Κλειστά Μάτια θα Βλέπω».

Νίκος Ζωίδης: «Εκτέλεση περιηγητικών πλόων από πλοία με σημαία τρίτων χωρών με αφετηρία ελληνικό λιμένα»

Στήλη: Νέα

Ομιλία του Νίκου Ζωίδη, εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, στην επί της αρχής συζήτηση στη Βουλή, του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομίας «Εκτέλεση περιηγητικών πλόων από πλοία με σημαία τρίτων χωρών με αφετηρία ελληνικό λιμένα»

Συνάντηση Πάνου Μπιτσαξή για τη βία στο ποδόσφαιρο

Στήλη: Αθλητισμός

O Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής θα συναντηθεί την Πέμπτη 26 Αυγούστου, στις 11:00 το πρωί, στο γραφείο του στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.

Valerio Adami, Ιπποκράτης

Στήλη: Ψυχαγωγία

O Valerio Adami είναι Ιταλός ζωγράφος. Από το 1970, ενσωματώνει στην Τέχνη του θέματα από την Ευρωπαϊκή Ιστορία, τη λογοτεχνία,τη φιλοσοφία και τη μυθολογία.

 

«Η αρπαγή της Ευρώπης» - έκθεση γλυπτών και σχεδίων από τον διαγωνισμό, στο Χάνι

Στήλη: Νέα

Το Δελτίο Τύπου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κω και η πρόσκληση – πρόγραμμα της έκθεσης γλυπτών και σχεδίων έργων των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό επιλογής του γλυπτού που πρόκειται να τοποθετηθεί στην είσοδο της πόλης με θέμα :
«Η αρπαγή της Ευρώπης»

Το ΥΠΟΑΝ για την τιμή του ψωμιού

Στήλη: Οικονομία

KoSALive.gr
Οι σημερινές τιμές του ψωμιού απεικονίζουν τις τιμές κατά την κορύφωση της επισιτιστικής κρίσης του 2008, όταν τα μαλακά σιτηρά (τα οποία χρησιμοποιούνται για το ψωμί) και το αλεύρι εκτινάχθηκαν στα ύψη.

H vespa ξανάνιωσε...

Στήλη: Νέα

Φωτογραφίες από την 4η Έκθεση Ανακαινισμένων Μηχανών τύπου VESPA, χθες 22/8/2010, στην Ακτή Κουντουριώτη

Δύναμη Αλλαγής: η Αγγελική Οικονόμου υποψήφια για το Τοπικό Συμβούλιο Κεφάλου

Στήλη: Ανακοινώσεις

Την υποψηφιότητα της κας ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ με τη "ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ", για το Τοπικό Συμβούλιο Κεφάλου, ανακοίνωσε το Σάββατο 21 Αυγούστου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη γιορτή μελιού στην Αντιμάχεια ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Η Λέσχη 4x4 Κω για τη φωτιά στην Καρδάμαινα

Στήλη: Ανακοινώσεις

Χτες το βράδυ, μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη περιοχή της Καρδάμαινας κοντά στους Αγίους Αναργύρους.

Παρά το ακατάλληλο της ώρας (γιατί ήταν σχεδόν μεσάνυχτα) πολλοί εθελοντές από τη Καρδάμαινα έδωσαν το "παρών" και βοήθησαν στη κατάσβεση της φωτιάς.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πολιτογράφηση του Φασέγγας

Στήλη: Αθλητισμός

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών για την διακρίβωση των συγκεκριμένων συνθηκών υπό τις οποίες πολιτογραφήθηκε ως Έλληνας υπήκοος, κατόπιν συμβολαιογραφικής εκούσιας αναγνωρίσεώς του ως εκτός γάμου τέκνο Έλληνα στις 7-7-10, με πράξη της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο παίκτης της ομάδας ΜΠΑΣΚΕΤ του ΠΑΟ Ντιάλλο Φασέγγας Άλφα Αγκιμπού, καθώς υπάρχουν υπόνοιες σε βάρος του για χρήση πλαστών εγγράφων και βεβαιώσεων προκειμένου να πετύχει την πολιτογράφησή του εξαπατώντας την Διοίκηση.

Συναυλία της Χορωδίας Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής - Φωτογραφίες

Στήλη: Ιπποκράτεια 2010 - Φωτογραφίες

Από τη συναυλία της Χορωδίας Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής "'Άγιος Ιωάννης ο Ναύκληρος", που διευθύνει ο καθηγητής-πρωτοψάλτης Γιώργος Σακκέλης, στο Ρωμαϊκό Ωδείο, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων "Ιπποκράτεια 2010" (19/8/2010)

Από την επίσκεψη του Γ. Νικητιάδη στη Χαλκιδική

Στήλη: Τουρισμός

wikimedia
Τη νέα στρατηγική της Κυβέρνησης στον τομέα του Τουρισμού παρουσίασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Γ. Νικητιάδης στους εκπροσώπους της Τοπικής αυτοδιοίκησης και τους τουριστικούς φορείς του νομού Χαλκιδικής στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νομαρχία, παρουσία των βουλευτών του νομού (Δριβελέγκα, Λαφαζάνη και Βαγιωνά) και του Νομάρχη κ. Αστέριου Ζωγράφου.

Υπέρβαρο το Οικογενειακό Καλάθι

Στήλη: Οικονομία

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου  Ελληνικού νοικοκυριού  σκαρφάλωσε  στα 2087,05 ευρώ τον Ιούλιο του 2010 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2009 που κόστιζε 1977,44 ευρώ. Έχουμε μία αύξηση  109,61 ευρώ , ποσοστό 6% .

«Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο» - Φωτογραφίες

Στήλη: Ιπποκράτεια 2010 - Φωτογραφίες

Από την παράσταση «Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, σκηνικά Λίας Ασβεστά, με τους Εβελίνα Παπούλια και Αλέξανδρο Ρήγα, στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Κω, στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Ιπποκράτεια 2010". Οργάνωση παραγωγής: Γιαννακός Γιώργος (18/8/2010)

Blues Maker

Στήλη: Ψυχαγωγία

Blues Maker

Γράψτε στίχους και μουσική, ηχογραφείστε και ακούστε on line το δικό σας blues. (Δεν χρειάζεται να ξέρετε μουσική, ούτε να γράφετε στίχους...)

(κλικ στην εικόνα)

 

Στη Χαλκιδική ο Γ. Νικητιάδης

Στήλη: Τουρισμός

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης θα επισκεφτεί σήμερα τον Νομό Χαλκιδικής στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου και της τοπικής αλλά και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης για θέματα που αφορούν στον τουρισμό.

Επιστολή Μπιρμπίλη για το πετρέλαιο στη Μεσόγειο

Στήλη: Νέα

wikimedia

Στην επικινδυνότητα των εξορύξεων πετρελαίου σε μεγάλο βάθος στην περιοχή της Μεσογείου αναφέρθηκε σε επιστολή της η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, προς την Υπουργό Περιβάλλοντος της Ιταλίας, Stefania Prestigiacomo- η οποία είχε πάρει αντίστοιχη πρωτοβουλία- καθώς στους Επιτρόπους Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Janez Potocnik και Günther Oettinger αντιστοίχως.

Ποιότητα ακτών κολύμβησης-Ιούλιος 2010

Στήλη: Τουρισμός

Σύμφωνα με το πρόγραμμα παρακολούθησης των ακτών κολύμβησης και ειδικότερα με τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών και αναλύσεων του Ιουλίου του 2010,  διαπιστώθηκε ότι όλες οι παρακολουθούμενες ακτές ήταν κατάλληλες για κολύμβηση καθώς σε καμία περίπτωση δεν παρατηρήθηκε υπέρβαση των επιτακτικών ορίων. 

Νίκος Χρυσόγελος: Οικολογικός άνεμος στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ενεργοί πολίτες που έχουμε τόπο διαμονής ή καταγωγής τα νησιά, αλλά κυρίως τα αγαπάμε και νοιώθουμε μεγάλη υποχρέωση να συμβάλλουμε σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε την κίνηση για την περιφέρεια Ν. Αιγαίου “ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ¨ γιατί πιστεύουμε ότι χρειάζεται να φυσήξει άνεμος αλλαγής στην περιοχή μας, ιδιαίτερα σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής και πολιτισμικής κρίσης.

Ένταξη έργου κυκλοφοριακής οργάνωσης στο ΕΣΠΑ

Στήλη: Δελτία Τύπου

Ο Δήμος Κω ανακοινώνει την ένταξη του έργου «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : Κυκλοφοριακή οργάνωση στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και στις διασταυρώσεις των οδών: Γρηγορίου Ε' με οδούς Μακρυγιάννη - Ναθαναήλ, Φιλήμονος – Αρσενίου - Αρτεμισίας, Φιλίνου - Εθ. Παλαιών Πολεμιστών, Αρίστωνος-Παπαναστασίου και Αρίστωνος-Μακρυγιάννη» με προϋπολογισμό 406.453,65 € στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007-2013».

Χώρος για τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας στην ιστοσελίδα του Δήμου της Κω

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο Δήμος της Κω ανακοινώνει ότι από σήμερα Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010, υπάρχει στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο ειδικός χώρος για τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία).

Σημαντικοί Έλληνες ζωγράφοι στην Κω, με το Eικαστικό Φεστιβάλ «Περνάς Απέναντι»

Στήλη: Πολιτιστικά

γράφει ο Παναγιώτης Βουλιάκης

Μέχρι τις 21 Αυγούστου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το έργο κάποιων σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Αρκεί μια βόλτα μέχρι το Πολύκεντρο Θαλασσινού,  στην πόλη της Κω, για να δούμε έργα που σπάνια "επισκέπτονται" το νησί μας.

Δύναμη Αλλαγής: Ανακοίνωση και Προτάσεις της Μαίρης Τριανταφυλλοπούλου

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση και προτάσεις-θέσεις για την αγροτική ανάπτυξη του Ενιαίου Δήμου της Κω, της υποψήφιας με την "ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ", κας Μαίρης Τριανταφυλλοπούλου οινοποιού από το Ασφενδιού.

Laptop στα ολοήμερα δημοτικά

Στήλη: Παιδεία

Στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Πρόγραμμα πιλοτικής εισαγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών και συναφούς εξοπλισμού σε δημοτικά σχολεία για μία ψηφιακά υποστηριζόμενη διδασκαλία», τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν δέκα φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptops), ένα ερμάριο για την αποθήκευσή τους και εγκατάσταση τοπικού δικτύου σε αίθουσες διδασκαλίας τους.

38.130.000 € για την αειφόρο ανάπτυξη αλιευτικών περιοχών. 4.840.000 € στην Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου

Στήλη: Οικονομία

Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή υπέγραψε απόφαση σύμφωνα με την οποία εγκρίνονται οκτώ  τοπικά προγράμματα στα πλαίσια του άξονα 4 "Αειφόρος ανάπτυξη Αλιευτικών περιοχών" του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας ("Leader Αλιείας") 2007-2013, συνολικού ποσού 38.130.000 ευρώ.

Πρόγραμμα για την επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο

Στήλη: Τουρισμός

Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ και μετά την υπογραφή και δημοσίευση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης θα ξεκινήσει η εφαρμογή του "Προγράμματος για την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου το μήνα Σεπτέμβριο, με την πλήρη επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις"

Τελευταία έξοδος του καλοκαιριού: «Καταναλωτές Προσοχή!»

Στήλη: Ανακοινώσεις

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών δέχεται, καθημερινά, παράπονα-καταγγελίες Καταναλωτών, για την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών, που παρέχονται στους Καταναλωτές, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Μαρία Σκουφεζή και Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου στη Δύναμη Αλλαγής

Στήλη: Νέα

Την υποψηφιότητα της νέας φιλολόγου κας Μαρίας Σκουφεζή από την Αντιμάχεια, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Μαστιχάρι το Σάββατο 7 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της γιορτής του κρασιού.

Ο Γιάννης Ρεμούνδος παρουσίασε το νέο του βιβλίο

Στήλη: Ιπποκράτεια 2010 - Φωτογραφίες

Στις 8 Αυγούστου, με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, ο συγγραφέας Γιάννης Ρεμούνδος, στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Ημέρες Ομήρου", παρουσίασε στο Πολύκεντρο "Ν. Θαλασσινός" το νέο του βιβλίο "Αχ αυτός ο Όμηρος".

Ολονύκτια ανάγνωση - τραγούδισμα της Οδύσσειας του Ομήρου. Φωτογραφίες

Στήλη: Ιπποκράτεια 2010 - Φωτογραφίες

Στο Μεσαιωνικό κάστρο της Κω, το Σάββατο 7 Αυγούστου, 200 αναγνώστες όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων, επίσημοι καλεσμένοι, μαθητές, ξένοι επισκέπτες και πολίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδος συμμετείχαν σε έναν εντυπωσιακό μαραθώνιο ανάγνωσης διάρκειας 12 ωρών, διαβάζοντας ή τραγουδώντας προκαθορισμένους στίχους της Οδύσσειας στα Ομηρικά, Νέα Ελληνικά, Αγγλικά ή σε οποιαδήποτε γλώσσα της προτίμησής τους. Συγχρόνως, και για πρώτη φορά παγκοσμίως προβαλλόταν ολόκληρη η εξαίρετη νεοελληνική μετάφραση του Δ.Ν.Μαρωνίτη σε γιγαντοοθόνη, εμπλουτισμένη με σχετικές εικόνες.

Τρίτες στην Ευρώπη οι Νεάνιδες. 25 πόντοι και 5 τρίποντα από την Ανθή

Στήλη: Αθλητισμός

Την τρίτη θέση κατέλαβε η Εθνική Ομάδα των Νεανίδων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Β Κατηγορίας) που ολοκληρώθηκε στην πόλη Τιμισοάρα της Ρουμανίας. Στον τελευταίο αγώνα της η ομάδα του Τάκη Μπακογεώργου νίκησε με 52-48 την Λευκορωσία.

Η μεγαλύτερη ηφαιστειακή έκρηξη που έγινε στο Αιγαίο,τα τελευταία 1000 χρόνια

Στήλη: Ποικίλα

tarotastic, Volcanic Ash Dunes

γράφει ο Γεωδίφης

Το 1649 δεν ήταν μια καλή χρονιά για το Αιγαίο. Στον βορειανατολικό υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και της νήσου Ίου καταγράφεται μια έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα η οποία ξεκίνησε με πολλούς και συχνούς σεισμούς. Δυστυχώς, όπως συνήθως συμβαίνει με αυτά τα φυσικά φαινόμενα τα πράγματα εξελίχτηκαν κατά τον χειρότερο τρόπο.

Συμπαράταξη Ελπίδας: Πολλά και δύσκολα μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη συλλογική προσπάθεια

Στήλη: Δελτία Τύπου

Αύγουστος και το νησί μας φιλοξενεί πολύ κόσμο! Τα χαμόγελα έχουν επιστρέψει στα χείλη των επαγγελματιών και των εμπόρων.

-Καλά είναι τα πράγματα τώρα! Αλλά πόσο θα κρατήσει;

Εθνική Νεανίδων στο Μπάσκετ: Ελλάδα - Κροατία 68 - 60

Στήλη: Αθλητισμός

Η Εθνική Ομάδα των Νεανίδων προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Β΄ Κατηγορίας) που διεξάγεται στην Ρουμανία. Η ομάδα του Τάκη Μπακογεώργου νίκησε και την Κροατία με 68 – 60 και θ΄ αγωνιστεί αύριο (6 μ.μ.) στoν πρώτο ημιτελικό του τουρνουά

Η αμεσότητα του Ομήρου - φωτογραφίες από το σεμινάριο

Στήλη: Ιπποκράτεια 2010 - Φωτογραφίες

Από την ομιλία της Prof. Kathryn Hohlwein, επιτ. καθηγήτριας Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, με θέμα "Η αμεσότητα του Ομήρου", χθές στο Πολύκεντρο "Ν. Θαλασσινός". Ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή διακεκριμένων ελλήνων και ξένων ακαδημαϊκών.

Δήμος Κω: συνέντευξη τύπου - ξενάγηση στα νέα σφαγεία

Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο Δήμαρχος Κω, κ. Γιώργος Κυρίτσης με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας των νέων σφαγείων, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 9 Αυγούστου και ώρα 10:30 π.μ. στον ίδιο χώρο, με θέμα: "Πρωτογενής Τομέας – Κτηνοτροφία, Προταιρεότητες και στόχοι για την Νέα Δημοτική Περίοδο".

Το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών συμμετέχει στις εργασίες άντλησης πετρελαίου στο Μεξικό

Στήλη: Επιστήμη-Τεχνολογία

Το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), που εποπτεύεται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, προσφέρει τις υπηρεσίες του για την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στον κόλπο του Μεξικού, λόγω του ατυχήματος σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου της εταιρείας BP τον περασμένο Απρίλιο.

Ακόμα 12,21 εκατ. ευρώ για το Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση»

Στήλη: Οικονομία

Τέσσερις νέες εντάξεις πράξεων, συνολικού προϋπολογισμού 12,21 εκ € στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» ανακοινώνει η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για δράσεις του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και την έκδοση της Πρόσκλησης 23, προϋπολογισμού 25 εκ € για τη δημιουργία Δημόσιων Κέντρων Δεδομένων.

Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Κω

Στήλη: Νέα

KoSALive.gr
Σήμερα στις 03.45, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ.», το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Ρόδος - Σύμη - Κως - Κάλυμνος - Λέρος - Λειψοί - Πάτμος - Πειραιάς), ότι ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κω και Ψερίμου, μέλη του πληρώματος είχαν αντιληφθεί την παρουσία λέμβου, χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας και με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων.

Εθνική Νεανίδων: Ελλάδα - Δανία 70 - 54. 20 πόντοι από την Ανθή με 5 (!) τρίποντα

Στήλη: Αθλητισμός

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής Ομάδας των Νεανίδων στην πρεμιέρα των ομίλων της προημιτελικής φάσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Β΄Κατηγορίας). Η ομάδα του Τάκη Μπακογεώργου επιβλήθηκε της Δανίας με 70-54

Θεατρική Παράσταση "Η Απολογία του Σωκράτη" του Πλάτωνα με τον Γιάννη Σιμωνίδη - Φωτογραφίες

Στήλη: Ιπποκράτεια 2010 - Φωτογραφίες

Ο κ. Σιμωνίδης, Διευθυντής του Ελληνικού Θεάτρου της Νέας Υόρκης, προσέφερε χθες, Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010, στις 9:00 μ.μ., στο Ρωμαϊκό Ωδείο, μία παράσταση-επανάληψη της Απολογίας του Σωκράτη, η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Κω το καλοκαίρι του 2009.

Καλύφθηκαν οι 40 θέσεις της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» στον Παιδικό Σταθμό Πυλίου - Κατάλογος

Στήλη: Δελτία Τύπου

Διεκδικήσαμε 40 θέσεις, εγκρίθηκαν και οι 40, καλύφθηκαν οι αντίστοιχες.
Η ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Υ.Δ. με συνέπεια υλοποιεί τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, στηρίζοντας την εργαζόμενη μητέρα και αποσπώντας το ποσό-επιδότηση των 152.000€ για τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Πυλίου.

«Ξύπνα λιβαδοπέρδικα»: διπλό cd από τον Δήμο Δικαίου

Στήλη: Πολιτισμός

Ο Δήμος Δικαίου και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού σας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης του διπλού CD με τίτλο «Ξύπνα λιβαδοπέρδικα» με παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια από το Ασφενδιού και το Πυλί που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010 στις 9 το βράδυ στο θεατράκι Ευαγγελίστριας.

Πρόσκληση στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Υ.Δ

Στήλη: Ανακοινώσεις

Σας προσκαλούμε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα γίνει στην αίθουσα του Παιδικού Σταθμού Πυλίου την 6η του μήνα Αυγούστου έτους 2010, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:30, με τα ακόλουθα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Συμπαράταξη Ελπίδας: Aσκληπιείο! Ναι! Είναι στόχος το να γίνει μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς!

Στήλη: Δελτία Τύπου

Τέλειωσε σήμερα 4-8-10 η σύνοδος της Επιτροπής για την Παγκόσμια Κληρονομία της UNESCO στην έδρα της, στη Μπραζίλια της Βραζιλίας. Η απόφαση της 34η συνόδου της ενέταξε 6 νέες τοποθεσίες στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής, που βρίσκονται στη Βραζιλία, την Κίνα, το Μεξικό, τη γαλλική νήσο Ρεουνιόν και οι νήσοι Κιριμπάτι.

Τον Πρόεδρο του Παγκωακού Συλλόγου Μελβούρνης και Βικτώριας δέχτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Κω

Στήλη: Ομογένεια

Τον Πρόεδρο του Παγκωακού Συλλόγου Μελβούρνης και Βικτώριας κ. Κώστα Αλαβέρα και το μέλος και πρώην Πρόεδρο κ. Ιπποκράτη Καλλούδη, δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Αμαζόνες στο Σύμπετρο

Στήλη: Νέα

Βρεθήκαμε στο Σύμπετρο και συναντήσαμε 4 κυρίες οι οποίες έχουν αναλάβει μια πολύ σοβαρή αποστολή: 
Να προφυλάξουν το δάσος μας από φωτιές.

Ανέλαβαν συγκεκριμένη μέρα να έχουν τη φύλαξη του δάσους στο Σύμπετρο και μάλιστα σε βραδινές ώρες.

Νίκος Μυλωνάς: ο κ. Μαχαιρίδης διολισθαίνει σε επικίνδυνους δρόμους

Στήλη: Δελτία Τύπου

ΘΕΜΑ: "η επικινδυνότητα ενεργειών του κ. Μαχαιρίδη"

Δημιουργήθηκε τεχνικό, οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα μετά από καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις στο υπό ανακατασκευή ΞΕΝΙΑ Πάτμου.

Καθήκοντα συμβούλου του Πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Tommaso Padoa-Schioppa

Στήλη: Νέα

wikipedia
Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο Tommaso Padoa-Schioppa, αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου του Πρωθυπουργού σε θέματα Οικονομίας και συγκεκριμένα, μακροοικονομίας, φορολογικά, τραπεζικά και διαχείρισης χρέους.

Στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Γυναικών η Ανθή Χατζηγιακουμή

Στήλη: Αθλητισμός

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Μίσσας κάλεσε για προετοιμασία ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος γυναικών (23/9 - 3/10/2010 – Τσεχία) τις παρακάτω αθλήτριες. Καλέντζου, Χατζηνικολάου, Λύμουρα, Σούλης, Κοσμά (Αθηναϊκός), Παπαμιχαήλ (Côte d'Opale Calais), Μάλτση (USK Prague), Σταυρίδου (ΠΑΟΚ), Μητροπούλου (ΦΕΑ), Σωτηρίου, Χατζηγιακουμή (Εσπερίδες), Σπανού (Robert Morris College), Καλτσίδου (Bourges), Δημητράκου (Aix En Provence), Ντάγκλας, Κοτσόπουλος.

Η συζήτηση για τις «Ημέρες Ομήρου στην Κω»

Στήλη: Νέα

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 03 Αυγούστου στις 12.00 στη αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΑΣ, για να συζητηθούν θέματα που αφορούν στις «ΗΜΕΡΕΣ ΟΜΗΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ» που διεξάγονται στο νησί μας από σήμερα έως τις 8 Αυγούστου με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

«Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος» - φωτογραφίες

Στήλη: Ιπποκράτεια 2010 - Φωτογραφίες

Από την θεατρική παράσταση «Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος», της Άννας Σεβαστή Τζίμα και Σύλβιας Κουτσουφλάκη, μια πρότυπη, παιδική, οικολογική παράσταση, με ζωντανή μουσική εκτέλεση και βιωματική συμμετοχή των παιδιών, σε σκηνοθεσία Θωμά Κινδύνη, που παρουσιάστηκε στα πλαίσια των Ιπποκρατείων 2010 υπό την αιγίδα των Γιατρών του Κόσμου, στο Μεσαιωνικό Κάστρο

Συνάντηση Νικητιάδη με τους προέδρους των ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΕ ΑΕΚ

Στήλη: Αθλητισμός

O Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης συναντήθηκε τη Δευτέρα 2/8, στο γραφείο του στη Λεωφόρο Αμαλίας παρουσία του διευθυντή του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Δημήτρη Απόκη, με τους προέδρους των ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη και ΠΑΕ ΑΕΚ Σταύρο Αδαμίδη, στο πλαίσιο των επαφών που κάνει με όλους τους προέδρους των ομάδων της Σουπερ Λίγκας, με βασικό θέμα συζήτησης την πάταξη των φαινομένων βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ευχαριστήριο από τους εθελοντές πυρασφάλειας

Στήλη: Ανακοινώσεις

Προσφορά στους εθελοντές πυρασφάλειας

Η Λέσχη 4x4 της Κω ευχαριστεί το πρατήριο υγρών καυσίμων του κ. Γρηγοριάδη στο Μαρμαρωτό για την προσφορά που έκανε στα μέλη της λέσχης μας, προσφέροντας πολλά χρήσιμα αξεσουάρ απο το κατάστημά του για τις ανάγκες της πυρασφάλειας και των Α' Βοηθειών.

Πρώτη θέση στον όμιλο - Στα προημιτελικά του Πανευρωπαϊκού η Εθνική Νεανίδων και η Ανθή

Στήλη: Αθλητισμός

Την πρώτη θέση στον Α Όμιλο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Β΄Κατηγορίας) που διεξάγεται στην πόλη Τιμισοάρα της Ρουμανίας κατέκτησε η Εθνική των Νεανίδων στο μπάσκετ. Η ομάδα του Τάκη Μπακογεώργου κέρδισε την Ρουμανία με 63 - 52.

Έγγραφο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ σε όλες τις Διευθύνσεις Υγείας και Πρόνοιας των Περιφερειών της χώρας

Στήλη: Νέα

Έγγραφο με το οποίο ζητά τη συμμόρφωση στην περιβαλλοντική νομοθεσία και τη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας διαβίβασε η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε όλες τις Διευθύνσεις Υγείας και Πρόνοιας των Περιφερειών της χώρας.

Βραδιά χορού και τουρνουά beach volley στα «Δίκαια 2010»

Στήλη: Πολιτισμός

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στα «ΔΙΚΑΙΑ 2010» με την Βραδιά χορού με την ομάδα του Πέτρου Μαστόρου και το χορευτικό της Ν.Ε.Λ.Ε. στο Δήμο Δικαίου την Τρίτη 03 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο Θεατράκι Μαρμαρίου.

Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών: Ασήκωτο το Οικογενειακό Καλάθι

Στήλη: Οικονομία

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου  Ελληνικού νοικοκυριού  σκαρφάλωσε  στα 2115,11 ευρώ τον Ιούνιο του 2010 σε σχέση με τον Ιούνιο του 2009, που κόστιζε 2010,15 ευρώ. Έχουμε μία αύξηση  104,97 ευρώ, ποσοστό 5%.  Όπως  προκύπτει  και από τον πίνακα που παραθέτουμε, την μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν:

Εγγραφές στον Παιδικό Σταθμό Πυλίου

Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Υποστήριξης του Δήμου Δικαίου σας ενημερώνει ότι οι εγγραφές παιδιών στον Παιδικό Σταθμό Πυλίου θα γίνονται από την Δευτέρα 02/08/10 έως την Παρασκευή 20/08/10.

Newsflash 4

Στήλη: Φλας στα γεγονότα

Yesterday all servers in the U.S. went out on strike in a bid to get more RAM and better CPUs. A spokes person said that the need for better RAM was due to some fool increasing the front-side bus speed. In future, buses will be told to slow down in residential motherboards.

Newsflash 5

Στήλη: Φλας στα γεγονότα

Joomla! 1.5 - 'Experience the Freedom'!. It has never been easier to create your own dynamic Web site. Manage all your content from the best CMS admin interface and in virtually any language you speak.